При Дюкан ясно е това - ядат се мляко, риба, мръвка и яйца - 174

• 27 577
  • 541
  •   1
Отговори
# 435
Преди

Сега

# 436
Разбиваме 5 яйца... На който му стиска-да опита.

На мен!  Blush
Доживях до рецепта, за която мрънкам тук от много време. Благодаря ти! Не, че очаквах чудеса - те продуктите са едни и същи, но все пак...
И аз живея в момента в Пловдив и идея си нямам къде е тази есенция или подправка за козунаци. Утре ще скокна до Фантастико и Метро, ако намеря, ще споделя.
Освен горния "буламач" смятам да забъркам и още щуротии, плюс сладкиша на Лео, с анекс от кори - мноооого става хубав, и съответните есенции.
Абе голямо надлъгване ще пада... Flutter Hug

# 437
Момичета,не си хабете продуктите напразно,като слагате мая.Тестото не може да се надуе,защото в триците липсва глутен.Без него маята е безсилна.Дори в белите брашна за по добър ефект се слага допълнително глутен .Казват му подобрител за брашно.Не съм опитвала от него ако се прибави в триците какво може да се получи.За съжаление се продава в големи разфасовки .Ако някой има познати в хлебопекарна може да си осигури малка доза.Не е нужно голямо количества.
Сега се сетих.Казва се натриев глюкоминат.Дано съм го запомнила правилно

# 438
На мен!  Blush
Доживях до рецепта, за която мрънкам тук от много време. Благодаря ти! Не, че очаквах чудеса - те продуктите са едни и същи, но все пак...
И аз живея в момента в Пловдив и идея си нямам къде е тази есенция или подправка за козунаци. Утре ще скокна до Фантастико и Метро, ако намеря, ще споделя.
Освен горния "буламач" смятам да забъркам и още щуротии, плюс сладкиша на Лео, с анекс от кори - мноооого става хубав, и съответните есенции.
Абе голямо надлъгване ще пада... Flutter Hug

Ами да ти кажа откровено и аз всеки ден ставам с мисълта за Великденски козунак.Реших в крайна сметка да формулирам рецептата.Да вметна, че идеята за индийското орехче е на Вани Ник, а Мастърчето каза, че е достатъчна кората на един лимон, защото от два ще стане горчиво.За семейството ще меся, ами за мен...Няма да се дам.Иначе есенции и аз си вземам от тукашното СВА, имат от всички модели.А в Пикадили е пълно с всякакви есенции.За козунак е подходяща и цитрона.Казвам от опит, щото скоро правих пробен, и се получи чудесен аромат и вкус.

Момичета,не си хабете продуктите напразно,като слагате мая.Тестото не може да се надуе,защото в триците липсва глутен.Без него маята е безсилна.Дори в белите брашна за по добър ефект се слага допълнително глутен .Казват му подобрител за брашно.Не съм опитвала от него ако се прибави в триците какво може да се получи.За съжаление се продава в големи разфасовки .Ако някой има познати в хлебопекарна може да си осигури малка доза.Не е нужно голямо количества.
Сега се сетих.Казва се натриев глюкоминат.Дано съм го запомнила правилно

Чочосан, нали разбираш, че не очакваме чудеса от това тесто.Много ясно, че няма да стане като бял козунак, но нали идеята е да направим някакво подобие.Разбира се, че няма да се надигне и да стане на конци, но на кой му пука.Все пак ще имаме алтернатива на празничния хляб, което си е по-добре от това, да не издържа, и да опаткам половин нормален козунак.А и казах-на който му стиска....

# 439
Здравейте, момичета, хубав ден на всички!   bouquet
Мастерче, как ти се зарадвах, като прочетох  Simple Smile Лека и успешна трета ти желая  Hug
Цоци, минувачите вече не си ли мислят, че с щерка ти сте сестри?  Wink
Еманоелита, супер мацка си станала  Laughing
Вие, хора, направо ми изкарахте акъла с тия косопади и витамини ... аз съм твърд противник на синтетичните витамини и живея с убеждението, че ни се пробутват с печалбарска цел и че при правилно хранене са нужни толкова, колкото маргарин Калиакра за ежедневното развитие на децата (тия няма ли кой да ги санкционира за тая престъпна реклама бе???  #2gunfire). И сега какво, косопад. Абе засега ще си упорствам, пък ще видим. Впрочем, да кажа, че на мен ноктите ми се цепят от няколко години ... откак прилагах чаено-плодов режим и бях свалила 30 кг., следователно едва ли ще е от липса на витамини, че колкото плодове изядох тогава ...
Сега да взема и да се похваля: търкулнах още едно килце и смених линийката пак, но утре ще дам по-подробен отчет, че имам месечинка тогава  Simple Smile
И менюто ми за днес (1 ден П):
закуска - кисело мляко с трици
обяд - панирано пиле
следобедна закуска - ванилово кремче от извара и кисело мляко (подобно на обсъжданото по-горе)
вечеря - скумрия на тиган
На всички вас  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 440

Борис- Честита ти салатка Joy

Благодаря Simple Smile Сега вече спокойно мога да кажа - Оживях, хванах се за зелено Simple Smile От тук нататък страшно няма. Щом има зелено другото мога да го преглътна някак Simple Smile Днес на обяд едвам доживях да си хапна хубава, прясна, росна, нежна, мека, прекрасна салатка от маруля Simple Smile Не съм вярвал че една обикновена маруля може да е толкова прекрасна Simple Smile
Обаче сега пък се появи друг проблем - от марулята така ми се отвори апетит че омахах едно кило марули и половин печено пиле (без кожата естествено Simple Smile ) Вярно че е все режимна храна ама не е ли много. Дюкан казва да си ядем колкото душа иска... Ама аз както съм тръгнал скоро едно пиле няма да ми стига на обяд... Да оставим диетата ама 8 лв. едно пиле - той златен обяд направо става Simple Smile Simple Smile

# 441
  • Пловдив
Магазини CBA е Пловдив май няма .

Има в кв Кичук Париж
- на кръстовището Никола Вапцаров и Пере Тошев
-на Събота пазара

# 442

Обаче сега пък се появи друг проблем - от марулята така ми се отвори апетит че омахах едно кило марули и половин печено пиле (без кожата естествено Simple Smile ) Вярно че е все режимна храна ама не е ли много. Дюкан казва да си ядем колкото душа иска... Ама аз както съм тръгнал скоро едно пиле няма да ми стига на обяд... Да оставим диетата ама 8 лв. едно пиле - той златен обяд направо става Simple Smile Simple Smile

Ох и на мен това ми е проблемът - голямото плюскане през тези ПЗ дни  ooooh!. Не съм качила нищо за 4 дена (е, 200 гр. ама нали не се втеляваме чак толкоз Simple Smile ) Сега си чакам протеиновите дни, дано да понамалее малко пустият апетит.

# 443
А пък аз ароматизирах офиса днес със салата от моркови и черна ряпа + риба тон.  Embarassed Сега проветрям от две места.

Много искам да се науча на прости и лесни десертчета и отивам да чета рецепти. Защото много еднообразно го давам...

# 444
  • Варна
Смятам за празниците да не пробвам никакви дюкански сладкиши. Абсолютно всички, с изключение на сладкиша на Лео ( Лео, благодаря!  newsm20) стават някакво бледо подобие на печиво.  newsm11 Кремчетата са друго нещо. А преди обожавах да правя сладкиши и винаги, ама винаги ми ставаха сполучливи.

Пък и великденското настроение е в самите нас, а не в агнешкото и козунаците... Нямам търпение да боядисам яйцата. Ако станат каквито съм си ги представила, ще ги покажа...

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 22:23 от кали 08

# 445
  • Там някъде нейде !!!
Боре, честито за салатата.
Аз току що се наобядвах и да дам отчет за свършеното до тук. Значи от деня който си взех мерките(4ден от диетата), до днес месец по късно даните са следните:бедро-3см., талия-5см., ханш-5см., килограми-7кг.. Та това е от мен.

