Момичета и момчета, молим за подкрепа!

• 67 960
  • 1 416
  •   1
Отговори
# 1 065

Peace  Написано разумно, убедително, без да се обиждат опонентите и хората, осмелили се да си кажат мнението, което не съвпада изцяло с това на  болшинството пишещи тук.

Ето едно любезно мнение например:

Абе я на който не му изнася  и не му харесва  да не чете и пише в темата   #2gunfire 
Като искате изливайте си някъде другаде зависта и злобата  Naughty
Просто вече ставате смешни .

Жена ми вече я изгонихте, но мен няма да можете. Не съм обидил никой, не употребявам груби изрази, само изказвам мнение и задавам въпроси. На мен ми харесва тук, а на вас ако не ви харесва не ви задължава да ми обръщате внимание.  И гледам си писаното и не виждам никъде нито завист, нито злоба. Къде ли ги видя ти? Та и тръгна и да ме гониш. Аз нямам нищо против това, което се пише в темата, ти си тази, на която не и харесва.

Круела, моето мнение не съм го казал, но въпреки това съм обвинен, че съм търгаш, че имам някаква полза да пробутвам боклуците на децата. Както казах имаме 3 деца. И мисля, че сме ги възпитали добре. Жената дори прекалява с храненето - тъй като е на Дюкан ни подлага на разни здравословни храни постоянно като ни кара да пасем домати и краставици, да пием таратори и отказва да ни пържи каквото и да било в къщи. Така че сами можете да прецените какви храни ядат децата ми постоянно. Но лично аз не смятам, че децата ще се разболеят ако ядат от време на време вафли, солети, дори и чипс, а не само и непрекъснато плодове. От 20 години работя с деца и виждам, че когато нещо се забранява в къщи е по-привлекателно и се наваксва в училището, когато няма кой да ги контролира. И категорично не съм съгласен децата ми да закусват само с плодове, предпочитам да ядат сандвич или тестяна закуска - баничка, тутманик, мит или нещо от този род. Естествено за пържена не мога и да мечтая, това е забранено у нас, както споменах.

Mного ще ми е интересно да прочета отговора ти на въпросите на jull65,които ти така умело подминаваш-защо ли  newsm78?.

Това мъжът на Зла вещица ли е? Ако за него говориш, отговорила съм му на всички въпроси. Е, чак изречение по изречение не съм се занимавала, отговорих точно толкова, колкото прецених за необходимо, от уважение.

Не, не си отговорила, все още си чакам отговорите. Но по начинът, по който си мислиш, че остроумно ги заобикаляш си отговарям сам, че такива няма да получа. Защото пишеш само, което ти изнася, а това  да отговориш на въпросите ми не е така.

# 1 066
Олеле, тук още ли текат битки?

Деси, уверявам те, че никой не може да ти попречи да дадеш на детето си и да пуши, ако се заинатиш. Много дядовци умират да топят залци във вино и да го дават на бебета. Държавата, види се, е безсилна. Спи спокойно, никой няма да ти вземе зрънчото от устата.

Анда,хайде без ирония,моля  Naughty Много ясно,че всеки трезвомислещ родител няма да подтикне децата си към цигари,алкохол или наркотици. Самата аз дори и не съм опитвала цигарите,така,че може да си направиш извод по този въпрос. Нито пък съм топила бибероните на децата в мед или захар,нито съм ги къпала със сол,най-малкото пък бих им правила попара с вино. Това,че нямам нищо против детето ми да яде зрънчо или чипс,не означава,че ще му поднеса цигарите,уискито и наркотиците на табла с бяла салфетка. Така както и преди няколко дена бях много възмутена от една майка,която нямаше нищо против,детето й на 1 год и 10 мес. да изпие чашата й с кафе,а в същото време не позволяваше на детето си да яде солети и за да не се дразни самото дете докато гледа моето със солетата в ръка,предпочетох да напусна площадката. Но виж,за това си много права: Спи спокойно, никой няма да ти вземе зрънчото от устата.

# 1 067
Жената дори прекалява с храненето - тъй като е на Дюкан ни подлага на разни здравословни храни постоянно  

Очевидно сте доста далече от здравословното хранене.., но това няма значение в момента.

Аз не разбрах какви са вашите мотиви да сте против наредбата, ако както твърдиш, ви обвиняват несправедливо в печалбарство.

# 1 068
Ако таратора, зеленчуците, плодовете и храните, които не са пържени са далеч от здравословното хранене значи и ние сме далеч от него. Живял съм в заблуждение, че това е здравословно.
И никъде не съм споменал, че съм против наредбата. Против съм някои части от нея, и от начинът по който някои хора се смятат за доайени на здравословното хранене тук. И се смятат за представители и говорители на всички родители в страната.

# 1 069
Вярно е,  че диетата на Дюкан е всичко друго, но не и здравословна. Но всеки сам си решава.

jull65 , дано си правиш майтап, като тъжиш за пърженото. Направи един подарък на жена ти, че  се грижи истински за теб. Grinning
Ако все пак говориш сериозно, да знаеш, че звучиш като хленчещо дете, на което са му взели чипса. Някое от онези, които наваксвали в училище после, по  твоите думи.

Сега си дай сметка , къде наваксваш ти и в какво си дошъл да ни убеждаваш всъщност.

Погледни как изглеждат децата в твоето училище и пак ела да говорим. Аз виждам второкласници с изпъкнали кореми(тип "бирено шкембе". Знам и какво ядат- пържени филии за закуска), 5-6- годишни деца с напреднала степен на затлъстяване, на които им се претъркват краката от сланини. Жал ми е за тези деца и се чудя, тези родители слепи ли са, за Бога?!

Но това е само видимата част. Може да са слаби като вейки и пак да е зле положението в здравен план. всичко това си има обяснение в съответната литература. Впрочем ти колко книги за здравословно хранене прочете ?

# 1 070
Казах, че жена ми е на Дюкан и готви по дюкански в къщи - без запръжки и ни кара да ядем салати и плодове. Тя плодове не яде, не е по диетата и, но децата ги кара. Освен това на нас ни слага зехтин или олио в салатите,  докато на нея си го спестява. Може диетата и да не е здравословна, но това, което дава на децата и мен ми звучи разумно и здравословно, въпреки , че за себе си изпада в крайности. Нямам намерение да и защитавам начинът на хранене, но както казвам това, което ни дава на нас мисля, че е добро. Естествено децата ядат и хляб. И си купуват закуски в училище - сандвичи и банички.
За пърженото естествено, че се шегувам. Въпреки, че понякога аз пържа картофи на децата. Както казах и по-горе не смятам, че ако ядат понякога и от храната, която е забранено да се споменава тук ще е природно бедствие. Не ги спирам от нищо и когато пожелаят нещо го имат - мисля, че като им го забранявам ще им направя много по-лоша услуга.
В училище децата са различни - има и слаби, има и дебели. Както и при останалите хора. Но вие много добре сте си отговорили какво им дават родителите на детските площадки. И  тази наредба не ги засяга и те ще продължат да го правят.  Колкото и уважаемата Тео да се мъчи да набеди училището и учителите за липсата на здравословни навици основата си стои в семейството и първите 7 години.
А на въпросът колко книги съм прочел - прочел съм няколко и съм чувал да се разказва за много. В къщи има цял рафт книги за диети и хранене. И волю неволю редовно съм принуден да гледам и форумът, който жена ми модерира.

# 1 071
  • София
jull65, ти сам казваш, че яденето понякога от забранената храна не е проблем. колко е твоят критерии за "понякога". Искам аз като родител да определям кога ще е това "понякога" за детето ми, а не да е "всеки ден" в училище.
Определено въпреки старанието ми да я уча в следващите години, не съм сигурна че детето в първи клас, ще може да се контролира и като види отрупаната витрина с "боклук" да избере нещо друго.
А доколкото съм чела по наредбата не е забранено да има сандвичи, ето пример за здравословен бар - http://www.bamboo.bg/, нещо подобно си представям ученическите. Естествено поради ниският наем и постояните клиенти цените ще трябва да са по-ниски.

