За изхождането (ЕБХ) - тема 10

• 23 823
  • 458
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря на всички!   bouquet Прави сте, разбира се, аз нещо повечко съм се напрегнала май. Ще опитам да съм по-лежерна тези дни, а и майка ми скоро излиза в отпуск и ще й пращам Никола за по няколко часа на ден да се гледат. Те чудесно се спогаждат, а и ЕБХ им върви Simple Smile

# 376
Milush, много извън темата, но може и на някой друг да му е интересно. Къде къмпингувате и какви условия има там? Голям мерак имаме, но с двете още не сме ходили. И мен ме притесняват най- големите обедни жеги. С каката ходихме последно като беше на 3 и половина и едва успявах да я приспя в жегите.

Чиги, на Арапя сме, на буруна, където няма естествена сянка, ама винаги там сме ходили. Има ток и вода, ако си носиш кабели и дълъг маркуч. Къпем се със слънчева вода. Ние каката я доведохме на 2 години за първи път и нямахме проблеми. А сега е запалена арапейка. То и сега не би имало проблеми, ако се мажехме с нещо. Ама пусто реших, че няма да ползвам химиите и сега дори под тентата на обяд ме хваща слънцето. Първите дни просто на обяд нямаше вятър, иначе сега под тентата с вятър е много приятно. Тук има страшно много бебета и малки деца, но май всички са с каравана. Но май разбирам, че и във караваните е горещо. Общо взето повечето от хората с караваните са си оборудвали почти като вкъщи - хладилници, печки, дори и тук-там пералня (е, къде отива водата от пералнята се сещаш Sad ) Иначе има няколко заведения с плътна сянка, които стават за криене по обяд (просто аз досега случвах се часовете, когато са пълни)
Извинявайте за офф-а

Евридика, Офиоли, Мег   bouquet

# 377
Здравейте!  Hug Днес Влади става на 1 месец! При нас нещата вървят все така добре и съм много щастлива и спокойна, че го опознавам все повече. За пишкането все още не мога да различа ясни сигнали, но когато е буден го пробвам на около 15 мин. и почти винаги се изпишква. Днес си чакам поръчката на Тотс Ботс и вече нямам търпение!
Момичета, радвам се, че ви има!  Hug Не спирайте да споделяте! Много сте ми полезни и съм готова благодарение на вас да посрещна това, което ни очаква и следващите месеци - и възходите, и паденията!

offioly, видях, че си от Казанлък, това е родния ми град и макар от много години да не съм там ми е много мил! Радостно е да видя, че и там има такива майки като теб! Ще се радвам някой ден като ходим да се запознаем!  Hug Дъщеря ми често гостува, много обича да ходи там, особено сега на аквапарка в Овощник и въобще много забавления и осигуряват родителите ми.

Milush, браво! Имаме едни познати с три деца, които постоянно са на подобни места, имат си обаче кемпер и им е супер. Спомням си, че малката си дъщеричка я заведоха така на 2 месеца още. Мацката също практикуваше ЕБХ, привърженичка на еко идеите, казва се Венци, може и да сте я срещали..

# 378
Много сте прави за връзката ЕБХ- и спокойствие  и самоусъвършенстване. Наистина практикуването изисква толернтност към настроенията, нуждите и желанията на малките ни дечица, спокойствие и самоконтрол във връзка с това да не бъдем прекалено изискващи, настоятелни или авторитарни(знам че никой от вас- не би искал да е такъв, но всеки- малко или много му се е случвало да си каже " еее, е до вчера всичко си правеше толкова добле, а днес защо ми отказва... Crossing Arms)- и все си мисля че не трябва да възприемаме това като отказ, инат или нещо подобно, а да сме по-спокойни и хармонични с децата си.

Отплеснах се, извинявайте.

Milush, оф, завидях искрено за Арапя. аз не съм ходила от доста години. Иначе къмпингуваме всяка година на Иракли, но тази ми се струва че е още малка Симона, взели сме си квартира и ще отидем малко по на север след Шабла.

Сиси , браво за успехите с малкия.  Hug

Дами, за таз среща- хайде наисстина кажете кой ден да е , да го организираме - хайде за другата седмица сериозно -какво ще кажете за сряда 29 - Борисова градина - за час само да уточним 13.00 или по късничко към 16.00 . Казвайте, че и в темата за "пелени и гащички за многократна употреба" изявиха желание, да можем и оттам да се доорганизираме.

# 379
Мен това като ден ми е добре, за 13ч гласувам, че от 16ч сме на детски рожден ден Simple Smile
Анамар, в Крапец ли ще ходите? Там е СУ-ПЕРРРРР! Но и плажът на Езерец не му отстъпва!

