СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 80 432
  • 1 563
  •   1
Отговори
# 285
А кой ще поддържа системата вбъдеще? И кой ще отговаря на родителите, след като кандидатстването приключи? Ще се оттеглите ли?  Shocked Sad Confused
Честно казано както вървят нещата, аз очаквам от тази тема да се оттеглят съвсем скоро. Аз отдавна да съм се оттеглила. Да не мислиш, че някой е длъжен да отговаря по форуми, да търпи всякакви капризи и т.н.

Имах предвид кой ще отговаря във формата за обратна връзка ... Защото нали все пак някой трябва да поддържа системата? Наистина ми се иска да разбера какво ще стане ...

П. С. И мен ли имаш предвид сред списващите, заради които би се оттеглила?  Crazy

# 286
Ако дойда и ти благодаря лично - ще вмъкнеш ли детето ми в списъка  Crazy
... Съжалявам за тона си, но ми е писнало всеки да си измива ръцете...пък и благодарност да търси!!!!!!!

Това беше вече отвъд всякакви граници на нормално човешко общуване. Моля модераторите да влизат с метлите, има си тема за страстите на хората, които не могат да си сдържат нервите.

Екипът на ИСОДГ не може да ни осигури повече места в градините, само може да ги разпредели по критериите, вече гласувани от СОС. Аз лично ви благодаря за усилията да ни информирате какво кога се случва.

И на мен ми се видя некоректно ... И аз си изпусках нервите, много се ядосвах и обвинявах в непрофесионализъм, но всичко беше за реални проблеми, които разяснявах и не влизах с нападки извън създалите се ситуации ...
А и авторката май нищо не знаеше, защото й отговорих на един доста познат въпрос. Разбирам я - изнервена е, но все пак си има граници ...  Peace  Не от ИСОДГ са виновни за критериите. Тяхната работа е системата, така че нека поне да не ги обвиняваме и за неща, за които нямат абсолютно никаква вина.

# 287
Между другото..трябва да поискаме информация от Станишев и за тази ДГ, която е дадена за ползване безвъзмездно на столичен ВУЗ..(става въпрос за ДГ в Студентски град)- Ели(Хриса) ще даде подробности, ако се налага...
Станищев, защото Вузовете са държавни..

# 288
БСП са направили плакат с телефона на ББ във връзка с недостига на местата в ДГ
много е красив и красноречив
някой виждал ли го е по улиците
щеше ми се да си залепя един на стъклото на колата
новината бе публикувана в "дневник"

# 289
Момичета, кризата е явна още от миналата година!
Не мисля, че благодарение на днес - се е дало гласност, айде да не се лъжем!
Истината е, че колкото повече протести има - толкова повече може да се надяваме на някакъв резултат и развръзка.
Аз не дойдох на протеста - не защото не искам или си търся оправдание - а защото бях на работа! Не мисля, че е правилно да се прави в такова време и такъв ден, но това си е лично мнение. Все пак в събота щяха да бъдат поне двойно мами.
Не дойдох - защото не мога да отсъствам от работа. Защото дори детенце да е болно - пак не мога да отсъствам и благодаря на баба си - че я има. Преди ми се налагаше и детегледачка да наемам. Просто работата ми е такава. Но благодарение на нея - изхранвам това дете, за което се надявам, че един ден ще има място в прекрасните ни детски заведения.

Какво значи сега е момента да се иска подпомагане от общината? Да не мислите, че тя до сега спи и сега разбира за тоя проблем?

За плаката БРАВО - ВРЕМЕТО ЗА ИЗБОРИ ДОЙДЕ, МОБИЛИЗИРАТ СЕ  Crazy

Щурчо - голям оптимист си ей...искаш ли тела на Станишев  Joy

# 290
Някъде да съм обидила Джонев  newsm78
Вие ако се въздържате от емоционални реплики - е, аз вече не искам, защото става въпрос за детето ми.
Подразних се от някои отговори. От това, че определя системата за прекрасна. И търси благодарност. А на всички е ясно - още повече щом и тая тема е доста обемна - че системата далеч не е перфектна, а напротив.
Все пак е хубаво, че от цялата работа явно има и доволни майки.

Диди, една позната е попълнила де що има предимство, събрала е достатъчно точки и възнамерява, когато я приемат - да отиде с щедър подарък и без наличието на докиментите - да си вреди детето - хем според системата точно, хем за нея решение  Crazy

Ами то от такива майки и управляващи идват проблемите!  Crossing Arms Силно се надявам директорката на конкретното заведение да излезе човек и да изрита тази майка, така че детето й никога да не влезе в градина!
Съжалявам само малкото - че расте с такива хора и че ще стане като тях!

# 291
Между другото..трябва да поискаме информация от Станишев и за тази ДГ, която е дадена за ползване безвъзмездно на столичен ВУЗ..(става въпрос за ДГ в Студентски град)- Ели(Хриса) ще даде подробности, ако се налага...

Цитирам веднага (моля да не подскачате при вида на НПО). Цитата е от писмо на Район "Студентски" до Фандъкова с копие до Асоциация "Родители", изх. № 07-00-221/1/10.04.08:

"Описаният в приложение 1 терен отреден за детско заведение е в кв. 274 по ЧЗРП на м. "Студентски град", одобрен с Решение №85 по Протокол №32 от 10.12.2001 г. на СОС. Детското заведение е построено, но с решение на МОН е предоставено на факултета по "Ветеринарна медицина" към ЛТУ."

