За изхождането (ЕБХ) - тема 10

• 23 793
  • 458
  •   1
Отговори
# 405
stoychod, аз малко ще прозвуча все едно се опитвам да те откажа, но за мен на първо място е комфорта на бебето и на майката. Ако за момента ви е по-удобно да сложите пелената в средата на кърменето и бебето да пишка в нея- ЕБХ може малко да почака. Разбира се, има и вариант да опитвате понакога да оставяте бебето без пелена. Малките мишлета не пишкат докато спят, и така просто ще прецените кога пишка и каква е правилната тактика. Иначе друг вариант е да го държите голичко, докато се изпишка, да сложите пелената и после да му дадете да посуче още малко за приспиване. Аз така правех с големия син, още преди да съм чула за ЕБХ. Просто той преди кърмене беше много нервен и плачеше докато го преобуем, а след кърмене ако го сменим се разсънваше. Затова го кърмех, после сменях памперса и после пак го кърмех за да го приспя Simple Smile

Не си постявай за цел да хващаш всяко пиш! Амбицията е враг номер едно на ЕБХ Simple Smile От личен опит ти казвам Simple Smile Постяви си за цел да се научите да общувате и да се разбирате с детето, приеми ЕБХ като един вид общуване, което започва сега, но кога детето ще е напълно самостоятелно- не се знае Simple Smile ЕБХ трябва да се практикува с леко сърце, без да тежи на бебето и майката. Ако практикуването му ви изнервя- вас или бебето- променете нещо, или спрете, или отложете!
Радвайте се на всеки миг а бебето, много бързо отлитат, само сега вашето бебе е такова, каквото е! Simple Smile

# 406
Стойчо, Яна е казала всичко Simple Smile Не го тормозете бебчо, просто следете нуждите му, независимо какви са и се водете по тях.
Сега за уригването да ви помогна. Не знам дали ще стане без картинки, но дано да съм ясна. Вземи 2-литра бутилка от нещо газирано. Подхвания с едната ръка на дъното отдолу, а с другата придържай гърлото. Бутилката трябва да леко наклонене към ръката, която я пръдържа под гърлото. С ръката, която е на дъното няклко пъти подрусваш лекичко, може и в ритъм, 5-6 пъти. После развиваш капачката  Laughing Така... е, същото е и сбебешкото коремче - мехурчетата се натрупват основно по стените на коремчето и нещо трябва да ги подубтне нагоре, за да могат да излязат. Спомняш си бутилката, нали?! Сега вземи бебчо, едната ръка под дупето (все едно е седнал на нея, но е леко наклонен към другата ръка, която подпира главичката като дава упоре основно на брадичката - долната челюст на бебето почива вурху палеца и покалеца ти). Сега няколко пъти лекичко разтърсваш бебечо нагоре надолу, лекичко, наистина. След това, го опираш на рамо, или поставяш дупето на едното си бедро и продължаваш да го придържаш под прадичката, а със свободната вече ръка лекичко го потупваш по гръбчето няколко пъти докато се уригне. Може да се правят двене не едновременно - сядаш и поставяш бебчо да седне на едното ти бедро, кръчетата му падат межде двете ти бедра, отново подпираш брадичката и започваш лекичко да го подрусваш с крака си а със свободната ръка лекичко го тупкаш по гръбчето - обикновенно се оригват веднага или до 2-3 минути  Grinning

# 407
Здравейте!
Влади от няколко дни е с честа зелена дрискавица и е голямо мазало, нямам търпение да се нормализират нещата. Освен това каката напоследък е като гербова марка за мен и съответно имаме повече изпуснати моменти, също и през нощта когато много ми се спи. Но аз не съм се разочаровала и гледам да не се самобичувам, благодарение на всичко изчетено съм спокойна и гледам право напред!  Hug Пералнята пере, слънцето пече.. Simple Smile

Стойчо, разбирам тревогите ти и аз си мислех, че го тормозя, че не спи спокойно, но всъщност той се буди именно, за да си свърши "работите" и/или да яде. Момичетата вече са ти отговорили, но опитайте кърменето под легенче, или дупето върху хавлиена кърпа.
Мег, както винаги ценна - с оригването! Hug
Браво за срещата, надявам се да сме си вече в София за някоя следваща! Hug

# 408
  • София
Здравейте,пиша да ви следя,че и аз се пристрастих към ЕБХ.От няколко дена пробвам София и през деня имаме най-много 2 наакани многократни пелени и през нощта задължително 1.Тя ака много,към 7-8-пъти,кога ли ще намали броя?От начало я мъчех през нощта и я будех,но сега само с памперси го караме .Не мога много точно да и хвана сигналите,но пък тя хваща моите  Grinning.

# 409
Mime-to , поздравления за успеха  Simple Smile Възхищавам са на майки като теб, които започват с ЕБХ-то от самото начало  Simple Smile Първите месеци, бебчетата акат много и това е напълно нормално  Hug След третия месец Бобо намали броя на 5-6 и така постепенно достигнахме до 1-2 акания дневно. Всичко е индивидуално, всяко дете е различно  Rolling Eyes Успех!

# 410
Миме, добре дошла!! Hug Heart Eyes
И аз чакам този момент - да намалее броя на изхожданията, но междувременно както съм ти казала се кърмим над легенче и като ака или пишка подавам сигналите. И започна вече да не го прави всеки път по време на кърмене! Аз винаги преди това предлагам, но почти всеки път се сърдеше, дърпаше крака, защото бързаше да яде, обаче напоследък успяваме!  А също се случва и след кърмене да изчака да й предложа. И това много ме радва, защото виждам, че сме на прав път. Така че - търпение!  Hug
Аз също през нощта не съм много стриктна когато адски ми се спи и не го събувам, а го взимам да се кърмим легнали и да прави каквото реши в пелената. Но явно не иска, защото напоследък забелязвам, че и в тези случаи започна да задържа (кърмим се поне 2 пъти през нощта). Вече няколко пъти преди сутрешното кърмене се изаква хубаво, тогава е и в страхотно настроение, сякаш приветства новия ден и мен и иска да е чист и готов за очакващото го! Simple Smile
Даже точно в тази връзка исках съвет - чудя се дали да не пробвам да спра през нощта "легенчето"? Защото имам чувството, че като усети, че е с голо дупе и си върши работите по навик, даже понякога е просто пръцване, много малко. Какво ще кажете? И дали правилно се ориентирам, че първо нощните акания отказват?

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 04:10 от Сиси ♥♥

# 411
Сиси, да, първо нощните акания спират Simple Smile
И да, можеш да опиташ нощно време да не предлагаш. Бебето само ще ти подскаже дали си на прав път. Моите и двамата ако имат да пишкат нощем по време на нощното кърмене започват да спират да сучат, пускат зърното, завъртат си главата на другата страна, пак засукват и така докато се сетя да им предложа. Та, ако бебето иска да пишка нощем ще ти покаже Simple Smile (то за баткото е в минало време, т.е. като беше малък така правеше Simple Smile )

# 412
yanast, благодаря! Hug Аз вече забелязах, че именно така започва да прави докато го кърмя, извива се, пуска гърдата.. Започна да пишка и не толкова често..

Сега като захладня и събличането и обличането стана по-сложно и бавно, мисля да проуча китайските гащи и да поръчам да ми ушият, много удобни изглеждат. Който има би ли споделил как са на практика?

# 413
.........
Сега като захладня и събличането и обличането стана по-сложно и бавно, мисля да проуча китайските гащи и да поръчам да ми ушият, много удобни изглеждат. Който има би ли споделил как са на практика?

Аз имам, но ми бяха подарък за новородено. А аз тогава още не змаех за ЕБХ и голямо чудене падна защо са изрязани така  Blush Blush Чак след няколко месеца попаднах на статии  ooooh! Та, не успях да ги ползвам, но мога да ги снимам - то всъщност е гащеризонче (една китайка, с която работя ми прати подарък).

# 414
Момичета, ние сме вече големи (1 г. и половина), обаче не мога да се справя с нощното ходене и сме на еднокранти пелени. Как да го науча да стиска? Пробвах с изпишкването в просъница, но резултат няма, освен че след това не може да заспи и той и аз и става една...

Относно плажа, пишка на пясъка, а за другото - нося си салфетки и пликче и събирам и хвърлям в коша.

# 415
  • София
  Сиси и Феникс писа че има подобни панталонки, а аз бях пуснала линк към статия с обяснение на Людмил как да се ушиет такави. Засега за лятото и на мен не ми пречи, но за зимата може и аз да се възползвам  Simple Smile

# 416
Лили вчера стана на 2 месеца!  Ех, порасна моето дете.  Heart Eyes
Само дето тези дни нещо не ни върви ЕБХ-то.
Преди десетина дни усетих, че млякото ми намалява. Лили стана неспокойна и започна да се върти като червейче на цицата и да ме хапе. В резултат и зърната ми се разраниха. Не ме питайте как сме се хранили. Веднага реших да засиля всички мерки - чайчета, прясно мляко, житото също много помага. Вероятно тези неща оказаха влияние, но основното, което помогна е смяната на режима. Минахме "на поискване". В началото опитах се да спазвам режим на 3 часа, но от него САМО СПИРА КЪРМАТА! Поне така мисля аз. Когато реших да спирам нощното хранене тогава започнаха проблемите ни.
В крайна сметка през последните 3 дни Лили ми вися почти постоянно на циците и мога да кажа, че млякото се от регулира.
Май преодоляхме критичния скок в растежа!
За сметка на това обаче, с ЕБХ-то нещо не върви. Бях започнала да хващам и пишкането, ама сега пак не иска. А и тази нощ ме побърка детето. През 2 до 2,5 часа яде и сере. Аз така и не намерих поза да я кърмя легнала та почти не съм спала. Сутринта отидох до 00 а тя пак се размрънка. Докато да излезна тя беше спряла. Ама като ми е до леглото я взимам веднага и може би затова беше такава мъка.
Айде пак се започва
Хубав ден на всички и извинете за отклонението!

# 417
rosa, мила, както вече и емпирично си се убедила- кърмата е на принципа търсене-предлагане. Лили "ти е висяла " просто защото е имала нужда от повече количество и това е начина гърдите ти да го произведат. И да, наистина, на поискване и начинът, който гарантира най-дълго и безпроблемно кърмене.
За ЕБХ- то, аз лично смятам и по принцип така и съветвам, ако на един от двойката майка-дете им тежи или са в момент на трудност с изхожданията- просто да спрат или да изчакат. Ако се чувстваш прекалено уморена, не можеш да се наспиш или ти тежи нощното издържане, не насилвай нещата. Ще имате периоди и на много успехи и на не толкова успешни дни.Важно и ти да си спокойна и наспала се, за да улавяш сигналите и да ви е по-лесно.  Hug

# 418
Здравейте мами!
Хубаво е, че сте направили среща! Другия път - снимки!
Ние имахме едно много раздвижено лято досега, много пътуване, много нови неща; по едно време бяхме позанемарили ЕБХ, на морето караше само по гащи малкия, и единствено сменяхме напишканите; после имахме един крайно неприятен изнервен период, и за няколко дни върнах изцяло памперса; засега обаче това премина, и мога да се похваля с няколко много хубави дни! Малкият дори се опитва да ми дава някакви знаци, но всеки път различни, и аз докато се усетя... но все пак вече са повече хванатите отколкото изпуснатите пишове!
Така че и аз да се присъединя към общото мнение - най-важно е да сме спокойни и да не броим, тогава нещата стават сами Simple Smile

# 419
Здравейте!
Нашета ЕБХ-практика изостана много,защото бебчовците навлязоха в ревлив период,а и баткото един месец не е на ясла и ми идва нанагорно.Изчаквам търпеливо да навлезем в спокоен период и да потръгнат нещата Simple Smile

Влязох да се изфукам с гащеризончетата ни от Китай-идеални за ЕБХ и за жегите:
[url=

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 23:38 от 凤Феникс凰

Общи условия

Активация на акаунт