СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 80 425
  • 1 563
  •   1
Отговори
# 300
Щурчо,
аз пък не съм вече оптимист, а реалист - по тоя въпрос!
Какво ще искаш от Станишев чудно ми е - да не би той да решава тия въпроси, за които говориш? Прав си в едно - проблема се корени отдавна и ясно е, че няма да се реши нито на момента, нито скоро!
А за безумната система за кандидатстване...да не почвам, щото няма да спра...да плюя  Crazy
А тя е о тражение на усилията на властоимащите  Crazy Е, аз никак не съм доволна , никак не ме оптимизира...
И в моя квартал има две изоставени огромни детски градини с декари дворове - едната беше частно училище, сега е изоставена, другото е сборище наркомани. Преди година - беше дадена от ОБщината под наем на някакъв - който я гласеше за общежитие на турски работници  ooooh!

# 301
  • София
Аз да ви кажа моето мнение е , че всички рано или късно ще разберат за този проблем - не протест , а бунт ще има когато останат децата в къщи и родителите да ги гледат - нещата са свързани - не е детето на градина , остава майката да го гледа , отстраняват  я съответно от работа и семейният бюджет се срива - тогава не само мами , но и татковци ще са , да не кажа и работодатели , когато изгубят ценен кадър . Нещата няма да останат така , но колкото по на време се решат , толкоз по добре и за тях и за нас .  Така , че вие 'ГОСТИТЕ , СКРИТИТЕ" без регистрация , които ни четете анонимно се вземете с решаването на проблема - той няма как да се избегне и да се самореши - ако не ние след време други ще ви искат обяснение , и дали ще е само обяснение - кои знае .

# 302
Между другото..трябва да поискаме информация от Станишев и за тази ДГ, която е дадена за ползване безвъзмездно на столичен ВУЗ..(става въпрос за ДГ в Студентски град)- Ели(Хриса) ще даде подробности, ако се налага...
Станищев, защото Вузовете са държавни..

Цитирам веднага (моля да не подскачате при вида на НПО). Цитата е от писмо на Район "Студентски" до Фандъкова с копие до Асоциация "Родители", изх. № 07-00-221/1/10.04.08:

"Описаният в приложение 1 терен отреден за детско заведение е в кв. 274 по ЧЗРП на м. "Студентски град", одобрен с Решение №85 по Протокол №32 от 10.12.2001 г. на СОС. Детското заведение е построено, но с решение на МОН е предоставено на факултета по "Ветеринарна медицина" към ЛТУ."

Не е ясна собствеността, на този обект. Предполага се че е държавен щом МОН се разпорежда с него. Ако има някой от район Студентски, който може да каже за какво става въпрос - ще бъда много благодарна.

Shocked Е, това е моят факултет!  Shocked И аз да не знам, че е бил предвиден за детска градина!!!  Shocked Shocked Shocked

Той открай време си е бил такъв (или поне аз така знам). Бил ли е действащо детско заведение изобщо??? Не мисля ...  Confused Confused Confused

Даже ми е на 2 минути пеша (2 преки са). Как да помогна с "разузнаване" как стоят нещата?

никога не е работило като ДГ, аз го знам от 92-ра.. доста време стоя пусто.. после леко, полека нещо се облагороди...

# 303

Аз да ви кажа моето мнение е , че всички рано или късно ще разберат за този проблем - не протест , а бунт ще има когато останат децата в къщи и родителите да ги гледат - нещата са свързани - не е детето на градина , остава майката да го гледа , отстраняват  я съответно от работа и семейният бюджет се срива - тогава не само мами , но и татковци ще са , да не кажа и работодатели , когато изгубят ценен кадър . Нещата няма да останат така , но колкото по на време се решат , толкоз по добре и за тях и за нас .  Така , че вие 'ГОСТИТЕ , СКРИТИТЕ" без регистрация , които ни четете анонимно се вземете с решаването на проблема - той няма как да се избегне и да се самореши - ако не ние след време други ще ви искат обяснение , и дали ще е само обяснение - кои знае .
Божеее, то и в момента сума ти кадри са вкъщи да гледат децата си, щото няма места в градината - на кой му пука, че се е сринал семейния бюджет?????

