СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 80 421
  • 1 563
  •   1
Отговори
# 315
О, да, темата е да ме цитирате, продължавайте  Crazy

# 316
Благодаря на всички, които дойдоха- малко или много, видя се че ни обърнаха внимание.
Все пак имаме покани и за интервюта, нека се възползваме от този отзвук.
Да- нека да се мисли, обаче от миналата година досега не се измисли кой знае какво, а пък всеки си вика" дано мойто дете го приемат" и не мисли за останалите- хиляди- деца.
Ами най- малкото сега ще се актуализира информацията на сайта, защото стана ясно че старите таблички за строежи не са актуални. Мога да ви зарадвам че в Слатина нови терени няма, а наличния един за нова ДГ е с реституционни претенции и го отписваме. Така че мили майки- разчитайте само на обновяване на съществуващите ДГ и на приказките на бате Бойко и на следващия след него....

# 317
# 318
Ха-ха, с нищо не си допринесла, а пък се очаква да си задоволена от резултата.  Mr. Green
В почивен ден организирай ти протест и разговаряй с дърветата, а не с хората, от които зависи решаването на проблемите.  Laughing

# 319
За сградата в Студентски град - терена е отреден за ДГ и има протокол от 2001 на СОС. Да не би да става въпрос за друга сграда. И дори и да не е, МОН не могат ли да потърсят друго място за Ветеринарния факултет. По-лесно е отколкото да се намери терен за ДГ и да се построи сграда за ДГ на него и ще покаже някакъв ангажимент на държавата.

Не знам дали е отпаднало включването на преподаватели от държавни и частни ВУЗ-ове в критерия за служители в системата на столичното образование, но МОН значи със сигурност има възможност да им осигури ведомствена ДГ.

Сега ще ме обвините, че съм пристрастна, но едва ли е по-лесно намирането на сграда за университет, отколкото за ДГ. А и в крайна сметка си е все образователно звено. И едно значи теренът да е отреден, а съвсем друго да е експлоатиран като ДГ. Не мисля, че има грешка в сградата, защото като се замисля - прилича на сграда, която би била подходяща за детско заведение, а и има двор, но не мисля, че някога на практика Е била детска градина.  Peace

# 320
Ти четеш ли - НЕ ПРЕДПОЧИТАМ ДА ПРАВЯ ДРУГО, А НЯМАМ ДРУГ ШАНС ДА ГЛЕДАМ ДЕТЕТО СИ, ОСВЕН АКО НЕ СЪМ НА РАБОТА, ОТ КОЯТО НЕ МОГА ДА ОТСЪСТВАМ! АКО БЕШЕ ПОЧИВЕН ДЕН ИЛИ ОБЕДНО ВРЕМЕ - ЩЯХ ДА ДОЙДА, И НЕ САМО АЗ, А И ДОСТА МОИ ПОЗНАТИ!
Защо трябва да съм запозната с организацията, като виждам незадоволителен резултат  Crazy

Ако бяха дошли повече майки резултата можеше и да те задоволи  Peace

Сега искам да попитам откъде взимате информация за терените, защото аз питах Й.Ф. за една пустееща ДГ в Дружба /тук живея и най-вече район Искър ме касае/ и ми отговориха, че е частна собственост...има ли възможност да се закупи терена от собственика от общината или пък да го заменят с друг общински терен?Защото е ясно, че на собственика не му е зор много тоя терен щом стои за свърталище на наркомани не знам от колко години вече  #2gunfire

ПП Само да вмъкна, че Г-жа Фандъкова каза, че след две седмици /не разбрах точно на всеки две седмици ли/ ще влезе отново тук, във форума да дискутираме въпросите които ни интересуват  Wink

# 321
Политиката нас трябва да ни интересува - щото от цялостното й развитие зависи цялостната обстановка в нашата държава - както и проблема с недостига на места в детсикет градини!!!
Лошото е, че политиците не им пука, а използват винаги болните теми за афиши в предизборните си кампании и се мъчат да печелят дивиденти от това! Но какво пиша...това на всички е ясно  ooooh!

Политиката трябва да ни интересува, но не и когато става дума за детски заведения, защото независимо коя партия ще спечели - тя ТРЯБВА да осигурява места за децата ни. В този смисъл политиката не ме интересува, що се отнася до детските градини!  Peace

# 322

Защо трябва да съм запозната с организацията, като виждам незадоволителен резултат  Crazy

И как точно го видя? #Crazy

Аз също смятам, че едва ли скоро ще има резултат от действията ни, но ако ги няма тях....със сигурност няма да има промяна....така че е по-добре да пробваме.... Peace

И може да си сигурна, че всички ходим на работа, за да си изхранваме децата...едва ли някой го прави вместо хоби..... Mr. Green А някой от майките са и с по 3 деца, за което им свалям шапка..... bowuu

# 323
Е да бях дошла, ама "предпочетох" да работя разбираш ли, та детето ми поне да не остане не само извън списъка, ами и гладно  Crazy

Идеята ми не е да не се прави нищо, а да се мисли малко повече и малко по реалистично! Станишев...ходи го питай, пък да видим той какво ще направи, при положение че не зависи от него  ooooh!

Когато хората протестират - трябва да го направят с голяма подготовка и умисъл, за да не се получи разминаване, разводняване на исканията най-малкото /както горе беше споменато, че се е случило, защото са се намесили въпроси от различно естество/. Не обвинавям разбира се никого, просто така мисля. Пък от темите във форума може много опит да се посъбере.

