ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 428
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София
...Не се притеснявайте..кораба потъва нормално..Места няма...За това пък, всички свободни такива, ще бъдат заети до 4 седмици.. Peace...
За сметка на това пък, студената вода е в достатъчно количества за всички..
Черен хумор..
newsm10
То е ясно, че няма да ни огрее Confused
Все пак искам да БЛАГОДАРЯ на екипа на ИСОДГ за добрата организация, информираност и  улеснение за кандидатстване.
Бих предпочела обаче да вися с дни на опашка, но да е сигурно, че ще приемат детето ми.
Отивам да пия една студена вода, и да се надявам догодина да са построили детски градини и да има повече места.

# 1 036
  • offshore & overseas
Интересно, като има такова огромно търсене, защо няма почти никакво предлагане?! Thinking
Но не бързайте да се предавате, още нищо не се знае, нека поне първото класиране да изчакаме! Peace

# 1 037
Не съм съгласна, че 40% няма да стигнат. Господин Джонев беше дал някакви данни за миналата година, които показваха, че за приетите деца тези със социалните предимства не са на първо място за набор 2006, а предимството брат/сестра. Ако имам време ще изровя статистиката, но дано съм права, че ако 40% не стигат явно нещата са мнооооого по-зле от колкото си ги представям.

# 1 038
а в крайна сметка има ли отделна бройка за социалните newsm78, ако няма- ние с нормалните семейства, чиито мъже не ни бият и т.н., нямаме шанс....

# 1 039
  • offshore & overseas
а в крайна сметка има ли отделна бройка за социалните newsm78, ако няма- ние с нормалните семейства, чиито мъже не ни бият и т.н., нямаме шанс....
Има, 40% от обявените свободни места се приемат по социални критерии (което включва и инвалидност, мисля). Просто някои смятат, че това е много.

киша, ти няма ли да пробваш да кандидатстваш с набор 2006? Имаш право, а така шансовете ти се увеличават, защото местата са 2-3 пъти повече.

# 1 040
Има, 40% от обявените свободни места се приемат по социални критерии (което включва и инвалидност, мисля). Просто някои смятат, че това е много.

киша, ти няма ли да пробваш да кандидатстваш с набор 2006? Имаш право, а така шансовете ти се увеличават, защото местата са 2-3 пъти повече.
не, не искам да я пускам с набор 2006, това значи и да тръгне от 6-годишните на уч-ще...нали newsm78...искам с брат й да са в поредни класове и да им смаля мах разликата..., а и в яслата, за която кандидастваме няма обявени места за 2006г
иначе щом 40% са за соц.критерии.....при нас има обявени 7 места и явно 3 са за социалните..., а ние останалите 50-60 човека се борим за 4 места ли.. #Cussing out

# 1 041
Цитат

Аз ли съм изпуснала нещо  Shocked
Нали щеше да има допитване тук - дали да бъде с входящи номера или един вид "лотариино" теглене на номер??????? И това всъщност кога ще стане и как точно????

Вероятно ще пуснем анкетата днес, но първо трябва да съгласуваме с Общината. Всички родители на деца, родени 2006 и по-малки ще получат писмо с обяснения. След това ще трябва да влязат в профилите си, за да изберат един от двата варианта: 'бързи пръсти' с обратен брояч или автоматично генерирано число с публичен регистър и контрол.

# 1 042
искам да попитам когато влизам в системата с ЕГН-то на детето и паролата ми пише ТОЗИ ПРОФИЛ Е ПРЕХВЪРЛЕН, после какво следва?

Вие сте потвърдени потребители. Вече трябва да влизате с адреса на е-поща, който сте регистрирали и старата парола. Следвайте инструкциите за актуализация на профилите:  http://kg.sofia.bg/?page=news&id=159

# 1 043
  • София

не, не искам да я пускам с набор 2006, това значи и да тръгне от 6-годишните на уч-ще...нали newsm78...искам с брат й да са в поредни класове и да им смаля мах разликата..., а и в яслата, за която кандидастваме няма обявени места за 2006г
иначе щом 40% са за соц.критерии.....при нас има обявени 7 места и явно 3 са за социалните..., а ние останалите 50-60 човека се борим за 4 места ли.. #Cussing out
Много грозно изказване, защо пък реши, че всички по соц. критерии ги бият мъжете им. Там влизат и близнаци и многодетни и сираци. Да в случая на обявени 7 места, 3 са за квотата на събиращите точки по соц. критерии и само 4 за вас, дето не ви бият мъжете.

