Курабийки за Великден

  • 58 853
  • 168
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 363
аз си мисля да направя тези http://genoveff.com/2013/12/04/drebni-sladki-domino/ , не знам колко са подходящи за Великден , но ми харесаха, въпреки че така сега като гледам, тези на пепчо, изглеждат много вкусни, май и тях ще направя  newsm78  chef

# 61
  • Мнения: 86
Аз също приготвям от курабийките на Пепчо,вече втора година,но до тук без украса.Сега обаче ми се иска и аз да ги  нашаря,но не знам с какво,не ми се иска да е фондан,по скоро нещо с белтъчната смес,но как да я докарам на цвят.

# 62
  • Мнения: 9 132
те не стават за украса, защото се надуват. Залагам на вкус тук  Laughing Миналата година само им сложих разни оченца http://3.bp.blogspot.com/-nwXcu166Awc/UYNyDXegz3I/AAAAAAAAIKs/wn … 0/Picture+012.jpg  да ги "отвори"

# 63
  • Мнения: 86
Е щом нестава няма и да се мъча!Но те и така са красиви и уникално вкусни!  bouquet

# 64
  • Мнения: 9 132
ти за украсяване и подаръци може да си направиш други някакви, тип бисквитки или меденки, които да украсиш с глазура  Peace

# 65
  • Мнения: 363
хмм.. нямам опит , но се чудя дали в тези сладки на пеп-4o може да се слагат някакви добавки в тестото, например : какао / джинджифил / ванилова шушулка / настърган лимон или портокал / кокос   / ядки ... хмм... някой пробвал ли е ?  newsm78  chef

# 66
  • Мнения: 86
Не знам защо,но меденките си ги свързвам с Коледа,понеже тогава само ги правя.Но пък защо не сега,то формички на зайче,цветя,яйце са предостатъчни.

# 67
  • Мнения: 9 132
виж соленките зайчета  http://pep-4o.blogspot.com/2010/03/blog-post_28.html

хмм.. нямам опит , но се чудя дали в тези сладки на пеп-4o може да се слагат някакви добавки в тестото, например : какао / джинджифил / ванилова шушулка / настърган лимон или портокал / кокос   / ядки ... хмм... някой пробвал ли е ?  newsm78  chef

Цитат
Продукти:
6 яйца
300гр. кисело мляко
3 амонячни соди ( от по 10гр)
1 кафяна лъжица сода Бикарбонат (5гр)
кората на 1 лимон
3ч.ч захар
1 и 1/2 чаша ч.ч разтопена мас (от по 200мл)
2-3 ванилии
Брашно за меко тесто - около 1,4  до  1.5кг. , но не да лепне по ръцете.

Тестото си има ванилия и лимонова кора. Пък дали ще е ванилия от шушулка, течна, или на прах - вие си избирате.
Но джинджифила ще им промени тотално вкуса.  Както и ядките пък структурата  Peace
Може да си ги направите, разбира се, но няма да са моите курабии  Peace

 

# 68
  • София
  • Мнения: 6 286
пеп-4o , ако направя твоите сладки днес/утре ще издържат ли до Великден? Носят ли на отлежаване като меденките примерно.

# 69
  • Мнения: 9 132
2 месеца издържат със сигурност  Peace

# 70
  • София
  • Мнения: 6 286
2 месеца издържат със сигурност  Peace

Ехе, супер. Благодаря  bouquet

# 71
  • Мнения: 6
Попаднах на много интересни курабийки http://www.mycookingbookblog.com/pripleteni-kurabii-ot-baba-rusa/  chef

# 72
  • София
  • Мнения: 6 286
пеп-4o, направих днес твоите курабийки. На вид не ги докарах, на вкус са страхотни. Опитвах се първо да ги изрежа с формички, но като се опекоха станаха огромни. И ги направих на топки.



Домочадието ги одобри дружно  Mr. Green

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 21:34 от catty m

# 73
  • Мнения: 9 132
да им е сладко  Hug
За изрязването подбирам по-дребни форми - от ония коледни ли какви са - елхички, зайче, пеперудка, сърце... дето от едно време имаше такива. Те са колкото три пръста долу горе и като се надуят, не стават много огромни. Може би е трябвало малко по-тънко да ги разточиш. Ако правиш пак-имай го предвид. Не че на топки им е нещо  Peace

# 74
  • Мнения: 363
Топките изглеждат супер, искам да си взема едничка  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт