Момичета и момчета, молим за подкрепа!

• 67 939
  • 1 416
  •   1
Отговори
# 975
Предполагам, че падаш, защото не си чела коментарите в dir.bg ....

Pusni link i nie da prochetem! Laughing Az gi cheta s goliam interes, mnogo neshta imam da kaja, ama zaradi taia latinica se vazdarjam.

# 976
  • София
http://dnes.dir.bg/2009/08/20/news4951202.html#sepultura Спиролина го беше давала...

# 977
Prochetoh, normalno, osobeno reakciite na tineidjarite, koito veche sa se pristrastili kam tia bokluci. Poveche me pritesniavat reakciite na roditelite, reagirat kato pasivni stranichni nabliudateli. Masovo i pre um ne im minava, che sledva da sa preki uchastnici v celia proces, osobeno na kontrola po spazvaneto, a imeno nachite deca i nie sme prekite potrebiteli i nai-zainteresovanite.  Imenno izkliuchvaneto na roditelite ot uchilishtnia proces e v osnovata na nespazvaneto na mnogo normativni uredbi.

# 978
Момичета, хич не се учудвам на реакциите на тези родители. Моето дете е още малко, не ходи на градина, но на площадката на която ходим е пълно с баби и майки, които живо го ожалват, че не мое да яде зрънчовци и всевъзможни боклуци. Даже репликата на една баба беше "горкото дете, ми то нищо не може да яде!" Дъщеря ми е с атопичен дерматит и аз обикновено отказвам да я тъпчат с гадости, под претекст, че се обрива, но истината е, че просто се уморих да обяснявам, че не желая детето ми да яде подобни храни.
Проблема истински е в родителите и културата на храненето им, но все от някъде трябва да се започне и мисля, че училищата са едно прекрасно място за това.
Поздравявам ви за всички усилия, които положихте, за да доведете нещата до тук!   bouquet

# 979
Ne e v semeistvoto problema, negovata kultura se formira ot cialoto obshestvo, zaobikaliashta sreda, medii, obrazovatelni institucii..., vsichko. Masovata kultura v semeistvata e rezultat, produkt na vdichko tova, a ne parvoprichina.

# 980
Моето дете вече никой не го черпи  с пакетираните боклуци, защото ми знаят мнението. Обаче какво преживях аз тези дни, като реших да почерпя другите деца с плодове- грозде и сини сливи. Никой не си взе, освен една баба. Аз се изумих, Shocked че деца не посягат към плодове, а майките ми обясняваха, че не близвали такива неща. То не е за учудване, като знам какви неща "нагъват" друг път и какви лъскави пакети се отварят. В първия момент си помислих, че го правят нарочно/ нещо като "с моите камъни по моята глава" Crazy/, но после си спомних, че никога не съм видяла тези деца да ядат някакъв плод. ooooh! Наистина е тъжна картинката.

# 981
  • София
Ne e v semeistvoto problema, negovata kultura se formira ot cialoto obshestvo, zaobikaliashta sreda, medii, obrazovatelni institucii..., vsichko. Masovata kultura v semeistvata e rezultat, produkt na vdichko tova, a ne parvoprichina.

Излиза, че семейството сякаш е безпомощно...
А не е така.
Последователните волеви действия, навременното категорично и обосновано говорене (без натякване) - с примери, кара детето ми да се замисля и даже само отказва някои от боклуците - обяснява на хората, че има консерванти и оцветители  Laughing
Все още не мога да го откажа от натуралните сокове и да заобича повече фрешовете, но и това ще се случи някой ден... Laughing
Не искам да го стресирам, а просто да му внуша разумните си доводи, да го науча да мисли логично.
Обяснявам му и рекламите каква функция имат, красивите щандове по магазините и всякакви постоянно атакуващи ни уловки...
Има ефект.
И той е в резултат от моя труд ( и този на семейството ми)

П.П. Да не говорим, че баща му, с който сме разведени, упорито ме контрира по тези въпроси... Rolling Eyes представете си с какво се боря #Crazy

# 982
Kade sa tia roditeli, deto ne davat na decata si da blizvat plodove, napravo me ubivate, v koi grad, koi kvartal? Ne poznavam i ne sam sreshtala ni edin takav, chak v takava stepen. Pri nas v parka redovno niakoi noseshe kutiika s plodove, tumbata ot dechurliga gi omitashe za nula vreme. Pri nas vinagi e bilo ogromen problem da opazim decata si ot zaobikaliashtata ni otvsiakade agresivna targovia s laskavi opakovki, koito estestveno privlichat otdalech vnimanieto na decata. Problemat veroiatno e nai-goliam v nai-mladite roditeli, tezi koito samite te sa izrasnali  v sreda atakuvashta gi denonoshtno i otvsiakade s agresivni poslania predlagasti im bokluk sled bokluk, vkliuchiteono i v uchilishte, obraz. institucia, koiato ima pretencii da se griji za cialostnoto dobro razvitie na decata. E, kakva kutura ochakvame ot mladi hora izrasnali v takava sreda!?  

# 983
  • София
Е, това е като с гласуването - даваш своя принос, надявайки се да окажеш влияние... за по-добро.
Надявайки се твоята решимост да повлече и други.
Върху младите родители трудно ще повлияем, но това не значи да се откажем! Naughty

newsm10

# 984
Тео, радвай се , че не познаваш такива родители. И аз бях безмълвна, когато се случи, но това е положението. Свят шарен. .. Очевидно  при вас, в столицата, нещата седят другояче. Мен ме гледат като извънземно  Crossing Arms

# 985
  • София
Аз разбрах, че децата не ядат и майките не предлагат, а не, че им е забранено да се хранят с плодове. Хе,хе, обърната логика. Вместо да предлагаш, че да прояде, не предлагаш, защото не яде  Rolling Eyes .И в нашия парк е така. Много рядко се случва да видя да дават, но само на бебетата и само банан, и мнооого рядко. Храня детето си с някакъв плод и смело предлагам на детето на бивша съученичка, а тя:"Той такива работи не яде от както беше бебе и ядеше плодови пюрета".
 А иначе майките са много дашни и даже нямат нищо против детето ми да вземе плика със зрънчо на тяхното дете. Когато се опитам да оправя положението настава едно объркване... докато се изясним, че тя няма нищо против детето ми да яде техния зрънчо, пък аз, че имам против да яде зрънчо, а не да яде чужда храна, става дълго и неразбрано. През това време Митко е напълнил устата и бърка за още.

# 986
Тео, радвай се , че не познаваш такива родители. И аз бях безмълвна, когато се случи, но това е положението. Свят шарен. .. Очевидно  при вас, в столицата, нещата седят другояче. Мен ме гледат като извънземно  Crossing Arms
Ти за коя столица говориш  Laughing , щото аз едвам опазвам малката и не веднъж ми де е случвало да и завират неща в ръцете!  Twisted Evil

# 987
Normalno e, kogato dete iade kakvoto i da e v gradinkata, da pocherpi i drugite deca. Az po tozi povod nikoga ne sam pravila problem da zabraniavam na dashteria si da si vzima. Nishto niama da i stane kato hapva riadko ot tia bokluci, loshoto e, ako e vsekidnevno. Krainite zabrani ne sa dobro sredstvo vav vazpitanieto. Inache, tia si znae, v parka soleti, pukanki, liatoto i sladoled. No zabrani niama, samo obiasnenia, taka che da razbere.

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 16:34 от teo7777

# 988
Vav v-k Vsichko za semeistvoto ot 27.09. ima statia na ciala stranica za naredbata. V kareto korektno sa posochili vsichkite organizacii, nachelo s nashia iniciativen komitet kam forum Bg mama, koito sme vinovnici za priemaneto na naredbata.

# 989
Тео, съгласна съм с теб за крайните забрани, вероятно щях много по-меко да реагирам, ако детето ми наистина не се изриваше от боклуците и не и се обостряха така екземите!

Общи условия

Активация на акаунт