Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са женските автобуси в Дубай?
Какви са основните характеристики на религиозния брак в исляма?
Какви са основните различия между шиитските и сунитските мюсюлмани в исляма?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са женските автобуси в Дубай?
Женските автобуси в Дубай са предназначени специално за жени, които трябва да спазват ислямските традиции и да избягват контакти с мъже. В момента има само седем такива автобуса, но плановете са те да се увеличат с нарастването на търсенето. Жителите на Дубай приветстват тази инициатива, тъй като мъжете в обществения транспорт често се държат неподходящо, което прави пътуването с женски автобуси по-удобно и приятно.
-
Какви са основните характеристики на религиозния брак в исляма?
Религиозният брак в исляма включва сватба в джамия, където имамът пита дали двамата осъзнават отговорностите си като съпруг и съпруга. След това се записват имената на свидетелите, имамът чете кратка хутба, която се чете при подобни случаи, и след това има малка почерпка. В случай на развод сумата за развода може да бъде обезценена при евентуално обезценяване на валутата; поради тази причина е препоръчително да се иска количество злато, което не губи стойността си.
-
Какви са основните различия между шиитските и сунитските мюсюлмани в исляма?
Основните различия между шиитските и сунитските мюсюлмани в исляма се крият в техните интерпретации на различни аспекти на религията. Шиитите вярват, че най-близките последователи на пророка Мохамед трябва да наследяват неговите деца, докато сунитите не приемат тази гледна точка. Въпреки тези различия и двете групи се придържат към законите на шариата и вярват, че истинските вярващи могат да бъдат разпознати по техните добри дела и оставяне на Бог да отсъди.
-
Защо шейтите нямат право на развод?
-
Защо е важно да се регистрират браковете в България?
Щом успя да се разпишеш , значи се справяте чудесно! Много се радвам за вас - целувки на малкия принц!
Страхотно изглеждат франзелките- ще ги изпробвам скоро, но в момента ми се вие свят от готвене
Аз на твое място бих се интересувала най- вече от това има ли намерения да сключите и гражданско брак- в БГ или в Ливан и дали семейството ми знае за този ваш религиозен брак- това са показателни неща( според мен) Успех и пиши!
В албума ли са ?
,дано следващия път го взема,а на всичкото отгоре моята приятелка маи е бременна ,днес си прави тест,оказа се положителен и утре ще ходим на гинеколог да видим,едвам я успокоявам

И само да няма пита.....мисли му.
.....чудо 

За това съм се покрила, нямам настроение да пиша. Заседнала ми е една буца в гърлото и ме тормози. С приятелят ми два дни имаме тежки раговори, ей така уж от нищото.. и изскачат едни големи различия. Уж съм толерантна и гъвкава натура, а същевременно не знам дали ми стига търпението да се адаптирам към всяко нещо и постоянство да не се опълча след време на това. Исках да ви попитам, изпитвали ли сте с половинките си някаква форма на културен шок, на адаптация...
, ще ми дадеш ли рецептата за тортата ти ? :p че за четвъртък мисля да правя торта, а все още изибирам коя точно, или какъв крем да направя нз...
направо главата ми ще се прасне вече ама наистина съм много обаркана още нямам работа но поне се изясниха отношенията ни с аля да точно така моя любов не е али а аля
и така чака ме си тука аз трябва вече да почна работа че ще подлудея в кащи
искам това да не е сън и да се събудя някой ден с одяло омотано на лампата розавко е и клише но в момента е част от мен и ще го изживея максимално
-освен това понякога излиза,че той е твърдял едно пък в райна сметка взел,че постъпил по моя начин-
И то с намеса на силата в кадифена ръкавица..