Стъклен балкон, или остъкляване със сгъваемо стъкло

• 223 614
  • 531
  •   1
Отговори
# 525
Като остъклиш балкона, ако климатикът остане там, където е сега, ще се получи една ивица жега през лятото - от климатика, и от това, че е остъклено.
Много е грозно всеки да си слага климатика където си иска, но това е причината, че съседите ти си ги слагат на стеничката на балкона.

Ако не знаеш защо го остъкляваш, може да не ти е нужно остъкляване. При безрамковото остъкляване има 2 предимства - можеш да си отвориш отново целия балкон, ако имаш нужда. И безрамковите се мият много лесно, като ги свалиш на стеничката на балкона.
Ще пази от шум, ще пази от студ или прекалена жега.

# 526
  • Пловдив
От шум не пази, но от вятър и дъжд няма ядове.
Студът също не изолира, но пък става, да си пиеш кафето на минусови температури и включена духалка Joy
За топлото - даже напротив, ако пече пряко слънцето, в терасата става като в сауна при затворени стъкла.
За климатика не мога да изкажа мнение, нашият е от вън, защото предвидихме именно това остъклените при поставянето им

# 527
Благодаря за мненията - както споменах, причината е че от улицата и застрояването, което тече в момента, терасата е супер прашна. Ще се свържа със фирмите, които сте обсъждали дотук, за да видим какво ще посъветват и те, и направо да разгледаме оферти.

# 528
Забравила съм да похваля Глас Систем
След злополучен опит с Дренчеви(от Възраждане и Народното събрание) от фирма Братя Градеви трудно избрах за втори път фирма за безпрофилно остъкляване.
Глас систем са от Пловдив. Работят бързо и чисто. Монтажът им е на светлинни години по-добър от този на Градеви. Абе няма нищо общо. И на всичко отгоре бяха и най-евтини.

# 529
Здравейте, темата е замряла, но ще се надявам на някакви коментари и мнения относно "ветроупорни/ветрозащитни завеси" за тераса. Не ми се иска да правя остъкляване, а да има възможност за "затваряне" на предната страна на терасата основно против прах, листа и улични котки. Чудех се за безпрофилно остъкляване, но освен, че е доста скъпо, от Глас Системс ми отговориха, че не могат да извършат този тип остъкляване без предварителна изработка на някакви елементи поради особеностите на терасата. Благодаря предварително за включвания.

# 530
  • София
Нямам идея как се прави това на балкон, при нас е на навес, лятна трапезария на вилата и е достъпен отвън за да ги навием и отстрани се закопчава с "копчета".
Основен недостатък е, че старее найлона, натрупва се прах и след няколко години на е е като нов. При нас може да се почиства, но пак не е същото като ново.
От котета и листа не е сигурно, че ще те спаси, при нас си намират пролуки понякога, за прах със сигурност няма да помогне, но не като без хич. Запазва от дъжд и не се налага да прибираме мебелите вечер или ако е по-ветровито или по-хладно също помага.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 21:14 от Desem

# 531
Здравейте, предстои ми остъкляване на малка (2,5 м.) тераса на нов апартамент в София и съм се насочила към безпрофилно остъкляване. Може ли да ми препоръчате фирми, които извършват такова остъкление за да поискам оферти от тях. Благодаря предварително. Хубав и усмихнат ден! Simple Smile
Вижте дали тази фирма ви устройва. https://technoglassbg.com/
На нас ни правиха безпрофилно остъкляване на веранда на къща извън София, което обаче се отваря от всички страни и е с голяма височина и размери. Не мога да съм полезна с цена за малък балкон, още повече, че верандата я правихме преди 3 години и самото изграждане е доста различно от това на балкон.

Общи условия

Активация на акаунт