Отговори
# 150
Никога не слагам брашно в супа Thinking.

# 151
винаги слагам, иначе ни е "очечена"  Laughing

и винаги правя като TheNMaster

# 152

Айдееее,научих нова думичка Joy Joy Joy Joy  Hug Hug Hug Hug

И ние не обичаме бистрите чорби... Wink

# 153

Айдееее,научих нова думичка Joy Joy Joy Joy  Hug Hug Hug Hug

2 лева  Wink

# 154
  • варненка от София
Аз също не слагам брашно, а повечко картофки, те си имат достатъчно нишесте и си става гъста супа. Понякога, ако рецептата го изисква слагам не брашно, а готова разтворима гъбена крем супа.

Относно яйцата за великден - те се варят повечко, защото се предполага, че повече време ще седят. За това превареното яйце е проблем от естетическа гледна точна, но не и от друга. На времето великденските яйца са се държали чак до Спасов ден, което си е 40 дена след празника. Спасов ден е известен и като Великдена на мъртвите, то си е своеобразна задушница. Тогава пак се боядисват яйца, месят се козунаци и се раздават за мъртвите, носят се на гробища.

# 155
И аз не слагам брашно в супа,ако искам да е по гъста слагам картофи и фиде.Иначе гъста супа е крем-супата,независимо каква е,пасира се и се поднася с крутони.

# 156
И аз не слагам брашно в супа,ако искам да е по гъста слагам картофи и фиде.Иначе гъста супа е крем-супата,независимо каква е,пасира се и се поднася с крутони.

Това е вече въпрос на вкус  Peace  Моите мъже ядат само гъсти супи, но такава, в която има картофи, за тях е картофена супа. Може да им сложа картофи в супата, но съвсем малко и на ситно. Всички останали са гъсти с ориз, фиде и задължително топла застройка с яйца и брашно или картофен гранулат. 

# 157
  • София

Слагам яйцата в тенджерка,наливам студена вода.Включвам котлона и като заврят ,изключвам слагам капак и оставям 20 минути.

Точно по твой съвет ги сварих така и за първи път в домакинския ми живот няма нито едно пукнато яйце!!! 100 % успех!!! Благодаря за съвета и вече само така ще правя   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet А и ток се пести  hahaha

# 158
При мен резултатът е от 40 яйца само 2 спукани. Което си е постижение за мен и двете ми леви ръце. newsm44

# 159
  • Стара Загора
Въпрос от един измислен "готвач" - ако тестото за курабийките  го сложа в робота дали ще стане...или трябва постепенно да меся?

# 160
  • София-Младост
Да споделя както обещах за захарните курабийки...ами нищо не се получи...т.е. изпекох аз каквото успях да формирам, обаче...извадих ги бяха мекички, а сега камък можеш да отхапеш, но това не. Пълен провал. Иначе на вид ги бива, но само за украса...даже се чудя дали да хабя бои да ги украсявам.

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 13:51 от Ала-Бала

# 161
Въпрос от един измислен "готвач" - ако тестото за курабийките  го сложа в робота дали ще стане...или трябва постепенно да меся?

само млякото със содите разбърквам отделно, всичко друго слагам на куп. Нищо, че на ръка меся.

# 162
  • Стара Загора

само млякото със содите разбърквам отделно, всичко друго слагам на куп. Нищо, че на ръка меся.
Мерси Пепчо. Спаси една грешна душа Wink
Ала-Бала снимката ти е голяма.

# 163

професионално изкривяване, а  Wink

# 164
  • Стара Загора

професионално изкривяване, а  Wink
Crazy днес не съм съскала...редно е

Общи условия

Активация на акаунт