ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 254
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 455
Дори сумирани варианти 2+3 от анкетата не дават мнозинство от 50 % (спрямо всички 12 хил). Не мисля че можете да я приложите като аргумент в общината за избор на родителите.

# 1 456
Г-н Джонев, благодя ви за разясненията, за мен внесоха известна яснота. Не разбрах само дали ако се приеме вариант 1, то тогава класирането ще мине през системата, подобно на ДК?
Вариантът с най- близка адресна регистрация и за мен е абсурден- още утре ако реша ще си сменя адреса направо с адреса на детската градина- като споменатия Гошко...

Класирането винаги ще се извърши от системата. Записването на всички деца, също. С внедряването на регистъра (което е част от административната функционалност - втория етап от договора - това вече работим по договор и ще се плати), движението на всяко дете ще бъде записвано.

Ако бъде наложен Вариант 1, зависи какво ще изберат ПС, т.е. ситуацията ще е различна във всяка градина (както са доп. критерии в момента):

Те могат да изберат номер чрез системата (факт е, че почти половината бяха избрали този вариант първоначално – има протоколи, може да се провери). Ако изберат номер чрез системата, тогава е лесно. Системата класира граничната група (едновременно с първоначалното класиране по точки) и всичко е ясно – няма възможност за нередности.

Ако изберат някакъв друг вариант, който изисква субективно решение, системата ще извади списък на граничната група. Директорът ще отрази кой от този списък е приет и кой не е. Тази информация ще бъде записана обратно в системата преди следващото класиране.

Друг е въпросът дали няма да реша системата да предлага класиране на граничната група (според избора на родителите), пък директорите да си преценят дали да го приемат или не. Ще помисля за това.

Във всеки случай, при субективните варианти се създават условия за напрежение, съмнения и скандали. Можехме да си ги спестим. Те само биха отклонили вниманието от основния въпрос – липсата на места.

Я.Дж.

# 1 457
Г-н Джонев, аз благодаря за разясненията..Общо взето опасенията ми се потвърдиха..
Остава да разчитаме на здравия разум на повечето директорки..и..дано моето дете кандидатства в Дг, в която директорката мисли като мен и вас..( тази по втори желание ми е точно такава..без нито един ДК...което е явен знак,че ПС на ДГ смята за най-разумно децата да имат равен шанс, независимо от това къде живеят или работят родителите им и какво точно..и..изобщо, каквото и да било..)
За съжаление, не мога да кажа същото за останалите..(но не пречи да разменя желанията, ако се налага..)
..
Верно е, че най-важни са основните критерии..и точките, които те носят.
За част от децата от специалните случаи , за децата с родители в ДГ и за част от ясленчетата, може би дори вторичните критерии не са от значение, НО.. за една огромна част от децата ДАЛИ ще са приети ще се решава от вторичните критерии и от третичните такива..
В този смисъл..бих се съгласила, че е редно да има много вторични и третични критерии в ДГ, ако до тази ДГ има друга в която няма такива, а изборът равноправен..( в някой квартали има такива щастливи изключения- две Дг една до друга..) За съжаление, най-често места няма поне в едната..(т.е..нулев прием) и..пак родителите нямат избор..
За да може родител да избере дали д акандидатства в една или друга ДГ, трябва да има РАВНОПРАВЕН ИЗБОР.
Не ТАЗИ градина, която ме устройва като критерии да е в Люлин, а аз да съм в Младост..
Трябва в Младост да имам избор..
Какъв ти избор...то места няма..аз искам..капризи..
Ей това е проблема..
МЕСТА НЯМА..
За това , дефицита поражда условия за спекула..
Тъкмо да се ограничи спекулата и...някой се усетил,че изпуска кокала и..в изходна позиция..
Дано не се допусне..(или поне да не е масово..)
Впрочем..ДГ която си харесвам най-много е точно с директорка, която би направила най-големи ограничения в приема..(е..тя така или иначе го е свела до нулев за обикновените деца, като е уплътнила с парашутисти още преди новите правила, но...това не е нищо чудно)..
...
Аз имам въпрос..Може ли да се държи сметка за вече упътнените групи.
Има ли начин да се потърси сметка (и на кого) за това,че две групи с общо 40 места са в момента със 76 деца ?

# 1 458
Дори сумирани варианти 2+3 от анкетата не дават мнозинство от 50 % (спрямо всички 12 хил). Не мисля че можете да я приложите като аргумент в общината за избор на родителите.

Ще видим до края на 11.05. Питайте някой от агенция за проучване на общественото мнение - броят на гласувалите към момента е достатъчен, за да се определи общото мнение.

Ще преценя дали да не пусна посещащо писмо до тези, които още не са гласували. Разбира се, това писмо ще е напълно неутрално.

Я.Дж.

# 1 459
Колегите вече обработват този случай и ще пишат на .............................
Не се безпокойте - до един-два работни дни бъде решен.

Това съобщение го пратихте на 30.04.2009г., но от тогава никой нищо не е отговорил на проблема. Моля, Ви да пишете за конкретния проблем, защото от 1 месец не и дава да си влезе в профила, а класирането наближава.

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 13:44 от mimozaw

# 1 460
Копирам си поста от другата тема с малко допълнение:

Браво, г-н Джонев!  Hug

Тези обяснения, които давате ДНЕС, трябваше да дадете още на 30 април, когато пуснахте анкетата. Нямаше да отнесете ТОЛКОВА негативи и недоволство, колкото отнесохте в последните 2 седмици. 
......
Да, така е. Това, което се случва в момента е преврат, организиран от няколко директора. Може и други фактори да има, не знам.....

Само това да бяхте казали публично преди 10 дни, щеше да Ви спести куп огорчения. Simple Smile
Казвате, сам сте поел отговорност за много действия и решения, за които Общината няма капацитет. Чудесно, поздравления!   smile3501
Ние знаем, че Общината не става за нищо и че не може да реши свястно нито един от проблемите!
Говорите за публична политика и обществен опит и много добре го обяснявате. Като сте се нагърбили да носите отговорност за тези процеси, не се оплаквайте, че Ви тормозим и пречим. И нашите (родителски) реакции са част от процесите. Би трябвало да го разбирате, защото и Вие сте родител.  Peace
Сега, ако е възможно, направете така, че системата да работи безаварийно, за да не виждаме повече съобщения от типа "В момента системата не работи. Опитайте по-късно." и да не се срещат празни полета вместо детски имена (ако може).

.......
Друг е въпросът дали няма да реша системата да предлага класиране на граничната група (според избора на родителите), пък директорите да си преценят дали да го приемат или не. Ще помисля за това.
Я.Дж.
Е как така?! Имате ли право Вие да вземате такива решения относно класирането и да ги налагате на директорите?!  ooooh! ooooh!

# 1 461
Колегите вече обработват този случай и ще пишат на .............................
Не се безпокойте - до един-два работни дни бъде решен.

Това съобщение го пратихте на 30.04.2009г., но от тогава никой нищо не е отговорил на проблема. Моля, Ви да пишете за конкретния проблем, защото от 1 месец не и дава да си влезе в профила, а класирането наближава.

Както писах на ЛС - лично съм проверил този профил преди време и всичко му е наред. Има кандидатури, точки - всичко.

Единствено паролата може да не е наред. Говорихме по телефона - ще разрешим проблема.

Я.Дж.

# 1 462
Копирам си поста от другата тема с малко допълнение:

Браво, г-н Джонев!  Hug

Тези обяснения, които давате ДНЕС, трябваше да дадете още на 30 април, когато пуснахте анкетата. Нямаше да отнесете ТОЛКОВА негативи и недоволство, колкото отнесохте в последните 2 седмици. 
......
Да, така е. Това, което се случва в момента е преврат, организиран от няколко директора. Може и други фактори да има, не знам.....

Само това да бяхте казали публично преди 10 дни, щеше да Ви спести куп огорчения. Simple Smile
Казвате, сам сте поел отговорност за много действия и решения, за които Общината няма капацитет. Чудесно, поздравления!   smile3501
Ние знаем, че Общината не става за нищо и че не може да реши свястно нито един от проблемите!
Говорите за публична политика и обществен опит и много добре го обяснявате. Като сте се нагърбили да носите отговорност за тези процеси, не се оплаквайте, че Ви тормозим и пречим. И нашите (родителски) реакции са част от процесите. Би трябвало да го разбирате, защото и Вие сте родител.  Peace

Да. Мисля, че проявявам достатъчно търпение.

Забележете, че аз нямах желание и намерение да говоря тези неща, за да не злепоставям никого. Предпочитах да поемам негативи върху себе си. За съжаление, принуден съм от обстоятелствата да кажа повече, отколкото възнамерявах.

Цитат
Сега, ако е възможно, направете така, че системата да работи безаварийно, за да не виждаме повече съобщения от типа "В момента системата не работи. Опитайте по-късно." и да не се срещат празни полета вместо детски имена (ако може).

Точно на това сме фокусирани в момента. Бъгове в системата в момента няма и така е от доста време - огромната част от проблемите за влизане се дължат на потребителски грешки. Помагаме на всеки възможно най-бързо. Целта е преди 15-ти да сме изчистили всички проблеми за влизане в системата, за които знаем и да сме отговорили на всички въпроси, за да остане последната седмица в резерв за решаване на проблеми в последния момент.

Ще прценим дали да не включим допълнителни изчислителни мощности в зависимост от активността на потребителите след пускане на индикацията за прием.

Цитат
.......
Я.Дж.
Е как така?! Имате ли право Вие да вземате такива решения относно класирането и да ги налагате на директорите?!  ooooh! ooooh!
[/quote]

Не, системата няма да *налага* това решение, а само ще даде предложение - ако зачетете желанието на родителите (класирането да е обективно чрез номер от системата), то би трябвало да класирате тези и тези деца. Директорът ще прецени какво да направи. Той ще може да класира което и да е от децата в граничната група. Ще помисля - не съм решил какво да правя още.

Я.Дж.

# 1 463

Аз имам въпрос..Може ли да се държи сметка за вече упътнените групи.
Има ли начин да се потърси сметка (и на кого) за това,че две групи с общо 40 места са в момента със 76 деца ?

Може, но не мисля, че е добре да се търси сметка. Най-малкото, защото тези деца вече са записани и не могат да се отпишат. Второ, миналата година регламентът не беше юридически установен. На практика се прилагаше "доброволно" (т.е. под натиска на Дирекцията Simple Smile). Не съществува правилник, по който решенията на директорите да бъдат оспорени за миналата година.

Не случайно настоявах новия регламент да мине през СОС - както и настоявах въобще да има нов регламент. Simple Smile

Освен това, един такъв спор в момента само би отклонил вниманието, без да има практическа полза.

Я.Дж.

# 1 464
  • гр.София

Я.Дж.
Това ми хареса Laughing
 И после публичен дуел между  двама татковци-единия на детето от с-мата,другия на фаворита на директора.

А също и това Peace

число от системата. Аз имам списъка на всички градини, които първоначално точно така решиха. Ще го публикувам, ако се окаже, че те са натиснати да променят решението си.

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 14:57 от blanc

# 1 465
Аз само не разбрах кога трябва да се вземе този входящ номер - на 25.05.2009г. ли? И  от къде -  от самия сайт или директно в ДГ?

# 1 466
Аз само не разбрах кога трябва да се вземе този входящ номер - на 25.05.2009г. ли? И  от къде -  от самия сайт или директно в ДГ?

Не. За градините, които изберат число от системата, номерът ще бъде зададен от системата още в момента на класирането. Това ще бъде извършено публично на 22.05 по време на срещата за граждански контрол. Резултатите ще са известни още на 23.05.

Я.Дж.

# 1 467
  • София
Здравейте имам питане дано не съм пропуснала някъде вече да е отговорено уж четох. Как е възможно да ми се промени номера с по-голям аз съм по старите правила за 2005г. вече втори път мърдаме назад а не напред в списъка. Записаните прередили ни нямат предимства за да се каже,че е това? Аз когато си деактивирам кандидатурата и отново активирам в последствие съм отново най- отзад на опашката, а не ми връща номерът който сме били стигнали преди дезактивацията. Бясна съм вече на тая система предполагам не само аз де, но се мъча да намеря логично обяснение за всичко това Shocked

# 1 468
Здравейте имам питане дано не съм пропуснала някъде вече да е отговорено уж четох. Как е възможно да ми се промени номера с по-голям аз съм по старите правила за 2005г. вече втори път мърдаме назад а не напред в списъка. Записаните прередили ни нямат предимства за да се каже,че е това? Аз когато си деактивирам кандидатурата и отново активирам в последствие съм отново най- отзад на опашката, а не ми връща номерът който сме били стигнали преди дезактивацията. Бясна съм вече на тая система предполагам не само аз де, но се мъча да намеря логично обяснение за всичко това Shocked

Дайте ЕГН на детето на лично съобщение, за да проверим. Не прибързвайте с изводите.

Много моля, за конкретни проблеми ПЪРВО пишете в обратна връзка. Така ще можем да помогнем на повече хора по-бързо. Пишете тук, ако не получавате разрешение на проблема до 3-4 работни дни. Благодаря за разбирането!

Я.Дж.

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 15:51 от kg.sofia.bg

# 1 469
Г-н ДЖОНЕВ, благодаря за разясненията! Моля да посочите приблизително кога ще бъде внедрен регистъра на детските градини и ще се изчисли подточка по доп критерии К1-братче/Сестриче.В момента статуса на братчето е ЗАПИСАН в съответната детска градина /набор 2005 г./, но заветната подточка я няма! Предварително благодаря!

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 16:36 от valgin

Общи условия

Активация на акаунт