ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

• 114 919
  • 809
  •   1
Отговори
# 675
Apr, благодаря ти, много си мила в опита си да ме окуражиш  Heart Eyes

Chin, благодаря ти и на теб  Hug Разбирам, че ЛХ и ФСХ се менят всеки месец, лошото е, че при мен се покачват. Страх ме е какво ще излезе от 3-и ден на следващия цикъл  Confused ФСХ над 12.5 дори не се приема за кандидатстване по фонда...  Confused Научих и за другите изследвания, пуснах днес на 4-и ден Инхибин Б и АМХ, които за съжаление ще станат готови чак в края на месеца. Само антралните фоликули не намерих кой да ми ги измери  Confused Единственото хубаво нещо засега е, че успях да се вредя за консултация при доц. Щерев, при това още този вторник. Ще споделя какво е казал.

# 676
  • Бургас
Ще ти стискам палци,Кафенце! Hug Praynig

# 677
Кафенце, всеки добър специалист може да ти измери антралните фоликули. Това се прави в ранна фоликулярна фаза - отиваш на фоликулометрия и се преброяват колко фоликула има м/у 2 и 10мм. Ако са по-малко от 5-10бр, може да се говори за изчерпан яйчников резерв. Бих ти препоръчала моя лекар, но той е в отпуска в момента.
Стискам ти палци за при Щерев и съм с теб... само положителни мисли, всичко ше е ок, можете и там да направите спермограма Simple Smile

# 678
Ира, винаги си насреща за палцестискане, много ти благодаря  Heart Eyes
Chin, допускам, че говориш за Владимиров  Wink Много искам час при него  fingerscrossed Утре ще разбера за след колко 6 месеца - 1 година ще мога да се вредя. Спермограмата не ни мърда.

PS Не намерих кой да ми измери антралните, поради това, че е събота-неделя, а във вторник при Щерев вече ще съм 6-и ден, което не е от най-ранните дни на фоликулярна фаза, но както дойде  Flowers Four Leaf Clover

# 679
Кафенце, до колкото знам при теб цикъла е нормален,така че може да е късно, но може и да не е...като отидеш на място питай, пък там док ще ти каже Simple Smile

# 680
може ли да ми даде някой актуален линк, където пише кой хормони могат да се изследват по здравната каса? като чукна в гугъла ми излиза стара информация.
Кой ги изписва по здравна каса-само гинеколога или и личния лекар.
По-нагоре някой писа, че ги изписват по зк няколко пъти годишно, но мен ме накараха пролактина да си го платя.По 20 лв на хормон това са 100 месечно освен ако не правим пакета от 68 лв.

Каква е истината?

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 16:51 от viola2003

# 681
Виж тази тема, дано ти е от полза, линка от първия пост не е актуален, но по-надолу има кодовете на изследванията. Аз полови хормони не съм пускала, но личната ми отказа директно направление за хормоните на щитовидната, затова си мисля че надали ще може личния ти лекар да ти даде направление, ще трябва АГ. А за това колко пъти могат да ти дадат направление за 1 год не мога да кажа със сигурност, все си мисля че е 2.  Rolling Eyes Точна истина май няма, всеки си прави каквото иска, имам предвит джипитата#Cussing out

# 682
Здравей, Виола, аз миналата седмица бях при личната с такова питане. Отговорът е следният: И личният лекар, и ендокринолог, към който те е насочил личният лекар, МОГАТ да издадат направление за изследване хормоноте на щитовидната жлеза. Личният лекар НЕ може да издаде направление за изследване на половите хормони, а само да издаде направление за гинеколог. Гинекологът издава направление за изследване на половите хормони. Аз лично ходих при двама, и двамата ми отказаха (имали "много малко пари"), след което се отказах.

А относно колко пъти на година - не знам, по-горе момичетата са писали. Това, което знам със сигурност от личната си, е, че тя самата НЕ МОЖЕ да ми издаде второ направление за гинеколог докато не са минали 45 дни от издаването на предходното.

