Ябълков кекс с орехи - още едно ябълково изкушение от Бъни

• 34 557
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
     И аз потвърждавам, че кексът е разкошен. Имам рецептата от снаха ми. Единствената разлика е, че ябълките ги рендосвам на едро ренде, а орехите са смлени. Бъни, благодаря, че ми припомни!  bouquet

# 16
И аз често правя този кекс,страхотен е, само че никога не слагам канела,(с тази подправка сме в много лоши отношения #2gunfire)а добавям насъргана кора от лимон или портокал, или дори и двете.  Simple Smile

# 17
Този път не можах да го снимам колко красив /освен вкусен/ ми стана /правих го в една къдрава форма за кекс/, но ми наближава рожденият ден и смятам да го направя за почерпка на колегите и тогава ще го снимам и ще го пусна  Grinning

# 18
  • София
Бъни, много хубава рецепта, аз я знам от баба ми - това е любимият ми кекс, изобщо сладкишите с ябълки /особено киселите/

# 19
Този път не можах да го снимам колко красив /освен вкусен/ ми стана /правих го в една къдрава форма за кекс/, но ми наближава рожденият ден и смятам да го направя за почерпка на колегите и тогава ще го снимам и ще го пусна  Grinning
Ще се радвам да покажеш една хубава снимка, че моята хич добре не представя иначе хубавия кекс Laughing

# 20
Ще се радвам да покажеш една хубава снимка, че моята хич добре не представя иначе хубавия кекс Laughing

Непременно  Peace

# 21
   Бъни,колко милилитра ти е чашата,с която мериш брашното и захарта? newsm78
   И не ми е много ясно за олиото.....3/4 ч.л. - 13 с.л.   какво е това? Embarassed newsm78

# 22
И аз много обичам сладкиши с ябълки. непременно ще го пробвам.

# 23
  Бъни,колко милилитра ти е чашата,с която мериш брашното и захарта? newsm78
   И не ми е много ясно за олиото.....3/4 ч.л. - 13 с.л.   какво е това? Embarassed newsm78
Ох добре, че си ти да си видя глупавите писания ooooh! ooooh! ooooh!.
Редактирах олиото е 3/4 ч.ч - АЗ ИЗМЕРИХ ТОЧНО 13 С.Л  и точно толкова сложих.
Имам една мензура която мери брашно, захар , олио и т.н.
Та чаената ми часа с която меря хваща точно 200 гр сухи съставки - захар, брашно и др.
Олиото с други думи казано е 3/4 от тази чаша.
Потърсих и горе долу ето такава ми е чашата с която меря
http://www.origin-trade.com/images/big/origin-mug.jpg

# 24
И аз много обичам сладкиши с ябълки. непременно ще го пробвам.
И аз така. Отивам да купувам ябълки Party

# 25
   ОК!Благодаря ти,Бъни!Питах и за чашите,защото тази,например, с която меря аз, събира 220 мл течност,а брашното около 130-140 г.  Simple Smile Значи,ще се ориентирам по грамажа. Peace

Общи условия

Активация на акаунт