Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 21!

• 14 749
  • 294
  •   1
Отговори
# 15
  • на плажа
 Мирко също не се дава лесно. Навън е ОК, разсейва се по-лесно, ако иска само да си поцока, де, но вкъщи - идва и започва да ми дърпа блузата. Направо се сбиваме  Joy и се сърди ужасно, ако му отказвам. А с това чопкане по другото зърно направо ме подлудява. Като му бутна ръката надава вой и още по-ожесточено се бори да вътри копчето  Crazy. Надявам се като поотрасне още малко да не е толкова лепнат, че ще видим голям зор.

# 16
Ще се разпиша, като отговаря на въпроса на Skrech - аз се опитвам да помня от коя гърда съм давала последно, но да кажем в рамките на 2 часа се случва да давам пак същата гърда, защото съм преценила, че по-скоро се е залъгвала, отколкото да е пила млекце. Плюс другото, моята дъщеря има пристрастие към лявата гърда, просто още от съвсем малка нагаждането в поза за сучене ни беше по-лесно на тази страна, оттам гърдата се изяви като по-млекодайна, поради усилената стимулация, особено нощно време предлагам почти само тази гърда, за да не местя детето от другата страна, или аз да не прескачам. Но с прекомерно предлагане на същата действително рискуваш да изработва доста повече мляко и да ти донесе дискомфорт. За сметка на това, пренебрегнатата ще страда от липса на стимулация и може да се получи порочен кръг, кърмачето да не я иска защото има по-малко мляко и т.н.

Peace
Абсолютното същото е при мен, дори и гърдите са същите.  Simple Smile  С тази разлика, че когато не помня или реша, че лявата пак много е изпреварила, не се колебая да давам по-често дясната, не и пречи на Настя вече (но преди беше доста голям зор - само в поза футболна успяваше да сучи).

# 17
  • София
Но аз за обратното се притеснявам. Да не би прекалено често да ги сменям гърдите и да се получи така, че детето да изпива повече предно мляко.
thedragonbg, аз пък мога да кърмя и от двете гърди независимо на коя страна съм легнала  bowuu

# 18
  • offshore & overseas
аз пък мога да кърмя и от двете гърди независимо на коя страна съм легнала 
И аз така  smile3534-- важен е наклонът. Или може би състоянието и формата на гърдите. Mr. Green

# 19
  • Карлово
Аз пък изобщо вече не помня от коя гърда е сукал. Пък и той винаги има предпочитане към другата, не към тази която предложа аз. Мъжка му работа. На тази възраст, пък и като си хапва твърда храна, фатално ли е като ще пие предимно предно мляко? А пък и той рядко суче толкова дълго, че да стига до задното, определено вече не ползва кърмата само за нахранване.

# 20
  • offshore & overseas
Ама те според мен на тази възраст вече, освен че няма значение какво и колко точно изсукват, сучат и много по-интензивно, така че има шанс да поемат и задно мляко.

Лично аз, като известна загори тенджера, нито веднъж не съм засякла от коя гърда е сукала щерка ми, за да го използвам при следващо кърмене, пък не мисля, че детето е страдало от това.

А Халята сега е на фаза ту от едната, ту от другата, и така многократно -- инволюция ли е, зъб ли е, глад ли е, жажда ли. Но си суче детето, като реши, та пушек се вдига. baby_neutral

# 21
  • София
Намесвам се малко ни в клин, ни в ръкав, но ми е интересно вашите сучат ли още нощно. Ако има списващи с по-дълъг стаж, благодаря за мненията  Hug Мойто гардже мина 2г 8 месеца и все тъй си знае в 2-3 и към 5-6. Че като не й стигне от едната, ми вика: "Дай дугата!" От един месец спи по желание вече в нейното легло, но това не й пречи да се претъркулва в малките часове при нас със сънени вопли "Мамо, искам мако!" и да откара до сутринта. Откакто се е родила има точно 2-3 нощи, в които е правила 6 часови паузи. Още лято 2008 питах Xedra, и се обнадеждих, защото ми каза, че като пробият и кътниците се успокояват нещата. Ама, ей  на, от Коледа сме с пълен комплект зъби и си висим нощем дълго и напоително. То и аз  не мога да си представя как така ще спя непробудно цяла нощ и в редките такива, когато тя не се е будила, пък тялото ми си знае и аз се будя. Луда работа  Crazy

# 22
Бе тос по-дълъг стаж има.. ама и сме на вашето положение.. че и по-зле  Mr. Green 2-3 пъти ако се събуди само е прекрасно! Ама още са си поне 5-6.. Искам.. дясното.. лявото.. айде завърти се, че не ми е удобно.. иди по-нагоре.. махния тая ръка..
Ама не мога да усетя понякога в просъница какво точно иска  Crazy

# 23
  • offshore & overseas
Аз не съм чак с такъв стаж, но мойта цокла също суче през нощта (не знам по колко пъти). Обаче аз не мога да кажа, че се буди. Помрънква нещо и суче в заспало състояние (надушва безпогрешно и двете ц*** и ги и редува на всичкото отгоре). Напоследък намали поцокванията и увеличи интервалите м/у тях. Това ме обнадеждава, че one day soon ще се наспя и аз. Laughing

# 24
Чудя се как кърмите без да се въртите? Не, че не ми се случва понякога. Когато съм каталясала, примерно, съм стояла на компа прекалено до късно предната вечер, тогава спя доста по-дълбоко и не се въртя. Сещам се към сутринта да дам и другата гърда най-сетне, но усещането в другата, докато се стича млякото, малко ме притеснява. Може и да си внушавам, но нали е притисната в този момент и си мисля, че е вредно. Не че ме боли чак, но ... Иначе, матракът е супер удобен, ако беше стария, абсурд да лягам върху гърдите си.

# 25
  • До хладилника, който обичам
(надушва безпогрешно и двете ц*** и ги и редува на всичкото отгоре)
Надушват, я Grinning
Вграден радар имат след някоя възраст кога гърдата е пълна и се насочват към по-пълната, та няма грижа, майката вече като не помни коя е била наред.
Цица мръсна дума ли ви е? Grinning

# 26
  • Varna
Аз по едно време гледах да редувам, защото тя предпочиташе лявата и в дясната производството намаляше. А за спането аз съм се специализирала да давам и двете без да променям нейното местоположение.А  Поли не се съгласява  вече да е ухажвала само едното цоки.След като приключи едната, уж спи ,а винаги като се опитам да я избутам има команда " дугата".

Момичета аз да ви се оплача  - лепнали сме някакъв гаден грип и вече 4- ти ден е с  висока температура.А който ме знае аз отказвах дневното приспивателно. И все още не сучи денем, защото не си иска настоятелно. Но понеже денем не иска да яде и като се залепи за мен към 19 откарваме почти залепени до другата сутрин, но поне знам че така и има нещо в коремчето.Ех с толкова труд качах едни 500 грама месеци на ред( че е финна дама), а сега за 4 дена се изпариха и помен няма от тях Sad. На всичко отгоре днес ми казаха,че детенцето , от което  най - вероятно се зарази е с бронхит, моля ви стискайте палци да се разминем със сериозните болести! май много объркано написах всичко, но се надявам да сте ме разбрали.
 Hug Аз може да не пиша ( че малкото ми е постоянно в ръцете), но пък всичко съм изчела.

# 27
  • на плажа
 Габончи, гушкай я и и давай цица, когато си поиска и ще ви прескочи гаднатa болест  Hug. Стискаме палци!
 Деси, моите цици са миниатюрни, така че не усещам никакъв дискомфорт да кърмя и от двете легнала  Sunglasses.

# 28
skrech, аз също сменям винаги гърдите, когато е имало стичане на мляко, докато е сукала, дори и кратко да ми се е сторило. Освен, в редките случаи, когато не е дръпнала мляко, защото не и се е сукало и само ме е "пооблизала"  от "уважение"  Laughing , примерно, след по-обилно хранене. Всичко това, разбира се, когато не се объркам коя е наред, че и това ми се случва, най-вече, когато не съм се наспала (по единствено моя вина  Embarassed, а не на детето) и някакси ми понамалява малко млякото, и по-често давам и двете и после се чудя коя е по-лека. Относно притеснението ти - мисля, че всички по-големи кърмачета са така. Затова е хубаво да се набляга (според мен) на кърменията при заспиване, по време на сън и при събуждането - така ще си наваксат и със задното мляко. За кърменето при събуждане много ме е яд, че не съм го знаела и съм го практикувала само по случайност. Чак преди 3 месеца някъде, докато четях за Педагогическото захранване, там попаднах на това. А то си е толкова логично - още една възможност за пълноценно кърмене. Е, Настя след това често пак си заспива (денем) и окъснява със събуждането, само да се чудя кога ще заспи след това вечерта като е станала толкова късно следобяд. Така сме с режима - малко ни куца. А направо се възхищавам на майки и бебета с железен режим - спане под час, ядене под час, акане под час (ей това и на мен ми се иска да го умея за себе си  Simple Smile ). При нас никак не става - ни на Настя и се удава, ни аз имам такава дисциплина.  Confused

# 29
  • offshore & overseas
Цица мръсна дума ли ви е? Grinning

хихи, не, чак пък мръсна, може би малко по-колоквиална. всъщност, зависи от настроението, а донякъде и от аудиторията. сега съм била пуритански настроена явно. ако се разровиш назад, ще срещнеш и по-смели употреби. Laughing

интересен въпрос, де. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт