Великденски яйца боядисват МАРТенските ни деца!

• 16 292
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
Аз за моето да кажа,че по 2ч. на ден ни се събират да го държа в ръцете иначе като имам работа,ако не спи го оставям да реве! Вече ако реве повече от 10 мин отивам,давам бибата и продължавам! Няма как иначе,ако трябва да го държа постоянно ще трябва в кочинка да живея,че каката е много подредена! А пък за нея да ви кажа,че никога не съм я държала на ръце! Много лесна беше за гледане,а тия мъже големи лигльовци били! Mr. Green Hug

# 61
Здравейте мами,
Най-после нахранени, изкъпани и гушнати в тати, та мама да има време да немине от тук и да види как са другите бебоци. Wink

Аз да се похваля, днес бяхме на зъболекар и мама е с чисто нова пломба и избелена усмивка... Ей, друго си е като направиш нещо за себе си. След това ходихме на бебешки пазар, следствие на което имаме кенгуру на Чиполино, нови по-големи бодита, че и големте уж дето имахме и те ни умаляха, и летен комплект за количката. Та ние сме готови за нови подвизи навън. Simple Smile

veroniki, благодаря за отговора - искрено се надявам да имам тази възможност, а и бебка да се чувства добре. Peace Ники е голям сладур с яйцата. Laughing

За къпането - Рая много обича да се къпе..и да се плацика, ето защо тати и приготвя още една кофа с по-топла вода, освен тази в коритото и така се плацикаме повече време. Тя много обича и масажа си след това, но не обича да се облича и проплаква глезено докато се обличаме за сън. Та Мънки, явно и нашата госпожица ще да е гола като вашия господин.

Мисля, че ако нашите не бяха изявили желание да дойдат за празниците, ние щяхме да пътуваме до Пловдив. И на мен ми се пътува, но и тези празници ще ни се размине.

veselina_s_p, поздравления за кърменето в кенгуру - ние затова и взехме на Чиполино, защото може да се носи както отпред така и настрани и е удобно за кърмене навън. Твоето такова ли е? А поставката за главичката на бебето е големичка и закрива дори големите цици на мама.

Хахаха, за всички, които си разпознават децата в моето, да ви кажа, че и на мен ми е някак драго, че и в чуждите къщи се случват неща като у дома. Още повече като чета как майки с по още едно-две деца също изпитват проблеми със слагането в леглото, че се гушкат, успокояват и не оставят децата да се късат от рев. Че като слушам майки, лели и баби как детето трябва не просто да заспива само, ами и само в креватчето и да стои на едно място и да се самозабавлява, докато аз си върша домакинската работа, се чудя аз ли съм най-некадърната майка. Та, в тоя ред на мисли - явно и моята майка е била като мен, като вас...а какво им става като забабеят, явно получиш ли прозвището баба и тия неща с "Не го учи на ръце" ти идват отвътре.

Аз вече откачам, когато някоя по-възрастна госпожа - роднина или не - като види как бебето реве, аз го взимам и то млъква и да ми цъка "Ааа то се е научило на ръчички". Къде ги продават тия бебета, дето не обичат да ги гушка мама и си заспиват сами и не искат внимание, аз не знам, ама и не го ща такова.
Nagaina, това са и мойте мисли... Peace

Исках и още нещо да пиша, ама забравих... Ставам, че Рая нададе глезен вой....а тати иска да гледа мача. Whistling

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 23:54 от Tony_st

# 62
И аз да кажа за люшкането на ръце. След всичко преживяно и всички молби към Бог да ми върне Ангела ще я люшкам докат ме държат ръцете. Майка ми само ми повтаряше че съм я научила на ръце. Като се сетя как е била самичка в болницата без нежна дума и майчина прегръдка....Хич не ми пука, много си ми е гот да е толкова близо до мен. А и мъжът ми е с нинормирано работно време и много ми помага. Пази я един час на ден и аз свършвам всичкооооо. И добре, че е той, да ми е жив и здрав, че едната баба дайде да ни види и си отиде при разсадите и лозята, а другата не разбирала от бебета и нищо, че е на долния етаж не можа да я изкъпе. Само се чудя как са отгледали по 2 деца Освен това майка ми ни е гледала самичка. Много исках някой да ми помага в началото, но уви.... Вече се радвам и за сега намирам сили да си глезя детето.
Тая вечер се справихме много добре с банята. Вече не се шашкам толкова. И да ви питам, защото до сега все бързаме да я изкъпем за да не я настинем случайно/нищо, че е топло в стаята/, вие по колко време отделяте на банята приблизително??
За белите шумове.....както казах не зная дали имаме колики, пием си превантивно капки, но шумовете определено я успокояват и като ги надупя и се успива.
Айде лека и спокойна вечер на бебчетата и семействата им. Да сънуват сладко!

# 63
  • София
Nagaina брой ме и мен в групата на "некадърните" майки  Peace маята когато не спи ми е почти постоянно в ръцете. Еми сърце не ми дава да я оставя да плаче - така сърцераздирателно плаче, все едно света около нея рухва. Пък и разни по-умни от мен хора съветват така да се прави. Всъщност оставям я да реве само за да си измия гърдата  - е няма такъв плач, чак сълзи пуска.
Маята хубавица е голям талант - вече 3 пъти ми се нааква чак до врата - буквално. А любимият и номер е или да напишка хавлията или мен след смяна на памперса. Днес добре ме намокри, та преобличам нея и после мен - за да не оставям без работа.

Да не забравя - Честит рожден ден на Глафира   bouquet

Хайде лека нощ от мен

# 64
Здравейте, мами!
Най-после да успея да ви изчета и да седна на комп-а.
И ние тая вечер си проспахме банята...викам си айде първо ще я нахраня в 19ч. и след около час да я къпя, че да е по-спокойна, а тя като откърти...още спи.Е няма да я къпя по нощите, я.
Гери мур, ние днес бяхме на преглед, гърдичките са и чисти, слава Богу, но си хърка доста и да продължаваме капките/и ние вече цяла седмица ги слагаме/, каза, че може много дълго да се слагат.Изписа ни и едно мазило, Бактробан се казва, локален антибиотик, да и мажа нослето всяка вечер.Лошо ми стана, като ми казаха, че е 24 лв.  Shocked, дано поне да помогне, че през нощта хич не се спи.Интересното е, че денем си спинка и почти не хърка, сега също  newsm78. Не мога да разбера защо.Снощи цяла нощ ми е висяла на гърдите, че да диша спокойно, милата.

Каката утре има рожден ден, днес поръчахме торта с Елина  Party и ще имаме гостенчета  Grinning

За носенето на ръце - само "гък" да каже и ми е в ръцете.Не мога да изтърпя и минута да реве, сърцето ми се къса.А и колко ще е на ръце, като се замислите?Според мен най-лошият случай е като каката ни  Crazy - до към...годинка някъде съм я приспивала на ръце на балкона със шише сок  Crazy И какво? Отдавна съм забравила.

Вероники
, ето ни в слинга http://lh6.ggpht.com/_cx6Z_71DiXw/SeXUcUCvTxI/AAAAAAAACPk/VwPx-R … s128/IMG_2270.JPG /не знам защо толкова малка излезна снимката тук/ и тук, поне да се види, че има някой вътре  Laughing  http://lh5.ggpht.com/_cx6Z_71DiXw/SeXUdhu5dEI/AAAAAAAACPs/oJviU9 … s128/IMG_2271.JPG Определено веднага си заспива вътре, явно добре се чувства.

