Тъмната страна на "Германската Нова Медицина" и Хамер

• 65 679
  • 941
  •   1
Отговори
# 465
Колкото повече чета, толково повече започвам да се съмнявам в здравия разум на хората...

"Здравият разум" на хората е свързан със сетивната и умствената им дейност. Те и двете мога да се развиват.  Wink
Може да зададеш въпроса си в темата за ГНМ, за да не разводняваме тази.

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 16:08 от multimodal

# 466
Цитат
открил много интересни, неоткривани досега връзки и е синтезирал всички тях в 5-те закона
Това е вьзможно най краткото и точно описание на откритието  bouquet

# 467
  • София
Мисля, че сама би могла да си отговориш, след като всичко си прочела...   newsm78 
Ами не мога - и затова питам!
В смисъл така изнесените обяснения във форума не дават отговори на конкретните ми въпроси - и ако ги поставя в специалната тема ще бъда прокудена като агент-провокатор...
Колкото повече чета, толково повече започвам да се съмнявам в здравия разум на хората...

ХоХоХо! Явно и други виждат това, което ми вади очите...

# 468
Кана,
Как би ти изглеждало следното...да те плюя,да те наричам сектант и после да искам с мек тон да ми дадеш информация точно за това,за което сьм плюл...

christian, тонът ми се е един и същ от началото до сега. Просто не съм конфликта личност и не желая да се карам с никой, по две причини - първо е напълно безсмислено и второ - уважвам мнението и избора на ВСЕКИ. Именно ТОВА, че вие не уважавате това право, ме накара да захвърля материалите още в самото начало. И бях достатъчно искрена да си го призная. Просто вашият подход не е правилен, в смисъл на моменти е страшно агресивен, плашещо груб. ТОВА отблъсква и настройва хората негативно. Защото всеки може да чете/ пише каквото си иска и да си прави каквито иска изводи. Това се нарича "свобода на словото". Ако оставяте хората сами да се убеждават в едното или в другото, може би нямаше да я има тази тема.

Но това са моите разсъждения. Отново на глас, без да ангажирам никой със съгласие или несъгласие. От начина, по който ми отговаряш ми става ясно, че наистина не сте способни на диалог, освен в случаите, когато са съгласни с вас на 100%. Което е жалко...ако наистина искате да помогнете, както твърдите. Та нали в диалога се ражда истината. Wink

Хайде, желая ви повече усмивки днес! Все пак смехът е спасил света. Wink

# 469
Ето те кана,

Цитат
Вероятно щях да си дочета материалите с цел информираност, ако по случайност "последователите" на НГМ или казано в прав текст сектантите, не се бяха появили на пътя. Наричам ги сектанти не за да обидя някой, напротив. Сектантите са хора, в повечето случаи интелигентни, подбирани не случайно, с много добри психологически и аналитични умения, владеещи определени техники на изказване с цел манипуалция и зомбиране на уязвими хора.  Това си е умение.  Е, сега, друг е въпросът дали нашите "последователи" са на такова ниво, просто дефинирах какво стои зад думата "сектант".

Та по същество. Тези "последователи" на НГМ се появяват във всяка тема във форума. Лошо няма, ОСВЕН малката подробност, че агресивно убеждават и заплашват хората да не се подлагат на традиционно лечение. Млади жени, при които клетките се делят много бързо, биват убеждавани да не се подлагат на операция и химиотерапия. Не искам да коментирам това...Нито искам да коментирам абсурдността на техните нападки срещу профилактичните контролни прегледи, които спасяват животи! Това е престъпление! Или противоречие на тях самите.  Защото ако НГМ не допуска човек да се разболява, защо тогава убеждават хората да не си правят профилактични прегледи, от какво ги е страх?!? Ако НГМ си действаше, тези прегледи щяха само да потвърдят, че човекът си е здрав.

Моля се уязвимите в момент на болест хора да съумеят да отсеят, да преценят трезво.

Тази тема с груб, и агресивен,сатанински подход накара ли те да хванеш материалите пак да четеш?Не.
Какво да говорим повече?

Не можеш да плюеш нещо и някого и после да искаш от него услуга.Има си думи в речнка за такова поведение.Аз не ги ползвам.

# 470
Изкристализираха много изяснявания на  недоразуменията  относно ГНМ, за което благодаря на взелите участие в темата. Затвърждава се становището ми, че е полезна.

...
Ако се интересуваш от ГНМ и законите й,при които няма грешки,като в трад.медицина,можеш да се информираш на много места.Материали има много.Ако знаеш и чужди езици,още по добре за теб.
...

Стига спекулиране, че никой не е изчел подробно и затова не е разбрал и т.н.

Чела съм всичко и подробно доста време включително Работната тема, която Meg! обяснява липсата и в момента и причината не е модераторско пристрастие . Ако за пореден път твърдиш, че форума не е надежден източник, то тогава...за какво говорим

Не ми се иска да обяснявам такива неща в тази тема,която е един спам за мен.И се радвам,че така се разви.

И ти се страеш с всички усилия да я лакатушнеш натам, защото ти отърва Naughty, но според мен не ти се получава!

# 471
Ето те кана,

Цитат
Вероятно щях да си дочета материалите с цел информираност, ако по случайност "последователите" на НГМ или казано в прав текст сектантите, не се бяха появили на пътя. Наричам ги сектанти не за да обидя някой, напротив. Сектантите са хора, в повечето случаи интелигентни, подбирани не случайно, с много добри психологически и аналитични умения, владеещи определени техники на изказване с цел манипуалция и зомбиране на уязвими хора.  Това си е умение.  Е, сега, друг е въпросът дали нашите "последователи" са на такова ниво, просто дефинирах какво стои зад думата "сектант".

Та по същество. Тези "последователи" на НГМ се появяват във всяка тема във форума. Лошо няма, ОСВЕН малката подробност, че агресивно убеждават и заплашват хората да не се подлагат на традиционно лечение. Млади жени, при които клетките се делят много бързо, биват убеждавани да не се подлагат на операция и химиотерапия. Не искам да коментирам това...Нито искам да коментирам абсурдността на техните нападки срещу профилактичните контролни прегледи, които спасяват животи! Това е престъпление! Или противоречие на тях самите.  Защото ако НГМ не допуска човек да се разболява, защо тогава убеждават хората да не си правят профилактични прегледи, от какво ги е страх?!? Ако НГМ си действаше, тези прегледи щяха само да потвърдят, че човекът си е здрав.

Моля се уязвимите в момент на болест хора да съумеят да отсеят, да преценят трезво.

Тази тема с груб, и агресивен,сатанински подход накара ли те да хванеш материалите пак да четеш?Не.
Какво да говорим повече?

Не можеш да плюеш нещо и някого и после да искаш от него услуга.Има си думи в речнка за такова поведение.Аз не ги ползвам.

Услуга??? Simple Smile Кристиан, май наистина много сте си повярвали. И за твое сведение, да, отворила съм ги и чета, именно провокирана от сегашната тема. Става на час по лъжичка, защото не разполагам с време, а и от монитора ми е неприятно, ще си ги разпечатам. Това, което искам да ти кажа, е следното - научете се да понасяте критика, наистина. Знам, че не ви пука какво мисля, но този мой увод, който ти наричаш "сатанински", съм го написала именно с тази цел. Да се замислите ВИЕ, не Хамер или който и да е. ВИЕ, които го проповядвате. Защото ако наистина държите това учение да се разбере и приеме, трябва да имате цялото търпение на света, да търпите нападки, неверници и да съумеете да ги убедите, ако те имат поне малко желание да повярват. Защото караме се или не в този форум или другаде, всеки един от нас иска едно, а именно - да сме здрави. Всеки един от нас иска и има нужда да вярва в нещо. И ако един ден ми кажеш "ей, кана, пониш ли как ме нарече, а сега си една от нас", можеш само и единствено да се гордееш със себе си. Заради факта, че си ми показал своята вяра, а аз съм я приела, а не като сега да се цупиш, ако се интересувам.

# 472
multimodal, последно отричаш ли или не класическата медицина. Щото тази сутрин я плюеше, а сега се съгласяваш с Кристиян, че всъщност ГНМ не я отричаш, дори често я ползва. Какво ще решиш за последно!? Я вземете уточнете проблема в другата си тема и излезте с общо становище, че съвсем станахте за смях.

Истината е, че ако имаше някакви доказателства за ефективността на ГНМ те щяха да бъдат публикувани още на 1-ва страница. Темата нямаше да е 30 и кусур страници, и нямаше да се налага на симпатизантите да носят от 10 кладенеца вода. Това е простата и очевадна ИСТИНА.

Кана  newsm10

# 473
Ако за пореден път твърдиш, че форума не е надежден източник, то тогава...за какво говорим
Разбира се, че форумът не е надежден източник, не срещнах някой да твърди обратното.  Peace
Тук само обменяме мнения и лични впечатления от нещата ,които сме прочели. Никой от нас не е специалист по ГНМ, дори и тези, които я познават повече..

# 474
multimodal, последно отричаш ли или не класическата медицина. Щото тази сутрин я плюеше, а сега се съгласяваш с Кристиян, че всъщност ГНМ не я отричаш, дори често я ползва. Какво ще решиш за последно!? Я вземете уточнете проблема в другата си тема и излезте с общо становище, че съвсем станахте за смях.
Не мисля, че мненията ни се различават, освен че всеки влага смой смисъл в определени понятия.
Отдавна предложих "ние" и "вие" да се избягват - тук има хора, които са отделни личности, със собствено мнение. Това, че споделяме някои общи идеи, не ни прави еднакви.   Mr. Green

Цитат
Истината е, че ако имаше някакви доказателства за ефективността на ГНМ те щяха да бъдат публикувани още на 1-ва страница. Темата нямаше да е 30 и кусур страници, и нямаше да се налага на симпатизантите да носят от 10 кладенеца вода. Това е простата и очевадна ИСТИНА.
Ти да си видяла някой да е тръгнал да твърди/доказва нещо, с изкл. на г-н Persona??

# 475
Ако за пореден път твърдиш, че форума не е надежден източник, то тогава...за какво говорим
Разбира се, че форумът не е надежден източник, не срещнах някой да твърди обратното.  Peace
Тук само обменяме мнения и лични впечатления от нещата ,които сме прочели. Никой от нас не е специалист по ГНМ, дори и тези, които я познават повече..

Доблестно признание.  Wink  Ако някъде го бяхте писали в темата си за ГНМ, нямаше да има нужда от тази. Там никого не препращате да потърси информация от други източници, да поразрови, да се усъмни....   Доста категорични сте и е подвеждащо за човек с болка, който се обърне за съвет.

# 476
Защото ако наистина държите това учение да се разбере и приеме, трябва да имате цялото търпение на света, да търпите нападки, неверници и да съумеете да ги убедите, ако те имат поне малко желание да повярват. Защото караме се или не в този форум или другаде, всеки един от нас иска едно, а именно - да сме здрави. Всеки един от нас иска и има нужда да вярва в нещо. И ако един ден ми кажеш "ей, кана, пониш ли как ме нарече, а сега си една от нас", можеш само и единствено да се гордееш със себе си. Заради факта, че си ми показал своята вяра, а аз съм я приела, а не като сега да се цупиш, ако се интересувам.

Ще извиняваш, но не сме длъжни да имаме цялото търпение на света и дъра бъра...   Naughty  Май наистина ни бъркаш с някаква секта, проблемът е в твоите разбирания... Това, че някой знае нещо, споделя го и го развива с останалите, не означава че трябва да търпи да го хулят и плюят и пак да помага... Хайде да си имаме уважението... Прочети всички нападки срещу Кристиян в темата (и не само в тази тема, ами навсякъде където пише) и пак ела да обясняваш как той трябвало да помага, въпреки всичко... С Христос ли го бъркате, започвам да се чудя...  newsm78

# 477
Кана,

Цитат
ВИЕ, които го проповядвате. Защото ако наистина държите това учение да се разбере и приеме, трябва да имате цялото търпение на света, да търпите нападки, неверници и да съумеете да ги убедите, ако те имат поне малко желание да повярват
Не проповядвам на никого НИЩО.Темата за ГНМ е информативна.
Нито сьм месия,който да дьржи това учение да се приеме.
ГНМ е защитена сама по себе си.Няма нужда от комплици и помощ от когото и да било.
Това,което стана в тази тема беше породено от едни льжи и клевети поднесени от конспиративни сайтове.
И всички лекомислени се вьрзаха и им хареса цирка.

Не искам и никога не сьм искал да убеждавам някого в нещо.Всеки може САМ да си докаже 5те биологични закона.Не са ви нужни никакви други знания.ГНМ не е религия,за да се вярва в нея,както е с доверието в традиционната медицина.

Щом не искате да се запознаете с нея,не виждам смисьла ви дори да пишете тук.Каква е ползата да спорите,че не е правилна,след като дори не я познавате добре.Едни са обьркани,други директно анатемосват,трети се чудят.

Всеки чете и се информира според способностите си.Нали не мислите,че сьм дльжен на някого от вас да има способности да разбира и да мисли?

Истината е, че
Цитат
ако имаше някакви доказателства за ефективността на ГНМ те щяха да бъдат публикувани още на 1-ва страница. Темата нямаше да е 30 и кусур страници, и нямаше да се налага на симпатизантите да носят от 10 кладенеца вода. Това е простата и очевадна ИСТИНА
.
Когато за мен една истина е очевадна,аз не тьрся друга.Яво вьтрешният ти глас казва,че все пак може да има и малко истина в това,което се пази в тайна 30 години...

# 478

Цитат
Ти да си видяла някой да е тръгнал да твърди/доказва нещо, с изкл. на г-н Persona??

Точно там е проблемът. Едната страна твърди и доказва, другата мълчи достолепно.
съгласна съм с постинга на кана от предишната страница

# 479
Цитат
Едната страна твърди и доказва,
Щом смятате това за доказателства,значи трябва да им се доверите.
Доверете се и не мислете повече. Peace

Общи условия

Активация на акаунт