Отговори
# 150
  • Мнения: 9 785
Никога не слагам брашно в супа Thinking.

# 151
  • Мнения: 9 462
винаги слагам, иначе ни е "очечена"  Laughing

и винаги правя като TheNMaster

# 152
  • Мнения: 5 001
винаги слагам, иначе ни е "очечена"  Laughing

и винаги правя като TheNMaster
Айдееее,научих нова думичка Joy Joy Joy Joy  Hug Hug Hug Hug


И ние не обичаме бистрите чорби... Wink

# 153
  • Мнения: 9 462
винаги слагам, иначе ни е "очечена"  Laughing

и винаги правя като TheNMaster
Айдееее,научих нова думичка Joy Joy Joy Joy  Hug Hug Hug Hug

2 лева  Wink

# 154
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Аз също не слагам брашно, а повечко картофки, те си имат достатъчно нишесте и си става гъста супа. Понякога, ако рецептата го изисква слагам не брашно, а готова разтворима гъбена крем супа.

Относно яйцата за великден - те се варят повечко, защото се предполага, че повече време ще седят. За това превареното яйце е проблем от естетическа гледна точна, но не и от друга. На времето великденските яйца са се държали чак до Спасов ден, което си е 40 дена след празника. Спасов ден е известен и като Великдена на мъртвите, то си е своеобразна задушница. Тогава пак се боядисват яйца, месят се козунаци и се раздават за мъртвите, носят се на гробища.

# 155
  • Мнения: 804
И аз не слагам брашно в супа,ако искам да е по гъста слагам картофи и фиде.Иначе гъста супа е крем-супата,независимо каква е,пасира се и се поднася с крутони.

# 156
  • Мнения: 9 462
И аз не слагам брашно в супа,ако искам да е по гъста слагам картофи и фиде.Иначе гъста супа е крем-супата,независимо каква е,пасира се и се поднася с крутони.

Това е вече въпрос на вкус  Peace  Моите мъже ядат само гъсти супи, но такава, в която има картофи, за тях е картофена супа. Може да им сложа картофи в супата, но съвсем малко и на ситно. Всички останали са гъсти с ориз, фиде и задължително топла застройка с яйца и брашно или картофен гранулат. 

# 157
  • София
  • Мнения: 10 858


Слагам яйцата в тенджерка,наливам студена вода.Включвам котлона и като заврят ,изключвам слагам капак и оставям 20 минути.


Точно по твой съвет ги сварих така и за първи път в домакинския ми живот няма нито едно пукнато яйце!!! 100 % успех!!! Благодаря за съвета и вече само така ще правя   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet А и ток се пести  hahaha

# 158
  • Мнения: 4 496
При мен резултатът е от 40 яйца само 2 спукани. Което си е постижение за мен и двете ми леви ръце. newsm44

# 159
  • Стара Загора
  • Мнения: 7 560
Въпрос от един измислен "готвач" - ако тестото за курабийките  го сложа в робота дали ще стане...или трябва постепенно да меся?

# 160
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Да споделя както обещах за захарните курабийки...ами нищо не се получи...т.е. изпекох аз каквото успях да формирам, обаче...извадих ги бяха мекички, а сега камък можеш да отхапеш, но това не. Пълен провал. Иначе на вид ги бива, но само за украса...даже се чудя дали да хабя бои да ги украсявам.

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 13:51 от Ала-Бала

# 161
  • Мнения: 9 462
Въпрос от един измислен "готвач" - ако тестото за курабийките  го сложа в робота дали ще стане...или трябва постепенно да меся?

само млякото със содите разбърквам отделно, всичко друго слагам на куп. Нищо, че на ръка меся.

# 162
  • Стара Загора
  • Мнения: 7 560
Въпрос от един измислен "готвач" - ако тестото за курабийките  го сложа в робота дали ще стане...или трябва постепенно да меся?

само млякото със содите разбърквам отделно, всичко друго слагам на куп. Нищо, че на ръка меся.
Мерси Пепчо. Спаси една грешна душа Wink
Ала-Бала снимката ти е голяма.

# 163
  • Мнения: 9 462
Ала-Бала снимката ти е голяма.

професионално изкривяване, а  Wink

# 164
  • Стара Загора
  • Мнения: 7 560
Ала-Бала снимката ти е голяма.

професионално изкривяване, а  Wink
Crazy днес не съм съскала...редно е

Общи условия

Активация на акаунт