ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

• 114 898
  • 809
  •   1
Отговори
# 360
Бенджи, този месец отложих ходенето до Варна..Заради задържан фоликул от предния месец ми дойде на 22 ден, а и в този сибирски студ и лед е невъзможно да се ходи. Но другия съм първа шпага за инсето !!  Grinning

Ще ти пиша на лични и ще се радвам да се видим !  Hug

# 361
На 14 ден трябва да изследвам LH FSH E2. А овулацията незнам кой ден е по скоро нямам ову  Confused цикъла ми е нередовен

# 362
  • София
На 14 ден трябва да изследвам LH FSH E2. А овулацията незнам кой ден е по скоро нямам ову  Confused цикъла ми е нередовен
Тези изследвания по средата на цикъла се пускат като се знае как нараства фоликула, т.е. трябва да е правена фоликуметрия ако овулацията на пример ти след 20 ден няма да има смисъл от тях  Rolling Eyes

# 363
Преди седмица дадох 50 лв за да ми изследват хормоните (3 бр.). това ме накара да направя д-р Сарджева от Варна. Днес друг специалист ми каза да си пусна, този път 5 бр хормончета (които грубо ще ми излязат към 75-80лв) в промеждутъка от 2-ри до 5-ти ден от цикъла.... поредната абсурдщина, две "специалистки" всяка от която претендира, че е много добра. Едно немога да разбера- при положение, че не съм учила за ендокринолог и при положение, че не взимам космическа заплата, защо трябва поименно да знам хормоните и кога трябва да се пускат. Нещо ми е криво днес..и вчера ми беше така... толкова ли е трудно да се обясни на пациента кога е правилно да се пуснат изследванията и как става този номер двама ендокринолози да ми казват различни дни за правене на хормонални изследвания! Не е ли правилото да има един вариант или хормони може да се изследват, когато им скимне?

# 364
Соберче, ЛХ, ФСХ, Естрадиол, Тестостерон от 3-ти до 5-ти ден, обикновено най-добре трети ден. За пролактина няма значение, но защо да те бодат по няколко пъти, та затова обикновено комплект ги пускат.
А прогестерон 7 дена след доказана О, а не както всички обичат да го дават на 21-ви ден, защото не всички все пак са с О на 14-ти ден.
И да за 5 хормона цена от порядъка на 75 лв. е нормална, защото вървят горе долу по 15 лв. на хормон.

Успех  bouquet

# 365
Бенджолинче благодаря   bouquet
Д-р Каварджикова, при която съм сега, ме накара да ги пусна точно както казваш ти. Но неможах да разбера защо д-р Сарджева (пред чиито кабинет се прескачат хората и за която се казва, че е много добра) ме накара да ги пусна по никое време. Май само високо самочувствие не стига за да си лекар. Thinking И сега тези 50 лева, които дадох преди 5 дена, кой ще ми ги възстанови, д-р Сарджева ли... Rolling Eyes Но така си е, голямата бележка пред кабинета и, на която пише нещо от сорта, че пациенти без направления са с предимство пред тези с направление, сама по себе си говори за какъв "сърдечен" човек иде реч. И това че чаках 1 час (при положение, че имах запазен такъв), и това, че името ми беше объркано и тя ми заяви, че "жената, която пише имената, се е объркала" (забавно, забележете тя работи доколкото видях сама, но нали е лекар- неможе да е тя в грешка) и капака беше това с изследванията.....
За жалост момичета имаме съдбата не само да се борим за детенце, ами и с всички "къдърни" и "по-къдърни" "специалисти", които срещаме по пътя си. Факт е, че трябва да си много добре финансово, защото не само, че държавата не ти помага за изследванията, ами трябва да плащаш допълнително за грешките на всеки пореден идиот по пътя за сбъдването на мечтата си. Пожелавам на вас и на себе си, най-накрая да попадна на истински добър лекар, неказвам, че това ще е гаранция за успех, но поне да направи необходимото и да не трябва аз да казвам, кога да ме изследва. Не съм лекар и не е необходимо успоредно със заболяването си да изкарвам и медицинско образование. Нека тези, които са учили, вместо да си чоплят носовете и да стоят на стари лаври, да се захванат и малко по-присърце да приемат пациентите си.

# 366
Собер Ди, спри да се занимаваш  с квартални АГ-та и отиди в специализирана клиника. Там няма да сбъркат кога се назначават хормони и т.н. Кварталните стават само доколкото да видят - имаш гъбички, имаш раничка и др., както и за бременните циганки.
/ Моля за извинение ,ако звуча крайно, но е така.../
Така и така се дават пари,поне ще знаеш за какво са !
И спокойно, систематично си действай-ще успееш!  Hug

# 367
Права си Другарче, наистина си много права. Жалко, че късно се усетих, то сама съм си виновна Излиянията ми в предния пост са защото имах нужда да изпусна малко парата...а тук сред сходни по съдба момичета  ми е по-лесно, защото ще ме разберете.
Сега отидох точно в специализирана клиника и се надявам да имам успех.

# 368
Не се притеснявай-то точно трябва да изпуснем парата, та да ни дойде акъла в главата  Laughing
Ако знаеш и аз колко им теглих на ум... Mr. Green / но сама в къщи  Mr. Green / и точно за няколко часа реших къде,при кого,имах час в клиника  и така. Е, никой няма да ми върне 3-те изгубени месеца, ама карай..Като сме от страната на булката, така е  Joy

# 369
  • София
Собер Ди, спри да се занимаваш  с квартални АГ-та и отиди в специализирана клиника. Там няма да сбъркат кога се назначават хормони и т.н. Кварталните стават само доколкото да видят - имаш гъбички, имаш раничка и др., както и за бременните циганки.
/ Моля за извинение ,ако звуча крайно, но е така.../
Така и така се дават пари,поне ще знаеш за какво са !
И спокойно, систематично си действай-ще успееш!  Hug
Peace ама и не само кварталните са  така! за мен всички обикновенни АГ-та са за под ножа,освен за обикновен рутинен преглед за друго не стават! Аз затова чета като луда и благодарение на това разбрах кога да си пусна хормоните както и за кои хормони няма значение кога ще се пуснат. А и се убедих че обикновенно АГ не разбира просто.

# 370
Да момичета, така е, с четене всичко се постига. Но не е ли смешно (трагично) за елементарни неща, като това кога да се пуснат хормоните, да трябва да мислим ние? Не е ли жалко, че тези хора имат дипломи за лекари? Или старият лаф за образованието - "Като знам какъв инжинер съм, не ми се ходи на доктор", важи с пълна сила? А гаранция в частните клиники няма, вярвайте ми. И в Майчин дом Варна са специалисти, и такъв специалист ме лекува, но той е добър не в поликистозата а в хирургията (не отричам, наистина е добър лекар), но не се изправи да ми каже "не разбирам от този проблем, ще те пратя другаде..." а ми каза "няма проблем, пий това и това и т.н.т. Защо лекарите ни са толкова самоуверени и лакоми, че немогат да си признаят, че по даден проблем са некомпетентни?

# 371
Здравейте,   
правих си скоро хормонални изследвания и ПКК. Бихте ли коментирали и моите резултати? Благодаря ви много     
Изследването го правих на 2рия ден от МЦ, за тогава ми дадоха час??. Ето и реф. стойности:
LH......3.53 mU/ml 
FSH.....5.26 mU/ml   /0 - 33/
Prolactin.....18.6 ng/ml  /1.9 - 25/
TSH.....4.72 microU/ml  /0.34 - 5.6/
Progesteron.....0.6 ng/ml

# 372
  • София
soniaZ и тук ще ти кажат че ТСХ то ти е височко, обърни се към ендокринолог,успех

# 373
Дам ТСХ е височко.
Правилно те е посъветвала magnet_for_happiness .

# 374
Благодаря Ви момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт