Тъмната страна на "Германската Нова Медицина" и Хамер

• 67 318
  • 941
  •   1
Отговори
# 195
multimodal, умишлено ли пропускаш питането ми - конкретно и точно е!
"Да разбирам ли, че ти, ако си пряко обвързана (разбирай роднина) с болен от левкемия, ще започнеш да го лекуваш по ГНМ, защото си убедена в резултатността и?"

Всеки сам решава за себе си, на роднина мога да се опитам да помогна, но само ако иска.
Ако се отнася до мен - бих комбинирала методите, вече написах, че се лекувам с хомеопатия. Бих направила и справка с ГНМ - ако конфликтът е активен, ще търся начини това да се промени. Има и други възможности, но мисля да не се спирам на тях.

Бях ли достатъчно изчерпателна? Simple Smile

# 196
# 197
Раzбрах,4е имало битка та да се вклю4а и аz. Grinning

моля ви, ако имате информация, да коментирате по: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=389128.msg10928745#msg10928745

# 198
Но това, че лекарите грешат означава ли че трябва сляпо да си експериментираме с недоказани алтернативни методи.  И все пак, съгласете се, че едно е да лекувате алергия, обриви, простуди, ако щете мигрена и т.н. с ГНМ, но съвсем друго е да го направите при туморно заболяване. 

как се лекуват посочените заболявания от традиционната медицина?

Цитат
Кои от посочените?

всички

Цитат
Какво общо има питането ти с темата за прикритите неща около ГНМ?
нали се твърди, че ГНМ не лекува, за разлика от традиционната медицина, или..  newsm78

# 199

Всеки сам решава за себе си, на роднина мога да се опитам да помогна, но само ако иска.
Ако се отнася до мен - бих комбинирала методите, вече написах, че се лекувам с хомеопатия. Бих направила и справка с ГНМ - ако конфликтът е активен, ще търся начини това да се промени. Има и други възможности, но мисля да не се спирам на тях.

Бях ли достатъчно изчерпателна? Simple Smile

bouquet  Заключавам, че говорим едно и също с теб. Абсолютизирането на ГНМ е шарлатански акт. Комбинация на алтернативни методи е съвсем нова песен  Grinning  в темата тук се представя нов поглед върху ГНМ, за да прецени всеки за себе си.

п.п. Ракът си е рак!

# 200
...
нали се твърди, че ГНМ не лекува, за разлика от традиционната медицина, или..  newsm78

Според мен не лекува ТУМОРНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ и други по-сериозни болести. А в частта си, с която се съгласявам ГНМ е сбор от стари открития на други езотерични науки, религи и т.н. На виждам нищо ново в Г  Нова медицина

# 201
bouquet  Заключавам, че говорим едно и също с теб. Абсолютизирането на ГНМ е шарлатански акт. Комбинация на алтернативни методи е съвсем нова песен  Grinning  в темата тук се представя нов поглед върху ГНМ, за да прецени всеки за себе си.

п.п. Ракът си е рак!

Аз не абсолютизирам по принцип. Панацея няма.
Но да се твърди, че традиционната медицина лекува, а ГНМ - не, звучи абсурдно. Да не говорим, че се размахва с лека ръка твърдението, че сме средновековно мислещи и се оплюват известни учени, чиито открития, на всичко отгоре, медицината в момента ползва съвсем не добронамерено..

# 202
 Комбинация на алтернативни методи е съвсем нова песен  Grinning  в темата тук се представя нов поглед върху ГНМ, за да прецени всеки за себе си.

Лошо няма, аз не го смятам за последна инстанция, предполагам, че ако всички неща, които той твърди са верни, то по един или друг начин може да бъде направено доказване - конкретно и повторяемо. Ако има неща които се леко под въпрос, това може да значи че ГНМ се нуждае от развитие, дори и без Хамер или дори въпреки него. Според мен същественото е връзката между вътрешни преживявания/емоции състояния и здравето. - едно сериозна база. По въпроса за конкретните съответствия за конфликт - болест , верността на 5 закона и резултатите от независими скенерни изследвания - това са неща които според мен е хубаво да бъдат конкретно потвърдени.
мисля че не е подходящо да се смята че всички опоненти на Personata са фанатизирани почитатели на Хамер.