АКО не зависи от Министър председателя в една Държава...решаването на проблем, който пряко касае ЦЯЛАТА държава...не виждам от кого може да зависи тогава..
Честно..
За подготовката и умисъла..не искам да коментирам..
Разводняване се получава винаги, когато се попитат повече от две майки за личното им мнение..- всяка си дърпа към нейната черга, извън общия интерес..НЯМА как да забраниш на хората да си поставят своя си личен проблем за обсъждане..Всеки иска да си реши неговия си проблем преди да тръгне да спасява света..
В този смисъл..разбирам всички майки, които намесиха регламента и критериите..- тях просто тия критерии не ги устройват..и са безсилни и...търсят трибуна.. Е..каквито и да са критериите няма да са доволни всички, докато има такъв дефицит..
За това мен не ме притеснява "разводняването"... То е естествено..Верно, не му е мястото на протест срещу липсата на места, но...пък всеки има право да си каже мъката..
В крайна сметка..важен е крайния резултат. Аз се надявам да имаме достъп до информацията, която е важна- КЪДЕ  КОГА и КАК ще се разреши нашия проблем.
И също, че АКО се стигне до диалог, има шанс да бъдем чути, АКО предложим разумни алтрнативи, коитобиха ни удовлетворили..
СМятам,че трябва да се гледа позитивно и градивно. А не да сме винаги АНТИ и винаги да сме недоволни, без да знаем какво искаме и как можем да го получим..
..
За протеста..
Всеки решава за себе си дали д аучаства и как..
Не всеки може да дойде физически да присъства..За това и никой не е очаквал 8000 или 10 000 майки с деца..
Но..можеше да сме повече..
Както и да е..ясно е,че повечето разчитат друг да им реши проблема и да им поднесе местата на тепсия...
Този някой, трябва да е Общината, а не инициативен комитет от родители..
Но..това пак е пожелателно..

# 324
  • София
Дано има полза от всичко това и силно се надявам довечера да отразят събитието медиите противен случай нещата се обезсмислят все едно наистина е било разходка . Нека и мамите от дръгите големи градове чуят за реакцията ни , за протеста . Нека се обединим- "Обединението прави силата"   ...   Hug

# 325
Проблемът с ДГ според мен не трябва да се политизира, защото от това не виждам начин да спечелим, напротив, само ще ни набъркат в жалките си игрички!  Naughty

Абсолютно съм съгласна!  Peace

# 326
# 327
Ами всъщност и от общината не са виновни че цяла България се изсипа тук в София нали...
Ако става дума къде е истинския проблем- ето тове проблема, не може една община да поеме грижата всяка година да открива нови и нови детски градини и ясли, защото има още и още новософиянци... непревидимо с колко се увеличава всяка година населението...
И съм убедена че тези с най-големите претенции и тук и изобщо са точно такива, които са дошли в СОФИЯ преди година- 2-3 и всъщност нямат никакъв принос като платени данъци за поддържането и развитието на града...
Никой не може да се държи реално отговорен за такива процеси като глобализацията и постоянния приток на хора от малките към големите градове.

# 328
За сградата в Студентски град - терена е отреден за ДГ и има протокол от 2001 на СОС. Да не би да става въпрос за друга сграда. И дори и да не е, МОН не могат ли да потърсят друго място за Ветеринарния факултет. По-лесно е отколкото да се намери терен за ДГ и да се построи сграда за ДГ на него и ще покаже някакъв ангажимент на държавата.

Не знам дали е отпаднало включването на преподаватели от държавни и частни ВУЗ-ове в критерия за служители в системата на столичното образование, но МОН значи със сигурност има възможност да им осигури ведомствена ДГ.

Сега ще ме обвините, че съм пристрастна, но едва ли е по-лесно намирането на сграда за университет, отколкото за ДГ. А и в крайна сметка си е все образователно звено. И едно значи теренът да е отреден, а съвсем друго да е експлоатиран като ДГ. Не мисля, че има грешка в сградата, защото като се замисля - прилича на сграда, която би била подходяща за детско заведение, а и има двор, но не мисля, че някога на практика Е била детска градина.  Peace

Затова цитирах целия текст - да се пробва някой да го открие на сайта на ГИС - София и ако познава добре района в настоящия му вид да се ориентира за сградата.

Проблемът с ДГ е че не могат да бъдат строени върху парцел който не е отреден за това, а процедурата доколкото разбрах е тежка и продължителна. Второто което е че има изисквания за етажност и квадратура и на парцела и на сградата и ако тази сграда е строена за ДГ - тя и терена трябва да отговарят на изискванията.

За Факултет предполагам че много по-лесно може да се намери сграда. Ако МОН желае разбира се. Едва ли е по-трудно от това общината да си премести филиал. Не ме разбирайте погрешно - нямам нищо против Ветеринарния факултет, но като знам какво чудо е с терените, отредени за ДГ в София и ми се ще каквото може да се използва по предназначение.

# 329

И как точно го видя? #Crazy

Аз също смятам, че едва ли скоро ще има резултат от действията ни, но ако ги няма тях....със сигурност няма да има промяна....така че е по-добре да пробваме.... Peace

И може да си сигурна, че всички ходим на работа, за да си изхранваме децата...едва ли някой го прави вместо хоби..... Mr. Green А някой от майките са и с по 3 деца, за което им свалям шапка..... bowuu

Е, не съм видяла, а прочетох както тук в темата, така и 250 коментара в Дира. Ми не виждам нищо обнадеждаващо, съжалявам, ама си е истина  Sad

За работата...не ми се спори, няма смисъл да обяснявам, че доста хора зависят от моята работа и аз излезна ли - и те спират...ама това си е мой проблем, нали...та затова не дойдох  Crazy

И аз мисля, че въпроса далеч не би трябвало да е политически, но никой от вас ли не разбира, че именно политиката определя правилата  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт