Великденски яйца боядисват МАРТенските ни деца!

• 16 291
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
Бейби Мони, много драстично решение да спираш кърмата. От всички консултанти никой ли не ти каза начин да намалиш цеденето? Според мен е повече от нормално, щом всеки път цедиш докрай, гърдите да ти правят проблем, просто си поела лошия и трудния път и пътят наобратно наистина е труден. Но ако си решила това с хапчетата, разпитай Хедра или друго светило, има билки за намаляване на кърмата, може поне да пробваш да я намалиш и от там нататък да я регулираш. Ако само цедиш за облекчение, не помага ли? То не става за един ден да се почувстваш по-добре, но за 2-3 се регулират нещата. Аз едвам си изтърпявах гърдите през тия дни, но гледах на цеденето като на нещо мнооого лошо, затова и с голям страх цедих, точно, колкото да не умра от болки в гърдите. Ти си знаеш най-добре де, в крайна сметка при всички положения е по-добре да се спасиш от мастит, ако са толкова крайни нещата, просто се чудя кой те е консултирал толкова, че ти все още си на дередже цедене докрай. Зелеви компреси пробвала ли си, казват, че намаляват лактацията, много хубави съвети има при пълни гърди, съчувствам ти, защото и аз минах от там, просто не си позволих да започвам с цеденето, защото при гърди като нашите се получава хиперлактация и става страшно. Разпитай все пак за начини да намалиш кърмата, преди да я спреш. Предполагам е същото лекарство, но в по-малки дози. Успех!

# 136
Шу, поздравления за хубавите новини - все така да е! Hug

baby_moni, наистина ли няма друг начин да намалиш кърмата? Пусна ли тема в кърмаческия? И аз като Nagaina бих те посъветвала да изчерпаш всички други възможности и тогава да спираш кърмата. Дано скоро нещата се подобрят при теб! Praynig

Рая тази нощ беше пак голямо бебе: спа от 23:50 до 7:30, с едно малко цокане към 6 часа. Забелязвам, че сама си регулира режима и сама от седмица се опитва да си проспи нощното хранене.  Simple Smile

# 137
Привет  Hug
Вчера просто нямаше такъв ден  ooooh! Ей, не мигна това човече. Заспива и спи макс 15-20 минути и рееееев. В чудо се видях. реших да излезна навън, заспа, но в момента в който стигнах парка - рееееев. Нищо не помогна - гушкане, папкане, шъткане. Луднах. Крила съм се в парка по алеите, срам ме хвана от него  Embarassed Другите деца сладко си спинкат, а моят цепи горите. А знам, колко е неприятно когато детето ти спи, друго да се цепи и да го буди.
Изобщо вчера беше ад. Едвам се прибрахме. В къщи положението беше почти същото, добре че имаме въртяща се играчка над леглото, та 20 минути тишина. Но аха да притвори очи и се оцъкли, сакън да не изпусне нещо. След банята едвам се приспахме, но пък през нощта спа  newsm44 от 21.30ч до 1ч, цоцна малко, после чак в 4.30ч се присети че не си е доял нощес. но после откара до 6ч и айде пак сме по график.
Сега заспа, и то в кошарката, пък ще го видим днес на какъв хал ще е. Дано успеем да излезнем малко, че в къщи не се издържа вече.

# 138
Добро утро и от нас  Grinning
Ние сме добре, по цял ден сме навън и е голям рахат, както за малкия, така и за мен!
Искам да питам мамите-софиянки, пазарували в Джъмбо...подариха на Радо комплект за новородено, но всичко му е малко и мисля да го пусна в Продавалника...да знаете какви парички струва?  bouquet

# 139
  • Варна
Здарвейте мами  Hug
Бейби мони и аз смятам че това да си спреш кърмата нарочно е твърде крайно решение. Аз съм като теб и азбсолютно те рабирам , но не бих си спряла кърмата, каквото и да ми коства това ще продължавам да се цедя. Имам много кърма от самото начало и ставам на буци точно след 1 час, а след 2 максимум 3 вече съм се запушила, и по цял ден и нощ се цедя. Много е изтощително, наистина и отнема цялото ми време, но няма начин, предпочитам да я храня с кърма и затова съм упорита. Ние сме само с таткото, нямам помощтници и напълно те разбирам как се чустваш. И аз в началото имах чуството че само това правя и нямам време за принцесата ми да си я гушна,и се чуствах доста зле и виновна, но направих всичко възможно, свикнах да се цедя по бързо и сега имам време и за нея и за пране и за малко почивка. За съжаление това е един омагьосан кръг от който няма измъкване, когато спи се цедя, като стане го изяжда и като заспи се почва пак цеденето и пак и пак, но по- добре с кърма щом имам и докато имам. Кофти е за нас, но е по- добре за бебето. Ти си решаваш,миличка, но не бързай а добре помисли преди да спреш кърмата си. Желая ти успех  Hug
Иначе ние сме горе долу добре. Тъпите гадни колики си установиха май режим - пика ни е от 23.30 до 2.30 и имам чуството че ни чува целия град - в тази тишина ние крещим като луди  ooooh!  Ама като го боли милото какво да направим  Confused  Днес ще ни е първата разходка, дано навън е по - спокойна миличката, макар че тя си е спокойна винаги освен когато я боли коремчето.  ooooh!  Тогава е малък ад  #Crazy 
Хайде лек ден на всички и приятно разходки , днес времето ще е страхотно  Hug 

# 140
  • София
Здравейте и от нас. Вчера и днес имаме нов нощен номер. След яденето в 2 ч. (като часовник е, бе!) се размърдва към 6 ч., вземам го върху мен и си спим до 7.30 - 8 ч.  Whistling 

Я да питам ползващите памперси Памперс дали имат хабер за някаква нова разфасовка  newsm78

В момента върви агитация за две срещи, но може да стане една: в Западния парк на 25.04.2009 г. - ИСКАТЕ ЛИ????....

СЛЕДВАщА ОБщА СРЕщА НА 25.04.2009 Г. СЪБОТА 14 ч. ПАК В БОРИСОВАТА ГРАДИНА ОКОЛО ЕЗЕРОТО. Записали се: зелено човече, Елг, Тони_ст, Дидето, ТаняР, поли+, Васида, Елвинг, Вероники, Вили_ст

Я да се преброим Люлински и неЛюлински мами за среща в Западен парк - Централен вход - 14 ч.  ПРЕДЛАГАМ ДАТА 21.04. (вторник) - РАБОТЕН ДЕН - КАЖЕТЕ МНЕНИЕ: Зелено човече, Елг, Росикв, Айрис, Сиа, Елвинг, Вероники: Западен парк, ТаняР

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 10:00 от зелено човече

# 141
Ей, днес мога да кажа добро утро!
Така хубаво си отспах. Нашия тати като гушне малчо и той може да откара по 3-4 часа в него и снощи го взе в 8  и ми обеща чак в 12 да ми го даде със сменен памперс даже, готов за ядене. И си поспах самичка спокойно 3 часа, а за през нощта карах с неговата тактика, спа ми върху корема и беше спокоен, и аз си починах хубаво. Само дето сега сутринта пак го мъчи коремче и пак няма да мога май да се отлепя от него. Много странно нещо забелязах - преди 1-2 седмици започна да ака 2 пъти дневно, някъде и по това време спря да се гърчи от коремче и да реве безпричинно. От 3 дена обаче хем кърменията ми зачестиха, хем започна да си ака след всяко ядене, и болките пак започнаха, абе все едно е пак новороден.

Иначе вчера и двамата бяхме на лекарски проверки - той досега е качил 1.600 кг и 4 см, похвалиха ни хубаво, размина ни се ваксината - другия месец. Аз бях на гинеколог, много ми се радва докторката колко прекрасно съм възстановена, направо като нераждала. Изписа ми едни глобулки и после да се пробваме с интимности, ама тая сухота как ще я преживея, не знам. А да, и трябва да пия ъпото желязо още 2 месеца Tired

# 142
Момичета, аз пак ще ви питам за ваксината Пентаксим. Как я продават - в опаковка по една доза или по три (за 3-те месеци, които се слага)? Ако е по 1 доза, значи ли това че всеки месец си купуваме и даваме по 60 и няколко лв?

Едната струва 60лв за жалост  Money
.....................

Аз не знам защо си мислех че трите общо са толкова! Голямо заблуждение, ми то излиза бая скъпичко  ooooh! само пари да се дават . малейййй  Money

Зелено човече, на мен много ми допадна срещата в Западен парк да е във вторник, именно щото е работен ден. Иначе през почивния трябва да се помъкна с челядта та не му се вижда края. Но както решите, ще се опитам да се включа най после

# 143
 ooooh! блазе ви,аз не мога да се похваля с добро утро.Снощи си приспах синковеца в 9 и спа до 12,до тук добре,след това реши да се буди през 1 час усверепял от глад,викам си айде рахат да има да цока по - малко и да спи,но вече в 3 не издържах и си викам сега е момента да го пробвам с водичка,нали трябва да спираме нощните хранения  Whistling ей кой дявол ме накара не знам,като му удари един рев та чак сега заспа.Давам му да яде,той от бяс плюе и реве над шишето,абе чудо.
Цветке и ние сме така на вънка и мен срам ме хваща,всички ме гледат и  викат ем то тва малко бебе къде го изкара,той за тва реве  ooooh!,гадни бабушкери,
Но днес го връчвам на баба му и отпрашваме с баща му в Одрин на пазар  Mr. Green, че памперсите свършиха,да заредим нови  Peace

