
Кафенцето:
Рибката
, поздравления за изпитите
Пожелавам ти и успешна дипломна работа!Не мога да не споделя с вас това:
ето и рецептата за козунак в центрофуга:
мами, малко хитринки за козунака (моите винаги стават божествени)
1. всички продукти със стайна температура
2. маята трябва да се приготви, както е написала стилисима
3. Маята не трябва да има досег със кристалите от захарта (освен малкото количество, което се слага в самата мая при шупването) - за целта разделям захарта на 2 - едната част разбивам с миксера заедно с яйцата, докато се разтопи захарта, а другата част разтварям на котлона в млякото и после чакам да изстине
за мързеливите като мене удрянето на тестово е голяма мъка, затова:
1. Слагаме тестото в 2-3 по-здрави торбички
2. пъхаме в пералнята
3. пускаме центрофугата на 600 оборота и след 3 минути тестото е готово
за нетърпеливи като мене втасването е голяма мъка, затова:
1. слагам тустото за козунаци в сушилнята - тя го джуркка и държи на топло.
2. като се понадигне, тогава сплитам на плитки, слагам локуми, ядки и всякакви неща и
3. пъхам мъм фурната на 40-50 градуса да дофтаса
Мазането с яйце става след като е втасал козунака и тогава се ръси със захар.
Рецептата е от една мама от темата за октомври 2009 бебета, който може да меси и реши да се престраши да опита -да каже как е
От мен добавката: за мързеливите, на които не им се дъвче, предлагам да пуснат козунака през машината за рязане на хартии в офиса, така ще трябва само да гълтате!

, че и за дъвченето има вариант
, но днес няма да го бърша повече

Запазете душевния си мир, семейния уют и любовта да ви води към добри пътища!


Имахме и едни с Мечо Пух и толкова старателно ги пазих за Великденските яйца, а те нещо не се залепиха, мачкат се и ... абе явно не са за яйца. 