# 1 044

Точно това е причината да твърдим, че списъците сами по себе си не са добра индикация за шансовете. Разбира се, че ако някой бъде класиран в една градина, той автоматично ще отпадне от опашките на всички други градини и те ще се преместят напред.

Поради наличието на гранични групи и други фактори, ще има нужда от няколко класирания, за да се запълнят всички места. Ще има и отказани записвания, които ще освобождават места за следващото класиране.

Ами именно за това не разбирам защо не се посочва с-у името на всяко дете по кое желание събира точките си в списъка на всяка детска градина - това е и добра индикация и няма нищо общо със защитата на личните данни! Защо отказвате тази информация?!?!?!?!

Защото това няма да Ви помогне.
Изчакайте индикацията за шансовете за прием в началото на май.

# 1 045
Моля ИСОДГ да коментират следното:

Възможно ли е третичното подреждане да бъде по ред на желанията - в смисъл, ако за дадено ОДЗ или ЦДГ има 20 деца с равен брой точки и подточки то те да се подредят в зависимост от това на кое дете тази градина кое по ред желание е. Примерно 10 от тези деца ще са писали тази градина по първо желание, 7 от тях ще са я писали по второ и 3 от тях - ще са я посочили за трето желание или четвърто и т.н. и едва тогава да се определят граничните групи и получаването на входящ номер да бъде четвъртично подреждане.  newsm78

Не.

Предимство на желанията вече е осигурено с допълнителните 3-2-1 точки по 1-2-3-то желание.

# 1 046
Абе хора вие за балами ли ни взехте или какво ! Нали уж нямаше значение кой кога ще си запише детето в системата ,а  сега се пее друга песен-входящият номер ще се използва в класирането!Ми кажете критериите си в началото  #Cussing out #Cussing out все пак повечето хора сме с еднакъв брой точки #2gunfire

Точно така! НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОГА СТЕ СЕ РЕГИСТРИРАЛИ В СИСТЕМАТА, стига да е направено преди 18:00 на 21 май 2009 г. Класирането на 23 май ще е само по точки.

Входящи номера ще са необходими само за кандидатурите, които попадат в гранични групи. Тези родители ще имат една седмица, за да заявят входящи номера. Заявката ще става само с покана по е-поща.

# 1 047
И аз да попитам нещо.
 Прегледах списъците на децата и точките им в 3 ДГ и 3 ОДЗ в района ни и забелязах дете с 9т. във всичките списъци. Не мога да се сетя как става това. Не трябва ли поне от поредността на желанията да е различен боря точки ?! 
А за това, че при прием 25 деца има 20 кандидата с 10 и повече точки ....  е не очаквах толкова деца с точки по социалните критерии.

Опашките по социални критерии още не са разделени - не може да правите такива изводи. Възможно е да има дете с 9 т. на всички опашки (освен първите три желания, където ще има 3-2-1 т. повече).

# 1 048
Момичета, имам един въпрос. Синът ми е роден 2008 и сега е на 11 месеца. Системата ми отхвърля регистрацията.
Логично ли е, т.к пишат, че няма ограничения във възраста за кандидатстване. Пиша им на формата за обратна връзка, но от месец нямам отговор. Това, ако не е безумие.

Не е нормално да не получите отговор за повече от 4 работни дена.
Още повече, че натоварването в момента намаля и отговаряме за 2-3 дена.

Нещо друго не е наред. Пишете лично съобщение с ЕГН на детето и Вашия мейл, за да проверим.

# 1 049
Аз имам едно питане - като се разделят опашките и да речем, че за социалната опашка, образно казано няма кандидати, как се разпределят тези места - минават към другата опашка или чакаме септември да се слеят двете опашки?

Общи условия

Активация на акаунт