ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 250
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
Извинявам се, че не мога да изчета цялата тема...
Има ли някаква яснота за така нареченото ориентировъчно класиране за шансовете ни за прием в началото на май? Днес сме 08.05....
Срока, който обявиха е до 15.05. Чакаме до тогава!

# 1 426
Щурчо, по повод предполагаемия живущ у вас Гошко: периодично в електронните и печатни медии се появява някое журналистическо проучване по темата, което включва въпросният журналист да се регистрира на адреса я на премиера, я на президента и то без проблем.
Така че „Кой живее у нас” е един сериозен въпрос, не е зле да изискаме и такава справка от общината ни.
Искам да кажа и това (без да влизам в тона на спора София – не-София), че според мен приравняването на настоящ и постоянен адрес не е в полза на родителите с постоянни адреси, но това впрочем е очевидно.

Напълно си права..
Честно казано..се замислям, дали мога да отида в Общината и да "отпиша" всички, които "живеят" у нас...и..те ...как точно ще го разберат? И...възможно ли е някой да се окаже БЕЗ постоянен адрес...или..без последен настоящ..?

# 1 427
  • София
Имам един въпрос към......който може да ми отговори,за което предварително благодаря.
Става въпрос за ДК7. "Детето посещава определени самостоятелни детски ясли най-малко 6 месеца преди записване (самостоятелните ясли трябва да са посочени поименно)" - Този критерий се изчислява автоматично и имам 0.0 т.
Аз съм заявила по-горе К5." Детето посещава самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване". и имам за това 1т.
Та въпроса ми е двата критерия имат ли връзка помежду си, както другите които са основани на постоянен и настоящ адрес или работещ родител/или в отпуск по майчинство/, който е социално осигурен ?

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 12:18 от p.mariana

# 1 428
  • София
Имам един въпрос към......който може да ми отговори,за което предварително благодаря.
Става въпрос за ДК7. "Детето посещава определени самостоятелни детски ясли най-малко 6 месеца преди записване (самостоятелните ясли трябва да са посочени поименно)" - Този критерий се изчислява автоматично и имам 0.0 т.
Аз съм заявила по-горе К5." Детето посещава самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване". и имам за това 1т.
Та въпроса ми е двата критерия имат ли връзка помежду си, както другите които са основани на постоянен и настоящ адрес или работещ родител/или в отпуск по майчинство/, който е социално осигурен ?

Не, това означава, че ПС на детската градина, за която кандидатстваш не е приел този допълнителен критерий да важи за тяхната детска градина при вторичното подреждане на децата с равен брой точки от основните критерии!

# 1 429
  • София

Не, това означава, че ПС на детската градина, за която кандидатстваш не е приел този допълнителен критерий да важи за тяхната детска градина при вторичното подреждане на децата с равен брой точки от основните критерии!

Hug Благодаря bubche

# 1 430
  • Върху лъчите на Слънцето.
Щурчо, по повод предполагаемия живущ у вас Гошко: периодично в електронните и печатни медии се появява някое журналистическо проучване по темата, което включва въпросният журналист да се регистрира на адреса я на премиера, я на президента и то без проблем.
Така че „Кой живее у нас” е един сериозен въпрос, не е зле да изискаме и такава справка от общината ни.
Искам да кажа и това (без да влизам в тона на спора София – не-София), че според мен приравняването на настоящ и постоянен адрес не е в полза на родителите с постоянни адреси, но това впрочем е очевидно.

Да... това не е в интерес и на Общината, защото въпреки данъците, които ще вземе от новодошлите, ще се задълбочат всичките и проблеми. Крайно време е да се ограничи този поток от хора!

# 1 431
Анон, няма да те изядем..
Общо взето нищо ново не казваш  Grinning ..просто..някой сме го прочели преди време...други никога няма да го прочетат, понеже не гиинтересува , а им харесва да имат отдушник по когото да изливат помия..
Личното ми мнение за Джонев , както и за СИСТЕМАТА нямат никакво значение.. Фактите са,че софтуера за тазгодишното класиране е написан за около седмица и напълно естествено се оказа,че се дебъгва "в крачка"...
Колко струва СИСТЕМАТА.. не е наша работа, макар ние да я плащаме реално. Просто..СИСТЕМАТА е измислена добре, идеята й е да обсужва ОБЩИНАТА и.. между другото, нашите деца са само ПРЕДТЕКСТ да се събере всичката тази информация накуп..
Впрочем..вероятно миналата година от Общината още не са си давали сметка за какво могат д аползват тази огромна база данни и как могат да я допълват с всичко, което им е нужно, но..вече са наясно, така че...по всяко време могат да добавят критерии ... каквито са им НУЖНИ за да събераат информацията, която им липсва..
Е..само от семействата с деца, но...всяка година излизат все нови и нови...
Мисля,че скоро може да закрият статистическия институт..Със сигурност информацията, която той събира не е толкова пълна, достоверна и актуална..
Просто...трябва да спретнат подобна СИСТЕМА и за пенсионерите...и..картинката ще е пълна..

# 1 432
  • Върху лъчите на Слънцето.
Просто...трябва да спретнат подобна СИСТЕМА и за пенсионерите...и..картинката ще е пълна..
Ех, че ги улесняваш с идеи... толкова е лесно да им връчат по една анкета за попълване, срещу която след това да си получат пенсията... не си попълнил - няма пенсия - както беше преди и с анкетите в "системата" - достъп само след отговор на анкета.
 Joy

# 1 433
Ех, че ги улесняваш с идеи... толкова е лесно да им връчат по една анкета за попълване, срещу която след това да си получат пенсията... не си попълнил - няма пенсия - както беше преди и с анкетите в "системата" - достъп само след отговор на анкета.
 Joy
Именно..
А там..- данни за "децата им"... (защото за внуците вече имат...)
Пък..за всички попълнили данните - 10 лв еднократно...подарък..
ЕХ..
..
Не им искам комисионна за идеите..искам места за всички деца в ДГ..

# 1 434
Момичета, не ми се сърдете за въпроса.

В опцията за трудовия статус, район месторабота какво се пише - къде е регистрирана фирмата или къде се намира сградата й, където работя?  Crazy

# 1 435
  • София

В опцията за трудовия статус, район месторабота какво се пише - къде е регистрирана фирмата или къде се намира сградата й, където работя?  Crazy
Сградата в която работиш.

# 1 436

Хубаво ти е отговорила Анна..
Но..можеш да напишеш този адрес, който може да докажеш.. Peace (ако можеш да докажеш и двата- пиши който ти е по-удобен)

# 1 437
г-н Джонев искам да ви попитам защо след като допълнителните критерии са общо седем на брой,директорките са решили да има в техните детски градини само по три или четири допълнителни точки.След това ще има третично подреждане,ами то да беше по останалите допълнителни критерии.В момента събирам 8.4 Т.но във въпросната детска градина съм с 8.2 Т.и най вероятно ще остана за третично подреждане,Защо не се поглеждат и останалите допълнителни критерии и чак тогава ако е нужно да се прави допълнително подреждане,анкети и други създаващи паника неща.Благодаря!  

# 1 438
г-н Джонев искам да ви попитам защо след като допълнителните критерии са общо седем на брой,директорките са решили да има в техните детски градини само по три или четири допълнителни точки.След това ще има третично подреждане,ами то да беше по останалите допълнителни критерии.В момента събирам 8.4 Т.но във въпросната детска градина съм с 8.2 Т.и най вероятно ще остана за третично подреждане,Защо не се поглеждат и останалите допълнителни критерии и чак тогава ако е нужно да се прави допълнително подреждане,анкети и други създаващи паника неща.Благодаря!  

Споко,..има ДГ, които изобщо не са посочили критерий..
Те са си били "ЗА" жребий или време на подаване на заявките, още от самото начало..
Сега обаче, ще се наложи и третични критерии да измислят...(нищо,че са отхвърлили всички вторични).. ooooh! ooooh! ooooh!
Изобщо...нямам думи...
За времето, което отделихме да изучим правилата за прием и всичко свързано с кандидатстване, класиране, записване, критерии, допълнителни критерии, третични методи на подреждане и ..всякакви други нови термини, със сигурност можехме по едно образование да изкараме...допълнително..(примерно още една магистратура..)
На всичкото отгоре, се оказва напълно безполезен труд..защото седмица преди самото класиране, всичко това което цяла година дъвчем и предъвкваме, просто няма да е това..а ще е съвсем друго..
Това ако не е подигравка с родителите...

# 1 439
  • София

Той живота на там си върви.Всичко в една система, всички под общ знаменател, камери на всеки метър, следене със сателит и прочие  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт