Великден наближава, стая за бебе ЮНЧЕ мама стяга!!Тема № 52

• 14 355
  • 275
  •   1
Отговори
# 165
snowwhite, и на мен ще ми е интересно да разказваш какви са тези техники. Тазът и тук не се мери, аз питах моята докторка при втората бременност дали няма да ми го измери, тя каза, че това не го правят, защото така или иначе точния размер не може никога да се каже, освен с томография. А в края на бременността винаги се разширява, защото тялото се подготвя за раждането и тези болки в таза са именно отпускане на връзките на тазовите кости. В България ми го измериха 18, но съм си родила нормално и двете деца, а и третото мисля така да раждам.
За болките по време на раждането - ами поносими са ако има как да си намерите поза, в която да изкарвате контракциите - на мен много добре ми понасяше масажирането на кръста по време на контракция (мъжа ми правеше това с някакво масло, май лавандула беше  newsm78), също и сядах на медицинска топка и си въртях таза на нея пак по време на контракция. Имах в стаята вана, която можех да ползвам по време на контракциите, но тогава нямах желание, може би сега ще я ползвам. Тоновете на бебето постоянно ги слушат, даже и във ваната. Имах две акушерки при мен, които дишаха заедно с мен, което много ми помогна да си регулирам дишането по време на болката. Иначе през паузите си говорихме и смяхме и така бързо минаваше времето.

# 166
  • Germany
Добро утро и от мен!
Аз едвам станах тази сутрин, но няма как защото малчо си е вкъщи.
За упойките - мисля да си поискам. С Бобо имах упойка и въпреки че ме пускаше доста бързо пак беше по добре. Не са ми изтръпвали краката и определено си чувствах всяка част на тялото. С епидуралната не се губи чувствителност. При мен дозираха доста добре явно, защото напъните си ги усещах и родих с 3 напъна. Имаше едно момиче до мен със спинална и тя нищо не усещаше и си беше проблем после при напъването. Ако се наложи секцио не знам. Мен също ме е страх и искам пълна упойка, но щом е вредна за бебо ще търпя каквато кажат.
За козметиката - може би ще е Бюбхен. Бобо е с много чувствителна кожа и това беше единствената козметика от която не се обриваше.

# 167
  • София
Гъди, относно фризьорката, не се притеснявай! Давай телефон, а аз на никого няма да казвам от къде го имам! Whistling Аз ходех при една, която е чак в Младост /Люлин ми е къде по-близо/, тъй че и Редута се ядва. Но пък тази жена много еднотипно подстригва, а и тогава бях с къса коса, та си ме кръцкаше все по един и същи начин. В нашия квартал има няколко, но са предимно бръснарки Embarassed

The1 питаш дали ще имаш време да стигнеш до Варна като тръгнеш да раждаш!? Предполагам, да! Много набързо ще разкажа навремето за първото ми раждане: Пренасях вече 4 дни. Беше неделя и започнаха болки към обяд. Болките са като спазми при цикъл, може и придружени с втвърдяване на корема. Тази болка мен лично ме оставяше без дъх. Продължаваше около минута - минута и половина. После отпускаше. След два часа - пак. След час и половина - пак. След час - пак. След половин час - пак.Като зачестят тези контракции, придружени с болка като спазъм и когато станат на 15 минути, по-добре тръгвайте към болницата, защото си е път! Няма начин да ги сбъркаш! Толкова са точни, по часовник! Първите са малко хаотични, но станат ли на 20 минути няма пропуск вече. Аз тогава от обяд чак в 20:30ч. постъпих в болницата с контракции на 10 мин. Когато болките/контракциите/ станат на 1 минута, т.е. в момента, в който те отпусне започва нова, то тогава раждането настъпва до два часа при първо раждане и до 40 мин. при следващо. Това са стари данни по учебник Embarassed и без окситоцин!
Може и други мами с по-скорошен опит да споделят!  bouquet

# 168
А аз вчера се учудих колко ми се е разширила матката - заклевам се, че усетих част от мъничкия отстрани на талията ми, почти до задната част на реброто ми стигна  Shocked  Ама и той сигурно е правил мъжки шпагат, щото чак до там да се разкрачи  newsm78   Иначе си се мърда в корема ми на всеки 2-3 часа, ама то и аз заемам някакви кофти пози и сигурно го смущавам милия.

Най-вероятно и аз ще се спра на Бюбхен, онзи ден една приятелка ми я препоръча  Peace

Мислех си във връзка с упойката - а не може ли да се напием преди раждането? Аз като си пийна, нищо не ме плаши... Crazy

Ооо, точно снощи си мислех, че ако тръгна да раждам през деня, дали ще имам време от Редута да стигна до МД, имайки предвид задръстванията в София? Доста се притеснявам за това  ooooh!

# 169
Гъди, като казваш, не може ли да се напием пред раждане, на едната мацка в стаята ми, нали  и предстоеше секцио на следващия ден  и вечерта  и дадоха лексотан, да е по-спокойна изобщо не  и подейства - цяла нощ си говорихме!! Wink - така, че като знаеш какво ти предстои, нищо не може да те успокои или обезболи Wink

# 170
  • София

Мислех си във връзка с упойката - а не може ли да се напием преди раждането? Аз като си пийна, нищо не ме плаши... Crazy

Ооо, точно снощи си мислех, че ако тръгна да раждам през деня, дали ще имам време от Редута да стигна до МД, имайки предвид задръстванията в София? Доста се притеснявам за това  ooooh!

Гъди, ама бебо ще започне да хърка вместо да плаче като излезе Joy И да хълцука

Ще имаш време да стигнеш МД, споко! Ще си предвидиш два часа път като the1 от Бургас до Варна Mr. Green Embarassed Laughing

# 171
  • София
Ако се напием преди раждането, бебчовците на излизане ще пеят "Да бе'ме малко попиинааали"  Joy

# 172
Гъди, споко ще стигнеш.
Един път с Иво пътувахме точно 57 мин. от Младост1 /като ние живеем съвсем в началото почти до Цариградско/ до Орлов мост, т.е. до Шейново. Laughing Една от причините да избера Окръжна болница е, че мога и пеша да стигна за 5-10 минути.

ако се наложи секцио при мен, определено няма да искам пълна упойка- не искам да "присъствам" на раждането на детето си.

# 173
добро утро и от мен,
Аз най-накрая съм вече в почивка, от днес  УРААААА  newsm44 newsm68 чак още не мога да го осмисля, но си поспах до 9 и 30 закусих и сега съм на кафенце при вас. Супер е да се почива, най-накрая ще се отдам на пазаруване за малката красавица  newsm30 , че тя още и едно терличе даже си няма. Сега ще наваксам.
Тук във Варна времето е мрачно, не е много за разходки, но дано от утре да се пооправи.
За Варневска срещичка съм ЗА!
Приятен ден на всички.

# 174
The1, Катя, Promiscuous girl

ето тук има инфо за този метод - той всъщност е доста стар, и доколкото Катя е обяснила, май тя си го е прилагала...
www.lamaze.org
http://en.wikipedia.org/wiki/Lamaze
http://www.babycenter.com/0_the-lamaze-method-of-childbirth_640.bc

Promiscuous girl - аз нали живея в швеция, та скандинавксата медицина си я изпитвам - много спокойно подхождат към всичко, няма излишни изследвания, няма паника, винаги отношението е страхотно, защото вярват че сигурно половината от болежките са от стрес и притеснята. Та на мен не са ми правили и 20% отизследванията, за които чета тук. Иначе съм чувала, че ако имаш проблеми, разбира се се грижат за теб, и си правят всичко необходимо.

Лек ден и от мен!

# 175
Франческа, благодаря за информацията! Веднъж при мен се беше случило да имам такива болки, че без да искам открих чудото на дишането и някак си съвсем естественно започнах да дишам дълбоко и по време на върхова болка успявах да се отпусна! Та това е едната техника за справяне с болката, която практикувам! Другата е (със сигурност ще прозвучи много шарлатански, но на мен много ми помага) в момент на болка (много често при мен болките са на вълни, надигат се до някакъв връх и после утихват) започвам да си повтарям като мантра една думичка, и се опитвам да си представя, че не съм в тялото си! Зная, че звучи зле, но това е най-ефикасното обезболяващо, което съм открила до сега! А като казах обезболяващо се сетих, преди време имаше едно лекарство, което си беше чист кодеин и се изписваше на раково болни последен стадии, та това беше единственото, което при мен вършеше работа! Ама като се "надрусвах" с него си беше кеф  Crazy! Нищо не те боли и ти е много весело!  Crazy За съжаление, обаче вече не се произвежда и от тогава минах на но-шпа! Е понякога се налага да изпия солидно количество, ама много често болките са непоносими! Първоначално диагнозата беше малка матка, но сега се оказа, че нямам такъв проблем! А за последните осем месеца съм наистина доволна, откакто съм с цикъл за пръв път повече от месец съм без болки! Това си е просто супер! Дано след раждането да спрат иначе ще съм бременна всяка година! Crazy И според сестра ми до момента със системата болките са подобни на менструалните(а тя не еизпитвала това, което ми е минала на мен през главата), но като й сложили системата каза, че били доста по-силни! Та се надявам да се почуствам в "свой води"! Бях чела някъде тук из форума, че много често момичета с болезнен цикъл не усещали контракциите, просто защото болката им била толкова позната и те толкова били свикнали с нея! Е дано и при мен да е така! Според мен ще изкарам до Варна, но ме притеснява да не се окаже, че като престигна там да съм с по-голямо разкритие и да няма време за упойка!
За козметиката: Аз вече я купих. Взех душгел "от глава до пети" на Бюбхен, бебешко олио пак на Бюбхен и Бочко за всеки случай! Много четах и за този Судокрем, някой ползвал ли го е? какво ви е мнението за него! Аз смятам да купя една малка разфасовка пък да видим.... Иначе майката на нашия татко прави един домашен крем, който при разни ранички, изгаряния и др е много ефикасен, но има антибиотик в него и не мисля, че е подходящ за новородено! Въпреки, че тя настоява че при подсичане бил също ефикасен, но като за начало смятам да се въздържа!
Това е от мен за сега. Аз пак ще се правя, че уча...Ама този изпит хич не ми върви ученето... И много ме е яд...
Успешен и усмихнат ден на всички!
Ще имаш време да стигнеш МД, споко! Ще си предвидиш два часа път като the1 от Бургас до Варна Mr. Green Embarassed Laughing
Аз може и да съм по-бърза, като знам какви задръствания има в София... Може да се окаже, че Варна е по-близко до Бургас отколкото Гъди до болницата!  Joy

# 176
vodica , благодаря ти!!! Написала си го страхотно - точно как са контракциите и какво представляват!!! Ще си запазя този ти пост!!! Hug

# 177
Моля някоя от Варненските мами да ми каже на какъв телефон да се запиша за лекцията на 23.04 в Мола? Темата е доста актуална сега.
Пък и ще си спретнем срещичка

# 178
  • Пловдив
Добро утро!
Снощи мъжа ми беше цяла вечер на компютъра и сега не мога да ви изчета и да се включа.
Днес и аз съм на преглед, но чак в 17.20 за да може и таткото да дойде
И нашата госпожица е много дива. Постоянно се намества и рита, но аз й се радвам и умирам да си гледам корема как мърда.
Гъди снощи като си легнах на дясната страна и аз я усещах отстрани на талията и отзад до реброто, чак ме гъделичкаше и подскачах Joy
Хайде лек ден на всички!

# 179
the1 , и аз като теб при силни менструални болки използвам "метода" да си повтарям една думичка или да си "говоря" нещо на ум, както и да си мисля че тази болка не се случва на мен Whistling Вярно звучи малко плашещо и налудничево, но човек трябва сам да си изработи "техника", с която да преодолее болката. Другото, което ми помага е-слагам ръка върху корема и си повтарям, че "взимам" болката / о, това звучи вече много лудо/, но ми помага, но незнам при раждане как специално това ще ми помогне, като то ми е най-ефикасно newsm78 Също и дълбокото дишане много помага, но най-важно гледам да не мисля за болката и чакам да отшуми... Преди изпивах по 4-5 беналгина при цикъл и то само в първия ден, отделно задължително лежах около 2 часа, когато болката беше най-силна, а когато се случеше да съм на работа се свивах макс на стола и не мърдах, благодарение на тези "техники" предолоявах болките без лекарства, а само  с вътрешно убеждение. Явно и при раждането трябва да се наблегне на подобен вид "средства", за да се чустваме максимално комфортно.

Общи условия

Активация на акаунт