Момичета и момчета, молим за подкрепа!

• 67 973
  • 1 416
  •   1
Отговори
# 1 050
desi1509  и  jull65   не ви  знам  деца имате  ли и ако имате гледайте  си ги както искате  и си ги тъпчете с каквито боклуци искате ама да  дойдете и да се оплаквате от хора които мислят за децата на българия като цяло е много кофти .Или имате някакви интереси да  останат павлионите ? /да не би да сте  птърпевши/

Sisa g Hug Обяснението е просто, лични интереси, ниска култура и ограничено мислене, което не е задължително свързано с образованието и социалния статус. Човек може и да е високообразован и богат, и пак да си остане прост, въпрос на природни заложби. Както и обратното, човек с основно образование и беден, може да е отворен за света и хората, и природно да има заложен много по-висок интелект, култура и мироглед.                                   

# 1 051
Да,говорите от ваше,а не от мое име,но везната на къде ли натежава?  Wink А пък ти госпожо 'богата култура',нали не очакваш тук да пишат само хора които не са с ниска култура и ограничено мислене? Нищо друго няма да кажа,а само-просто те съжалявам.И слез от този измислен пиедестал на който си се качила защото не ти е мястото там.  ooooh! Що се отнася до стачката на павилионаджиите-в грешка си,скъпа. Да,докато са в стачка ще им бъдат затворени павилионите в училищата,но извън тях,павилиони за 'боклуци' колкото щеш и нали се сещаш какво следва  Mr. Green

# 1 052
sisa g,не съм от потърпевшите,нито ме интересува бъдещето на павилионите в училищата. Няма никакъв проблем за децата ми (имам 3,понеже попита) да си купят сладичко от някой магазин извън територията на училището им. Дори и да не са го направили преди училище,нищо няма да им стане,ако няколко часа не хапнат сладко-ще го направят след края на учебния ден. Точно заради това казах,че нямам нищо против тази наредба-просто ми е безразлично. А съм за нея защото ми допада мисълта,наред с тези 'боклуци' да се продават плодове и зеленчуци в училищните павилиони. И нямам никакво намерение и желание точно тези хора (в случая цитираш тео) да мислят за моите деца. Моите деца си имат родители и те мислят много по-добре за тях.  Wink

# 1 053

Уважаеми търговци, имайте предвид, че зад приемането на наредбата седят изключително силни родителски организации, нашият Инициативен комитет, към който се присъединиха много родители, Асоциация "Родители", "Сдружение бъдещи и настоящи майки" - СБНМ, Асоциацията на потребителите и още много родители. Т.е. зад приемането на наредбата и в нейна защита има много силно гражданско общество от родители.[/b]

Би ли ми казала от името на кой комитет или коя организация действаш.

Сам си ги цитирал горе организациите, които действаме. Изказвам и личната си позиция и позицията на въпросните организации. Обвиненията не са лично мои, а са обвинения на родители. Чия собственост е училището и дворът му? Твоя или на някой друг, кой? Би ли си помислил малко по-внимателно и тогава да пишеш пак, как се издържат училищата, с чий пари и защо най-важното.

Аз съм цитирал теб. Ти си тази, която се биеш по гърдите, че си представител на тези организации. Аз те питам каква им е членската маса и кога са те избрали за техен представител и говорител. Че си позволяваш да говориш от името на всички родители в България.

И ще отговоря на sisa g че имам също три деца и не разчитам на никой да ги възпитава. Разчитам на жена си и себе си и знам, че ако не направим каквото трябва за тях няма кой друг да го направи. И ако аз не ги науча да не ядат боклуците няма да ги спре липсата им в училище и наличието им на 20 метра от училище.

И не, не съм търговец. Не губя нищо от тази наредба.

teo7777 , никой тук не те обижда. И бих те посъветвал при наличието на такава висока култура в себе си да не обиждаш останалите. Дори и да са ти опоненти.

# 1 054
... имам също три деца и не разчитам на никой да ги възпитава. Разчитам на жена си и себе си и знам, че ако не направим каквото трябва за тях няма кой друг да го направи. И ако аз не ги науча да не ядат боклуците няма да ги спре липсата им в училище и наличието им на 20 метра от училище.

jull65, напълно съгласна съм с това, което си написал. В първите години от живота на детето, абсолютната основа са родителите и възпитанието, част от което е и хранителната култура.
Но това по никакъв начин не изключва и останалото - дз и у-щата, защото с разширяването на социалната среда и контакти, се увеличава и възможността за влияние, което за съжаление понякога е в негативна посока. Не съм изчела цялата тема и всички твои постове в нея, но всъщност какво е твоето (и на семейството ти) мнение за наредбата?

... Отоврете си очите и вижте,че сладкарниците,веригите за бързо хранене,пицариите....са препълнени. Колко майки има по площадките,които вместо резени ябълка,дават зрънчо или чипс или вафла...........Хайде малко да се огледаме край нас и тогава да говорим от името на всички. ...

desi1509, не вярвам някой да отрече написаното по-горе. Както и не вярвам, който и да е от списващите тук, да вярва, че те ще се опразнят и затворят.  Laughing
И идеята не е да се забранят тези продукти със закон, а да се промени начина на хранене на децата и да бъде балансирано.

# 1 055
desi1509, отдавна "много" не значи "правилно". Това, че масата храни децата си със "Зрънчо", означава само едно- че трябва да се превъзпита масата.  Wink Естествено с помощта на държавата, иначе няма как да стане.
Ние си вършим нашата работа вкъщи съвестно, така че никой няма право да се изплюва на усилията ни.
Ако държавата днес "сее" бездушие и безразличие, утре ще "жъне" апатично, затлъстяло, консуматорско общество, водещо скотообразно съществуване.

# 1 056
  • София
предлагам павилионаджиите да направят стачка, като ядат само артикулите, които продават, докато някой чуе исканията им.
може междувременно да гледат филма  Super size me .

спиролинке, що бе жено, щом всички го ядат и щом е с детски картинки върху опаковката, нали е за деца?

# 1 057

спиролинке, що бе жено, щом всички го ядат и щом е с детски картинки върху опаковката, нали е за деца?

Оф, да бе, как можах да се объркам. По телевизията щом така казват, така е значи. Каква съм и аз! Joy

# 1 058
Деси, хайде моля те престани да ни занимаваш с безразличната си позиция, и да ни убеждаваш, че и ние трябва да сме безразлични. Никой от нас няма намерение да ти иска разрешението, за да изрази личната си позиция и да направи каквото зависи от него за по-доброто на децата си. Всеки родител иска най-доброто за детето си, ние също, и си правим труда да го постигнем. Ако не си съгласна с нашите позиции, излизай и се бори против тях. Намери си съмишленици, пиши писма, променяй си нещата както ти ги намираш за правилни, това е право на всеки човек. Тук безразлични съмишленици няма да намериш.

# 1 059
Такова персонално внимание ми дръпнахте, че от всичко, което прочетох от г-н директорът и Деси, стигнах до извода, че имам изключително ниско мнение за себе си, възприемайки се като обикновен редови родител.  Крайно време е да влезна в час и да започна да се възприемам качена на пиедестал, като гуру, който сее мъдрост и всечовешки истини. Тия глупости са крайно нездравословни за мен, ще вземе да ми се вдигне самочувствието до небето. Спрете да ни нравоучавате и вкарвате в правия път, видно е, че сме кривнали много и възнамеряваме чак до дъното да стигнем. Grinning

П.п., забравих, г-н Зла вещица, говоря от името на ОФ и членската ми маса е на фронта.

# 1 060
О не,Тео-нямам никакво намерение да пиша писма,да търся съмишленици или пък да нравоучавам околните. Това го оставям на теб,това ти е силната страна и мисията на живота  Wink. Нямам намерение да се занимавам с глупости и да си губя времето при положение,че съм намерила решение на проблема (ако изобщо може да се нарече проблем липсата на захарни изделия от училищните павилиони). И да искам,не мога да се занимавам с подобни неща поради факта,че съм с ниска култура и ограничено мислене  Mr. Green. След като се вживяваш в ролята на небесна месия и водач,ще трябва да се сблъскаваш и с други мнения,без значение,че не са по вкуса ти. Все пак това е място където всеки може да се изкаже по даден въпрос без значение дали мнението му съвпада с другите членове на форума,нали? И последно.Mного ще ми е интересно да прочета отговора ти на въпросите на jull65,които ти така умело подминаваш-защо ли  newsm78?.
Cruela, СпирОлина ,уважавам мнението ви,но това е мисия невъзможна. В училищните павилиони няма да се продават от въпросните храни,а само здравословни-ок. Въпроса е,че каквото и да правите,както и да го сучете,който иска да яде от нездравословните храни ще го прави. Не виждам как ще накарате един родител или дете да променят начина си на хранене след като не го желаят самите те. Лично аз не смятам да го правя,нито да забранявам на децата си да консумират тези храни и напитки. Ще ви водя на вечеря в Слънчев бряг ако ме убедите (и децата ми също) да се откажа от тези храни и мина на здравословни.  Laughing

# 1 061
Mного ще ми е интересно да прочета отговора ти на въпросите на jull65,които ти така умело подминаваш-защо ли  newsm78?.

Това мъжът на Зла вещица ли е? Ако за него говориш, отговорила съм му на всички въпроси. Е, чак изречение по изречение не съм се занимавала, отговорих точно толкова, колкото прецених за необходимо, от уважение. Какво те тормози толкова, давай конкретно?Grinning

Ще ви водя на вечеря в Слънчев бряг ако ме убедите (и децата ми също) да се откажа от тези храни и мина на здравословни.  Laughing

Е, това вече е нещо различно, имаш ясна позиция. В пъти по-добре от безразличната ти. Имаме джакпот, убеден родител, верен привърженик на боклуците. А казвахте, че това било масово и се отнасяло за всички родители. А тук ги търсим като игла в купа сено. Най-после успяхме да изнамерим такъв и да си признае чистосърдечно. Laughing

# 1 062
jull65  не изкриявай това което пиша  Naughty  .Нямах предвид възпитание а просто се радвам ,че има такива хора като моето мислене и стават все повече и  се борят да спрат до известна степен вредните храни около училищата . А възпитанието в къщи вие си го правете както искате  .

desi1509     Laughing   да не питам и аз някои неща

Абе я на който не му изнася  и не му харесва  да не чете и пише в темата   #2gunfire 
Като искате изливайте си някъде другаде зависта и злобата  Naughty
Просто вече ставате смешни .

# 1 063
sisa g,моля те не ставай смешна  Laughing. По какво съдиш,че тук си изливам злобата и завистта? И на какво основание ще съм изпълнена със злоба и завист по този въпрос? Интересно... А щом имаш да питаш нещо-давай. Какво с този заплашителен и загадачен тон  Mr. Green

# 1 064
Олеле, тук още ли текат битки?

Деси, уверявам те, че никой не може да ти попречи да дадеш на детето си и да пуши, ако се заинатиш. Много дядовци умират да топят залци във вино и да го дават на бебета. Държавата, види се, е безсилна. Спи спокойно, никой няма да ти вземе зрънчото от устата.

Това обаче не отменя отговорността на държавата да заяви и следва позиция, която е в полза на детското здраве. Естествено, тази позиция ще бъде полезна предимно на децата, чиито родители следват сходни принципи и се опитват да възпитат добри хранителни навици. По този начин двата основни авторитета за детето - семейството и родителите - няма да влизат в противоречие по този все пак доказан въпрос.

За семействата, в които здравето не е първостепенна ценност, няма да представлява особена трудност да снабдяват децата си с целия асортимент на пазара.  Това обаче е въпрос на личен избор и отговорност. Нормата, струва ми се, постепенно ще се премести към по-"нормални" ширини.

Дълг на държавата е да се постави в полза на здравето. Ако някой иска зорлем да си го пилее, това си е вече негова отговорност, също както с цигарите.

Тео, искрени адмирации и извинения за проваленото интервю.

Общи условия

Активация на акаунт