слухов апарат за възрастен човек

• 1 712
  • 4
  •   1
Отговори
дядо ми е на 90 години и отскоро вече чува доста трудно викаме му в ушите  буквално и тогавва чува , имали някакави слухови апаратчета на свободна продажбаподходящи за всеки  или лекар  трябва да изпише точно подходящият за него и ориентировъчно какво струват
 И още един въпрос току що прочетох в интернет че след издаване на документ от лкк  към дирекция соц подпомагане може да се кандидатства за целева помощ за такъв апарат , ако някой има впечатления да сподели как става това

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 18:12 от кейт888

# 1
  • София
Наскоро ми се наложи да потърся слухов апарат за бащата на мой приятел. Най-евтиният такъв е 400 лева. Не се препоръчва да се купува без лекар да е видял дядо ти.
Не знам дали се поема от НЗОК - ако е така - би трябвало решение на ТЕЛК според мен.

# 2
баща ми ползва слухов апарат, който му дават безплатно, мисля че до 400 лв. покрива касата но дядоти трябва да има аудиограма и незнам другите подробности. най-добре се консултирай с личният му лекър, мисля че цялата процедура не е толкова сложна, на 5 години му се полага нов апарат

# 3
                           мисля, че попаднах на инфо, което май ще ти е полезно

НАЧАЛО / СЛУХОВ АПАРАТ ПОДПОМОГНАТ ОТ ДИРЕКЦИЯ СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ

4 стъпки за Слухов апарат подпомогнат от Дирекция “Социално подпомагане”

Стъпка 1. От личния лекар се получава направление за специалист УНГ.

Стъпка 2. С направлението в специализирана комисия (В София, такива комисии има в Клиника по професионални заболявания, Окръжна болница, ИСУЛ, МВР болница и др.), се издават медицински протокол и аудиограма.

Стъпка 3. Дирекция „Социално Подпомагане” в общината по местоживеене издава заповед със съответен лимит за слухов апарат и батерии за него.

Стъпка 4. Получените документи и аудиограмата от лекарската комисия ще ви помогнат да получите подходящ слухов апарат.

# 4

Общи условия

Активация на акаунт