ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

• 114 929
  • 809
  •   1
Отговори
# 630
На-га, да не са правени в АГ-то хормоните?
Съдя по реф им граници..
Ако са там правени-наистина като отидеш за резултатите дават някакъв коментар..И аз мисля,че Е2 е нисичък..Трябва да е около 50 за тази фаза.
За съотношението са ти казали..

# 631
Да, в АГ-то са правени.
Благодаря за отговорите   bouquet.
Е, ще трябва да ги регулирам тези хормони тогава, но на първо време трябва да уморя гадината хламидия, която се оказа +  ooooh! и тогава и с тях ще се заема. Тъкмо ще имам време и доктор друг да намеря.

# 632
Нов цикъл, нова възможност за изследване  Mr. Green
Не че го правя за спорта и поради липса на други места да си похарча парите, де...  Rolling Eyes

Искам пак да пусна, за да се види нивото на FSH и съотношението му с LH с надеждата, че никак-не-добрият резултат на FSH от миналия месец e инцидент  Praynig
Ето какви бяха тогава:

3 ден от МЦ

LH  7.41 IU/l (фол 1.9-12.5)
FSH  10.73 IU/l (фол 2.5-10.2)
Estradiol  174.70 pmol/l (фол 40-606)
Prolactin  518.80 IU/l (59.0 - 619.0)
Testosteron  0.70 nmol/l (тук защо дават реф.ст. само за мъже? М:от 1-12г.0.10 - 2.37;от 13-17г.0.98-38.5;над 17г)

Имам няколко питанки newsm78
Всичките 5 ли да ги пусна отново или някой/някои могат да отпаднат?
Има ли смисъл да ги направя в две различни лаборатории в един и същи ден?
Евентуално да се добавят някои други  - ТАТ, МАТ (ПАТ има ли?  Laughing) и прочие...?

Благодаря ви!   bouquet

# 633
Кафенце, според мен пусни само LH, FSH и E2(естрадиола)

# 634
Кафенце, ТАТ и МАТ не влизаха ли в онзи Лейди+ пакет, за който беше писала?

# 635
  • София
Кафенце, ТАТ и МАТ не влизаха ли в онзи Лейди+ пакет, за който беше писала?
ТАТ и МАТ са антителата на щитовидната а те не са в пакета лейди.
ТАТ и МАТ си имат собствена пакетна цена.
Ако ще се пускат е хубаво да се пусне и ТСХ, ФТ3 и ФТ4-хормоните на щитовидната.

# 636
ТАТ и МАТ си имат собствена пакетна цена.
Ако ще се пускат е хубаво да се пусне и ТСХ, ФТ3 и ФТ4-хормоните на щитовидната.
ТАТ, МАТ, ТСХ, ФТ3 и ФТ4 - всичко това накуп да се пусне барабар с другите 5 от пакета Лейди+ ли?  newsm78

Въпросът е в това дали изобщо да ги пускам и тях (на ЩЖл.), или това става по индикация, примерно спонтанен аборт или друго?
Като чуя щитовидна жлеза, се сещам, че като по-малка май ме бяха диагностицирали с гуша/базедова болест  newsm78 newsm78

А смятате ли, че има сми да ги тествам в две отделни лаборатории?

# 637
Café con leche  а на ендокринолог ходила ли си сега,щом като малка си имала базед отиди на ендо там ще ти назначат щитовидните хормони.Според моето ендо  хормоните на щж се правят в дните извън цикъл. Hug

# 638
Кафенце, можеш да го направиш за твое успокоение (още повече щом като малка си имала такава диагноза - дали пък си спомняш правилно?). Абе, по-добре го направи - доколкото съм чувала, и тези хормони имат отношение към нашата мисия. Аз това го правих преди 1 г., затова сега не смятам да се занимавам и с това. По-скоро, ще последвам твоя пример с Лейди+. Само че нещо не схващам - нали трябва да отида 3-5-7-ми ден от цикъла (според мненията застъпени тук) и така смятам да направя, само го чакам да пристигне цикъла, но по-назад в темата пише, че ЛХ се изследвал 7-ми ден след О??? Confused

# 639
Кафенце, можеш да го направиш за твое успокоение (още повече щом като малка си имала такава диагноза - дали пък си спомняш правилно?). Абе, по-добре го направи - доколкото съм чувала, и тези хормони имат отношение към нашата мисия. Аз това го правих преди 1 г., затова сега не смятам да се занимавам и с това. По-скоро, ще последвам твоя пример с Лейди+. Само че нещо не схващам - нали трябва да отида 3-5-7-ми ден от цикъла (според мненията застъпени тук) и така смятам да направя, само го чакам да пристигне цикъла, но по-назад в темата пише, че ЛХ се изследвал 7-ми ден след О??? Confused
LH и FSH се изследват на 3-ти ден от цикъла, заедно.

# 640
Само че нещо не схващам - нали трябва да отида 3-5-7-ми ден от цикъла (според мненията застъпени тук) и така смятам да направя, само го чакам да пристигне цикъла, но по-назад в темата пише, че ЛХ се изследвал 7-ми ден след О??? Confused
Бъркаш хормона - прогестерон се пуска на 7 ден след доказана овулация. И аз малко ги бъркам хормоните, за това съм си ги записала.  Laughing

Кафенце и според мен е добре преди да пуснеш хормоните на ЩЖ да се консултираш с еднокринолог. Аз така направих и тя ми назначи изследване на ТСХ и anti-TPO, но аз имам едно неприятно сърцебиене а това е симптом на проблем с ЩЖ, а и майка ми има възелче на жлезата, та затова реших да ги пусна. Ако нямаш оплаквания, като сърцебиене, потене, лесна умора може да пропуснеш тези хормони. А за това дали да пуснеш изследвания в две лаборатории не мога да те посъветвам, аз ако имах тази възможност (парична) от любопитство бих пуснала в две, но не виждам смисъл, може повече да се объркаш от това.

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 12:59 от pepito21

# 641
  • София
Кафенце, пусни си лейдито на 3 ден както си знаеш и лично мое мнение е че можеш да пуснеш: ТСХ, фт3,фт4, ТАТ и МАТ без да ходиш на еднокриноглог,можеш да ги пуснеш след като свърши М на чист ден,въпреки че няма особено значение на щитовидната кога се пускат,но нека е чист ден и после с резултата на ендо-ако има нужда.
Аз тези ги пуснах на своя глава и благодарение на форума си знаех диагнозата след резултатите преди да се ориентирам към ендо.

# 642
Уфф, мерси Пепито и Бенджи  Hug Направо вече съм  #Crazy Но продължавам с четенето и просвещаването!

# 643
Café con leche, по-добре пусни и на щитовидната жлеза. аз не съм ходила на ендокринолог, защото нямах никакви оплаквания, а и ако е имало нещо, в което съм била сигурна, че ще ми е наред-са били хормоните. и хоп-ТСХ над 5, а е нужно да е 2-2.5.
след това вече отидох на ендокринолог.
другото нещо-защо тези неща не ти ги предпише твоя лекар, за да не се чудиш какво трябва и какво не трябва. някъде по-назад в темата писах какви бяха  моите първи хормонални изследвания (като вид хормони) назначени в "Щерев", ако искаш ги погледни.
Успех

# 644
Благодаря на всички ви за мненията  Hug

Ripple, ми аз май нямам лекар. Ако си имах, щях до него да се допитам. Уж ходя при един, при друг и накрая от 2 стола на земята. Миналомесечните хормони ми ги погледна лекаря по ЗК и каза, че са напълно нормални и изобщо не е споменавал да се направят повторно, ако евентуално дойде нов цикъл (както се случи  Blush). А и извънреферентното ми FSH комай никак не притесни док, а аз се бях психясала. Може би проявявам твърде много самоинициатива за 5-и месец безрезултатно бебеправене, но не виждам защо трябва да чакам цяла година, при положение, че тази година чуквам 30 г.

Тук е мястото да приема препоръки за добър ендокринолог-гинеколог (така ли се казва?  newsm78). Вярно или грешно е впечатлението ми, че такива има само в клиниките за АРТ?

Общи условия

Активация на акаунт