# 304
БСП са направили плакат с телефона на ББ във връзка с недостига на местата в ДГ
много е красив и красноречив
някой виждал ли го е по улиците
щеше ми се да си залепя един на стъклото на колата
новината бе публикувана в "дневник"

С политизирането на темата трябва много да се внимава. Аз например НИКОГА не бих подкрепила акция на БСП и не бих участвала в такава дори при подозрение, че те стоят зад това. На протеста Фандъкаво каза, че до сега на всичките им искания за финансова помощ към Станишев няма нито един отговор. Едновременно с това правителството раздаде помощи за общините, от които е видно, че ще се ремонтират детски градини в общини на ДПС и БСП /инфо по Дневник/. Стана ясно, че правителството е отпуснало 8 млн. лева за ремонт на детска градина в кърджалийско село.
Така, че трябва да се иска от правителството пари за ДГ в София, но не и да се пише актив на БСП или от това да следват пол. дивиденти. Станишев е длъжен като министър-преседател на България, а също и с това, че 1/4 от населението на България живее в София

# 305
Между другото..трябва да поискаме информация от Станишев и за тази ДГ, която е дадена за ползване безвъзмездно на столичен ВУЗ..(става въпрос за ДГ в Студентски град)- Ели(Хриса) ще даде подробности, ако се налага...
Станищев, защото Вузовете са държавни..

Цитирам веднага (моля да не подскачате при вида на НПО). Цитата е от писмо на Район "Студентски" до Фандъкова с копие до Асоциация "Родители", изх. № 07-00-221/1/10.04.08:

"Описаният в приложение 1 терен отреден за детско заведение е в кв. 274 по ЧЗРП на м. "Студентски град", одобрен с Решение №85 по Протокол №32 от 10.12.2001 г. на СОС. Детското заведение е построено, но с решение на МОН е предоставено на факултета по "Ветеринарна медицина" към ЛТУ."

Не е ясна собствеността, на този обект. Предполага се че е държавен щом МОН се разпорежда с него. Ако има някой от район Студентски, който може да каже за какво става въпрос - ще бъда много благодарна.

Shocked Е, това е моят факултет!  Shocked И аз да не знам, че е бил предвиден за детска градина!!!  Shocked Shocked Shocked

Той открай време си е бил такъв (или поне аз така знам). Бил ли е действащо детско заведение изобщо??? Не мисля ...  Confused Confused Confused

Даже ми е на 2 минути пеша (2 преки са). Как да помогна с "разузнаване" как стоят нещата?

никога не е работило като ДГ, аз го знам от 92-ра.. доста време стоя пусто.. после леко, полека нещо се облагороди...

Точно така мисля и аз. Просто тогава не е имало нужда от това детско заведение, а ЛТУ са имали нужда от сграда и са им го дали. Съвсем друг е въпросът с градините, които СА действали като такива, а сега са разпродадени, отдадени под наем или изоставени.  Peace
А и проблемът е, че жителите на София са се увеличавали, а градините вместо да се увеличават са намалявали. Сега тази криза е последствие от всичко това.  Peace
Но точно факултета на ЛТУ едва ли има вина ...  Confused

# 306
БСП са направили плакат с телефона на ББ във връзка с недостига на местата в ДГ
много е красив и красноречив
някой виждал ли го е по улиците
щеше ми се да си залепя един на стъклото на колата
новината бе публикувана в "дневник"

С политизирането на темата трябва много да се внимава. Аз например НИКОГА не бих подкрепила акция на БСП и не бих участвала в такава дори при подозрение, че те стоят зад това. На протеста Фандъкаво каза, че до сега на всичките им искания за финансова помощ към Станишев няма нито един отговор. Едновременно с това правителството раздаде помощи за общините, от които е видно, че ще се ремонтират детски градини в общини на ДПС и БСП /инфо по Дневник/. Стана ясно, че правителството е отпуснало 8 млн. лева за ремонт на детска градина в кърджалийско село.
Така, че трябва да се иска от правителството пари за ДГ в София, но не и да се пише актив на БСП или от това да следват пол. дивиденти. Станишев е длъжен като министър-преседател на България, а също и с това, че 1/4 от населението на България живее в София

Т. е. БСП се възползват от създалата се ситуация да подкопават чужд авторитет, като дефакто те са виновни!!! Но нас какво ни интересува политиката в случая? Трябва много да внимаваме наистина!!!

# 307
Ако дойда и ти благодаря лично - ще вмъкнеш ли детето ми в списъка  Crazy

НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ ДА ГОВОРИТЕ ТАКА..
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ КОГАТО В БЪЛГАРИЯ НЯКОЙ СЕ ЗАХВАНЕ ДА ПРАВИ НЕЩО ТАКОВА ГО ОТНАСЯ ПО ПОДОБЕН НАЧИН... от народ, съставен в болшинството си от нихилисти какво да се очаква всъщност... да се критикува и недоволства е най-лесно
ОЩЕ БОТЕВ ГО Е УСТАНОВИЛ... :"СВЕСТНИТЕ У НАС СЧИТАТ ЗА ЛУДИ" осъвременено "луди" понякога се заменя с "некадърни" или "корумпирани"

# 308
Политиката нас трябва да ни интересува - щото от цялостното й развитие зависи цялостната обстановка в нашата държава - както и проблема с недостига на места в детсикет градини!!!
Лошото е, че политиците не им пука, а използват винаги болните теми за афиши в предизборните си кампании и се мъчат да печелят дивиденти от това! Но какво пиша...това на всички е ясно  ooooh!

# 309
Щурчо,
аз пък не съм вече оптимист, а реалист - по тоя въпрос!
Какво ще искаш от Станишев чудно ми е - да не би той да решава тия въпроси, за които говориш? Прав си в едно - проблема се корени отдавна и ясно е, че няма да се реши нито на момента, нито скоро!
А за безумната система за кандидатстване...да не почвам, щото няма да спра...да плюя  Crazy
А тя е о тражение на усилията на властоимащите  Crazy Е, аз никак не съм доволна , никак не ме оптимизира...
И в моя квартал има две изоставени огромни детски градини с декари дворове - едната беше частно училище, сега е изоставена, другото е сборище наркомани. Преди година - беше дадена от ОБщината под наем на някакъв - който я гласеше за общежитие на турски работници  ooooh!
viliko, каква ти е идеята - нищо да не се прави ли? Или да се плюе по форумите и толкова.  ooooh!
Да беше дошла да питаш за градините в твоя квартал.   Naughty
На мен ми отговориха, че и двете бивши ДГ в Младост, където се помещаваха НАП и Социални грижи в момента ги изнасят и ще ги правят на детски градини пак. Дано да е вярно и дано да е скоро!  Peace
Щурчо, браво за всичко!   bouquet Както и на останалите майки-организаторки и присъствали!  smile3501
Проблемът с ДГ според мен не трябва да се политизира, защото от това не виждам начин да спечелим, напротив, само ще ни набъркат в жалките си игрички!  Naughty

# 310
Сто пъти беше казано едно и също-има много време и непрекъснато някой продължава да задава едни и същи въпроси, да повтаря /потретва и т.н./едно и също.Всички сме в един кюп, хайде по-спокойно...Не виждам с какво kg.sofia са ни виновни...
Истинските виновници за системата и за ситуацията, в която сме мисля, че всеки знае къде се намират...
Peaceточно така

# 311
Е да бях дошла, ама "предпочетох" да работя разбираш ли, та детето ми поне да не остане не само извън списъка, ами и гладно  Crazy

Идеята ми не е да не се прави нищо, а да се мисли малко повече и малко по реалистично! Станишев...ходи го питай, пък да видим той какво ще направи, при положение че не зависи от него  ooooh!

Когато хората протестират - трябва да го направят с голяма подготовка и умисъл, за да не се получи разминаване, разводняване на исканията най-малкото /както горе беше споменато, че се е случило, защото са се намесили въпроси от различно естество/. Не обвинавям разбира се никого, просто така мисля. Пък от темите във форума може много опит да се посъбере.

# 312
То затова сме на тоя хал, защото много като теб си предпочитат да си правят нещо друго, вместо да се застъпят за децата, когато трябва, реално с действия.  Stop
Не си запозната с труда, който положиха майките от инициативния комитет, с писмата, с документите, с участията и т.н. , така че не се изказвай неподготвена.
Спирам да споря с теб, защото не си по темата и с нищо не допринасяш, напротив.  Peace

# 313
За сградата в Студентски град - терена е отреден за ДГ и има протокол от 2001 на СОС. Да не би да става въпрос за друга сграда. И дори и да не е, МОН не могат ли да потърсят друго място за Ветеринарния факултет. По-лесно е отколкото да се намери терен за ДГ и да се построи сграда за ДГ на него и ще покаже някакъв ангажимент на държавата.

Не знам дали е отпаднало включването на преподаватели от държавни и частни ВУЗ-ове в критерия за служители в системата на столичното образование, но МОН значи със сигурност има възможност да им осигури ведомствена ДГ.

# 314
Ти четеш ли - НЕ ПРЕДПОЧИТАМ ДА ПРАВЯ ДРУГО, А НЯМАМ ДРУГ ШАНС ДА ГЛЕДАМ ДЕТЕТО СИ, ОСВЕН АКО НЕ СЪМ НА РАБОТА, ОТ КОЯТО НЕ МОГА ДА ОТСЪСТВАМ! АКО БЕШЕ ПОЧИВЕН ДЕН ИЛИ ОБЕДНО ВРЕМЕ - ЩЯХ ДА ДОЙДА, И НЕ САМО АЗ, А И ДОСТА МОИ ПОЗНАТИ!
Защо трябва да съм запозната с организацията, като виждам незадоволителен резултат  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт