Момичета и момчета, молим за подкрепа!

• 67 980
  • 1 416
  •   1
Отговори
# 1 020
Разбира се, че е нормално, то тепърва започва. За нас нещата седят така, икономическите и печалбарски в частност процеси, срещу здравето на децата ни. Трудно ми е да проумея защо държавата не разбира така ясно и спокойно нещата и се шокира толкова. Както и не разбирам защо веднага се предават на евтиния шантаж на някакви павилиони, дето се били обявили, че не били лавки. Ми то по същата логика и аз мога да се обявя за извънземна и да кажа, че Бг законите за мен не важат, примерно.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 17:48 от teo7777

# 1 021

Ми то по същата логика и аз мога да се обявя за извънземна и да кажа, че Бг законите за мен не важат, примерно.

ма верно ли?  Shocked  щи дам 5 евро ако го направиш..............и бонус кашон с банани  Mr. Green 

е аз сум една от тези търговци и го заявявам тет-а-тет против таз наредба сум и ша видим кой ще гризка царевицата на края - това е казано по народному или демек,кой ще победи  Wink

# 1 022
Аман от меркантили!  ooooh!
Ще я променят те наредбата - вече се вдигна много медиен шум. Ще вдигне двойно повече, ако писнат родителите.

е аз сум една от тези търговци и го заявявам тет-а-тет против таз наредба сум и ша видим кой ще гризка царевицата на края - това е казано по народному или демек,кой ще победи  Wink

Добре бяхте свикнали да продавате пакетираните боклуци, които купувате веднъж месечно от Метро.
Ама май ще се наложи да си зареждате лавките всеки ден с пресни плодове зеленчуци и.. да се научите да правте сандвичи като хората.
Ако пък не - сигурно в училищата имат нужда някой да чисти кенефите.  Crossing Arms

# 1 023
  • София

Joy

Много си зъбавна  Simple Smile

То не бяха боклуци, надценки, липса на нормална храна, печалба за сметка на здравето на децата, а сега недоволствате. Аре чупка, нагли хора. Щели да стачкуват, моля ви се. Нямало да отворят лавките и столовете. Дрън-дрън. Направете го, и набързо изхвърчате за неизпълнение на договора ви с училището и неосигуряване на храна за децата.

Крайно време е да се върнат старите столове, с персонал от училището и храна, сготвена на място.

# 1 024
... ша видим кой ще гризка царевицата на края - това е казано по народному или демек,кой ще победи  Wink

Няма нищо лошо в гризкането на царевица, тя е здравословна храна. Laughing Училището не е място за свободна търговия и никой няма право да продава на децата ни там, използвайки отсъствието ни, боклуци вредни за тях. Свободната търговия е извън територията на училището. С наредбата държавата най-накрая си влезе в ролята и пое национално отговорна политика за здравето на децата, което трябваше да стане много отдавна.

# 1 025
Ако някой пипне наредбата, излизаме ние родителите на протест. Наредбата се прие и е факт  вследствие на нашия натиск.

# 1 026

Joy

Много си зъбавна  Simple Smile

То не бяха боклуци, надценки, липса на нормална храна, печалба за сметка на здравето на децата, а сега недоволствате. Аре чупка, нагли хора. Щели да стачкуват, моля ви се. Нямало да отворят лавките и столовете. Дрън-дрън. Направете го, и набързо изхвърчате за неизпълнение на договора ви с училището и неосигуряване на храна за децата.

Крайно време е да се върнат старите столове, с персонал от училището и храна, сготвена на място.

Абсолютно точно казано!  Peace

# 1 027

е аз сум една от тези търговци и го заявявам тет-а-тет против таз наредба сум и ша видим кой ще гризка царевицата на края - това е казано по народному или демек,кой ще победи  Wink

Joy

Много си зъбавна  Simple Smile

Абсолютно точно казано!  Peace

Абсолютно! Peace

Уважаеми търговци, имайте предвид, че зад приемането на наредбата седят изключително силни родителски организации, нашият Инициативен комитет, към който се присъединиха много родители, Асоциация "Родители", "Сдружение бъдещи и настоящи майки" - СБНМ, Асоциацията на потребителите и още много родители. Т.е. зад приемането на наредбата и в нейна защита има много силно гражданско общество от родители.

