Отговори
# 135
  • Мнения: 5 001
Ще помоля да кажете в каква вода се разтваря боята за яйца?Вчера мъжо взел боя,обаче не пише в студена или топла вода се разтваря.Тя е от тези в капсулите.
Зависи от капсулите.....Ако са от тези дето приличат на антибиотик се разстварят в гореща вода+ 2 с.л. оцет(за стабилизиране на боята). Най- добре хващат горещо яйце в горещ разствор
Да,такива са. И малко тъпо питане : целите капсули ли да сложа,или да изсипя прахчето само?

Без капсулата.Само прахчето  Hug Hug Hug Hug Hug

# 136
  • Мнения: 4 496
Тук в тази тема/дано не греша/ четох поста на дама, писала, че вари яйцата по следния начин: слага ги в студена вода, като заври водата намаля котлона и ги оставя на тих огън точно 13 минути...
Въпросът ми е дали няма да се преварят? Дали няма да станат жълтъците зелени в края? Rolling Eyes

# 137
  • Мнения: 1 777
Тук в тази тема/дано не греша/ четох поста на дама, писала, че вари яйцата по следния начин: слага ги в студена вода, като заври водата намаля котлона и ги оставя на тих огън точно 13 минути...
Въпросът ми е дали няма да се преварят? Дали няма да станат жълтъците зелени в края? Rolling Eyes

Възможно е и да станат зелени.
Аз варя яйцата ,малко по различо и никога нямам пукнати или със зелени жълтъци.

Слагам яйцата в тенджерка,наливам студена вода.Включвам котлона и като заврят ,изключвам слагам капак и оставям 20 минути.

# 138
  • Мнения: 4 496
Много ти благодаря!  Hug Доста ме притесняват тези жълтъци. Ще пробвам тази година по твоя начин!  bouquet

# 139
  • Мнения: 5 001
Възможно е и да станат зелени.
Аз варя яйцата ,малко по различо и никога нямам пукнати или със зелени жълтъци.

Слагам яйцата в тенджерка,наливам студена вода.Включвам котлона и като заврят ,изключвам слагам капак и оставям 20 минути.
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
яЯЯЯЯ,колко хитро!  Hug Hug Hug

# 140
  • Мнения: 1 777
[
Възможно е и да станат зелени.
Аз варя яйцата ,малко по различо и никога нямам пукнати или със зелени жълтъци.

Слагам яйцата в тенджерка,наливам студена вода.Включвам котлона и като заврят ,изключвам слагам капак и оставям 20 минути.
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
яЯЯЯЯ,колко хитро!  Hug Hug Hug
Преди няколко години ,го показаха в някакво предаване по телевизията.Пробвах и ми харесаха как станаха и оттогава  така ги варя. Simple Smile

# 141
  • Gorni Bogrov
  • Мнения: 994


Слагам яйцата в тенджерка,наливам студена вода.Включвам котлона и като заврят ,изключвам слагам капак и оставям 20 минути.
Сега така ги сварих и имах едно пукнато,което малкият изяде веднага и жълтъка му беше зелен.Не знам къде сбърках newsm78

# 142
  • Мнения: 6 791
Кажете ми моля, какъв е проблемът със зелените жълтъци? newsm78  В смисъл, ако яйцата ми станат такива - проблем ли е? Като се замисля винаги съм яла великденски яйца със зелени жълтъци!? Whistling Laughing

# 143
  • Мнения: 4 496
Освен да ги оставя 15 минути... newsm78

Не знам дали е проблем, ама не е много красиво.

# 144
  • Мнения: 1 777


Слагам яйцата в тенджерка,наливам студена вода.Включвам котлона и като заврят ,изключвам слагам капак и оставям 20 минути.
Сега така ги сварих и имах едно пукнато,което малкият изяде веднага и жълтъка му беше зелен.Не знам къде сбърках newsm78
Никога не ми се е случвало.
Трябва да се наблюдават и като заврят веднага да се изключи котлона.

# 145
  • Gorni Bogrov
  • Мнения: 994
А оставяш ли ги на горещият котлон?

# 146
  • Мнения: 1 777
А оставяш ли ги на горещият котлон?
Да на котлона ги оставям,моите котлони са на газ.

# 147
  • Gorni Bogrov
  • Мнения: 994
А оставяш ли ги на горещият котлон?
Да на котлона ги оставям,моите котлони са на газ.
Значи други ден като варя другите ще ги махна от котлона,защото моят е обикновен и явно затова така се получи.

# 148
  • Карлово
  • Мнения: 330
Как слагате брашно към супата без да става на бучки?
Като запържа бращното,лука и червеният пипер и ги добавя към врящата супа ми се получават бучки  Sad

# 149
  • Мнения: 5 001
Как слагате брашно към супата без да става на бучки?
Като запържа бращното,лука и червеният пипер и ги добавя към врящата супа ми се получават бучки  Sad
Пробвай след като направиш запръжката да сипваш от бульона  в запръжаката.Бъркаш и след като стане хомогенна смес връщаш в супата...

Общи условия

Активация на акаунт