# 683
Apr и pepito21, благодаря, че споделихте и вашия случай.
Гинеколога /при който бях за първи път/ с направленито от личния лекар, само ме прегледа на стола, без на ехограф и каза първо да се види мъжа после ще се върнем на мен.С това си "изми ръцете" и направлението свърши нищо не е предписал за изследване, много ме разочерова исках да ме ориентира да изследваме нещо, но не си направи труда.

Не исках да губя време, когато точно трябва да се изследват хормони и личната ми каза да изследвам хормон /и то по мое настояване/, тя само ме насочи и си го платих, затова питам дали може чрез личната да се вземат направления.

Значи трябва да се чака 45 дни отново и гинеколога да благоволи да ти даде направление, като ти преди това си се принудил да си ги платиш всичките изследвания.

# 684
Apr и pepito21, благодаря, че споделихте и вашия случай.
Гинеколога /при който бях за първи път/ с направленито от личния лекар, само ме прегледа на стола, без на ехограф и каза първо да се види мъжа после ще се върнем на мен.С това си "изми ръцете" и направлението свърши нищо не е предписал за изследване, много ме разочерова исках да ме ориентира да изследваме нещо, но не си направи труда.

Не исках да губя време, когато точно трябва да се изследват хормони и личната ми каза да изследвам хормон /и то по мое настояване/, тя само ме насочи и си го платих, затова питам дали може чрез личната да се вземат направления.

Значи трябва да се чака 45 дни отново и гинеколога да благоволи да ти даде направление, като ти преди това си се принудил да си ги платиш всичките изследвания.
Имаш право на вторичен преглед с това направление.
Ама при същия лекар трябва да е, че той го е завел в неговите бумаги.

# 685
Личния лекар може да ти даде същото направление след като са минали 45 дни, (ама не всички го правят) тъй като толкова важи първото. В рамките на тези 45 дни ти имаш право два пъти да посетиш гинеколога без да плащаш, тия 45 дни се считат от датата на издаване на направлението. Не знам кога си ходила, но ако искаш отиди пак при същия лекар и му искай направление за хормони, или пък си измисли някакво оплакване, знам ли...  Blush Някои лекари са много безотговорни.  #2gunfire

Apr, вярно е това че личната може да даде направление за хормоните на ЩЖ, но явно не и на мен.  Twisted Evil Беше ми обещала че тя ще ми даде направлението за хормоните, но да дойде новия месец. И той като дойде вече не могла та ми даде за ендокринолог, не й се сърдя всъщност ми направи услуга, тъй като ендото е мн печена.  Mr. Green

# 686
Здравейте, Момичета! Исках да помоля за малко помощ за разчитане резулататите от хормони 3 ден от цикъла. Пиша ви ги с референтни стойности и предварително благодаря
TSH 1,12 при /0,35-5,50/
FSH 9,2
LH 6,37
Prolactin 9,69
SHBG 61,90
Estradiol 56,66

Тук референтните стойности, малко ме объркват понеже са няколко и затова няма да ги изброявам.  Много ми е притеснено, понеже моя гинеколог се постара да ми вкара нерви и да не се обяснява много, много..
Ще съм ви задължена ако дадете някакъв отговор. Забравих да уточня, че хормоните са изследвани при първи цикъл след спонтаннен аборт, не знам дали това е от значение, но да кажа.

# 687
тирири, напиши и референтните стойности така е много трудно да се разчетат, всяка лаборатория има различни реф. граници. Най-вероятно са написани във фоликулярна и в лутеалната фаза, затова са повече и се объркваш, достатъчно е да напишеш тези от ФФ. Аз мога да кажа само че ТСХ ти е ок. А с другите дори да има нещо което не е наред предполагам че не значи проблем, след като са правени след спонтанен, нали тогава хормоните се объркват и после всичко си идва в релси.  Hug
Успех!

# 688
Тирири, наистина е добре да дадеш референтни стойности. Иначе хормоните ми изглеждат повече от перфектни. Успех!   bouquet

# 689
Здравейте, искам да попитам на 3-ти ден от цикъла ли е най-добре да си пусна изследване на хормоните? Докторката ми е написала от 3-ти до 5-ти. Аз мислех да отида на четвърти на принципа на златната среда, но като прочетох последните няколко странички тук, оставам с впечатлението, че се целите в трети ден.

Общи условия

Активация на акаунт