1001 нощи - сърцето ти си отвори и в приказка се потопи - 55

• 25 104
  • 463
  •   1
Отговори
# 120
  • на морето
Добро утро момичета - кокичета !
Аз се върнах ! Вече съм на линия и мятам да чета предните теми , че май доста литература за наваксване ми се е събрала !
Вас с едно кафанце да ви черпя !
 Coffee 
Че и закусчица да сложа.......  food002
Да ви е сладко !

# 121
  • гр.Сливница
хоп и аз да се запиша ,че съм тук,гласувах за анкетата ,според мен може да се казва и така:
"приказка за любовта".Какаво става с гласуването за наще любимци,на кое място са?А някой дали е забелязал ,че на снимка №28 я има нашата любимка Джейда/поне на мен ми прилича на нея/И отново исках да благодаря на всички трудещи се за превода на сериите,    Hug   bouquet  bouquet  bouquet вчера изгледах и 76 и 77 започнах ,но не ми остана време ,днес ще я догледам.хайде лек и ползотворен ден !

# 122
Музикално оформление за сутрешното кафе
 http://www.youtube.com/watch?v=FE60O-Z56po&feature=channel_page

Благодаря за  поредните преведени серии...Толкова са сладки...а как се обичат...а танца ...сюитата на Шехерезада...как само я погали с лицето си и с колко обич нежност обожание я целуна....Ще ги гледам пак и пак и пак....и пак.1001 пъти....  bouquet

# 123
Добро утро на всички. Asha Добре си дошла.
Снощи на един дъх изгледах двете серии и ми се ще като някой наркоман да извикам "Искам ощееееее". С голям интерес изчетох и всички коментари - толкова са точни и пълни. Явно филма продължава да ни вълнува все толкова силно. Пенда, да не си ми чела мислите? И аз се сетих за същото изречение от "Анна Каренина". Да, в този филм, а май и в живота няма лесни връзки. Трябва непрекъснато да се борим за любовта. А когато престанем да вярваме в нея, тя просто си отива. Както стана със Сезан.
castanea страшен анализ. Беше ми итересно да го чета, толкова, колкото и да гледам филма. С риск да повторя това, което сте писали, ще изкажа и аз моите впечатления, че иначе ще се пръсна.
За Бену не знам какво да мисля. Хем ми е болно за нея /доста си поплаках на някои сцени/, хем ме дразни. Мои много близки хора преживяха същото нещастие и знам каква трагедия е това. Всеки намира собствен начин да се бори с мъката. Тя обаче не се бори. Толкова се е потопила в болката си, че не забелязва нищо около себе си и отблъсква и наранява хората, които са и най- близки и я обичат най-много. Керем беше прав като й каза, че тя иска да я съжаляват, а не да се оправи. На чужд гръб, обаче и сто тояги са малко. Аз не знам как бих се държала в подобна ситуация. Дано не се случва на никого.
Керем много ми харесва напоследък. Мъжки понася всички беди, които му се струпаха на главата. Този път не плаче на ничие рамо, а се опитва да бъде опора на Бену.
Шехерезада също много ми хареса. И затова, че този път направи първата крачка. Загърби гордост, суетност, заряза всякакви условности и просто отиде при Онур и застана твърдо до него. Ох, много ми хареса момента, когато отиде при него. Като й даваха само краката като се качваше по стълбите, си мислех, че е облякла черната рокля от "черната нощ". Хареса ми и начина, по който се държеше с Бену, думите, които й каза. Сцената под душа за мен беше много силна и разтърсваща. А шамара си беше съвсем заслужен и на място.
Много ме подразни Али Кемал. Тези дни гледах отново първите няколко серии. Всички герои страшно са се променили оттогава /браво сценаристи/, само Али Кемал си е същия льохман. Грешка, след грешка. Ужасно слабохарактерен мъж. Много бързо прости на себе си, а на жена си не може. Аааааааааааа
Актьорите за пореден път бяха на световно равнище. Въпреки, че имаше много тежки моменти, сериите ми харесаха.
Млъквам вече. Embarassed

# 124
А за анкетата...Естествено 1001 нощи...  bouquetИмето на гл.героиня Шехерезада,характера на Онур-шейх Шехриар,цитатите от 1001 нощ в монолозите и диалозите...тук е вълшебството-в приказката-иначе сериала ще изпадне в "битовизъм"и ще е поредна "сапунка"...това е моето скромно мнение... newsm78

# 125
Добро утро ,момиченца!Изпихте ли си кафенцето?Аз още не ,но ви изчитох от снощи насам.Зафилма оше вчера гласувах с 1 ПРИКАЗКА ЗА ЛЮБОВТА  ,защото за мен любовта е в основата на целия филм.На къде БЕЗ ЛЮБОВ  бе мили деца?

# 126
Добро утро момичета  bouquet
За Бенну какво искам да кажа ,да слаба е но има и слаби и силни хора.Както се казва депресията е невярна болест който не е изпадал в подобно състояние  не може да рабере. Тя наранява хората които обича , но и те ако  искат да и помогнат трябва да са до нея въпреки обидите,защото  в един друг момент едва ли би  изрекла  тези думи. Това го казвам от личен опит  и благодарение на приятелите се посъвзех които със  сигурност съм наранявала но не ме изоставиха.
За съжаление когато изгубим нещо разбираме колко много го ценим  но в живота има неща които няма как да върнем колкото и да ни се иска. Както   Шех разбра след прочетените стихове какво е живота със и без лубовта на Онур.

# 127
Здравейте и от мен. Да попитам - в програмата на канал Д пише че филма започва 22,00 ч., а това колко часа е наше време? Благодаря на всички които превеждат сериите   bouquet  bouquet  bouquet

# 128
В един часови пояс сме.

# 129
За Бену,не съм много съгласна.Да вярно,загуби детего,но явно така е решил този от горе,но човек никога не трябва да губи надежда.НА моята сестра се случи същото и то след 13-14год.мъки да забременее.Всички  тъгувахме с нея .Даже и не говорихме за това и всичко бавно отмина.Сега гледаме с надежда напред.Може би Сезен беше мъничко права за онези думи ,които  каза,че Керем може да има пак дете ,но тя баща няма да има.Уф,много се унесох. Та това е само един филм,а в живота е съвсем друго.

# 130
Синеочко ви поздравява за добро утро фенки!
http://www.youtube.com/watch?v=0MahYtawJ_Y&feature=related

# 131
здравейте момичета
asha мерси за кафенцето и закуската

и понеже тази сутрин изчетох коментарите пак:
pijo 82
винаги съм казвала... не харесвам Бенну, понеже е прекалено слаба и хора около нея го отнасят повече, отколкото тя... Шехи пък е другата крайност... истината е някъде по средата Rolling Eyes

за шамара -  ми стана толкова смешно, понеже не го очаквах и се втрещих Shocked... но честно казано се зарадвах, понеже Бенну имаше нужда точно от това Rolling Eyes...дано смао да подейства Rolling Eyes
но като цяло мисля, че е застъпен проблема, да се поставим на мястото на другия:
 едно е да разбираш( или да се опитваш) да разбираш какво преживява друг, човек.. друго е да  го изпитваш на свой гръб.... и пак твоето  ти се вижда по тежко от на другия Rolling Eyes
звездичке как успяваш с две думи да си кажеш всичко аз докато се обясня и монолога станал. Наистина май пак Ода за сценаристите ще има не знам коя по ред е вече. Две приятелки, с различни характери. Мисля, че и двете обичат много силно обаче, но Бену някак при първите съмнения и пречки губи почва под крата си, пада на дъното и забравя да се бори, отказва да си намери причина за която да се бори - вече писах, че според мен е слаб персонаж през целия филм. Докато Шех обича силно, но само тя знае - може би от страх. Ако се случи така, че бъде наранена да има сили да се изправи. Въпреки, че Онур й каза че нямало нужда да си казват колко се обичат те си знаели.
И се опитват сценаристите сходни изпитания да им налагат и двете по различен начин се справят и го изживяват

Абе май сте прави, че все Онур продкрепяме. Ама просто Шехерезада много бързо го зарязва. И той страда по-изразително и сенете му очи са толкова тъжни, че ти разтапят сърцето.  Embarassed
знаеш ли какво се питам, колко от омъжените жени, имащи на разположение жилище( или възможност и за хотел и тн),  биха си тръгнал;и след скандал... дори за една вечер... Thinking
мисля че при тези условия може би 50% от жените. Дори и аз бих го свършила. Хем все й разправям на Шех да го изслушва тоз човек.

а-а пак дълго стана
ама сериите са много хубави и истински, невероятна игра

# 132
Другия поглед е само за Шехи!!!
http://www.youtube.com/watch?v=NG10DsCzSHE&feature=related

# 133
  • Варна

Въпреки  ужасния трейлър,  всички  сме  на  линия  в  22.00 ч.

Бог  да  ни  дава  сили!!!  И  дано  епизода  да  не  е  толкова  трагичен,  колкото  очакваме!!!

smile3518

# 134
  • София
Ще видим!  Може да има после и   

Общи условия

Активация на акаунт