16.04 2009, 10:30 - ПРОТЕСТ ЗА ДОСТАТЪЧНО МЕСТА В ДГ! ЗАЕДНО МОЖЕМ!

• 24 465
  • 457
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Нямаме проблема с кандидатстването, но честичко минавам покрай едни места, за които не се прави нищо - 34 ОДЗ в Дианабад (и си признавам че всеки пък се ядосвам).
Лятото си тръгна от там частно училище и дотам.
Няма нищо като информация на страницата на Кг.софиа.бг. Има поне 2 групи там, не съм запозната тоно

# 106
Desem, днес се обаждах именно до 34 ОДЗ в Дианабад. Попитах директорката защо има обявени само 2 места за септември, като още преди поне 6 месеца ми беше казала, че ще ремонтират новата сграда и ще се приемат поне още 4 групи /вкл и яслената/. Отговори, че новата сграда щяла ЕВЕНТУАЛНО да бъде готова за септември и чак след това да се обяват местата в сайта  Whistling
Чудя се аз какво седят и ми се чешат, при готова сграда, нуждаеща се от не много сериозен ремонт... вместо да си стегнат задниците и да ни осигорят места за децата!!!  #Cussing out 
Отговорът накрая беше ''Спокооойно! Всички деца ще ходят на градина''   #2gunfire

# 107
Момичета, току-що гледах анонса за новините по НОВА телевизия. Значи, в ЗВЕЗДЕН РЕПОРТЕР, след края на новините - "Защо се получи така, че няма места за децата ни в ДГ?"
Гледайте!  Peace

# 108
]Публикувано на: Понеделник, 13 Април 2009, 18:22Публикувана от: Little wingels 

Момичета, току-що гледах анонса за новините по НОВА телевизия. Значи, в ЗВЕЗДЕН РЕПОРТЕР, след края на новините - "Защо се получи така, че няма места за децата ни в ДГ?"
Г Л Е Д А Й Т Е!!! Моля и за кратък коментар!! 

# 109
Момичета,
Линк към темата в "Клюкарник"
Пуснах я набързо, моля, ако има нещо да се добавя, променя или.. не знам, пращайте ми лични, ще го едитна своевременно! А сега слагам малката да вечеря и се връщам да чета какво сте писали днес и да дам отчет какво свърших Simple Smile

Гледайте НТВ Simple Smile

# 110
Мотивация, благодаря!  Hug

# 111
Оффф , пуста Алисия, нищо не каза за протеста!!! Не ми хареса.. много оптимистично ги представи нещата!!!

# 112
  • София
Без коментар...

# 113
Какъвто репортера - такъв и репортажа!
Просто не е истина до къде може да стигне човешкото поведение на интервюиращата подчинявайки се на "съображения"! Хайде мили мами раждайте!
Въпросът Ви се урежда когато .... тати купи колело...

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 21:40 от lawRY

# 114
  • София
ТЦ-ТЦ-ТЦ Амаааааа нищо не се каза - дори майката като чели беше съгласна със ситуацията в момента - не можело цяла България да е в София - е не може ама е факт и к'во правим?

# 115
Хм... Алисия стигна до извода, че нещата ще се оправят, обаче аз нещо не стигам до нищо подобно...

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 20:06 от mishche

# 116
Момичета, като го гледах това се сетих- трябва ли ни подкрепа от медийни личности? Имам тук- таме някакви познати от кориците, но повечето от тях са без деца? Дали да не ги помоля да се присъединят? Макар че, гледайки репортажа на Алисийка.. политиката и там си казва думата...

# 117
  • София
Напротив...майката се изказа добре, но в контекста на казаното прозвуча различно. Точно така е- София е една малка Б-я. Хората работят тук, живеят (държавата така е направила, че да няма работни места в провинцията) и трябва да има места и за техните деца! Работят тук и плащат данъци.

Оптимистичният репортаж, комбиниран с излъченото от интервюто с мен, оставя  впечатлението, че за тях протестът ни е абсолютно ненужен. Една госпожа се изказа, че се учудва, че ние сме протестирали с/у недостига на места  Laughing Ми, да, не сме оФчици, които сме се съсредоточили в системата и критериите, а осъзнаваме къде е Проблемът.

Всяка трезвомислеща майка е наясно, че това "Шъ съ оправим", помните ли го? е въздух под налягане. Искам да кажат- в срок от еди-колко си години ще бъдат изградени еди-колко си градини, в които ще има места за неприетите деца и тези, които са в повече в съществуващите групи, чиито максимум е 25дечковци.

Щом ще решават проблемите моментно- преди е нямало деца  newsm78, тогава ето- сега има многохиляден недостиг от места решете проблема. Може би едно време не са били наясно, че в провинцията ще настъпи глад и мизерия...хахаха, не ме разсмивайте  Laughing
Връщайте старите, строете нови, откупете обратно общинските парцели предвидени за ДГ или там както искат. Не е моя работа. Да намират начини, защото това е проблем, който ще се задълбочава в дългогодишен план.

Пък Г-жа Алисия да ражда и 36 деца- може да си го позволи, та може и на всяко едно частна ДГ да построи- на няколко етажа, с много госпожи, само за него си  Laughing

# 118
  • София
Момичета, като го гледах това се сетих- трябва ли ни подкрепа от медийни личности? Имам тук- таме някакви познати от кориците, но повечето от тях са без деца? Дали да не ги помоля да се присъединят? Макар че, гледайки репортажа на Алисийка.. политиката и там си казва думата...
Благодаря, ако медийните личности са като тази..."дама" да си стоят вкъщи!Как не ги беше срам на фона на тази криза да излъчат такава боза?!

# 119
така, четох метох и ...

бай Момичил, публикацията във. в. Дума е същата , като тази в останалите медии. Просто съобщение. Без коментар. Не смятам , че трябва да се отстранява. Това е вестник , обслужващ дадена политическа партия, но също така е и  осведомително средство. Щом го поместват като съобщение- евала.Нека и другите вестници го поместят. Колкото повече гласност толкова по- добре.  Коментари няма, и ако има, те не ни интересуват. Коментара на в. Блиц го поместих само защото някой много му се беше изкефил, което по никакъв начин не ни обвързва. Това е просто нечия гледна точка. Каква е политическата ми ориентация или тази на другите момичета няма нищо общо с протеста и каузата ни. Аз лично не политизирам , искам място за детето си в ДГ. И като финал- всяка медия е политически обвързана. А към и с кого- обърнете внимание на предаванията, на външните продукции и на гостите , които се канят.

Относно плакатите- предлагам да се съберем някой следобед утре или в сряда и да ги направим . Както каза Девиатор- ако се мобилизираме можем да се справим бързо. Аз лично ще гледам да го изнудя за помощ от страна на неговите момчета. Пък ще им купим 2 бири, да се почерпят Ако този вариант не е удобен- всеки си избира лозунг, заявява , че ще го прави и действаме самостоятелно.
Каква бройка горе/ долу плакати трябва да имаме? И по  колко пъти е удачно един лозунг да се повтаря?

Бубче, за това питам.. пък и си мисля , че те са доста .. политически ориентирани. Все пак митинги идват и трябва да се пее и да им се плаща. Така че май отпада. Все пак ще споделя с Димо от ПИФ, който ми е много близка дружка, пък ако се трогне- нека дойде

Хммм, не мога да редактирам първия пост.. а вчера можех? Кофти
Значи който може да го едитне нека помести това http://tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/3037  в медийните.  Мерси

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 20:46 от Мотивация

Общи условия

Активация на акаунт