Цитат
На виждам нищо ново в Г  Нова медицина
също така е хубаво да имаме предвид, че използването на стари открития и познание не прави автоматично всички твърдения на Хамер верни, и мисля че това е хубаво да се има предвид.

# 203
Цитат
Това че Хамер ги твърди определено не е достатъчно. Както писах по-напред, може да бъдат проверени и то сравнително лесно с 2 вида образно-диагностични апарати. Ако не е направено кой би го направил? Преди време имаше информация че на еди коя си дата (миналата година) щяла да бъде проверена официално ГНМ. До сега не съм срещал информация какви са резултатите от това събитие и какво точно в трябвало да стане (с какви методи ще се доказва)

Има над 30 000 докаzани слу4ая.Данните на 6000 4овека от Бургау,Австрия в Здравното Министерство тук.Останалите са прьснати в раzли4ни страни.Има и книги от иzлекувани пациенти.
Др.Хамер е докаzал многократно "теорията си",4е е вярна и иzвестни онколоzи и други специалисти са сложили подписите си под това.
По zакон,след приzнаването в един университет,трябва да се приеме като най ново сьвременно станови6те и да се направят допьлнителни иzследвания около него.За сьжаление това се подтиска ве4е 30 години.
Др.Хамер е иzлекувал много свои колеги,(имена няма да слагам сега,може после) от онкологи4ни zаболявания 4реz Новата медицина и то беz да е zнаел последните zакони,които открива по кьсно преz 1994 година.
Пьрвите 2 zакона са приzнати официално като вид холисти4на медицина.Но дори и само с тях Новата Медицина е достать4на да спаси милиони животи.
Вси4ко zапо4ва всь6тност от ембриологията и zароди6ният лист.
Мисля,4е един у4ебник по ембриология би помогнал на мноzина да раzберат цялата Нова Медицина.

А ако има желае6ти в БГ да сьдействат zа докаzването на Новата Медицина  сьм готова веднага да "докладвам" и да се уреди.

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 18:18 от dide

# 204
Марица,
отново се съгласявам с Вас. Но това, че лекарите грешат означава ли че трябва сляпо да си експериментираме с недоказани алтернативни методи.  И все пак, съгласете се, че едно е да лекувате алергия, обриви, простуди, ако щете мигрена и т.н. с ГНМ, но съвсем друго е да го направите при туморно заболяване. 

И пак напомням, че говорим конкретно за ГНМ и Хамер, а не по принцип за/против алтернативната медицина и методи. Stop

Не съм експериментирала сляпо нито със своето,нито със здравето на семейството ми.
Винаги проверявам вси4ко предварително.

Ракът...е много тежка тема.
Бих желала да не ми се налага да се боря с него.
Говорила съм на тази тема с близките ми,казала съм им,4е ако нещо такова ми се слу4и,не желая да бъда лекувана по традиционният на4ин.Защо?Болките не из4езват,терапията е тежка и безрезултатна.Да удължат не4ий живот с 3 месеца отгоре,но в адски мъки за болният и близките му,не благодаря.

# 205
....
Да удължат не4ий живот с 3 месеца отгоре,но в адски мъки за болният и близките му,не благодаря.

Имам реални 2 случая на продължаване на живот с 14 год и животът им до ден днешен продължава (слава Богу). Вяра и упование са необходими при каквото и да било лечение, чувството за обреченост ще попречи и на алтернативна медицина. А за мъките и болките...Хамер май гледа на тях като на нещо естествено, на което не трябва да се противопоставяме... 
А детенце в страдание?

"Винаги проверявам вси4ко предварително."
Тук проверяваме Хамер и ГНМ. Ти имаш ли доказателства за ефективността и, за да "не е на сляпо". Аз за сега такива не видях Naughty

# 206
Vesito_T
То4но теб имах пред вид преди в постинга си.Иска6 да иzмькне6 полеzното zа себе си и да продьлжи6 да плюе6.
Е не става.
И коментира6 не6та от Новата Медицина беz иzоб6то да има6 понятие как се процедира,ама иzоб6то.
Тук ни6то не може6 да провери6.Провери си го в кь6ти в пьрвият удобен слу4ай или ако има6 поzнати лекари,може6 много бьрzо да раzбере6 как действа.За сьжаление тук хората са малко,които имат достьп до пациенти,zнаят как лесно може да се докаже Новата Медицина и zаблуждават то4но вас,които сте обьркани и нямате zнание.
И не6то се бьрка ми се струва.
Др.Хамер не е сьzдал таzи "теория".Той е преоткрил (както винаги е каzвал и каzва) теzи zакономерности и е видял,4е важат zа всеки 4овек,животно и растение.Не6то фундаментално.Стават zакони zа6тото важат винаги и zа вси4ко живо.
Така наре4ените артефакти можете да наблюдавате веднага на улицата по иzпадалите листа.Раzбира се,не на вси4ки.
В Университета по Боденкултура тук се правят в момента теzи иzследвания zа докаzване на някои от zаконите му вьрху растенията.
Др.Хамер 4ете от скенер като книга.Може да се убедите,ако ви се наложи да се свьрzвате с него.Надявам се не. Peace

# 207
....
Да удължат не4ий живот с 3 месеца отгоре,но в адски мъки за болният и близките му,не благодаря.

Имам реални 2 случая на продължаване на живот с 14 год и животът им до ден днешен продължава (слава Богу). Вяра и упование са необходими при каквото и да било лечение, чувството за обреченост ще попречи и на алтернативна медицина. А за мъките и болките...Хамер май гледа на тях като на нещо естествено, на което не трябва да се противопоставяме... 
А детенце в страдание?

"Винаги проверявам вси4ко предварително."
Тук проверяваме Хамер и ГНМ. Ти имаш ли доказателства за ефективността и, за да "не е на сляпо". Аз за сега такива не видях Naughty
Ako питаш дали съм се срещала о4и в о4и с негови пациенти,не не съм.
Както и не съм срещала напълно излекуван от традиционната медицина.По_скоро влизат в кръга му казвам аз.Т.е.лекуват едно и увреждат пет отгоре,тъй като вси4ко е взаимно свързано,а не само за себе си.

Болката наистина е реакция на организма.И не ми харесва другата крайност_замаскирваме я с морфин,диазепам(тук ги слагат и на деца),без да се тъси при4ината за нея.

Колкото до вярата и хъса за живот,съгласна съм.Имаме познат,който с години живее,въпреки прогнозата от лекарите 4е му остава малко и 4е трабва да се лекува,да не толкова активен.
Той не се лекува,не изпадна в стрес и паника,4е има тумор,навиците му са както и преди да разбере диагнозата и все още е жив.

# 208
как се лекуват посочените заболявания от традиционната медицина?
Според мен не лекува ТУМОРНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ и други по-сериозни болести.

А какво лекува?  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 19:34 от multimodal

# 209
Vesito_T
То4но теб имах пред вид преди в постинга си.Иска6 да иzмькне6 полеzното zа себе си и да продьлжи6 да плюе6.
Е не става.
И коментира6 не6та от Новата Медицина беz иzоб6то да има6 понятие как се процедира,ама иzоб6то.

Не се припознавам в постинга ви. Полезно за мен нищо не съм измъкнала. Измъкнах доказателства за жертвите на лудостта му. За мен медицината лекува тумори. Дори в България има вече стотици случаи, пък вие си отричайте колкото искате. Казах, че приказки "по принцип" не ме занимават. Ако имате реално доказателство на излекуван по ГНМ - представете го. Очевадно е, че всички разбирачи от ГНМ, ползват фантасмагориите си върху други лица, но не лекуват себе си така или свои роднини. Повече каквото и да ми говорите...

Общи условия

Активация на акаунт