# 380
Сиси, поздравления за постиженията ви. Венци не я познавам, макар че много бих се радвала да се запознаем, ако сега е тук. Общо взето ни гледат малко странно с ЕБХ-то, ама то си е ясно Simple Smile

Анамар, на север е  много добре - малко народ, спокойно, чисто. Ако не си идвала отдавна в Арапя, много неща ще намериш променени. Ама като ни лежи на сърцето засега всяко лято ни дърпа насам.

Момичета продължавам да се удивлявам как наистина детето си знае много добре, а аз пропускам някой и друг сигнал, а и на себе си не се доверявам. Вече няколко пъти ми минава една мисъл толкова тъничка и като светкавица, че може би е момент. Аз не я послушвам и след минутка-две съм мокра  Laughing Ама като все искаме някакво обяснение на всичко... аз си мисля, че още нямам тази интуиция, но май сама себе си подценявам.

Завиждам ви за срещата в София. Като се приберем от къмпинга, надявам се, че ЕБХ мамите от Варна ще имат желание да се съберем.
Хайде приятно ЕБХ-ействане на всички

# 381
Здравейте! Много бих искала да се включа в срещата, но нали не сме в София и няма как, ще се радвам обаче в някоя от следващите да го направим. Hug

anamarHug и много хубаво "отплесване"! Wink
Milush, благодаря и на теб за поздравите! Аз още не съм се сблъсквала със странните погледи, защото сега сме в къща с градина и почти не излизаме сред повече хора. Но жената, която чисти се видя в чудо, не била виждала такова нещо дете на 1 месец и разказала на цяло село. Simple Smile Но съм свикнала да ме гледат странно по много поводи, напр. още откакто дъщеря ми беше малка и другите майки ми се чудеха как така не й давам даже да опита Зрънчо и подобни боклуци, а детето само си търси кутийката с плодове, която й нося.. но това е друга тема. Венци като я чуя, ще я питам дали и под какво име се подвизава тук, макар че едва ли го прави често, че щях отдавна да я надуша. Simple Smile

Ние от няколко дни сме с Tots Bots и много им се кефя! Свалям ги обаче при всяко напишкване (нали?) и ще трябва да си купя още бройки, макар че общо взето бързо съхнат в това време. С джобовете и допълнителните подложки е по-лесно, но тях гледам да ги слагам през нощта или в количката като е за по-дълго. Въобще с пишкането ту се уцелваме, ту не.. с акото по се "разбираме", не сме го правили почти в дупето, но имаме разни изстрелвания на други интересни места. Simple Smile Но пера и чистя с усмивка! Simple Smile
Чудя се да го събличам ли по-често и дълго по-дупе.. виждам, че му е добре, а и нали така се каляваме, случи се няколко пъти да спи така, а и в къщата ми е удобно това..

# 382
Привет:)
При нас има светлина в тунала Simple Smile Вече знае за какво е тоалетната седалка, но пък още се чуди защо да не е приемливо да пишка и на други места из къщата, така че сега сме 30% в тоалетната и останалото където падне  Mr. Green Ритъм няма - 1-2 пъти през деня пишка страшно много, през 5-10-15 мин. и то количества, които се чудя откъде идват, при все че и вода не иска, и нищо друго течно освен кърма. Обаче след като два дни са връщахме от привечраното излизане навън (2 часа) сухи, махнах пелената и сега излизаме само по гащета - фалове няма, пишка чак след като се приберем и мине издестно време, но рядко го хващам  Confused Сутрин го оставям гол, че иначе няма да мистигнат гащетата и тензухените парчета - като кученце е!

Сиси, не виждам проблем да го оставяш гол. В тия жеги едва ли Т в къщата е под 22С, а това се счита за оптималта Т за гледане на бебе.

# 383
за срещата не знам дали ще успея, но иначе и двата часа са ми удобни...понеже режим нямаме и тя спи където я завари, стига да не е прекалено интересно...че тогава и да и се спи, няма заспиване...

колкото до сухите гащи до днес всичко беше ок, даже онзи дне хванах всичко, за разлика от днес когато само веднъж майка ми я изпишка и до сега молих, приканвах, но без успех...дано утре е по-добър ЕБХ ден...

лека вечер на всички и много  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

P.S. не е ли време за нова тема...

# 384
Отдавна не ми е оставало време да пиша тук. Simple Smile

Виждам че едни и същи въпроси ни вълнуват, та да споделя и моят опит до сега. За казването: на 1г и 6-7м започна да казва "писсс" и "око" - гледайки ме многозначително. Не винаги е предупредително, понякога просто съобщава, че става работата в момента.  hahaha За мен все още издържането над тоалетната работи най-добре. Майка ми от друга страна го слага да пишка в гърнето, а само за акането го издържа (май начинът, по който го държим там му помага да се изходи).

Криза - имаше доста дълга около годинката. Като ми писне и аутсорсвам работата по изхождането на някой друг домашен.  След няколко дни почивка сме като нови и двамата. Пелени не бих му сложила, то каквото и да е ще е супер обемно и ще му пречи да се движи свободно.

Относно стискането - най-напред се научи да стиска по време на следобедния и нощния сън - може би към 9-10м, ако не се лъжа. Случва се да се напишка някой път през нощта, ако не е пишкал цяла вечер преди това, но сравнително рядко. След това се научи да стиска за 2-3ч навън на разходка - първо за акото, а сега вече и за пишкането, така че и навън рядко изхождам, освен, ако не сме за повече време. Вкъщи обаче не се притеснява да си се изхожда, ако не разберем, че му се ходи. Даже си има любими места.  Laughing Аз го държа по гащи, които задържат акото без проблем и така само за пишкането трябва да се притеснявам да чистя.

# 385
  • Враца
момичета,има ли някоя от вас от враца

азт 2 седмици съм си тук при мама и ще остана и тази седмица, така че ще пропусна срещата в сф, поне тук да си чукна сруща със някоя съмишленичка Mr. Green

# 386
  • Пазарджик
Страхотна и много полезна тема. Hug

# 387
Здравейте, ЕБХ - мами! Hug
Да ви се похваля имам си напредък. Лили вече се събужда за пиш и не реве като заклана ако случайно не съм уцелила момента. Освен това вече се унася (обикновено с малко водичка) без да се превъзбужда и кокори след всяко пишкане. Само дето не мога да усетя да ми дава някакви сигнали за пишкането. Слагам я на коритото когато се събуди и в повечето случаи си върши работата, но не съм забелязала да ми дава някакви сигнали. Мисля си че като ползваме памперс и на нея не и пречи това къде я върши малката работа. Въпреки това като се следим усилено и най-вече като сме в леглото, а не в кошницата или количката хващаме около 2 до 3 от 4 пиша. За акито дава сигнали, но пък дава и много лъжливи. Вчера се свиваше цял ден и се изака чак вечерта ама пък толкова много материал изкара, че чак се учудих. #Crazy
По този повод исках да ви попитам кога се променя цвета на акито. Аз имам чувството че нашето стана малко по-тъмно.
Milush, удивена съм от смелостта ти да отидеш на къмпинг с толкова малко бебе. Искам да те питам как му понася слънчевата вода? Лили е на месец и половина и аз много исках да я изкъпя със слънчева вода, но четох че каляването се прави на около 1годинка. Всъщност даже мислих да я уча да плува във басейна в двора, но се поизплаших и се отказах.  newsm78

# 388
Влизам да ви разсмея малко  Simple Smile От наколко дни Мартин се хваща за четала и вика Ъ-ъъ-ъ, когато върши или си свърши работото в гащите, не и преди това, уви. Но днес вече е напреднал с материала и като се изпикае в гащити, бърка и си вади тензухеното парче и ми го носи за смяна  Joy Разби ме просто Party Очаквам сколо да се научи и сам да си сваля гащите  Joy

# 389
Meg!, успя! Simple Smile Сладур.. браво!

rosa_bg, виждам, че Влади е с 10 дни по-малък  от Лили и така като те чета при нас нещата вървят почти по същия начин! Влади също се разбужда по време на сън, за да пишка и обикновено е сърдит, дърпа се, но пишка, случва се обаче и да откаже.

Затова искам да питам всички момичета - кога започват да пишкат предимно след събуждане? Да спра ли да го пробвам по време на сън? Въобще имам чувството, че понякога просто пишка, за да ми угоди, а всъщност може да издържи повече! Понеже и аз все още не разпознавам ясни сигнали за пиш - каня по мое усмотрение, често се сърди и не иска, изпъва крака. Чудя се дали не греша като реагирам на всяко промрънкване, да не му досадя..

Също и на мен ми е любопитно кога започват да акат не толкова често и преди всичко кога спират да го правят по време на кърмене и непосредствено след? Че на нас все още ни се случва, особено през нощта (снощи два пъти), но понякога и през деня, усъвършенствах кърменето над легенче, но все пак..

Последно да питам каква е идеята и ползата на ето тези пелени в комбинация с ЕБХ? Че на мен нещо не са ми удобни, сменям ги след всяко напишкване, освен това с копчетата е доста по-бавно и изнервящо честото сваляне и слагане. Много по-удобни са ми пелените тип 'всичко в едно', но все пак ми кажете да не би да пропускам нещо.. А и си пише - "необходими са непромокаеми гащички, но могат да се използват и без за практикуващите естествена бебешка хигиена", та не разбирам с какво ми помагат?  Thinking

Благодаря за отговорите! Hug

rosa_bg, аз за слънчева вода не съм мислела, но смятам, че го калявам достатъчно като често го издържам на вън (ние сме в къща с градина в момента), вятърът хубаво обдухва дупето. Simple Smile Иначе ние често се кърмим във ваната и ни е голям кеф (между другото там никога не ака).

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 19:43 от Сиси ♥♥

Общи условия

Активация на акаунт