# 144
Добро утро мамчета!!!Гледам говорите за режимите на бебетата,аз честно казано не съм се стремяла да и създам някакъв точно определен режим на Радост, но пък за сметка на това тя си направи перфектния режим огладнява си през 2.5-3 часа, и вечер от 21 до 23.30 (т.е. след банята) е будна и после като хапни към 23.30-24.00 заспива и чак към 3.30 се буди, но тогава давам само вода и биберон без да я храня на тая тактика ме светнаха в родилното, сестрите а и майка ми дълги години е работила в отделение за недоносени бебета и ми каза че след 24 часа въобще не са давали на бебетата мляко,само вода.Та така си я редя аз малката вечер,малко ми е жал че действам така даже си се обвинявам, но пък мисля че коремчето и трябва да почине вечер!baby_moni аз имах много проблеми също с кърменето имах чувството че освен да се цедя и да кърмя друго не правя,даже бях на път да направя мастит,ама ми се размина, биха ми инжекции за отпушване на каналите и после пих три пъти по половин хапче за намаляване на кърмата(то хапчето мой е за спиране на кърмата, но ми дадоха само по половин за намалее само).Не знам как се цедиш, но да споделя аз как го правих давам на малката да суче примерно от дясната и като я държа 20-25 мин на гърдата после изцеждам дясната,т.е тази гърда от която съм дала да суче и другия път пък давам от лявата и изцеждам лявата и така и след 10-я ден от както бях почнала да я кърмя започнах да не се изцеждам.Абе голяма мъка беше на всичкото отгоре и зърната ми се разкървиха и плюс изцеждането в комбинация беше просто думи нямам.По едно време ревях и я кърмих,ревях и се изцеждах,охххх като се сетя и ми се доревава пак,още не съм забравила болката.Така разказах ви моите патила с кърменето,сега слава на Бога се кърмим че и от време на време се и дохранваме щото  малката си е доста лакомичка а пък аз покрай грижите за нея и домакинската работа все забравям да ям и познайте дали има да сучи нещо ама карай, да сме живи и здрави!!!!Това е от мен за сега,изпращам ви целувки,после пак ще пиша !!!

# 145
Здравейте и от нас. Вчера и днес имаме нов нощен номер. След яденето в 2 ч. (като часовник е, бе!) се размърдва към 6 ч., вземам го върху мен и си спим до 7.30 - 8 ч.  Whistling 

Я да питам ползващите памперси Памперс дали имат хабер за някаква нова разфасовка  newsm78

Зеленко, ние по неволя взехме следващия размер - 3 на Pampers. Ми след като Рая на 2 пъти се оака буквално до врата при добре затворен памперс №2 решихме, че са и малки и така се оказа де... Та нямаше в аптеката на Либеро 3-ти размер и взехме малък пакет на Pampers, та сега сме с него. Още не се е изприщила  Praynig и е ОК - по-тънички ми се виждат, ама до сега не са пропуснали. Ние обаче си харесваме Либеро и купихме 3-ката най-големия пакет.

# 146
Привет и от нас. Вчера не ми остана време да седна на компа, та днес наваксвам с четенето на 7 страници....
Но да питам - има ли и други бебета, които и гушнати, полюшквани, подрусвани и т.н. продължават да реват?  Rolling Eyes Понякога направо в чудо се виждам.  ooooh! В някои дни знам точно защо плаче - усещам го като е гладен, или като иска да ака, или му се спи. Друг път - връзката между нас все едно се къса и просто не знам какво иска.  Rolling Eyes Егати майката съм.
Ох, и Мария вчера плака от 16.30 до 23.30ч с паузи само за хранене. На моменти чак се чудя дали нещо не я боли. Слава Богу през нощта спи до 6-7ч сутринта без да се буди. Имаме 5-6 хранения за денонощие. Вода или чай не пие. Не иска, а и аз не я насилвам. За рева педиатърката препоръча да я научим със залагалка. Тя все плюе биберона, но накрая май намерихме вярната форма и материал - Нук каучукова тази единствено и допадна.
Кенгуру ни подариха на погачата такова на Джордани дето Тони го е показала и то става за новородени, но ортопедката оня ден ни каза след 2рия месец да я слагаме в него.
Глафира, и моя мъж е луд по компютърните игри. Като играе ни приема, ни предава и аз супер се дразня.
Зеленко, много мъчно ми стана след като прочетох какво се е случило със запасите ти от кърма.
Добро настроение  Hug  Не искам да си представям какво сте преживели. Но лошото е вече зад гърба ви, така че гледай напред и бъди спокойна заради Марти.
Честити месечинки на бебоците   bouquet
Да се похваля вчера ми преведоха 250лв помощта за раждане от социялните и си получих жирафа от играта с мечетата на Памперс (снаха ми беше събрала и ми даде мечета). Въобще не съм доволна от Памперс. На кръста на Мария и излязоха малки червени пъпчици. Отделно 2ката и стягаше на крачетата, та минахме на 3ка и сега при дрискане леко пропуска около крачетата.
Хайде, че прекалих Simple Smile Слънчев ден  Hug

# 147
  • София
Здравейте момичета
Аз тези дни луднах просто. Първо на Ели и излязоха крусти (корички), само че не отгоре на главата, а между и на веждите. Ужасна работа просто. Лекарката ни изписа някакво мазило - дано помогне. Отгоре на всичко и избиха ситни пъпчици по лицето. Аз пия доста кисело мляко - дали не е от това  newsm78 . Какво мислите дали не трябва да спра млечните продукти за известно време.
Онзи ден я кърмя и забелязвам, че лявото и ухо е цялото жълто - все едно е текъл секрет от него. Не искам да ви казвам какво ми мина през главата - за една минута имах чувството, че ще полудея. Веднага звъннах на лекарката и тя ме успокои. Като я видя вчера каза, че при къпането явно и е влязла вода и това е ушна кал, която да почиствам с преварена вода. Само се чудя от къде се е събрала тая кал, като всяка вечер и почиствам ушетата. Тази сутрин пак беше текло доста, чак пижамката на рамото цялата беше оцапана Sad

На нас не ни сложиха ваксината - Елица е още със жълтеница. Сега ще и взимат кръв за пълна кръвна картина. Лекарката каза да давам някакъв чай - Блевит, само че никъде не успявам да го намеря. Някой знаели къде се продава?
Съответно не ни даде направление за ортопед - педиатърката каза след ваксината, че не е добре да я разкарваме много преди хепатитната ваксина. Иначе и направи механичния преглед на крачетата и каза, че са добре, но аз държа да я видят на ехограф.
Иначе Ели е 3500 гр и 52 см - похвалиха ни, че добре растем. Слънце, ако още сверяваш данни: Ели се роди 2700, изписаха ни 2630, на 10 ден беше 2850, на 22 ден 3150, на месец и 3 дни 3500.

Вчера в клиниката се засякохме с ТаняР.  Малката Билянка е голяма сладуранка с едни хубави бузки. Браво на нея много е пораснала - да и е жива и здрава.

Ухх оплаках ви се, ама много ми се струпа тези дни. Хайде хубав ден от мен - ще се оправям за разходка.

# 148
здравейте мамчета,
ние през нощта неискаме да сме сами. Като заспи в 23ч и към 2ч мрънка. Днес даже неискаше и водичка, ама пиина малко и откърти до 6ч при нас. Може и аз да я уча така, но ми е мъчно като се размрънка. Тя нали не плаче, та немога да разбера какво и е. Нас ни боли коремчето през нощта.
Днес започнахме капките за рахит, за зъбките и направихме първото тонизиращо масажче. Май и хареса, защото не се дърпеше.

Белла- ако ходя до Джъмбо тези дне ще ти кажа колко струват.

хайде от нас   bouquet

# 149
здравейте отново,какво ли не опитах за гърдите,в смисъл пробвах всякакви начини да цедя,отначало цедях двете на един път,цедяла съм докрай и съм оставяла,започнах да цедя на 3 часа едната,и хапчета какви ли не пих,даже по едно време бях на антибиотик,вчера доки ми каза да съм давала да сучи от едната гърда и да цедя другата,е направих го и резлутата е ясен ooooh! нищо почти не ям а и течности не пия,но кърмата не намаля,представям си ако ядях какво щях да правя bombs иначе доки ми каза че щом се цедя а не суче кърмата намаляла,защо ли не виждам такъв резултат newsm78 иначе аз съм сама с баба ми която помага само за къпането,но и там вече не ми е нужна,имах  мастит и знам какво е и честно казано страха не ме е напуснал,знам че това е най доброто а и преди като се цедях,за 10 мин излиза всичко и имах много свободно време а и ми беше по лесно,цедя и давам,за един месец съм готова да се откажа,представям си тези които кърмят до годинка и нещо #Crazy ще видя днес в аптеката какво ще ми предложат дано да има и друго решение,иначе много искам детенце да се храни с кърма поне до 4 месец,хайде аз заминавам да се къпем че след малко ще ядем и отново цедене ooooh!

лек ден майчета и днес времето е супер само за разходки 1stroller

Общи условия

Активация на акаунт