# 1 028
За въпросните павилиони в дворовете на училищата, тук от форума разбрах какво предлагали, защото много родители се оплакват. Асортиментът им нещо от рода на скара-бира, само дето бирата още не са я включили в менюто си.

# 1 029
Споделям как е положението тази година с първокласниците в Германия.
Синът ми тръгна преди 3 седмици на училище и още първия ден му връчиха една диплянка с новата учлищна политика за здравословно хранене и в нея имаше, след препоръките какво да приготвяме в кутиите за закуска на децата, съобщение, че ще следят стриктно какво точно си носят децата за закуска и ще провеждат разговори с родителите.
Тук ми е направило впечатление по детските площадки, че социално слабите семейства носят джънкфууд да тъпчат децата си и им давата примерно фанта (подсладени газирани напитки) за пиене.
Нашата компания си носим предимно плодове, вода и тук-таме домашно приготвени сладкиши.

Радвам се много за това, което постигнахте и дано такива като Кобра13 постепенно изчезнат от хоризонта! Praynig

# 1 030
http://www.novatv.bg/bg/shows/videos/5

Eто тук в новините са казали, собствениците на павилиони щели да стачкуват на 15.09., защото щяли да фалират, ако не продавали банички. Joy Joy Joy

На това и децата няма да се хванат, на кой ги обясняват тези глупости, че печалбата им е от банички, и че заради някакви банички се натискат да продават в дворовете на училищата.

# 1 031
Споделям как е положението тази година с първокласниците в Германия.
Синът ми тръгна преди 3 седмици на училище и още първия ден му връчиха една диплянка с новата учлищна политика за здравословно хранене и в нея имаше, след препоръките какво да приготвяме в кутиите за закуска на децата, съобщение, че ще следят стриктно какво точно си носят децата за закуска и ще провеждат разговори с родителите.

Вечерница, това е много ценна информация, защото с НЦООЗ смятаме да направим постъпки именно за разпространението на такива диплянки и материали изобщо, да стигнат до всяко дете. И фактът, че в Германия имат училищна политика за здравословно хранене е много важен. Hug

# 1 032
Е, щом държавата веднага смята да се огъне на някакви павилионаджии, които на всичкото отгоре нямат работа в двора на училището, как да очакваме , че ще направи нещо за децата ни.

Щом са в двора на училището, не са ли  на територия на държавно учреждение и са длъжни да спазват съответната наредба. От МЗ толкова ли са зле,че не могат да си защитят мнението, че не могат да защитят децата ни. Юристи няма ли това МЗ?

Ами да не си пращаме децата тогава на училище, искат ли? #Cussing out

# 1 033
Тео, не е достатъчно само да се раздават диплянки. Наистина трябва държавна политика, истинска грижа. Такава няма и не знам кога ще има. Интересен ми е развоят на събитията.

# 1 034
Щом са в двора на училището, не са ли  на територия на държавно учреждение и са длъжни да спазват съответната наредба. От МЗ толкова ли са зле,че не могат да си защитят мнението, че не могат да защитят децата ни. Юристи няма ли това МЗ?

Именно, и аз това седя и мигам на парцали и не мога да разбера защо изобщо им обръщат внимание на глупостите.

Аз първо искам да попитам какви са тези павилиони в дворовете на училищата. Дворът е място за игра, ритане на топка и почивка на децата, а не терен за свободна търговия. Какво правят тези павилиони там, кой им е подписал договорите им е дал разрешението за търговията? Питани ли са родителите дали са съгласни да се отнема от пространството на училищния двор? Родители се оплакват, че забранявали на децата им да ритат топка, защото нямало място в двора, но място за павилиони има!? Ние даваме ли си сметка търговците как са наобиколили и нападнали училищата, за да печелят пари от тях в наше отсъствие. Стигнали са дотам да промъкват съвсем незаконно сергии до оградата на двора и да продават през нея! И къде е държавата в цялата схема, кой и как ще защити децата ни от агресивната търговия и реклами. Очевидно е, че ние родителите без държавата не можем да се справим сами.
Реакциите на съдържателите на павилиони от Пловдив показва колко много е закъсняла наредбата. Значи вече се приема за напълно нормално територията на училището да е терен за свободна търговия, и търговските интереси, печалби или фалит, конкуренция моля ви се, се поставят преди интересите на децата, здравето им, и то на територията на училището.

Общи условия

Активация на акаунт