ИЗБОР НА ДЕТСКА ГРАДИНА-МНОГО ТРУДНО РЕШЕНИЕ

• 5 548
  • 13
  •   1
Отговори
Мили родители, здравейте.Синът ни е на 2.6год. и искаме от септеври да тръгне на детска градина.Голямото колебание е дали да го запишем в частна детска градина или ако успеем - в държавна. Можем да с позволим частна детска градина, но не съм сигурна в коя от всички си заслужава, от коя родителите са доволни и т.н. В същото време съм сигурна, че има и държавни детски градини, в които се обръща повишено внимание на децата, но също нямам представа кои са те.Мили майки, моля, помогнете ми с информация и впечатления за най-добрите детски градини в софия. Благодаря Ви!

# 1
София е доста голям град, би ли ни ориентирала за кои квартали се интересуваш?

# 2
цЕНТЪРА /ДОКТОРСКАТА ГРАДИНА, ОБОРИЩЕ, ШИПКА, ОРЛОВ МОСТ, СТРЕЛБИЩЕ, БЕЛИ БРЕЗИ, БОРОВО

# 3
лично аз ако имам възможност бих го записала на частна детска градна Ето тук се обсъждат частните  ДГ

# 4
Чак пък трудно решение? Кое пък му е трудното, че не разбирам.
Отваряш картата на bgmaps.com и си намираш отбелязаните детски държавни градини. Отиваш на място и се срещаш с директор/ка. Оглеждаш условията и чак тогава поразпитваш за персонала - от родителите, които взимат децата си следобед или чрез форумите.
На частна ясла/градина не си давам парите. Условията там не са това, на което държа.
Синът ми е в ОДЗ 67 Мечо Пух, кв.Гео Милев. Много съм доволна.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 18:01 от немирница

# 5
8 ОДЗ, Борово - Много съм доволна.

# 6
Аз лично за децата си съм избрала държавна детска градина.Нещо все още не мога да се убедя,че частното е по добро,като се почне от частни болници,частни детски кухни,частни ясли и т.н.Единственото частно към което съм се насочила за бъдеще е училището(въпреки,че и за там чувам много противоречиви мнения).

# 7
Ние сме в частна детска градина и без никакво колебание сключихме договор за следващата учебна година. Имам преки впечатления от общинска градина и не бих записала детето си там.

# 8
  • София
В същото време съм сигурна, че има и държавни детски градини, в които се обръща повишено внимание на децата, но също нямам представа кои са те.

и да имаш представа, как мислиш, че ще се доредиш до място в тях? в момента ситуацията с държавните ДГ не е такава, че да може да се подбира, а такава, че само можеш да палиш свещи и да се надяваш да те приемат "някъде"...

пример ще ти дам - тук се споменаха 67-мо и 8-мо ОДЗ. да, те имат репутация на много добри, затова и миналата година бяха приети САМО деца с предимства, а дори и в списъка на неприетите чакащи, първите 10-15 деца също бяха с предимства... прави си извода как се влиза там.

# 9
пример ще ти дам - тук се споменаха 67-мо и 8-мо ОДЗ. да, те имат репутация на много добри, затова и миналата година бяха приети САМО деца с предимства, а дори и в списъка на неприетите чакащи, първите 10-15 деца също бяха с предимства...

Стефан бе приет в 67 ОДЗ без предимство, през системата с час 10:08.
Приятелчето му Ники от яслата бе приет пак в същата група и е без предимство, час 10:20.

Нищо не пречи да се кандидатства през системата. Пък каквото сабя покаже.
Миналата година бях изредила няколко градини в посоченият ред, според моите критерии: персонал, условия, близост!
Района, който гледах е Орлов мост, Военна академия, бул.Мадрид, кв. Гео Милев, Слатина Изгрев, Изток.
67 ОДЗ Мечо Пух - кв. Гео Милев
55 ЦДГ Веселина - Редута
183 ЦДГ Щастливо детство  - с/у 22 ДКЦ на ул. Коперник, под х. Плиска
100 ЦДГ Акад.ПенчоН.Райков  - на Докторска градина
168 ЦДГ Слънчогледи  - кв. Гео Милев
54 ЦДГ Сбъдната мечта
77 ЦДГ Магнолия  - ул. Мизия /Военна академия/
165 ЦДГ Латинка 
70 ЦДГ Здраве
60 ОДЗ 

# 10
  • София
пример ще ти дам - тук се споменаха 67-мо и 8-мо ОДЗ. да, те имат репутация на много добри, затова и миналата година бяха приети САМО деца с предимства, а дори и в списъка на неприетите чакащи, първите 10-15 деца също бяха с предимства...

Приятелчето му Ники от яслата бе приет пак в същата група и е без предимство, час 10:20.

да, за първа група сте имали шанс. но ако погледнеш класирането за яслените групи на същото това ОДЗ, ще видиш, че за набор 2006-та са приети 5 деца с предимство (имало е само 5 свободни бройки за прием), а в списъка на неприетите чакащи, първите 10 са пак с предимство. това имам предвид.

а ако пък погледнеш списъците на чакащите за тазгодишното класиране за първа група на същото ОДЗ, става още по-тъжно - при 35 свободни бройки, вече са се наредили 38 деца с 9 и 10 точки (тоест, с предимства). а още не е изтекъл срокът за кандидатстване...

# 11
да, за първа група сте имали шанс. но ако погледнеш класирането за яслените групи на същото това ОДЗ, ще видиш, че за набор 2006-та са приети 5 деца с предимство (имало е само 5 свободни бройки за прием), а в списъка на неприетите чакащи, първите 10 са пак с предимство. това имам предвид.

Абе мога да поспоря и за яслените групи. На съседка в блока детето бе прието през системата миналата година в яслена група на 4-то класиране, без предимство. Т.е. децата ги приемат, но не се записват и така текат няколко класирания. Т.е. и това не е критерий, в никакъв случай!!!!

Да допълня: По списък миналата година за първа група се борехме за 25 места. На родителската среща ни бе заявено, че по списък са 29 /4 бр. директорска квота/. Сега в списъка присъстват 34 деца - т.е. още 5 деца с набор януари`2006 г.
Нека да сме реалисти все пак..........

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 02:05 от немирница

# 12

Нищо не пречи да се кандидатства през системата. Пък каквото сабя покаже.
Миналата година бях изредила няколко градини в посоченият ред, според моите критерии: персонал, условия, близост!
Района, който гледах е Орлов мост, Военна академия, бул.Мадрид, кв. Гео Милев, Слатина Изгрев, Изток.
67 ОДЗ Мечо Пух - кв. Гео Милев
55 ЦДГ Веселина - Редута
183 ЦДГ Щастливо детство  - с/у 22 ДКЦ на ул. Коперник, под х. Плиска
100 ЦДГ Акад.ПенчоН.Райков  - на Докторска градина
168 ЦДГ Слънчогледи  - кв. Гео Милев
54 ЦДГ Сбъдната мечта
77 ЦДГ Магнолия  - ул. Мизия /Военна академия/
165 ЦДГ Латинка 
70 ЦДГ Здраве
60 ОДЗ 

Моят син също е в 67 ОДЗ Мечо Пух в Гео Милев.
Много съм доволна от градината!

И беше приет на по-късно класиране, без предимство.

# 13
сега имат доста големи отстъпки за записване през този период - около 20% мисля, че бяха; за спорт като плуване и тенис се плаща допълнително навсякъде  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт