За АПРИЛката е вече време бебенце в ръце да вземе

• 17 833
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
..
Чета, че някои от вас дават капки за коликите. Педиатърът ли ви ги предписа или давате на своя глава?

Предписаха ни капките Еспумизан, като се взимат преди всяко хранене. Пак си я боли на моменти, но не е като първите два дни.

За интимния тоалет на дамите, ние също си имаме беличко, което се събира, но ми казаха да не го пипам. Педката ли ти каза така да го почистваш, притеснено ми е като не взимам мерки.

asja , добре сте дошли у дома. Hug
Aila , все се чудя дали бебка яде достатъчно... какви са признаците, знам че трябва да прием по 100 мл на хранене + 150-200 вода през нощта (което при нас пак е хранене), но нали няма как да се премери  Blush

mara casy, пиши за всичко, което те вълнува  Hug

Mamacita Bandida, честито ти синче! Да е жив и здрав!!!

Късмет на мамите 2 в 1  Praynig Hug

# 211
  • Някъде там...
Бен, и на курса ни казаха и педката даде същите инструкции.
За поетото количество кърма вариант е да я премериш да видиш дали наддава. Другото е да следиш броя на нааканите и напишкани памперси - 3-4 наакани и 5-6 напишкани на денонощие.

# 212
  • Бургас
Здравейте, честито на новите бебчета, да са живи и здрави и да радват родителите си.

Аз още не съм родила, но няма да имам нет до 21.04 защото полсвам в офиса а нали ще се почива няма да идвам. Надявам се и да съм родила до тогава. Успчх на всички.

# 213
Здравейте и от нас!!

Честито на всички мами,които гушкат своите бебчета!!!! Добре дошли на всички, които вече са си вкъщи!!!

Ние сме добре. Хапваме, спинкаме... Може да се каже, че сме спокойни, само се чудя дали му стига кърмата ми. От 2 дни гърдите ми станах по-меки. Това дали е нормално??? И трябва ли на всяко кърмене да се цедя. Аз не го правя винаги. Понякога изцеждам 80мл. Дали това означава, че той не си е изпапкал нужното. Имам и още един въпрос, не съм сигурна дали има колики, но понякога се напъва, ритка с крачета, пръцка доста, но в повечето случаи щом го взема на ръце и спира...да започна ли да му давам вече капките? На нас ни изписаха Саб симплекс.

Благодаря за отговорите, предварително! Hug

# 214
ураааа, имаме си интернет!!!! отивам да ви изчета и ще пиша после. Така ми липсваше вашата компания, че нямам търпение да наваксам.... Simple Smile

# 215
Здравейте момичета,

Честито бебчета на salvi и на Мамасита Бандида, да са им живи и здрави и много щастливи малки човечета!!!!

На нас Педи за интимния тоалет ни каза леко с преварена вода и тампонче, и то само като къпем малката, да се почиства само отвън наслаганото от кремчето, да не я човъркам много там, за да не се възпали евентуално.

Ние вчера бяхме на първа консултация, за 15 дни е наддала 460гр. Пъпчето ни е зарастнало вече  Simple Smile
Жабче, вие доста папкате, ние с малката сега сме на 90мл, а от следващия месец ще видим, лекарката ще каже като се видим на 30април за имунизацията  Simple Smile Иначе тя сама си направи режима на хранене през 3 часа и половина, та сега сме на 6 хранения. Засища се, не плаче от глад, така че Педито каза, че е ок. Даже през ноща прави пауза от по 5-6 часа за спане.

Емануела, и моята мома е така, пръцка, свива се, но не плаче силно. Аз започнах да и давам още от 15 ден по веднъж на ден Lefax капките, мъжа ми ги донесе от Германия и Лекарката одобри да ги давам тях, та я виждам малката че е спокойна, дано да си останем така  Praynig В началото давах на следобедното хранене, сега вече е сутрин и вечер като къпем, ако се наложи ще си и ги давам и по 3 пъти на ден, както е по инструкции  Peace

# 216
Честито на всички , които вече гушкат своите бебета!  bouquetА на всички, които са в очакване- спокойствие и много позитивни мисли, това е най-важното, поне според мен/! Heart Eyes
От понеделник ние сме си вкъщи, ноооо време за писане  почти не остава ...
Rdimitrova , и на мен се случи подобно нещо с кърмата, и не посмях да я дам на бебето.А по-принцип 8 часа при стайна температура може да се съхранява,/така пише в дебелите книги/, а педиатъра ни каза 3 часа.
Виждам , че много рогати сме се събрали , и ние със съпруга ми сме козирози Rolling Eyes, с дъщеря - Водолей не е лесно, а с бебе Овен, не знаааммм...... Simple Smile
А ето ни и нас:http: www.snimka.bg/album.php?album_id=366336
, надявам се да може да се видят снимките.
Започнах да пиша преди 2 часа, а сега 14 но отговора  Tired, ще четем...
Хубав, слънчев и спокоен ден на всички! Heart Eyes

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 13:24 от pypy

# 217
Pypy, за кърмата на стайна температура е 3 часа, в хладилника 24 часа, а замразена до 6 месеца. Това знам аз  Peace

# 218
  • Някъде там...
Хм, в инструкциите на моите пликчета за съхранение на замразена кърма пише, че на стайна температура се съхранява от 6 до 8 часа, в хладилник до 72 часа, а във фризер 6 месеца.  Rolling Eyes

Пипи, много ти е сладък малчугана.  Heart Eyes

Ренка, аз нямам идея по колко ядат, но си мисля, че е по-малко от 90 мл.  Sad Нали повръщаха дълго време и в болницата ги захранваха малко по малко и се съмнявам дали са стигнали нормалните количества за бебе на тяхната възраст. Надявам се да наддават. Иначе и аз се притеснявам дали изяждат достатъчно. Пампите пълним де. Твоята шушулка е идеална, пу пу. И да се наспиш те оставя.

Емануела, нормално е да омекнат гърдите, не се притеснявай. Това не значи, че кърмата намалява. Просто вече нещата се регулират. И моите омекнаха, чувствам ги напрегнати като се напълнят само, а то си и проличава, защото протичат. Няма нужда да се цедиш на всяко кърмене. Ако се препълват гърдите, прави го за облекчение, дори няма нужда да изцеждаш до капка всичко. Аз така правя, не знам дали е правилно, но и време за повече нямам.  Embarassed Цедя 2-3 пъти на денонощие като задължително едното цедене е нощем, нали тогава най-добре се стимулира лактацията (нивата на хормона, отговорен за производството на кърма, са най-високи между 3 и 8 ч. сутринта). Изцеждам общо около 200-300 мл на денонощие. Напоследък забелязвам че малките успяват доста да поизпразнят гърдите, надявам се да са увеличили приеманата храна, а не да ми намалява кърмата...

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 13:32 от Жабче

# 219
Жабче, благодаря!А твоите бебчета са такива бонбони! Heart Eyes
Имам въпрос към мамите, които са раждали секцио, може ли , и колко дни след операцията може да се слага ластичен колан/бикини/?Благодаря!
На мен в болницата ми казаха след 1 месец, но ми се вижда много...

# 220
Имам въпрос към мамите, които са раждали секцио, може ли , и колко дни след операцията може да се слага ластичен колан/бикини/?Благодаря!
На мен в болницата ми казаха след 1 месец, но ми се вижда много...

И на мен така ми казаха, след около месец, но на мен не ми потрябва, сега се мажа с Биотерм крема за стомах и да не кажа голяма дума кореми ми вече го няма, доста ми помогна за прибирането. Но килограмите още имам да ги боря  Sad

# 221
Здравейте и от нас.
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА, КОИТО ГУШКАТА БЕБЧЕТАТА СИ И НЕ СЪМ УСПЯЛА ПОИМЕННО ДА ИМ ЧЕСТИТЯ И УСПЕХ НА ВСИЧКИ, КОИТО ВСЕ ОЩЕ ОЧАКВАТ С НЕТЪРПЕНИЕ МАЛКИТЕ СИ ПАШКУЛЧЕТА.

Като чета повечето симптоми за колики и при нас ги има, но по-рядко.Давам Еспумизан, но през ден, два, когато се появят. Моите гърди също бяха омекнали по-едно време, за което доста се обезпокоих. Казах си "Ето кърмата започна да спира!", но сега нещата се нормализираха. За 17 дена и ние сме наддали около 470 г. и пораснали с 3 см. Вечер го къпим с душа.
Относно съхранението на кърмата при стайна температура и аз знам, че издържа 6-8часа. Водичка давам на Алекс колкото да си изплакне устичката, че също прави разни физиономийки като я пие.

# 222
Здравейте и от нас!
Вече се прибрахме вкъщи.
След малко ще кача снимки и отивам да ви чета старите теми.

# 223
Мамасита Бандита,да ти е жив  и здрав юнака и дано наследи хумора на мама  bouquet

Добре дошли на завърналите се мами Hug

То тя темата живнала,а пък аз си мислех че по Великден хептен никой няма да се мерне тук Whistling Личи си,че влизате в режим Laughing
Аз твърдо съм решила да ходя на Великденско парти и след малко ще ходя да пазарувам продукти за великденска салата,та да дам и нашия принос към грила.

Дея,да ти е жива и здрава  малката разкошница Дея Мария  bouquet
Пожелавам и едно страхотно детство, с много игри,шастие и радост newsm59

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 16:29 от Mара Подробната

# 224
  • Там където има любов
Здарвейте момичета
Не съм ви забравила ами нямам нет вече от седмица и половина БТК-то ще ги взривя  #Cussing out няма оправия с тях.

Честито на всички новородили  Grinning
Връщам се да чета и се надявам скоро да ме включат (сега съм на гости на мама)
Ние сме добре и ние на 15 дни бяхме наддали 430г. Кърмим се нормално но нямаме никакъв режим и по някога ядем през 2 часа.
Ами до после

А между другото честито на всички Виктор и Виктория

Общи условия

Активация на акаунт