# 446
                                        Великденски козунак
 Разбиваме 5 яйца.През това време сме разтворили половин кубче свежа мая в 100 мл. прясно мляко с лъжица пшеничени трици и оставяме да втаса.Към разбитите яйца добавяме млякото и маята, 200 г. кисело мляко с една чаена лъжичка хлебна сода вътре, и подсладител на вкус.Поставяме в удобен за месене съд 9 с.л фино смляни овесени, и 9 с.л пшеничени трици, настъргваме кората на един лимон, слагаме есенция козунак или цитрон,настъргваме малко индийско орехче, изсипваме яйцата с млеката и месим.Оставяме на топличко да втаса, и печем на 180-200 градуса, в кексова форма, върху хартия за печене.На който му стиска-да опита. chef  chef

И да споделя, че бях правила от тия продукти, само че в по-малки количества блат за торта, и се получи чудесно.Значи и това ще стане.

Имам само един въпрос - защо ще слагаш кисело мляко и сода при положение че имаш прясно мляко с мая?
По мое скромно мнение трябва да не слагаш кисело мляко и сода.
Така си мисля.
Иначе може и да опитам  newsm78

Волна - понеже има опасност да прекалиш с триците без да искаш аз ти предлагам да си направиш някакъв крем с козуначена есенция, дори желирано кисело мляко само с подсладител и есенция, и да сиропираш което и да е Дюканско кексче направено с козуначена есенция.
Дори тортата на Боби ароматазирана с козуначена есенция е също много добро решение според мен.

Кали - страхотна промяна   bouquet  Hug

ПП: Мастърче, благодаря за пояснението, заради триците било значи, схванах  Hug  Hug  Hug

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 14:20 от svetlat

# 447
Светлатче  Hug Hug Hug
Ако се сложи и содичка,ще се надигне(собено ако содата шупне в киселото мляк,а само с мая няма да стане нищо,щото все пак това са трици,а не брашно..

П.П. ЕМАНЮЕЛИТА,Браво на тебе!Страхотно се движиш... Peace Peace Peace

Кали,страхотна си!  Hug Hug Hug Hug Hug

П.П.2 Юни,мис Марпъл..Благодаря ви! Hug Hug

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 14:31 от TheNMaster

# 448
Ама аз както съм тръгнал скоро едно пиле няма да ми стига на обяд... Да оставим диетата ама 8 лв. едно пиле - той златен обяд направо става Simple Smile

Абе ти си мъж, айде... Ами аз? На закуска - кексче с трици, яйце, извара, кисело мляко, есенция, подсладител; първи обяд - една пилешка пържола (или риба) с гарнитура бъркоч от извара, кис. мляко, горчица, подправки; втори обяд - същото!, вечеря - пак такова чудо, с евентуални леки промени, а преди нея на бегом или кремче, или някакво десертче като това на Лео.  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Simple Smile
Такова чудо не е бивало в живота ми.
Както сам веднъж отбеляза, режимът ни е готвене-ядене-готвене-ядене-миене на чинии и така, до края на света... хаха...
Но е факт, че свалям или поддържам теглото, и най-вече се чувствам прекрасно. Simple Smile
Искрено ме кефят съобщенията ти и чувството ти за хумор!  Hug

# 449
  • София
Здравейте, сладури!

Цоци, прилики нЕма! Само разлики се намират!  Hug Hug

Айнурче, като тийнейджърка си станала! Браво!  Heart Eyes

Еманоелита, страхотна промяна!  Hug

За дюканския козунак да взема да ви кажа какво мисля: По добре си направете кексчето на Тонито27 с козуначена или друга есенция или друг изпитан режимен сладкиш, защото каквото и да забъркате с трици , то със сигурност няма да е козунак и само на аромат ще прилича на него и все си мисля, че някой ще вземе да се излъже да опита оригинала  Sad, вместо да се мъчи със заместител. Да не се получи от огромно желание да се докароса някакъв козуначен вкус - някой така да му се прияде оригинал, че да отвърже прасето. Вие си знаете, де....  Hug Hug Hug Hug

ПП:

Кали08, как можах да те пропусна!!!! Браво!!!  Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 14:25 от nelsun

Общи условия

Активация на акаунт