ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

• 114 848
  • 809
  •   1
Отговори
# 705
Мисля, че хормоните са ти перфектни!  Hug Но задължително изследвай Пролактин и Тестостерон, те са мого по-важни от Прогестерона за този етап на цикъла ти!

# 706
Здравейте, Милички!
Много благодаря за отговорите, които ми дадохте! Сега съм малко по спокойна. Публикувам референтните стойности на ФФ, и отново ви моля за съдействие...
Незнам точно как са, но ще пробвам.
При FSH 9,2, референтните за ФФ са 2,5-10,2
При LH   6,3, референтните за ФФ са 1,9-12,5
При Еstradiol 56,66 референтните за ФФ са 11-165.
Предварително ви благодаря за дадените отговори!!!..

# 707
  • София
Здравейте, Милички!
Много благодаря за отговорите, които ми дадохте! Сега съм малко по спокойна. Публикувам референтните стойности на ФФ, и отново ви моля за съдействие...
Незнам точно как са, но ще пробвам.
При FSH 9,2, референтните за ФФ са 2,5-10,2
При LH   6,3, референтните за ФФ са 1,9-12,5
При Еstradiol 56,66 референтните за ФФ са 11-165.
Предварително ви благодаря за дадените отговори!!!..
Добре са.
ФСХ се е форсирал малко повечко, но най-вероятно ще има О.
Simple Smile

# 708
Гледам стойностите на хормоните на Тирири...Моите са направо същите: 9,3/5,7 Фсх / лх ; Е2-51...няма кисти, няма нищо, проходими тръби, перфектна спермограма...
А не става и не става..Най вероятно е от ЕГН-то - минавам вече 40-те... Tired

# 709
denis_d, сега като попрочетох наново анализите, открих, че ТСХ е в норма, но за Ф4 пише, че не функционира нормално за дадените показатели на ТСХ, и също, че няма назначено лечение..Голяма глупост са тия изследвания, нищо друго не пишеееее...
Другарката Рени, при мен стана и завърши със спонтанен на 26 май. Не се отчайвай и на нашта улица ще изгрее слънце..
Благодаря ви, Момичета! Направо не знам как ще дочакам часа при докторите. Впрочем, четвъртък ми предстои хистероскопия, не че ми е страшно, но ми писна с цялото това бъркане...

# 710
Момичета, имам още едно питане и предварително се извинявам, че досаждам, но съм притеснена  Embarassed
Смятате ли, че ТСХ 2,34 е притеснително, имайки предвид, че все пак съм само на 24 години? Другите ми стойности са:
FT3: 4,43 pmol/L
FT4: 14,8 pmol/L
Anti-Tg: 2,66 IU/mL
Anti-TPO: 9,63 IU/mL
CRP: 18,4 mg/L
GluC: 5,4 mmol/L
TSH: 2,34 uIU/mL

Благодаря преварително  Hug

# 711
  • София
denis_d, сега като попрочетох наново анализите, открих, че ТСХ е в норма, но за Ф4 пише, че не функционира нормално за дадените показатели на ТСХ, и също, че няма назначено лечение..Голяма глупост са тия изследвания, нищо друго не пишеееее...
..........
Дай да ги видим, моля Simple Smile

# 712
  • София
Момичета, имам още едно питане и предварително се извинявам, че досаждам, но съм притеснена  Embarassed
Смятате ли, че ТСХ 2,34 е притеснително, имайки предвид, че все пак съм само на 24 години? Другите ми стойности са:
FT3: 4,43 pmol/L
FT4: 14,8 pmol/L
Anti-Tg: 2,66 IU/mL
Anti-TPO: 9,63 IU/mL
CRP: 18,4 mg/L
GluC: 5,4 mmol/L
TSH: 2,34 uIU/mL

Благодаря преварително  Hug

Според мен не е притеснително, но си го следи
Дай референтни стойности

# 713
Благодаря много  Hug
Нямам дадени референтни стойности, което и мен ме учуди, но само пише на всичките, че са в норма. Аз се притесних, защото навсякъде из форума пише, че за бебче трябва ТСХ-то да е под 2. Значи според теб не е проблем поне засега? Иначе проблем с килограмите нямам (разбрах, че хипофункцията на ШЖ им се отразява).
И друго исках да питам. Показах ви преди няколко поста половите ми хормони и всъщност лекарката ми изписа само Дуфастон, но за Естрадиола нищо не каза, а той е в притеснителни стойности, доколкото виждам. Това значи ли, че наистина са ми некачествени яйцеклетките?  Cry

# 714
Здравейте момичета    bouquet
Моля, за коментар на стойностите на хормони, че прегледа ми е чак в понеделник и до тогава ще    Rolling Eyes. Правени са в Токуда на двайсети ден от началото на цикъла, не знам защо   newsm78 . Минах гинекологичен преглед там, каза ми ЛУФ синдром и ме изпрати да изследвам хормони. Четейки ви обаче, изпаднах в голяма чуденка, защо не ги назначи на 3 ден от цикъла, и съвсем се ошашках.
И все пак моля за коментар.
17-алфа-ОН-прогестерон-6.52nmol/l, Д.гр-1.8,Г.гр.-6.97
Андростендион-7.312 nmol/l,Д.гр-1.4,Г.гр.-11.87
Пролактин-361.8 mU/l Д.гр-102,Г.гр.-496
LH-1.98 mU/ml,Д.гр-0.4,Г.гр.-20
FSH-2.63 mIU/ml,Д.гр-1.7,Г.гр.-7.7
Прогестерон 8.91 nmol/l,Д.гр-10.4,Г.гр.-122.8
Естрадиол 1120.0 pmol/l,Д.гр-176,Г.гр.-1134
Testosteron - серум 1.1 nmol/l Д.гр-0.12 Г.гр.-1.78
DHEA-S 7.89 umol/L Д.гр-1.65 Г.гр.-9.15

# 715
denis_d, ами не са ми дали референтни стойности, мисля да отида до личната и да поискам още едно направление за хормони. Много ти благодаря за отговора!!!

# 716
  • София
Благодаря много  Hug
Нямам дадени референтни стойности, което и мен ме учуди, но само пише на всичките, че са в норма. Аз се притесних, защото навсякъде из форума пише, че за бебче трябва ТСХ-то да е под 2. Значи според теб не е проблем поне засега? Иначе проблем с килограмите нямам (разбрах, че хипофункцията на ШЖ им се отразява).
И друго исках да питам. Показах ви преди няколко поста половите ми хормони и всъщност лекарката ми изписа само Дуфастон, но за Естрадиола нищо не каза, а той е в притеснителни стойности, доколкото виждам. Това значи ли, че наистина са ми некачествени яйцеклетките?  Cry

Не. Той /Е2/ показва какво ще е положението през съответния МЦ, и колко фоликула са се образували.
Спокойно Simple Smile

# 717
  • София
malvinaina - Хормоните ти са добре - просто потвърждават предположението за ЛУФ.
/ниските ЛХ, ФСХ и високите нива на естрогените и ниското ниво на прогестерона , което показва че не е имало О./

17-алфа-ОН-прогестерон е добре да се пусне на 3 ден от МЦ.

Андростендион, Пролактин, Тестостерон и  DHEA-S - са добре.

ЛУФ-а се среща често при СПКЯ , така че търси причината
Може да е ЩЖ

Пиши моля те какво са казали лекарите
Успех! Simple Smile

# 718
denis_d привет и благодаря за отговора ти   bouquet.
Току що се прибирам от преглед, защото не можах да издържа до понеделник Simple Smile. За съжаление обаче, нищо съществено не ми каза.
Каза, че хормоните са в норма и предложи стимулация. Не предложи повторно изследване на хормони в 3-ти ден от цикъл, нито последващо проследяване на овуто. Така че единственото, което остава е да търся мнение на друг специалист в тази област.

# 719
  • София
malvinaina   стимулацията е добър вариянт при ЛУФ. /задължително проходимост на тръбите, спермограма и да си под лекарско наблюдение/
И аз мисля че няма проблем, но е добре да се провери и ЩЖ.
При какъв лекар ходи /АГ/?

Общи условия

Активация на акаунт