За изхождането (ЕБХ) - тема 10

• 23 796
  • 458
  •   1
Отговори
# 390
Сиси , дъщеря ми акаше на всяко ядене първите 2-3 месеца. По нататък се регилат нещата малко по малко, общо взето след 6-ия месец мога да кажа че наистна знаех със сигурност кога ака.

Евридик@,
на Езерец ще сме- от 1 до 7 (  не съм ходла досега, но от отзиви и снимки съм впечатлена.

Дами, остава ли за утре- кажете, кои сме?
Ако повечето от вас не могат и сме само 2-3, дали да не го отложим за началото на септември?

# 391
Анамар, аз по принцип мога и утре и друг ден. Нека и другите да пишат, кой може утре, за да стане смислена срещата, наистина.

Сиси, благодаря! Ама той продължава да си пишка в гащите - просто вече не му е кмфортно да е мокър или се е научил (от непрекъснатото преубуване), че като е мкро се сменя. Не идва да ми покаже, че му се пишка, а бяга някъде и после идва да ми покаже, че е мокър... А като го оставя гол, пишка кадето му падне (има известно предпочитание към по-закътани местенца или средата на стаята) - ядно е решил, че щом мокрото е на пода, няма значение и не е проблем! Ще видим какви обрати се крият в бъдещето....

Мисля, че е време веча да махам нощната пелена. От няколко дни пишка все по-малко нощем - тази нощ, петното в пелената беше колкото едно средно пиш, но като съм го "облицовала" с найлоновите гащи, няма как да разбера кога го е направил.
Затова съм замислила да го оставя само по пелена закрепена със снапи-холедери. Апропо, това е и много евтин вариант за всички, решили да позват само пелени без гащички именно, за да виждат кога децата пишкат - 1 памучна пелена струва долар и половина, а холдерите 2,5 долара - дузина пелени и 1-2 холдера ще решат нещата за месеци напред Simple Smile

# 392
Аз съм на линия за утре. Мег, ще ти звънна, ако не ви намеря на описаното от теб място. 13ч, нали? Simple Smile

# 393
Сиси, аз за пишкането много не съм бързала. Първия месец ми беше неприятно да събуждам Лили за да я изпишквам. Просто прецених, че сънят и е по-важен за мен. Когато успявах да я хвана издавах кодовото "Псссс" за да знае за какво става въпрос. Горе-долу като започна втория месец започна да се събужда за да пишка. В момента я изхождам преди и след ядене и 1 или 2 пъти между храненията. Когато е будна ми е по-трудно да преценя кога да я сложа. Изобщо не я притискам по никакъв начин. За мен е все едно къде ще свърши работата, но искам да я науча да и е комфортно "на сухо". То не че памперсите държат много мокро ама все пак мисля, че и тя предпочита да не е там. По този повод вчера стояхме на двора и тя се събуди в количката. Свалих и памперса да я изпишкам, а тя опика количката.  Laughing
С акането сме по-лесни и от към сигнали и от към всичко. Тя ходи 1 път на ден ама по много си ака. Рядко се случва да е по-често, но вчера ходихме 2 пъти. Само веднъж е акала докато яде и то май така стана, че беше толкова гладна, че не и предложих да ходи преди ядене и затова тя не удържа положението.
От вчера ми е много ревливо юначето и май започнахме коликите  Sick Та ще видим дали ще успеем да ги съчетаем с ЕБХ. За сега я лекувам с борина - много добро лекарство е. Препоръчвам го на всички, които още не са минали по този път.
 За закаляването четох че се прави когато детето стане на годинка. В смисъл това с вода де. На въздух закаляването си е на практика откакто се роди детето. Та всеки ден или на 2дни като го къпеш сваляш температурата на водата с 1 градус. И така като започнеш от 36 до към 25градуса, колкото е и на морската вода. Така го е описал проф.Михов в книгата си. На мен тя ми допадна в доста отношения и затова му се доверявам.
От мен толкова. Пожелавам ви приятно изкарване днес на срещата!  Hug Аз днес ще ходя на масаж, че гърба много ме боли.  Wink

# 394
Анамар, аз съм налиния за днес - взела съм си материалите Simple Smile Ако има промяна пишете тук до 12:30!

# 395
И аз съм на линия. Само ако искате ми пратете някой ваш телефон на лични. За всеки случай. И аз съм онлайн до 12.30.

# 396
И какво стана- видяхме ли се, преброихме ли се?  Grinning Пишете, че ми е любопитно.
Milush, така и не ти благодарих за информацията   bouquet. Някое лято ако мъжът ми няма да брои птици и риби, може и да се наканим да отидем до Арапя.

# 397
Видяхме се!  Grinning Много готини мами с още по-готини бебоци! Grinning
Тиара изби рибата като донесе пълна торба с 20 (не преувеличавам!) различни видове и марки пелени и гащички; направо ни събра очите  Crazy Като се включи по-късно непременно да каже от къде са й гащичките с памучен, а не поларен вътрешен слой, както и онези тънките преходни гащички.

# 398
  • София
Благодаря ви, мами за срещата!
Чудесни сте!

Мег! - ти си много свежа и изглеждаш много добре!
Анамар е хубава и лъчезарна мама, а бебчо Мони е малко слънчице! А пък Тиара е спокойна и любвеобилна мама!
Тиара наистина има цял арсенал от многократни пелени.
Това я прави много ценен "кадър" за следващата среща, когато най-вероятно ще сме повече мами.
Друго си е, когато ги видиш с очите си чуеш какво споделят мамите за една или друга марка многократни пелени.

bouquet

# 399
 newsm78 newsm78 newsm78 аз ли нещо не видях снимки от срещата......  Crazy

# 400
  • София
Няма снимки, но наистина трябваше да имаме,
за да потвърдим изобилието от цветове, десени и модели многократни пелени.

Браво мами, за такова разнообразие преди няколко години не сме и мечтали!!!

# 401
Хъм, еми не сме се сетили за снимки.  newsm78

Иначе, наистина беше много приятно.
Мег е една страхотна млада майка, която заслужава много адмирации, че успява да съвместява работата, кърмене, ебх.   bouquet

Шивани и малкия Олег са просто прекрасни. Радвам се че се запознахме.

А порасналият вече не-бебок на Тиара е страхотен сладур. Мила- браво за невероятния комплект от пелени.   bouquet

# 402
Момичета, много ви се радвам за срещата   bouquet

Да споделя, че Дарко сякаш започна да стиска вече, когато е с памперс, с изключение на нощта, когато нямам сили да ставам. Опитах 2 пъти, но той се събужда и разплаква. Иска ми се да намерим начина за през нощта, но явно, когато му дойде времето. Интересно, че, когато го сложим на столчето с попиваща подложка, не стиска, но с памперса - да. Не мога да си обясня защо.

Chiges, няма за какво. ще се радвам някое следващо лято да ви видим   bouquet

Роза, слънчевата вода му понася отлично, тя всъщност се загрява доста, така че се налага да разреждам. аз започнах със закаляването преди повече от 2 месеца, защото исках да го водя на басейн, а там водата е около 31 градуса. там, където живеехме, плуването на бебета е много популярно, така че силно те подкрепям да плувате в масейнчето. из форума има тема за плуване на бебета, но сега нямам възможност да я потърся. Сега гледам да го къпя с около 33 градуса водата и ще продължавам да смъквам. а то всъщност той се закалява и покрай студената вода, с която често му мием дупето като няма топла   Grinning

# 403
Здравейте мами, за пръв път се включвам в темата и се надявам да я следя и занапред. Моето бебе е на три месеца и от около месец го държа за ако над гърне. В резултат - всеки път задължително се изпишква, а наакани памперси - почти нямаме. Нямам идея как ще стане с пишкането, но явно честото държане му е майката. Ползваме еднократни пелени, но се замислям за многократни. Кофтито е че трябва да дадеш много пари накуп, без на 100% да си сигурен в удобството.

# 404
Здравейте
имам нужда от съвет. Бебчо е на 10 дена и се опитваме да практикуваме ЕБХ. когато го събуем за преповиване бебчо обикновенно пишка и ака върху пеленката което е добро начало:) Още не сме го носили да пишка и ака в тоалетна или легенче. Бебето много трудно се уригва и като цяло го уригваме по 15-20 минутки. Ако го кърмим голичък да пишка и ака след това като го уригваме е доста неприятно. Ако го преобуваме след кърменето обикновено г оразбуждаме много и после много трудно заспива, а и повръща при самото преобуване. Ако го преобуем преди да го кърмим той ака след или по време на кърмене и пак трябва да се преобува.
  Интересува ме: Ако преобувам бебчо след като е накърмен( и полузаспал) и се е изакал, винаги го изнервям и се опасявам това да не се отрази трайно на съня и на психическото му състояние. Как да процедирам? Не виждам друг начин освен да обувам пеленката накрая но това води до много нерви и рев на малкото ми съкровище.
моля дайте съвет какво да правя  Sad

Ако искам да хващам и всеки пиш това  значи че ще трябва да го будя на всеки 1 час, което ми се вижда ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт