Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Курабийки за Великден

  • 53 970
  • 168
  •   1
Отговори
  • Мнения: 877
Момичета споделете вашите рецепти тази година съм решила да направя децата много ги обичат Hug, но моите винаги стават твърди и сухи  Embarassed

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 14:26 от Адри́

# 1
  • Мнения: 384

Днес правихме с децата тези:

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=177.msg1016#msg1016

Станаха разкошни, мекички и страшно вкусни.  Hug
Аз нямах свинска мас и я замених с масло- станаха чудесни Peace

# 2
  • Мнения: 2 079
това са моите и си ги харесвам  Simple Smile


6 яйца
3ч.ч захар
1ч ч кис.мляко
3 пак. амоняк
1ч.л. сода
4 ванилии,кора от лимон
2ч.ч мас
1,5кг брашно

# 3
  • Мнения: 937
nano - малко подробности може ли.... Praynig

упс извинявай - горната рецепта е същата и има описание - копирам и аз дано остане време и аз да спретна едни курабиики..

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 15:20 от galiushana

# 4
  • Мнения: 2 079
nano - малко подробности може ли.... Praynig
разбиват се яйцата със захарта,след това се прибавя кис.мляко с разтворени в него амоняци и сода,после маста-разтопена,но не гореща,ванилиите и се стърже лимон.замесва се меко тесто,точи се по желание на по тънко/ако обичате по-хрупкави курабии/или на половин см/ако обичате по-дебели и меки курабии/.тестото ,след като се замеси може да престои известно време...
изрязват се фигурки,маже се с жълтък и се ръси със захар.пече се в умерена фурна  Hug

# 5
  • Мнения: 952
Рецептата на Пепчо и nano е страхотна. Правя подобна вече няколко години. Давам и още един глас  Peace

Аз бих искала да ви покажа още един начин за оформянето на курабийките. Ползвам машинката за месо, на която вместо нож се поставя специална приставка и се получават такива формички. Според моят зет - това са сладки на килограм.  hahaha Той с нетърпение ги очаква и този Великден  Mr. Green

 

# 6
  • Мнения: 937
Този амоняк има ли го в магазините предполагам че при подправките трябва да го търся, нали?

А и още един въпрос дали са издръжливи ако ги направя в четвъртък, че нещо много неща ще ми станат в събота и яйца и козунак, и как да ги съхрянявам?

# 7
  • Мнения: 27 525
Обожаваме вкъщи на майка ми курабийките, стават страхотни - нито са твърди, нито сухи, нито пък меки. Издържат в кутия 7-10 дни. Ще потърся рецептата  Simple Smile

Нямам я  Confused Довечера ще я взема  Simple Smile

# 8
  • Мнения: 3 804
Да се запиша и аз за темата-досега курабийки не бях правила Grinning,да видим тези как ще станат.

# 9
  • Мнения: 937
Благодаря ви за отговорите значи може и още днес да се направят...а амоняка има ли го в магазините?

# 10
  • Мнения: 1 798
Този амоняк има ли го в магазините предполагам че при подправките трябва да го търся, нали?

А и още един въпрос дали са издръжливи ако ги направя в четвъртък, че нещо много неща ще ми станат в събота и яйца и козунак, и как да ги съхрянявам?
Да,амонячната сода я продават при подправките.
Да,издържат, аз ги покривам с памучна кърпа Simple Smileбез яйцата.

# 11
  • Мнения: 223
това е моята рецепта за курабийки; стават хрупкави, но не са сухи; нещо като бисквитки Heart Eyes
Захарни курабийки:
400 гр брашно
100гр масло
1 яйце
250гр захар
1 к. л. смесени канела и джинджифил
смесваме захарта, маслото/размекнато/, яйцето; разбъркваме добре и добавяме постепенно брашното; разточваме тестото и изрязваме с формички; печем в предварително загряна на 175 градуса фурна 10 -15 мин;добре е да "починат" поне 24 часа преди консумация;
а това е производството за тазгодишния Великден Grinning; само толкова успея да скрия от хлапетата, които ги нападнаха още докато ги украсявах Laughing:

# 12
  • Мнения: 937
ох още една рецепта и тя е даже по лесна и с по малко брашно предполагам че ще е и по малко количество само че отгоре може ли да се мажат с яйце и захар или вкуса ще е друг...че окрасата много не ми си отдава  Embarassed или да се консумират така без нищо отгоре... newsm78

# 13
  • Мнения: 223
galiushana, не знам за яйцето; аз лично, когато не ги рисувам добавям 1/2 ч.ч. захар към вече готовото тесто и така разточвам; при печенето захарните кристалчета се карамелизират и се получава много приятен вкус; Wink

# 14
  • Мнения: 937
мммм с това уточнение ме спечели за твоята рецепта  Mr. Green а и обожавам вкуса на канела аз ще я увелича мъъъничко....Благодаря ви момичета!   bouquet

А голяма количество ли излизат от тези продукти?

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 12:12 от galiushana

Общи условия

Активация на акаунт