Не е ясна собствеността, на този обект. Предполага се че е държавен щом МОН се разпорежда с него. Ако има някой от район Студентски, който може да каже за какво става въпрос - ще бъда много благодарна.

# 292
Ами виж сега, при тая обстановка - хората търсят вариант.
Е, ако в системата трябваше по някакъв начин да се удостоверяват точките...нямаше да се стига до тук  Wink

# 293

Какво значи сега е момента да се иска подпомагане от общината? Да не мислите, че тя до сега спи и сега разбира за тоя проблем?

Говориме за кабинета, ясно е, че Общината знае за проблема...

То хубаво да е в събота, но как ще докараме представители на Общината в почивен ден? А само да се събираме и да си приказваме кой колко точки има, няма особено смисъл... Crossing Arms

# 294
Ами виж сега, при тая обстановка - хората търсят вариант.
Е, ако в системата трябваше по някакъв начин да се удостоверяват точките...нямаше да се стига до тук  Wink

В системата даже и да пишем, документът не се вижда!  Naughty Така че директорките проверяват достоверността!  Peace  А дано да измислят и някакъв контрол.
И е вярно, че всеки търси начин, но за да успееш, начинът не е като прецакаш другите нечестно!!!  Naughty
Както казах - заради такива """хора""" сме на този хал!  ooooh! Naughty Но всеки решава за себе си - всичко се връща. Wink

# 295
Абе мисля си, че щом Общината знае - и Кабинета знае  Wink
Нали за гласност говорим - в събота ще дойдат достатъчно ТВ и журналисти.

# 296
Е нали и аз това казвам - в системата нищо не се удостоверява, което позволява подобни игрички  Wink

# 297

Живея в Студентски град, а това не го знаех!  Shocked  За коя градина става въпрос? Къде?

Щурчо, браво за всичко!   bouquet

# 298

Щурчо - голям оптимист си ей...искаш ли тела на Станишев  Joy

Оптимист съм..ДА..
АКо имаш възможност, ми го прати на лични  Peace
Изобщо не се притеснявам да се обадя на Станишев , на Бойко Борисов и дори на ПАПАТА, ако знам,че е в негова власт да разреши проблема!

Впрочем..и аз съм на работа.

И само да кажа, че е точнокакто казваш. Общината не научава за този проблем днес и от нас..
Тя знае, за това, че през 2006г са родени 12 500 деца  в София още от края на 2006г..
ПРОБЛЕМА днес е вследствие на много фактори.
Един от тях е на невзимане на навременни мерки за предотвратяването му..
Защото за 3г МОЖЕШЕ да се построят достатъчно ДГ за тия деца. ИЛИ поне да се отредят терени за строителството на ДГ..ИЛИ поне да се поиска от Държавата ЦЕЛЕВО подппомагане за справяне с назряващия проблем..
Една отговорна общинска администрация, трябваше да го е предвидила..а не да се оправдава,че незнайно от къде се появил огромен интерес към ДГ в последните години  ooooh!
..
И..ДА..ако питаш мен, проблема тръгва още по времето на Софиянски, който разпродаде 44 ДГ (или им смени предназначението),. НО...ДА..пак ако питаш мен, НЕ ВИЖДАМ желание за справяне с проблема..От две години всички говорим за сградите, в които се помещават ОБЩИНСКИ администрации (бивши ДГ), които едва в началото на тази години запонаха да се изпразват с идея да се ремонтират..и ЕВЕНТУАЛНО да се върнат попредназначение за ДГ..
От две такива в Младост, за ЧАСТ от едната има шанс..за другата е под въпрос- за сега се предпоалга преместване на едната Общинска администрация от едната сграда в другата... newsm78
Да не говорим за сградите на Общиснки ДГ, които са отдедени под наем на частни Дг...Срещу моя блок е ЕСПА..Договора й изтече през 2008г..и го удължиха с още 5г...
ЗАЩО?
..
Ей такива дребни въпроси ми пречат на оптимизма..
Но..иначе..ДА...оптимист съм..
НЯКОЙ ДЕН децата ми ще живеят в една по-добра, по-отговорна и по-мислеща за гражданите си Община..Най-вероятно за съжаление няма да е в тази държава..И още по-жалкото е,че няма само моите деца да избягат..Не, че някой го е грижа... ooooh!

# 299

Цитирам веднага (моля да не подскачате при вида на НПО). Цитата е от писмо на Район "Студентски" до Фандъкова с копие до Асоциация "Родители", изх. № 07-00-221/1/10.04.08:

"Описаният в приложение 1 терен отреден за детско заведение е в кв. 274 по ЧЗРП на м. "Студентски град", одобрен с Решение №85 по Протокол №32 от 10.12.2001 г. на СОС. Детското заведение е построено, но с решение на МОН е предоставено на факултета по "Ветеринарна медицина" към ЛТУ."

Не е ясна собствеността, на този обект. Предполага се че е държавен щом МОН се разпорежда с него. Ако има някой от район Студентски, който може да каже за какво става въпрос - ще бъда много благодарна.

Shocked Е, това е моят факултет!  Shocked И аз да не знам, че е бил предвиден за детска градина!!!  Shocked Shocked Shocked

Той открай време си е бил такъв (или поне аз така знам). Бил ли е действащо детско заведение изобщо??? Не мисля ...  Confused Confused Confused

Даже ми е на 2 минути пеша (2 преки са). Как да помогна с "разузнаване" как стоят нещата?

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 16:14 от Pavlina Nikolova

Общи условия

Активация на акаунт