Великден наближава, стая за бебе ЮНЧЕ мама стяга!!Тема № 52

• 14 353
  • 275
  •   1
Отговори
# 180
Контракциите при мен бяха различни като усещане при двете раждания - при първото ме болеше кръста, а не корема, а при второто започнаха с болка ниско долу като менструална като през това време ми се втвърдяваше корема отгоре. Когато започнаха бяха на около 15 мин. Аз започнах да си ги записвам, за да знам, когато станат на 10 мин. трябва да ходя към болницата. През цялото време поддържах контакт с акушерката, която ме посъветва да взема вана. Там контракциите станаха по-начесто. При първо раждане тук съветват когато контракциите станат на 3 мин. тогава да се ходи в болницата. Аз изчаках да ми станат на около 5/7мин. и тръгнахме.

# 181
И аз бях с болезнен цикъл, докато не открих едно вълшебно хапче - саридон (ако не бъркам името  Embarassed), за секунди цялата болка се изпаряваше.
Понеже съм мн страхлива, мисля да раждам с епидурална, въпреки че идеята за секцио силно ме изкушава - пак по тази причина. Но ще видим, ако бебето се превърти по дупе или е голямо ... по принцип малко ми трябва да се навия на секцио. При последния преглед ми казаха че се е обърнала с главата надолу, но до раждането - знае ли човек. Имам усещането че постоянно се върти в мен, такива маневри стават из корема ми...

# 182
Аз си мисля, че в основата на болката стои мисленето за нея. Моят цикъл също е адски тежък, първите 2 дни съм със страшно болки и добре, че са аулинът и ацефеинът, за да ми помогнат. Но на няколко пъти, когато съм била нерапзоложена, съм имала доста работа, мислите ми са били потопение в нея и изцяло съм забравяла за цикъла ми - е, тогава грам болка не съм усещала, без да съм взимала никакви лекарства.

Отделно, много искам да се науча да се извисявам над тялото си в такива болезнени моменти - нали чрез медитация това се получава. Но пък никога не съм медитирала и няма за кога да започвам да се уча. Така че ще си търпя болката и това е.

# 183
Добро утро!
И аз ви чета от 2 часа вече  Simple Smile

И аз да се похваля - нали бях писала в понеделник, че бебчо е много кротък, след като бесня в събота и неделя. Почти не помръдваше цял ден, чак си побутвах корема и вечера едва едва. Е снощи се събуди  Crazy През нощта се събудих към четири и като се събуди и мъника и два часа не се спря и ме държа будна. Сутринта в 8 още почна пак и до сега яко ме подритва. Като усещам къде, явно се е наместил на по-широкичко и действа  Grinning

И на мен не ми се отдава да спя до късно, въпреки, че съм болничен вече 3 седмици. Не че не обичам, напротив, мога и до 12 да спя принципно. Но като стане мъжа ми за работа и аз веднага до тоалетната да не изпусна  Grinning и като усетя как ме боли цялото тяло от лежането на една страна и хич не ми се ляга пак.

Мен пък ме е страх, че е много вероятно да се наложи секцио. От него ме е страх повече. За него със сигурност ще избера епидурална упойка, за да не е упоено и бебето. Иначе ако съм нормално и аз предпочитам без упойки, защото много често епидуралната упойка забавя родовата дейност и може да се стигне до секцио.

Хайде отивам да си сготвя една супичка от коприва, че гладна ще остана с тоя компютър.

Гъди дано след раждането вече да не ти е болезнен цикала, че ацефеина и аулина вече ги дават само с рецепта. Но и други раждали жени са ми казвали, че след раждане спира да боли при цикъл.

# 184
Гъди , аз ти вярвам , понякога и аз имам чувстото че усещам малкия чак острани и отзад на талията  Rolling Eyes Нямам си и идея каква гимнастика прави вътре  Crazy

За козметиката питах тъй като на мен ми препоръчаха на Бубхен или Мустела ... та се чудя  Whistling в интерес на истината не съм ги душила ... май трябва да го направя , тъй като на Мустела ползвам крема против стрии , но не ми мирише особено добре  Rolling Eyes

За упойките , аз ще раждам секцио и ще съм с пълна упойка , не искам да ми се слага упойка в гръбнака , самата идея ме плаши . А и моята снаха тръгна да ражда секцио с спинална упойка , но тъй като корема и беше много голям не успя да се свие така че да и бият упойката в гръбнака , боцкали са я няколко пъти но неуспешно и са преминали към пълна . За местната упойка при секциото знам че трябва да имаш добра психика , да не вдигаш кръвно , предвид това че ще чуваш всичко по време на операцията има много голяма вероятност да се притесниш ... един доктор ме попита " Ти сигурна ли си че няма да вдигнеш кръвно по време на операцията ?" Rolling Eyes

# 185
Здравейте бебеланки  Hug Тези дни съм много отнесена и едвам ви изчитам, но за писане не смогвам  Tired Само ми се спи, надявам се да е от времето. За болките, аз усещам как всички кости в таза и около него, се разместват, предполагам вече се подготвя за предстоящото му събитие  Rolling Eyes И имам леки контракции, но не са болезнени, което много ме успокоява, но ме е страх, че ако не ми изтекат водите, няма да се усетя кога ще родя  Thinking
Свързах се днес със Safira, дошла е вчера до София при Дяволов в МД и са я оставили за наблюдение, в следствие на контракциите е със скъсена шийка. За сега май се чувства добре, поне е спокойна, че е тук!
Стискам палци и на petia_tag  Praynig , след всичко което изживява й се радвам на оптимизма и силите, които има и вярвам че ще бъде възнаградена с най-здравото и красиво бебче!!!
Стискайте момичета, баджаци.. кълки... зъбки.. почти не остана!   
Аз да питам мамите с опит, понеже знам че и на мен ще ми се случи все някога.. та случката е следната: от една седмица се гледаме с племенника, понеже е малко болен и така или иначе сега е свободен, пък един приятел учи стоматология и предложи да го вземе да му прегледа зъбките и ако има нещо да го лекуваме.
Аз самата изпитвам невъобразим ужас от зъболекари, но вчера успях да "излъжа" детето, че няма нищо страшно, че е много интересно, като разходка в някаква лунапаркска лаборатория. Стана ми малко гузно... Все пак нещото което ме притесни е, че днес като го вкарах в колата на приятеля и му помахах ми се насълзиха очите, а знам че след два часа ще си е пак тук, а как например от догодина или две ще го изпращаме на лагер за по седмица или повече  ooooh!
Дали и за моите деца ще чувствам същия страх, както и за него  newsm78
П.С. Кари, ЧРД на патеричка, да си много здрава, щастлива и обичана!!!

# 186
  • София
Ди, не се притеснявай за зъболекаря! Студентите са много внимателни!
Навремето, когато сина ми ходеше на детска градина бяха подели инициатива да водят децата в стоматологията, при студентите. И понеже ги водеха /тези, които имат нужда/след като обядваха, а другите деца лягаха да спят, то сина ми си взимаше дрямката на зъболекарския стол Joy Толкова спокойно и без болка е работел студента Whistling Laughing

# 187
  • Варна
DeniDeniDeni - заповедай.
Изисква се предварително записване на тел.  02/946 13 69.
На влизане се заплаща ваучер на стойност 4 лв. включващ консумация

# 188
Завърнах се от прегледа,но досега ви четях. Доста сте изписали от сутринта ooooh!
При нас всичко е повече от прекрасно. За един месец съм качила 700гр./досега общо 5,700/ и докторката ме пита дали не пазя диети Laughing Учуди се защо така задържам килограми,но след като ми измери корема каза че всичко е ОК,защото от миналия месец е пораснал със 7см.
След 2 седмици ще ходя да правят изследвания и да ми издадат болничния.

Гъди, и аз често усещам бебка отстрани на талията ми и наистина си е малко гадничко. Но като я разтрия с ръка и тя се премества Wink
*Di*, с твоите деца ще е още по-зле положението.
Аз като забременях и още като не усещах бебето имах чувството,че няма да обичам собственото си дете повече от племенницата ми.И дори казах на сестра ми,че ще бъде така,а тя ми каза: "Изчакай и ще видиш,че това е невъзможно" Laughing

# 189
Ди, не се притеснявай... Миналата година се наложи да взема племеника ми при нас за една седмица. И трябваше да ходя на зъболекар, а нямаше къде да оставя човек и го взех с мен! През цялото време седеше на бюрото и си играеше с някакви играчки и въпреки машинката и т.н. не помръдна! После като свърших аз помолих зъболекаря да му погледне зъбките! Племеника ми се качи на стола съвсем сам, без грам притеснение. Отвори си устата и го прегледаха! Обикновенно с епротиви, но и зъболекаря го предразположи показва му инструменти и други интересни неща и му отвлече вниманието! А на племеника ми му беше най-интересно когато му побутваше езичето! Милия все буташе огледалото, явно странно му се видя! Joy Голям сладур беше! Та когато са още малки те не свързват шума на машинката с болка, както е при нас например! И затова са много спокойни и приемат зъболекарите много по-нормално! Важно да попаднеш на добър зъболекар и той да успее да предразположи детето. Вярвам, че студентите ги е страх повече от колкото нас! така че спокойно, теб те е страх повече, защото си изпитвала болка, а малкия човек не свързва зъболекаря с болка!  

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 11:57 от the1

# 190
DeniDeniDeni - заповедай.
Изисква се предварително записване на тел.  02/946 13 69.
На влизане се заплаща ваучер на стойност 4 лв. включващ консумация

Благодаря   bouquet записах се, така че ще се видим там  Simple Smile

# 191
gamby ,този телефон не е ли в София, щото е с код 02? Малко се обърках...

# 192
Здравейте мами!
И аз се присъединявам към майчетата с контракции - от вчера съм си вкъщи на дивана с конски дози магнезий и но шпа..Мислех си да ходя до почти последно на работа, но явно си вредя..Виждам сте обсъждали темата за болезнения цикъл - моят също от както се помня е ужасно болезнен - с изтръпване на крайниците, студени вълни и страшни болки първите два дни..може би и затова сега не обърнах внимание на стяганията с лека болка в корема, които се оказаха контракции..лекарката вчера в кабинета само като ме пипна за корема и отсече..би ми една инжекция да ме отпусне и ме прати в къщи.Иначе бебка си е добре, рита като за световно, мести ми корема, с главичката си е надолу(но е ниско, дано лекарствата и лежането помогнат) и си върви две седмици напред.
И ние сме в ремонт в момента, милото е в отпуска и оправя терасата и спалнята, а аз лежа в хола пред тв и цъкам на лаптопа..
Хубав ден на всички ви Simple Smile

# 193
Момичета, някой правил ли си е изследване за гестационен диабет, защото на мен ми откриха по повод  това инсулинова резистентност и ендокриноложката ми предписа метформин. Чудя се дали да го пия, защото има риск и в двата случая.

# 194
Аз досега бях на кафенце в квартала с една френдка, ей бога ми изморих се, надали съм изминала повече от 200м и се задишах тежко тежко, явно ще си пазя леглото вкъщи до края и ще ходя най-много до магазина и до някой детски магазини, ама с колата!! Сега ще опъна малко кокалите на леглото!!

Общи условия

Активация на акаунт