# 1 072
БНТ
http://bnt.bg/bg/news/view/14352/shte_nalojim_li_zdravoslovnoto_ … rskite_uchilishta

БТВ – тук няма видео, защото трябва да се гледат новините от 19 ч. Страхотен репортаж направиха БТВ. Но най-страхотни, направо невероятни бяха децата и в репортажа, и после в „Малкият коментар”. Просто си заслужава да гледате, децата казаха всичко.
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=139906

Ето ги целите новини, след 19.30 ч. е по нашата тема, и децата какво казват.
http://www.btv.bg/videos/?video_id=19775&section_id=1

А вижте какво е написал един човек под репортажа, какво имаме да казваме повече, на всички им е ясно за какво става дума, даже на децата.

„Здравейте Уважаемо предаване,
Ние сме български производител на здравословни храни ЕкоБулПродукт и днес много внимателно слушахме изказаните доводи от съдържатели на училищни будки във връзка с новата наредба за здравословно хранене на децата ни и техния протест. Нашата фирма е производител на различни видове здравословни сандвичи, брускети, бисквити и диетични десерти, но никой от тези собственици на фирми не се допита за оферта и не прояви интерес да зареди подобна здравословна храна. Въпреки кризата ние успяваме да налагаме нашите продукти и да променяме начина на мислене спрямо здравословното и балансирано хранене. На фона на масовото обездвижване и затлъстяване сред децата ни, бума на диабет и алергии сред подрастващите, протестите на една шепа хора, които предпочитат да продават турски боклуци с неясен произход и съдържание и чипсове на мощни световни компании от които получават куп подаръци и отстъпки, вместо да стимулират българското производство и да продават здравословна храна, звучи крайно неуместно. Съгласна съм с изказаното мнение за необходимостта от субсидиране за здравословното хранене в училищата, но субсидията трябва да бъде не към търговците в будките, а към производители като нас, защото така ще се стимулира българското производство и ще се разкриват нови места.
С удоволствие бихме приели да участваме в дискусията по проблематиката, която Ани Цолова каза, че ще продължи в студиото.
Още Хипократ Vв. пр.н.е е казал " Нека храната ти бъде лекарство, а лекарството ти бъде храната!”

# 1 073
  • София
Тео, чудесно е предаването на Канал 1, мозайка пъстра от мнения и интереси...  Добре се получи с въпроси и отговори на живо.

# 1 074
  • София
Jarita, как е вашата лавка? стачкуват ли?

# 1 075
  • София
Естествено  Simple Smile

Самата собственичка каза, че няма да отвори поне до края на септември, докато не открият как да използват дупките в наредбата (според нея имало такива).

# 1 076
  • густо майна Филибето
Аз съм ЗА здравословните храни, обаче съпругът ми не може да се съгласи, че някакъв зрънчо, направен от царевица, боя и едно Е е по-нездравословен от баница, направена с промишлен маргарин и вкисната извара. И с какво кроасана бил по-различен от кифлата с мармалад. И защо можеш да си купиш отделно шоколад, отделно бисквити, а вафла, където двете са заедно, да не можеш да ядеш? И сега децата ми трябва да изберат на кого да вярват Simple Smile

# 1 077
В Риокоз ли трябва да звъня за неспазване на наредбата?

# 1 078
В Риокоз ли трябва да звъня за неспазване на наредбата?

Да! Бях пускала тук дежурния телефон, ако го нямаш пак ще го намеря. Може и директно на инспектора на вашия район, ако имаш телефона. Аз бях страшно доволна, много учтиви, интелигентни и възпитани. Но каквито и да са, любезни, нелюбезни, това е службата длъжна да реагира веднага, да провери сигнала и да вземе мерки. Да знаеш, че после трябва да ти се обадят да ти кажат подробно какво са установили при проверката и какви мерки са взели, длъжни са.

# 1 079
Честити първолаци на Анда и на ОП! Да са ви живи и здрави, умерено послушни, но отличници. И най-важното да ходят с радост на училище, да са щастливи там и да имат много приятели.Grinning Hug

Анда, кажи какво става при вас?

Общи условия

Активация на акаунт