Смесен брак с турчин - как ви приемат?

• 52 183
  • 143
  •   1
Отговори
# 60
Ние пък сме 3 бг снахи-от които само аз живея тук-е за всяка имаше мърморене,но след това се примиряваха,и неща  си продължават все едно,че нищо не е било.

# 61
  • Be realistic - plan for a miracle.
а за една туркиня дирекно се приема, че е девствена до брака. Което може  би наистина е така в огромен процент от случаите.

туркиня съм, но това е най-голямата смешка, която съм чувала през живота си.
девствена туркиня  Mr. Green
родителите ни също са били млади, всеки знае че жените омъжени девствени са единици.
Не съм чула досега в никое турско семейство някой да е с такива предубеждения  Stop
нереално е и всеки го знае,
мисля че много книги четете отпреди 100 години, когато може би някой е бил на това мнение  Whistling

Не ... просто имам наистина доста приятели и познати турци.
При разговор са ми казвали това. Не смятам, че си измислят или че не са наясно как стоят нещата.
Не съм целяла да засегна никого. Все пак в различните райони е различно. Не говорим за единиците големи градове София, Варна и прочие Wink

# 62
Май наистина има проблем при смесени бракове (не само с мюсюлмани)!
Да ви разкажа аз пък една арменска история! Най-добрата ми приятелка е арменка. Израснали сме заедно и техните роднини и приятели ги познавам всичките! В един момент забелязвам, че един възрастен и много забавен и ерудиран човек нещо е сърдит нажена си. Питам аз веднага да ми кажат какво е станало и лъсва целият ужас! Оказва се, че въпросният чичо Агоп (примерно) от 30 години не говори със сина си, защото се е оженил за българка! Не е разговарял с внуците си, които сега са на 26 и 28 години и е жестоко сърдит на жена си, защото отказала да лиши сина си от наследство! Човека искал всичко да се прехвърли на кака Ани още приживе, но жена му отказала и станал световен проблем! В крайна сметка този изключително мил старец вече пета година не говори и с жена си? Това е положението! където има луди за връзване си ги има! А внуците му са страхотни - мили, внимателни и възпитани!

Shocked
Явно наистина си е до човек всичко!  Защото пък едно от най-щастливите семейства изобщо, които познавам, са арменец и българка... бяха ми колеги в предишната фирма където бачках, супер сладури, в момента чакат и бебе, родителите им са луди фенове и страшно ги подкрепят във всяко едно нещо.

# 63
а за една туркиня дирекно се приема, че е девствена до брака. Което може  би наистина е така в огромен процент от случаите.

родителите ни също са били млади, всеки знае че жените омъжени девствени са единици.
Не съм чула досега в никое турско семейство някой да е с такива предубеждения  Stop
мисля че много книги четете отпреди 100 години, когато може би някой е бил на това мнение  Whistling

При разговор са ми казвали това. Не смятам, че си измислят или че не са наясно как стоят нещата.
Не съм целяла да засегна никого. Все пак в различните райони е различно. Не говорим за единиците големи градове София, Варна и прочие Wink

# 64

Май просто са ти гледали сеира. Laughing Освен ако не бъркаш турци и помаци. Турците са толкова високо потентни меко казано, и мъже и жени, че е просто абсурдно. Те на млади години, пък и не само на млади, водят доста сексуално освободен начин на живот. Flutter Бройки дето не си ги и сънувала. Това многоженство да не мислиш че е случайно? Направо си правят групови изпълнения. Laughing

# 65
didipi ти искаш те да те харесват и одобряват, но това става и с малко усилие от твоя страна. Малко турски, децата с две по две имена и т.н. Винаги се намира компромис. Много често е до свекърва, до човек, дали ще се разбирате или не, дали ще си допаднете и т.н. Постави се на нейно място, опитай се да погледнеш живота през техните очи. Ти искаш децата ти да имат български имена и да говорят български, което е естествено и нормално. Но за тях също е важно внуците им да говорят турски или да имат турски имена. Не знам, ако мъжа ти беше англичанин и искаше от теб детето ти да се казва Джон и да говори английски дали щеше да драматизираш нещата. Вероятно и "приятелите" ви щяха да одобрят връзката и тази тема нямаше да я има. Не се сърди, но това е мое виждане на нещата, от това което си писала до тук. Трудно е когато две култури се сродят, но ти имаш голямото предимство да си на своя земя и да говориш родния си език. Използвай го, не го превръщай в недостатък.
[/quote]

Абсолютно по същия начин мисля и аз като Каиги.
Със сигурност може би нещата стоят по-сложно, отколкото се вижда от страни, но в крайна сметка ти си взела решението да свържеш живота си с турчин още преди 7 год. И трябва да си била в готовност на всякакви трудности и да проявиш уважение към неговата култура и ценности, както и той на твоите.

Ами зле ги приемат. Най-вече от турската страна и то точно българските турци.
Аз имах най-добро желание, но туркинята по цял ден гледа турска тв и обяснява колко е по-хубаво в Турция.

Вярно е, че не са лесни турските свекърви, знам го и съм свидетел на отношенията на моята баба туркиня към майка ми - също туркиня.
А по въпроса за това, че свекито ти гледа тр тв не разбрах какво чак толкова те е издразнило. Ние също в къщи имаме бг и тр канали, но седна ли пред тв включвам си предимно турска тв, защото там има мн по-интересни предавания за гледане , отколкото в бг канали.

А по въпроса как гледат българските турци към смесените бракове и аз като бг туркиня съм напълно съгласна с това, че тук сме си точно едно затворено общество и всички родители мечтаят и очакват децата им да се оженят за турци, което аз лично намирам за ограничение и за това съм скарана с мн от такива мислещите, включително и моите родители и рода. При браковете на децата, повечето бг турци са създавали проблеми и капризничели в избора на снаха или зет за децата им, прекалено мн се намесват-била съм свидетел и имам опит. Била съм свидетел как баща или майка се отрича от дъщеря, защото се е омъжила за някакъв си турчин, който те не го одобряват, нищо че е мюсюлманин.
А и не е вярно, че турците дават по-лесно дъщерите си, а синовете не. Напротив, на момчетата мн неща са позволени и могат да се преглътнат, защото повечето хора с на мнението, че какъвто е мъжа, такива са и децата. И за това туркини по-рядко и мн по-трудно се омъжват за българи, тогава тях ги отписват напълно точно поради тази причина.

Sway има го това нещо може би все още с девствеността, но аз до сега не съм видяла и чула, но всичко е възможно, както казваш в по-малките села да се държи още на това.
Не мисля, че има нещо обидно в това "девствена туркиня", то не е  нещо обидно.  Rolling Eyes  В днешен ден никой няма такива изисквания към бъдещата си съпруга или снаха, поради простата причина, че това е почти невъзможно, защото днес хората с женят доста по-голяма възраст в сравнение с преди (16-17г.) и преди е било нормално да се изисква това, но сега вече няма такива неща.  Simple Smile

xenia глупаво е да се обобщава. Сексуалният начин на живот и потентността на даден човек не зависи от произхода му, а въпрос на личен избор. Аз също съм млада, права и хубава туркиня, но нито съм имала групови изпълнение, нито пък бройки трудни за изброяване. Всичко е много индивидуално.  Peace

# 66
Без да искам съм ви заблудила. Не става дума за свекърва, а за наш приятел. Класическата схема - нейните родители не искат да ги виждат. Кръстиха детето с турско име. А туркинята, за която говоря, неговата съпруга,  беше момиче на наша възраст. Искахме да я приобщим, но такова беше нейното държание. Доста обидно. С което изобщо не искам да кажа, че всички са такива. Имам познати и приятели, повечето наистина с тежки съдби поради тази причина - неприемане не брак с българин, българка. И ми е мъчно за тях. 
За свекърва - там нещата са доста по-сложни и не бих коментирала.

