Отговори
# 210
  • Мнения: 2
Въпросче- какво правите по Великден със счупените , но неизядени яйца? Имаше някаква яйчена салата или нещо друго...Приемам всякакви идеи. Весел празник.
Аз ги намачквам със сирене зехтин и магданоз масимално на ситно . Става страхотна салата . Вкусно е и като се намаже върху препечени филийки .
Вместо магданоз може да сложиш червен пипер .

А аз ги пасирам финно и ги смесвам със готово картофено пюре + сирене + соев сос.
Пробвайте,на нашето семейство и гостите ни им харесва  Peace

# 211
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
1.Каква сметана ползвате?
     -за готвене
     -сладкарска
2.От кое брашно сте доволни?/има много видове брашно и се чудя от кое да си купя/
1. Ако е за сладкиши взимам сладкарска. Тази за готвене не е сладка, т.е. можеш да я ползваш за солените ястия.

# 212
  • Мнения: 1 777
1.Каква сметана ползвате?
     -за готвене
     -сладкарска
2.От кое брашно сте доволни?/има много видове брашно и се чудя от кое да си купя/
За готвене използвам заквасена сметана.
За торти(дали правя 2 торти на година ) използам каквато е в рецептата.За велик ден правихме с децата торта.Крема беше  със заквасена сметана.
За брашното не мога да ти помогна ,тук са други марки. Simple Smile

# 213
  • Мнения: 61
Към момичетата от родопския край имам една голяма молба:
Можете ли да ми кажете оригиналната рецепта за родопски пататник?
  Предварително благодаря     bouquet

# 214
  • Мнения: 1 777
Към момичетата от родопския край имам една голяма молба:
Можете ли да ми кажете оригиналната рецепта за родопски пататник?
  Предварително благодаря     bouquet
Аз не съм от родопите  но няколко пъти правя по тази рецепта и много ни харесва. Simple Smile

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,613.msg24872.html#msg24872

# 215
  • Мнения: 61
           Пети,много благодаря  bouquet.
   Скоро бях в Родопите,ядох пататник ,които беше разкошен,но домакините не пожелаха да ми дадат рецептата,била от техните баби #Crazy

# 216
  • Мнения: 36
Много е гадно като ти откажат рецепта, все едно искаш да крадеш, а то просто ти е вкусно  newsm78

# 217
  • Мнения: 502
  Дайте повече рецепти за останали великденски яйца? Има да ядем цяла седмица,толкова много останаха този път. Прочетох по-горе две,ако имате още идеи,ще съм благодарна.

# 218
  • Мнения: 1 777
  Дайте повече рецепти за останали великденски яйца? Има да ядем цяла седмица,толкова много останаха този път. Прочетох по-горе две,ако имате още идеи,ще съм благодарна.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=94677.0

# 219
  • Пловдив
  • Мнения: 634
Здравейте.

Преди Великден търсих да си купя еднократни форми за печене на кекс или козунак. Някой виждал ли е някъде по магазините?

# 220
  • Мнения: 9 785
Аз във връзка с яйцата искам да попитам колко време можем да ги ядем така след празниците? Без да е опасно за здравето Laughing. В хладилник ли ги съхранявате или не?

Здравейте.

Преди Великден търсих да си купя еднократни форми за печене на кекс или козунак. Някой виждал ли е някъде по магазините?

В Метро дали нямаше такива форми? Мисля, че съм виждала там.

# 221
  • Мнения: 511
Аз правя шопски пастет,яйца по понагюрски и яйчени салати
можеш да си направиш таралежчета,руло стефани
каквото ти роди фантазията

# 222
  • Мнения: 2 144
  Дайте повече рецепти за останали великденски яйца? Има да ядем цяла седмица,толкова много останаха този път. Прочетох по-горе две,ако имате още идеи,ще съм благодарна.

Обелени, нарязани на четвъртинки, заляти със сос от:
1:1 майонеза и кисело мляко + счукан чесън със сол.

Страхотно мезенце и за нула време свършват.  Peace

# 223
  • Панагюрище
  • Мнения: 104
Момичета,тези от вас които ползват хлебопекарна в къщи даите ми съвет какво трябва да бъде водещо в избора ми ,защото съм решила да си купувам и не знам на какво да се спря.

# 224
  • Мнения: 2 144
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=389900.0 - Попитай тук. Ще ти помогнат в избора.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт