Великденски яйца боядисват МАРТенските ни деца!

• 16 302
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте майки - героини!

Да се възползвам и аз от временното затишие и да видя как сте. За съжаление и аз мога да кажа, че почти напълно се разпознавам - и себе си и малкия звяр в разказите на Nagaina.
От 3 дни такива колики го мъчат милото, хем ми е жал за него, хем на моменти полудявам и ми иде да се метна през балкона. Като се наяде, кротува 10-15 минути и с писък се започва голямото гърчене и реване. То не е носене, люлеене, говорене, друскане... По някое време кротва за 3-4 минути - тогава е голямото пънене, като си свърши работата прави една блажена физиономия, кротува 1 минута и пак писва. И така поне 1 час. Обикновено заспива в ръцете ми и аз не смея да мръдна. Снощи така проспахме и двамата мача, а аз обичам да гледам.. Тази нощ от 4 до 5:30 беше същата история, сигурно съседите са ни благославяли, ама... Сега дреме до мен, но е много неспокоен и аз съм на тръни кога ще се събуди с писък.

Сополи и нашето гардже има. Похърква си стабилно в момента, но пък има и интервали от деня, когато все едно нищо му няма, много мие странна тая история. Иначе слагам физиологичен разтвор, но признавам си май не достатъчно често, щото много му е гадна тая процедура, а сополите тати ги вади вечер. След празниците ще питам педиатърката какво може да се направи. Иначе бактробан имам и аз, но му мажа пъпките с него, след онова синьото мазило. Ей, много е гадно това нещо, като мастило е... Но не смея на своя глава да му мажа и носа с него.

За памперсите и напикаването - напоследък много съм задобряла в смяната на памперси - от няколко дни не ме е напикавал. Само вчера успя да се изака точно като сложих чистия памперс под него, ама това не го броя  Mr. Green
Напоследък даже не се плаши толкова от голотата си и след баня ако не е изгладнял се обличаме без помощта на сешоара  Peace

Хайде стига толкова за сега, аз отивам да хапна нещо, докато все още звяра спи.

Лек ден ви желая.
(Днес май времето ще става за разходка. Ура!)

Честита рожденичка на Никита! И ЧРД на патерица на Глафира!

# 91
Тони, Бодливка, моето кенгуру е на Бейби Бйорн. Има го снимано в албумчето. Няма легнала позиция, но не ми и трябва. И в изправена става  Peace  Mr. Green
А за облеклото, става с всякакво. Аз понеже не бях предвидила да севтосваме такова кърмене та бях със закопчано яке, гащеризон и някаква си блуза. Всичко се маха без проблем, за да стигнеш до заветния сутиен  Mr. Green

Иначе и мойта майка все ми разправя, че или се лигави, или не й стига кърмата щом реве постоянно да се гушка и иска да цока. Е, да ама аз я усещам, че като иска да яде, си яде. А, като реве и я сложа, тя просто иска да си ме ползва за биба, не за ядене. Ще взема днес вечерта преди баня да я измуря колко е, та ка да миряса майка ми. Макар, че тя няма ад миряса, докато не мине консултацията и доктора да каже, че е добре  Mr. Green

Вчера си взех направлението за ортопед и днес ще звънна в Горна Баня. Сигурно ще взема да запиша час за д-р Ефремов  Peace Взех си и последния изравнителен болничен.

Някой ще боядисва ли днес яйца  Grinning Аз мисля в събота да боядисвам и да правя 2 козунака   chef Че, ако ес размранка малката, таткото да я дондурка  Grinning

# 92
  • Варна
Никита, честита ти рожденичка! Да расте здрава, умна и красива и много да ти помага. Имам приятелка със същата разлика между двете си щерки (1г и 8г)  и скоро ми се оплака, че докато каката била на гости на баба си през пролетната ваканция, страшно много и е липсвала помощта и, защото тя много се занимава с бебката. Понякога дори ги оставя двечките сами в къщи.
Нашите памперси също се е случвало да пропуснат и да намокрят Симона от едната страна.
За мрънкането на бебоците през нощта - аз се завивам през глава и гледам да не объщам внимание на тези звуци Blush Ставам чак когато се разреве истински (обикновено когато е станало време за хранене). Ние напоследък се храним през около 2 часа на принципа "на често, по малко". Не се насуква дълго, за да я държи сита следващите 3 часа, ами цокне 5-10 мин. и доволно се оттегля....до след 2 часа. Та някои от нас вече са на 5 хранения, а ние сме на 10.
Великденското тържество на каката е днес, но ще търся някой да гледа малката, защото се страхувам да ида с нея в градината (да не лепне нещо от децата). Лек ден!

# 93
Добро утро! Hug

Много ми е весело днес! Кантара показа -14кг, продължавам да свалям, ура! newsm44

Глафира, Никол  newsm59

За кенгуруто- имам това на Чико от линка на Бодливка. Много ми е удобно. Взех го от приятелка на половин цена неизползвано.
С Риша много влезе в употреба и не е мръднало! Така че пробвайте продавалника.
И аз много гушкам Тоби и не го оставям да плаче. Моята теория е, че колкото повече гушкаш, толкова по-добре и за двете страни. Защо да се изнервят мама и бебе?

Тоби го повивам в завиновачка-  
 така го местя без да го будя. И нощем го кърмя в нея и заспива веднага в леглото. Като се размрънка му приказвам и се унася.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора

Моят мъж е фен на хокея и на Counter Strike. Когато бях за първи път на хокей обаче така се запалих, че крещях с най-върлата агитка и повече не сме ходили. Embarassed Май в мен се крие хулиган нон плус ултра и няма да му даваме поле за изява.

# 94
Гледам, че сте сменили датата за общатна среща. Ако е 21-ви мога да се класирам. Защото нашият татко има РД на 25-ти  Peace
И без това вчера се престраших да подкарам новата ни кола, така че вече пак съм мобилна  Grinning

# 95
  • София
*Nikita* много здраве,късмет и щастливо детство пожлавам на голямата кака Никол  baloni.
 Абе какви са тези вашите майки, вместо да ви помагат и окуражават те ви сдухват още повече - ужас  Shocked
 Явно две хубави няма - мъжете, кото не гледат мачове са заплеснати по компютърни игри. Незнам кое е по-малкото зло, но сега поне за PC-то не се караме, иначе щеше да е борба кой да седне първи.
 На моя хубавец и номера с одеялцето съм го пробвала, и да го слагам на възглавницата като в гнезденце, но не става - пак си се буди. Тази сутрин заспа докато яде и го метнах в количката. Чак не повярвах,ама поспа малко повече от половин час, та успях спокойно да се пооправя малко и да пусна прахосмукачка.
 Това с пропусналия памперс и на мен често ми се случва напоследък. Първо мислех, че е защото през нощта като направи по-дълга пауза и му се събират около 6 часа с един памперс, но вчера и през деня протичаше newsm78 , а всеки път го слагам по един и същ начин.
 Зеленко, аз пък не смея да пробвам да простирам със слинга (за кенгуру незнам,че нямам опит, но то е почти същото). Мисля си, че като се протягам до простора непрекъснато и ще му е кофти на бебчо.
 За срещата в Западен парк ще говоря с мъжа ми дали ще може да ме докара, че Тео понякога плаче в колата и още не смея сама да тръгна с него. А 21.04 почивен ден ли е?  