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 10:40 от Мадам Х

# 67

Май просто са ти гледали сеира. Laughing Освен ако не бъркаш турци и помаци. Турците са толкова високо потентни меко казано, и мъже и жени, че е просто абсурдно. Те на млади години, пък и не само на млади, водят доста сексуално освободен начин на живот. Flutter Бройки дето не си ги и сънувала. Това многоженство да не мислиш че е случайно? Направо си правят групови изпълнения. Laughing

Ех... Браво на тях значи! Евала и поклон Laughing
Сеир не са ми гледали. Най-малкото защото не съм се шашкала, ахкала и охкала от учудване когато съм чувала как стоят нещата, а съм ги приемала като нещо нормално. Не са ги разказвали само на мен.Бяхме по на 18 години всички. Учехме заедно. Цяла компания. Обсъждали сме тия неща и сме се смели заедно. И до ден днешен сме приятели.  Не са помаци, от Хасково са. Хора с доста развит бизнес със златни бижутерии, разпространен и в София и Пловдив освен в Хасково. Както и да е. Казах какви наблюдения имам и какво са ми казвали хора турци. Не смятам да си губя времето да споря повече с очевидно лично засегнати от мнението ми хора, затова спирам с изказванията Wink

# 68
Вижте сега-недейте да спорите,защото всеки каквото е казал е вярно-аз покрай бившият ми имах много познати турци и туркини и знам и аз как стоят нещата-живеехме в големият град...там наистина девствена туркиня вече нямаше... Mr. Green-коя къде свари-си живее яко...но това е защото родителите и не знаят какви ги върши-а те определено искат много тя да остане девствена до сватбата-това е просто факт,за който няма какво да спорим. Не мога да отсека дали момчетата турци или момичетата туркини са по-пазени от родителските тела-зависи как мислят родителите...и всички сте прави-има нетрезво мислещи турски семейства и такива български,заради които стават всички тези проблеми между младите-но моето последно и крайно мнение е,че отнесено като процент дори ако искате-толерантност на родителско тяло към зет/снаха-ами българските семейства са по-толерантни към турски зет/знаха,отколкото обратното-турците си искат тяхното,не се прежалват лесно,докато българите лесно се прежалват...Както има трезво мислещи турци,искащи просто щастието на децата си,така е и обратното не споря....Но поддържам мнението си за горното.
Колкото до българските турци-ами затворена общност са си и повечето не желаят за детето им българин/българка...това е истината,а това,че има някои добри люде и сред тях-ами процент хора сред средновековно живеещи не знам как да ги нарека.
Родителите на бившият ми бяха точно животни-абсолютен добитък,живеещ сякаш за разплод. Дадоха и на сина си крава за разплод от "най-добрата порода." Съжалявам,ама така виждам нещата.

# 69
  • някъде другаде
Щом си щастлива с мъжа си не се кахъри толкова , че не приемат околните.А тези "приятели" , които са ви обърнали гръб заради смесения брак , то не са ви били приятели. За 7 год. сигурно сте открили други приятели , които ви приемат такива , каквито сте. желая ви щастие. Hug

# 70
  • France
Правете разлика между турчин, живял САМО в Турция, и български турци...
Така наречените бг турци, по-голямата част, не обичат българите и се държат с пренебрежение към нас..Чувала съм, как ни наричат "к.рви", и други обиди.
Виждам ги всеки ден и се учудвам, от къде имат самочувствие, което демонстрират в отношенията с българите. Познавам български турци, живяла съм с такива и от там вадя тези заключения.
За тях е срам и позор, децата да се задомят за българин, докато българите са по-толерантни.
Трябва да се научим от тях да ценим семейството, родителите, приятелите....сигурно и за това са толкова сплотени....

# 71
Темата е толкова обширна ..и всеки си гледа от своята KаMбаHаPия/MuHaPe и изхожда от това какво е видял в частен случай. Наистина има разлика между БГ TR , и TR TR . Не бива да се дават съвети , ако не живееш сега в момента с/сред тях ..,примери от типа  : "чичо ми  е гледал как дЕдо е ял сирене" не са никога обективни. TR в TR гледат на БГ като на комшу и няма пренебрежение (в малки случаu има и луди хора, но  това го има на всякъде).  По принцип , без да обобщаваме, в TR общество е по-лесно да се приеме чужденка булка, отколкото чужденец зет; просто хората са си такива, имат различни разбирания, традиции, това не ги прави по-добри или по-лоши, просто по-различни.  Държи се на девстевността - да, това е факт, НО до колко тази девственост е реалност е др. въпрос. Просто темата наистина е много широка, дълбока и висока и не включва само чисто исторически и политически нотки в стил ДПС и Pибново, а си има чисто исторически, народопсихологични u религиозни обяснения, но не мисля,че темата е за това.  Умишлено няма да давам лични примери , защото тогава пост-а няма да е обективен.  Дано никoй не се е засегнал от написаното, не е била това целта ми, ако някой се е обидил - извинявам се !  Hug Peace

Дидипи - пожелавам ти и тук  - само позитивни хора около теб и семейството ти ! Hug Peace  bouquet   

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 18:50 от bz

# 72
  • Бургас
Sway аз също познавам няколко семейства в които единият родител е арменец/ка, които си живеят прекрасно и се разбират добре със семействата си! Просто исках да визирам, че нетолерантност има навсякъде и много често дори, нетолерантни са хората, които най-малко очакваш! Но това е положението! Дано нещата се променят, защото никой няма нужда от това!

# 73
Правете разлика между турчин, живял САМО в Турция, и български турци...

Печовска, не мога да се съглася изцяло с теб. Живяла съм 6 години в "турски" край. Имах и колеги и приятели етнически турци. Нито са били високомерни, нито са се различавали по нещо от мен.  И сега  когато се срещнем се отдаваме на сладки спомени и кротко пиянство и никой дори не се сеща за вяра и етнос.
Да приемеш човека с неговата вяра и различия е въпрос на култура. Не ангажирам никого с мнението си, но колкото по-прост е един човек, толкова е по-нетолерантен и краен.

Бракът с турчин, според мен естествено, с нищо не е по-различен от бракът с китаец или американец. Различна култура, различни навици, всичко е въпрос на търпение, разбиране и любов.
А относно приемането, ами те се изпокарват и тези от една вяра. Зла свекърва, урсузеста тъща... Всичко е в главата.

# 74
Бабилия,нещо не схванах-ти като си живяла в този край-опита ли се да се омъжеш за турчин от там,или бяхте само приятели с всичките-щото аз видях какво е да имам приятели добри сред тях и все още имам,които не правят разлика между хората-дали са българи,турци,все сме хора еднакви...и това да сте двойка,гаджета и искате да се вземете...Та ако отговора ти е не-хайде недей да говориш без някакъв било то малко опит-нищо,че си баба-не питай старило,питай патило е казал народа.
Една от най-добрите ми приятелки сега е туркиня-обичам я много,не правя разлика в нищо между нея и другите си приятелки...имам и други приятели такива сега...да се уточня-ти не ми говориш за друго,освен за приятелство- и те не ме гледат като различна-като не от тяхната религия-все им е едно....по този начин безусловно обожавах бившият си и може би още го обожавам някак тъпо....след толкова време на болка,питане защо стана така и защо аз бях толкова безразсъдно глупава да имам въобще помисли за общ живот с него. И сега съм на мнение,че колкото е по-прост човек,толкова е по-доверчив и смятащ,че всичко което лети се яде....Тъй,че -ай не ми сравнявай хората само по приятелства....

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 20:29 от огън момиче

Общи условия

Активация на акаунт