Днес бяхме в Св.Троица, много бързо напредват с асвалта, направо се престарават, то не е заглаждане, не е чудо, като стъкло са алеите и повечето вече са готови  Simple Smile, да ти е кеф да буташ количката, сама върви/нищо, че вече е почти разбита от камъните до сега и май ще купуваме нова/

Уффф, да ме пита човек що не си лягам, като спи бебка, ами вися на компа, като знам, че ме чака безсънна нощ... Tired

Глафира , честит рожден ден!!! Жива и здрава и много да те слушат вкъщи!!! С мойта щерка сте само с 1 ден разлика  Grinning Утре ще ви почерпя с торта, ама не знам кога ще сколасам  Mr. Green

Хм... newsm78 защо снимката в профила ми се е обърнала?

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 23:04 от *Nikita*

# 65
  • Варна
Хехе, нашата щерка "отмята" по няколко броя пелени на ден. Докато свалим стария памперс и айдеееее. Плюс няколко поливки по пътя за банята, например, а вчера я кърмих с мокри чорапи, че успя да ме напишка, ама не изтрая да се преобуя  Grinning Хавлиите след баня също го отнасят редовно. Като купувахме пелените жената в магазина питала мъжа ми "Ама толкова много за какво?" Ми за да насмогнем, затова  Grinning
Иначе и аз си разпознавам детето, я в постовете на Нагаина, я на Дума, я на някоя друга мама.  И ми действа успокояващо. Иначе може да лудна, хем не идва почти никой вкъщи да ми казва какво и къде бъркам. Само майка ми от време на време ми обяснява по телефона  как ще затрия детето. Естествено, аз само затова го родих  #Cussing out
Колкото до глезенето и гушкането - гушкам си. Ама на моменти пък нервите ми не издържат, като реве без причина. Или поне аз не я схващам причината, то сигурно си има някаква, диването. И й се ядосвам и после ми е много кофти и ме хваща страх каква майка съм.

# 66
  • София
И моят дзверко обича гол да стои, понякога и аз печеля така минутка тишина Blush  Simple Smile Явно мартенчетата са от нуди отбора  Laughing
И аз да кажа за люшкането на ръце. След всичко преживяно и всички молби към Бог да ми върне Ангела ще я люшкам докат ме държат ръцете.
Разбирам те  Hug , и аз мисля така.
Но да питам - има ли и други бебета, които и гушнати, полюшквани, подрусвани и т.н. продължават да реват?  Rolling Eyes Понякога направо в чудо се виждам.  ooooh! В някои дни знам точно защо плаче - усещам го като е гладен, или като иска да ака, или му се спи. Друг път - връзката между нас все едно се къса и просто не знам какво иска.  Rolling Eyes Егати майката съм.
Айрис, дано всичко е наред!  Praynig Hug
Вероники, много интересни идеи за яйцата, браво!  Hug Peace За хремата ни - още похърква Алекс, но днес педито ни боцна ваксината  Rolling Eyes - каза, че не е нещо серозно, дано  Praynig Ако продължи още 10тина дни обаче ще му пусне изследване на секрета. Никита, вие правихте ли?
Елг, евала! Аз плаша хората по улиците  Simple Smile , ама ич не ми пука  Mr. Green За спокойното бебе - завиждам  Simple Smile

# 67
Изписа ни и едно мазило, Бактробан се казва, локален антибиотик, да и мажа нослето всяка вечер.Лошо ми стана, като ми казаха, че е 24 лв.  Shocked, дано поне да помогне, че през нощта хич не се спи.

Eх,ако знаех..Така ми седи тоя Бактробан,назначиха ни го при изписването заедно с пиоктанина (за пъпчиците) но не ми обясни за него сестрата в суматохата,та така и не го използвах.. За какво точно ви го изписаха за нослето..? newsm78

Напомня ти че е време за лягане.. Mr. Green И аз съм се одзверила,ама как да легна като след малко е време за ядене.. Tired

Вероники много сладък тоз батко. Simple Smile Клипчето с яйцата много ме развесели,трябва и аз да започна да качвам,но все не остава време а и язък ни за камерата,само по празници я ползвам.. Rolling Eyes

Веси,Тони с какви кенгура сте?И аз съм решила да взимам с цел дискретно кърмене,ама имам и доста неизвестни,като с каква блуза ще е най-удобно? Rolling Eyes Май трябва да е риза,че да се откопчая леко,ако е тениска трябва да се заголя от кръста още.. и то няма смисъл. Thinking

Мисля си за нещо такова ..Или подобен модел с висок борд за главата.

# 68
БОДЛИВКА, ми нашето е подобно, но е на Чиполино. Ето това е.
Ми изглежда ми ОК. Вече го пробвах в къщи и за сега бебка се чувства добре, но я държах в него за малко. Днес го купихме и още не сме излизали с него. Тези дни като го сефтосам ще дам повече инфо.

За дрехите - май си права за ризите, та и аз ще трябва да си прегледам гардероба за такива, дето да са ми удобни за кърмене навън. Peace

# 69
Ох наближава 12ч и се чудя дали да не го събудя за да го нахраня та да поспя после като хората и аз повечко.Ама знам ли да не стане обратен ефект  ooooh! Иначе спинка от 9.30 (след баня и храна) и се събужда към 2 или 3 през ноща когато най-много ми се спи.

Иве тъкмо си мислех за теб и ти си публикувала пост  Laughing

Тони ми то изглежда същото ,а каква разлика в цената . Те много скъпи били тия кенгура бе ..егати 120 лв ....до 9кг..като че ли ще го нося като стане толкова тежък в тоя чувал да се прегърбя ..ужасссссс

# 70
Ох наближава 12ч и се чудя дали да не го събудя за да го нахраня та да поспя после като хората и аз повечко.Ама знам ли да не стане обратен ефект  ooooh! Иначе спинка от 9.30 (след баня и храна) и се събужда към 2 или 3 през ноща когато най-много ми се спи.

Иве тъкмо си мислех за теб и ти си публикувала пост  Laughing

Хе-хе,някаква телепатия е това.. Sunglasses А за събуждането по-рано и аз съм си го мислила(но не посмях да го направя Mr. Green).Спи и тя от тогава,но се буди към 1-2ч.и напоследък не заспива веднага ами се лъжем до 4 и аз съм вече  #Crazy а наш'та сутрин е свежарка,събрала сили и надава вой за закуската.. Tired

Тони,ми супер ми изглежда това на Чиполино,даже май е по-закриващо в горната си част.Хайде като го сефтосате ще чакам отзиви. Peace

Протичам,което значи че скоро ще се яде.. Лека вечер на мамите и спокойна и безколикова на бебоците. baby_neutral

# 71
Ми права си... в магазина имаше и на Джордани ето този модел, който е по-скъп...пък не ми се видя толкова функционален. Аз също не мислих да давам много пари за това, макар че нашият тати се беше огледал в едно кенгуру като това на Ивето, но....му се размина купуването. Naughty

# 72
  • София
 Айде да се види кой е кърмил по нощите  Mr. Green Докато му сменя памперса се разбуди малкия дзвер и сега го разнасям от сума си време, ама него сякаш го е страхда не изпусне нещо. В момента, в който му се затворят очичките и пак се е оцъклил ей така  Shocked - много е смешен.
 *Nikita*, много сте готини на снимките, а цвета на слинга е страхотен. Бактробана е скъп, но е ефикасен и ако имате някакви гадинки в носа ще ги умори. Ники като беше бебе и двамата си бяхме донесли стафилококи от болницата и с него се оправихме за два-три дни.
 На мен никак не ми пречи да си гушкам бебока, даже много обичам, ама ми се щеше поне за час да мога да го оставя да поспи в кревата, че да свърша малко работа из къщи. Ние по цял ден сме сами и няма кой да го подържи, за да мога аз да изгладя, изчистя, сготвя и т.н. Вечер като се прибере мъжо, обикновено се занимава с баткото и пак не става, а вечер докато ги сложа да спят и двата броя обикновено и аз съм капнала и заспивам права.

И аз съм решила да взимам с цел дискретно кърмене,ама имам и доста неизвестни,като с каква блуза ще е най-удобно? Rolling Eyes Май трябва да е риза,че да се откопчая леко,ако е тениска трябва да се заголя от кръста още.. и то няма смисъл. Thinking
Много правилно си се ориентирала за ризата. Аз веднъж се опитах да кърмя в слинга и точно така се наложи да се разголя добре, че си бяхме вкъщи. Така и не успях с кърменето в него, защото докато вдигна блузата нагоре и сваля сутиена надолу Теодор вече се беше разсърдил много, че не съм му дала цица на секундата  Crossing Arms и ревеше. Само дето омазах целия слинг с кърма, защото като извадих инструмента и се мъчех да дам на бебо да суче шуртеше мляко навсякъде.
 Nagaina, моята майка явно е изключение от това правило за бабите, дето учат да не гушкаш детето. Тя все повтаря, че не ние си учим бебетата на ръце, а те ни учат нас как да ги гледаме (май Elwing беше написала скоро нещо подобно).

Ставам, че Рая нададе глезен вой....а тати иска да гледа мача. Whistling
Ох, успокои ме, че не само моя мъж е болен на тая тема. Заради този мач днес трябваше да оправим и двете деца преди 21.30, защото играе Бербатов за Шампионска лига  ooooh!
 Ох, заспа дълбоко вече и дано като го оставя в кревата да продължи. 

# 73
  • София
Зеленко, пробвай да приспиваш твоя разбойник с одеалце и после го слагай в леглото директно с него. Може да му е студенко и затова да реве. При мене има ефект.
За банята: радва й се, но все още ние е страх много да я къпеме, затова киснеме някъде между 7 и 10 минути.
сисилота, яж повече жито и ядки. Чаят на Хип е много добър. Малко е скъпичък, но има доста добър ефект. Българските чайове също са доста добри. Най-вече яж пълноценно и си почивай повече.
veroniki, с нетърпение чакам тормоза:)
анастасия22, мойта сладурка от време на време направо се събужда с рев, все едно че е сънувала най-ужасния бебешки кошмар...иначи доста често издава звучета насън. Случва се даже да спи с вдигната ръца и да показва комбинация от три пръсти Joy
Elq, как успяваш да поддържаш маникюр и лак???? Shocked
"Не го учи на ръце" при нас не го казват бабите, а аз:) Свекито като идва все се опитва да обикаля с малката из хола, за да я приспи, ама я помолих да не го прави, а да я приспива седнала. За момента има ефект. По-тежък случай ни е таткото, който на всяко измрънкване и изплакване я взима на ръце. После отива на работа и познайте кой обира плачовете? Правилно, аз. Гушкам я, но когато е будна. Тръгне ли да заспива я слагам в леглото.
За наакването: така до врата ми го правеше дкато я дохранвах с Аптамил, минах на хип и нямам проблеми.
Мойта хубавица усвои нов трик: само да усети, че излизам от стаята и се почва УА-УА, ама така че да не мога да отида до тоалетната. Ужас Laughing
Момичета, много благодаря за пожеланията:) Да ви се връщат стократно и само щастливи и усмихнати дни да съпътсват вашия живот...
Мале, какъв пост пуснах....

# 74
  • Стара Загора
Ставам, че Рая нададе глезен вой....а тати иска да гледа мача. Whistling
Ох, успокои ме, че не само моя мъж е болен на тая тема. Заради този мач днес трябваше да оправим и двете деца преди 21.30, защото играе Бербатов за Шампионска лига  ooooh!

хаха щото незнаете моя какъв е. има ли мач по тв-то никой за нищо да не го търси все едно не си е в къщи което много ме изнервя  #Cussing out
преди няколко дни бяхме аз и беллла с мъжете и децата и стана ясно, че и тя ги гледа от време на време и ще се разменяме в най скоро време. Тя да идва при моя мъж а аз при нейния, че той хич не си падал по мачове завалията също като мен.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт