Момичета и момчета, молим за подкрепа!

• 67 973
  • 1 416
  •   1
Отговори
# 1 035
Тия хора не са в ред, да пишат до Комисията за защита на конкуренцията, а изобщо не си дават сметка къде се намират павилионите им, и че там изобщо не е място за каквато и да било конкуренция и, че в училището първият и основен интерес е този на децата. Каквато и търговия, ако има изобщо такава, то тя трябва да е много строго подчинена първо на интересите на децата. Ако това не им изнася за търговските интереси, нямат място там. Без павилиони, лавки, дори и столове можем, ще пращаме децата си с храна от вкъщи, но като разрушим здравето им какво правим? Здравето на децата не може да се съпоставя с каквито и да било други интереси, търговските са последното, което изобщо би трябвало да се дискутира.

# 1 036
Спиролина, за дипляните ставаше дума сега скоро да могат да се разпечатат и раздават, поне те на първо време. Знаеш, че имаме и сме предложили и конкретните образователни програми, и национална такава искаме, знаеш, че настояваме и за държавен контрол в/у рекламирането на продукти за деца. Ей това, за което писа Вечерница, това искаме, държавна и училищна политика за здравословното хранене на деца и изобщо здравно образование.

# 1 037
Здравейте, регистрирах се, за да не пиша отново от акаунта на жена си. Господин ЗлаВещица съм, тоя дето е под чехъл и не смее да мръдне без нейното разрешение. Тъй като проявих интерес към темата ви я следя редовно и все повече ме учудва. Учудва ме teo7777, която се изявява като някаква месия на здравеопазването и не може да погледне реалността. А си е наумила нещо, въобразила си е нещо и хич не може да погледне настрани.

Уважаеми търговци, имайте предвид, че зад приемането на наредбата седят изключително силни родителски организации, нашият Инициативен комитет, към който се присъединиха много родители, Асоциация "Родители", "Сдружение бъдещи и настоящи майки" - СБНМ, Асоциацията на потребителите и още много родители. Т.е. зад приемането на наредбата и в нейна защита има много силно гражданско общество от родители.[/b]

Би ли ми казала от името на кой комитет или коя организация действаш. Колко ти е членската маса, че говориш от името на всички родители в България. И че налагаш мнението си от името на всички. Гледах ти и подписката, дори жена ми я подписа. Колко са подписите вътре? Дори и твоето заслепение не може да ги увеличи. Погледни ги колко са и колко са дори и членовете на този форум. Дори и форумът, който ти е поле на изява не те е подкрепил. Защото подписите са с пъти по-малко от регистрираните потребители тук. Но и лично би ми било интересно да ми отговориш на първият въпрос. Колко човека ти е членската маса , колко човека са те упълномощили да говориш от тяхно име, че се изявяваш като говорител на цяла България?

Аз първо искам да попитам какви са тези павилиони в дворовете на училищата. Дворът е място за игра, ритане на топка и почивка на децата, а не терен за свободна търговия. Какво правят тези павилиони там, кой им е подписал договорите им е дал разрешението за търговията? Питани ли са родителите дали са съгласни да се отнема от пространството на училищния двор?

Нещо май си въобразяваш. Какво ще има в училищния двор не зависи от родителите. Те не са собственици, за да бъдат питани. Но и никое училище не се е превърнало в терен за търговия, както се изразяваш. И най-напред обмисли обвиненията си и след това ги казвай на когото и да е било. Не че ще чуеш де, видя те колко чуваш. Като не ти оттърва нещо и направо гониш. И като си въобразиш нещо си го навиваш на пръста и си сляпа  и глуха за истината. Като например за контролната роля на родителите. Която за съжаление я няма. Ролята на родителя е наблюдателна, сигнална, но не и контролираща. Има си един контролен орган и го пише в закона. Който иска да го види - го вижда.

На останалите пожелавам лека вечер. Беше ми много приятно да ви чета предния път при включването ми   bouquet

# 1 038
Говорих със Стефка Петрова, абсолютно никакъв проблем няма, министерството си седи твърдо на позицията, нямат никакви разногласия, изобщо не смятат да обръщат сериозно внимание на подобни неща като павилионаджийте и техните тревоги, че няма да могат да печелят от кашоните си с чипсове, снаксове и зрънчо, напазарувани от Метро.

Нас пък изобщо не ни интересуват, ние зор за лавки, павилиони и столове дори, нямаме. Ако в тях ще се предлагат боклуци на децата ни, то сто пъти по-добре без тях. Ще си пращаме децата със сандвич, ябълка и вода на у-ще. Толкоз, проблем нямаме.

# 1 039
  • София
Само едно не разбрах. Тези търгаши и субсидии ли получават, че искат да им ги повишат? Голяма наглост, а на всичкото отгоре и продават всичко със средно 55-70 процента надценка.  #Cussing out

# 1 040
jull65, ти гледай да не дойде жена ти. Усещам, че ще "изядеш" един чехъл по главата.

Подписите са без значение. Срамно е, че въобще се стига до подписи. Това е работа на държавата. Да вземе да си свери часовника най- после с европейския, че за смях ставаме.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 20:33 от СпирОлина

# 1 041

Уважаеми търговци, имайте предвид, че зад приемането на наредбата седят изключително силни родителски организации, нашият Инициативен комитет, към който се присъединиха много родители, Асоциация "Родители", "Сдружение бъдещи и настоящи майки" - СБНМ, Асоциацията на потребителите и още много родители. Т.е. зад приемането на наредбата и в нейна защита има много силно гражданско общество от родители.[/b]

Би ли ми казала от името на кой комитет или коя организация действаш.

Сам си ги цитирал горе организациите, които действаме. Изказвам и личната си позиция и позицията на въпросните организации. Обвиненията не са лично мои, а са обвинения на родители. Чия собственост е училището и дворът му? Твоя или на някой друг, кой? Би ли си помислил малко по-внимателно и тогава да пишеш пак, как се издържат училищата, с чий пари и защо най-важното.

# 1 042
Само едно не разбрах. Тези търгаши и субсидии ли получават, че искат да им ги повишат? Голяма наглост, а на всичкото отгоре и продават всичко със средно 55-70 процента надценка.  #Cussing out

Това и аз не го разбрах, според мен не се отнася до всички училища, а само до някои, като това например, спортното. Е, то оставаше и държавни пари да им дават, за да пробутват на децата ни боклуците си.

# 1 043
jull65,страхотно и пълно с истина изказване. Ще ме прощавате госпожи,но факт е,че петицията ви се прие от предното правителство точно защото си знаеха,че си отиват и това е последния им мандат. Както вече беше споменато,от къде на къде ще говорите от името на всички родители? Точно пък тези като вас се броят на пръсти,а не както беше написала една съфорумка нещо от рода на ''колкото сме тези против,толкова са и другите за'' - е не е вярно. Отоврете си очите и вижте,че сладкарниците,веригите за бързо хранене,пицариите....са препълнени. Колко майки има по площадките,които вместо резени ябълка,дават зрънчо или чипс или вафла...........Хайде малко да се огледаме край нас и тогава да говорим от името на всички. А че тук някой се има за месия и се е самозабравил само защото се е появил 1-2 пъти по телевизията и са му кимали одобрително с глава-спор няма и го знаят всички кой е този някой. Нека гледаме трезво на нещата,а не да ръсим глупости от рода на '' споменато ли е в наредбата,колко да бъде грамажа на шоколадите'','то добре в училище-няма да се предлагат вече боклуци ама как да спрем и предлагането им по другите магазини''. Опомнете се,света не се върти около вас,нито вие ще диктувате правилата ако ще и 100 петиции да пуснете още.

# 1 044
Г-н и г-жа Зли вещици явно много държат на нашата подписка. Laughing Постоянно и тук и в други теми настоятелно и упорито ми я навират в очите, макар да е очевидно, че съм я забравила напълно и не сме я ползвали изобщо в инициативата си. Затова и не сме я разпространявали. Но те си държат на нея, освен да им я подарим в знак на приятелство.

# 1 045
Моят пък мъж, каза така:

Абе вие, може ли да сте толкова? Ами всякак ги нахъсвайте тия павилионаджийте, колкото по-дълго протестират, толкова по-дълго ще са затворени павилионите им, и съответно няма да продават на децата боклуци. Да протестират, най-добре, година, две, че и повече... Joy

# 1 046
Ще ме прощавате госпожи,но факт е,че петицията ви се прие от предното правителство точно защото си знаеха,че си отиват и това е последния им мандат. Както вече беше споменато,от къде на къде ще говорите от името на всички родители?

Петицията не е приемана никъде, по простата причина, че не и внасяна никъде. Grinning Говорим от наше име, а не от твое.

# 1 047
Е не мога да не изкоментирам последното изказване   Naughty   просто не съм съгласна 
Как не могат да проумеят хората ,че колкото по-вредна храна  ядат децата ни все по-болнави стават или с наднормено тегло  или  пък било то и по сериозни заболявания които не ми се споменават .  Sad
Въпреки ,че моето дете е слабо  /не с наднормено тегло и да го ограничавам/  започнах да  му обяснявам  ,че има вредни храни и го ограничавам в някои неща .

desi1509  и  jull65   не ви  знам  деца имате  ли и ако имате гледайте  си ги както искате  и си ги тъпчете с каквито боклуци искате ама да  дойдете и да се оплаквате от хора които мислят за децата на българия като цяло е много кофти .Или имате някакви интереси да  останат павлионите ? /да не би да сте  птърпевши/
Като видях репортажа за протеста в Пловдив на собствениците на павлиони направо  полудях от наглоста им  Crossing Arms   как може такава наглост.

Радвам се на   teo7777    за  всичко което прави  страшно много и се въхищавам    bouquet  bouquet нека има повече такива хора  като нея   Heart Eyes

# 1 048
лелеееи как те търпи мажа ти у вас.направо си падам от смях с вас  Joy

# 1 049
лелеееи как те търпи мажа ти у вас.направо си падам от смях с вас  Joy

В училище изобщо стъпвала ли си, или само като павилионаджийка? До кой клас ти е образованието?

Общи условия

Активация на акаунт