# 96
Здравейте мамчета! Hug
Дойде и нашия ред -  днес правим първия рожден месец, по този повод се чувствайте почерпени  newsm38 !
Имам много да ви разказвам, много неща ни се случиха напоследък не много хубави, но се надявам от тук насетне да идват само добри. Нямах време, възможност а и настроение от напрежение и страхове да ви пиша досега за това което ни споходи, но сега ще се опитам телеграфно да ви споделя.
06.04. Неделя Марти постъпи в болница, тъкмо навършваше 20 дни, всичко си беше наред, до вечерта когато не се събуди обичайно да яде, събудих го беше сънен, отпуснат, яде, къпахме се и отново заспа, пак така отпуснат, в началото се майтапехме с мъжа, че е заради будуването предишната нощ, хванахме ръчичката и я пуснахме, тя се отпусна като никога до сега, постепенно тревожността ни обзе, към 23:00 ч. вече се чудехме дали да се обаждаме на педиатърката, за един момент си помислихме да се обадим сутринта, но взехме решение да го направим веднага, след разговор с нея ни изпрати към спешния център, в който я заместват вечер и през ноща, беше притеснена, от центъра не можаха да поставят диагноза - но ни насочиха за хоспитализиране, след кратко чудуне към коя болница да се отправим се насочихме към 3 градска, сега Национална кардиологична, тъй, като ни беше тай-близо и нямаше да губим време, тъй, като в колата той съвсем вече се отпусна.
Приеха ни и след преглед, поставиха насочаща диагноза майчино - фетална инфекция- късна, тоест проявява се до 1 месец след раждането, аз наистина няколко пъти боледувах по време на бременноста, но да се зарази и той... мисля, че това им беше най-достъпната диагноза, до ден днешен диагнозата не може да се потвърди на 100%, че е инфекция се установи, но дали от мен, дали от болницата ТК или в къщи някой го зарази не се изясни, защото се спрягаха и другите предположения. При постъпването ни наплашиха, изразиха съмнение за сепсис, слава богу не се потвърди, приеха го веднага в интенивен сектор и го поставиха в кувиоза за да го изолират.
Лекарката която ни прие, такива ни ги наговори, че .... ooooh!когато мъжа ми попита дали нещо оптимистично няма да ни кажат, че няма да можем да заспим...тя отговори..., че ЗАЩО???...Но в последствие се оказа добра лекарка, просто чешит, явно са взели мерки за най-страшното за да се застраховат тъй, като не знаеха какво му е.
Взеха   му секрети от всякъде, ПКК и ни изпратиха да си отидем...само ние си знаем как изкарахме ноща...
На следващия ден, по следващия постепенно се успокоявахме, ходехме всеки ден към 13:30 ч. за сведения и влизахме да го видим за малко, натъпкаха детенце с антибиотици, поне три антибиотика преброихме...много ми беше тежко да сме разделени с детенце, аз не можех да вляза в интензивното, в момента в който го преместат в отделението ми казаха, че ще мога да вляза и аз.
В последствие се изясни, че има понижени левкоцити , които говорят за инфекция и са изолирали бактерии единствено от гърлото, в кръвта не се откриха, отпадна съмнението за сепсис... Praynig
Лека пневмония откриха следствие на инфекцията, но тя бързо отшумя, и така детенце беше в интензивното до този понеделник, в крайна сметка лекарите не можаха да дадат ясна диагноза, като ходехме за сведения усукваха, не винаги ни даваха сведения с терминологията, която ние изисквахме...абе, по лесно им беше да кажат стабилен е, или по добре е, или пък не... и така.
Във Понеделник следобяда и аз влязох, и вчера в сряда ни изписаха, Марти изкара десет дни там, горокото изкара именния си ден там, но мама беше с него, бяха му сложили абокад на малката ръчичка и от там му вливаха антибиотиците, но то понеже е мъничко и явно не се чувстваше зле психически , явно и болка също не усещаше, дано....
В болницата, беше ужасно не бяхме в стая, а в едни боксчета без стени, с прозрачни стъкла, боксчето беше като кутийка и  след моного разместване имаше място да се опъне едно тип походно легло, което беше толкова разнебитено, че сякаш спиш на земята, абе кучешка работа...намъчихме се...и имаше много цигани в тази болница...леле ooooh! все едно бяхме в факултета.... а с тези стъкла виждаш какво става в другите боксечета, ужасни гледки - мъничик болни дечица, кое с кислородна маска, кое пплаче само без майка си и никой не ме обръща внимавие...абе... ooooh!
Докато бяхме разделени с Марти и кърмата ми намаля, но сега се мъчим да се кърмим от гърда дано тръгне по силно...
Вчера ни изписаха, след празниците сме на контролен преглед, на антибиотик Панцеф сме в къщи до тогава...дано всичко е наред...много ме е страх да не го заразим отново...
Мъжа нещо го наболваше гърло, посъветваха ни да отиде някъде докато не се излекува, защо е много опасно сега да не го заразим отново, сега съм чисто сама, побъркала съм се, баба ми не смея да я пускам при нас за да ни помога...ще се побъркам направо...дано баща му се оправя бързо да идва, че...
Забравих, че има празници, вчера се пирсетих, че идва Великден, дано имам възможност да боядисам яйца...но най-важното е Марти да е здрав!
Ами това е от нас, то стана роман...но... до скоро!
А , забравих да споделя и нещо хубаво въпраки болестта, малкия наддава добре, нали се роди 2 550, изписаха ни 2370 гр., вчера при изписването беше 3 450 гр.  Hug

# 97
сутринта  мойто бебе се разбушува и кога го вдигнах гледам-целияяяяяя мокър (мамка му полудях от тревога -не е за първи път). Чудех се от какво ли целите му ританки са мокри -повръщал ли е или пампата е изпуснала. Веднага отидох да го сменя и преоблека.Пампата отвън беше суха,а дрехите и бодите мокри  Shocked Shocked Shocked

Да, случи ни се 2 или 3 пъти - винаги е отстрани и съм убедена, че е от лошо сложен памперс  Peace
Ми да и аз това си помислих,защото се случва за втори път така след смяна на памперса от  мъжа ми! Така му се навиках рано рано ,че и го заплаших с убийство  Mr. Green Laughing Mr. Green

За сополите-ние имаме корички,които аз вадя с клечки за уши(за големи) периодично на няколко дена. Иначе и моя Денис "хърка" с нослето.Пръскам разтвор (Нисита или Низита се казва) ,но много рядко .. и аз все забравям.

# 98
  • София
Как именно слагате физиологичен разтвор в нослетата? мене малко ме страх просто така да впръсквам в нослето?
Някой знае ли колко струва прегледа при Драганов?
Зеленко, ще предам твойте благодарности на най-добрата си приятелка, която ме открехна на тази технология. При нас не винаги работи, но в повечето случаи минава метър.
Еля, аз съм с доста дълъг маникюр от самото начало, не ми пречи за бебата, но поради постоянното киснене във вода и препарати кожата ми прилича на шкурка, а лакът пада за два дена. Просто не ми остават време и нерви постоянно да се грижа за него.
Никита, да ти е жива и здрава дъщеричката. Много радост и усмивки да ти носи.
Гери Мур, ние нощно време вече минахме на два-три часа да се храниме, т.е. в 2, 5.30, 7.30. Ужасно неправилен режим:)

Уф, не ми се седи вече вкъщи....Ужасно много ми се кара кола и ми се пътува, ама вече с бебката
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора
Добро настроение, всичко ще бъде наред, само не се притеснявай, срашното мина

# 99
Оп сега прочетох на добро настроение поста.Голяма ужасия Ви си е случила.Добре ,че в крайна сметка всичко е завършило с добър край !
И на мен ми се излиза днес,но ще е пак на двора само,аз не мога да се оправя сама с тая количка по тия стръмни стълби. #Cussing out

# 100
  • Варна
БОДЛИВКА, ми нашето е подобно, но е на Чиполино. Ето това е.
Ми изглежда ми ОК. Вече го пробвах в къщи и за сега бебка се чувства добре, но я държах в него за малко. Днес го купихме и още не сме излизали с него. Тези дни като го сефтосам ще дам повече инфо.

За дрехите - май си права за ризите, та и аз ще трябва да си прегледам гардероба за такива, дето да са ми удобни за кърмене навън. Peace
И аз исках да попитам за възрастта. На това кенгуру специално пише от 3 месеца  newsm78 А пък с кошчето за кола на мен ми идва тежичко вече, а по-леко няма да става. Аз си държа количката в багажника и ходя дотам със столчето засега. Откога мога да започна с кенгуруто?

Нагаина, като изключим повръщането и нашата нощ беше същата. И продължава  Cry  Cry
Добро настроение, дано всичко лошо е зад гърба ви! Hug

# 101
Добро настроение-  Hug за теб. Неискам да си представямкакво ти е било.
Сега честита ви месечинка. Дано това, което ви се е случило да е последното лошо нещо. Марти да е много здравичък и все така да папка и да ви радва.

# 102
Честит Рожден Ден на Никол! Да е жива и здрава и най-послушната кака.  bouquet
Казвате за кенгуру вече - нали повечето са за деца над 3 м.? Знам, че не е хубаво преди това да се слагат вътре/ май само на Чико бях от 0м/. Е, освен ако не пише изрично, че става за новородени.
*Nikita*, на нас на ортопедичния преглед ни препоръчаха кенгуруто, а и Рая вече е над 5 кг. /колко точно ще видим утре - на консултация сме и ще ни слагат и Пентаксим/, така че дори и кенгуруто да е над 3 кг. сме ОК. Peace

добро настроение, дано лошото е останало зад вас. От тук нататък само добри новини и здраве на вас. Hug

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 12:46 от Tony_st

# 103
И аз исках да попитам за възрастта. На това кенгуру специално пише от 3 месеца  newsm78 А пък с кошчето за кола на мен ми идва тежичко вече, а по-леко няма да става. Аз си държа количката в багажника и ходя дотам със столчето засега. Откога мога да започна с кенгуруто?

И аз така ще правя-количката в колата -няма начин иначе  Close та ще ми трябва и на мене някакво кенгуро само за тази цел ,затова не държа да е кой знае какво и на марка,а искам нещо евтинко!!!

# 104
  • София
Привет!
Честит рожден ден на каката на София! Да е здрава и послушна!   bouquet
Честити месечинки на празнуващите днес  Hug И ние имаме повод - днес става 1м откакто Алекс си е вкъщи  Heart Eyes
 Добро настроние, дано всичо лошо е зад гърба ви  Praynig Hug За предположенията - и аз така и не разбрах какво е станало при нас, работната диагноза също беше майчино-фетална инфекция.  Rolling Eyes
Елг, при нас е по-сложно, защото имам и друго дете, и дори и някой да ме отмени за час-два - отивам някъде с баткото и така.  Crazy Направо се възхищавам на Дез  Hug А дори и да ми се "отвори парашута", предпочитам да дремна 1ч, вместо да се разкрасявам  Blush

Общи условия

Активация на акаунт