Тъмната страна на "Германската Нова Медицина" и Хамер

• 65 921
  • 941
  •   1
Отговори
# 705
И аз веднъж това казах на Кристиян - духовно извисените индивиди са смирени и приемащи, а в неговата дружина имат коренно противоположно звучене.  Peace
Ивонска, много ласкателно, но защо си мислиш, че ние/не че приемам "дружината" като хомогенно цяло/ сме духовно извисени?! Или пък се мислим за такива?! И защо си решила, че имаме мисия да раздаваме "светлина на слепите"...Тези неща са само в твоите интерпретации...Поне за мен, със сигурност не се отнасят - нито се считам за духовно извисена, нито искам да поучавам/просветлявам някого, нито пък имам намерение да убеждавам някого колко съм права и колко той не е. Както Меги каза, всеки е на различно ниво - не казвам, че някой е по-високо или по-ниско - и няма как да се разберем.
А от моята гледна точка, ти си изключително недружелюбна и агресивна, затова предпочитам да не общувам с теб - агресията поражда агресия, а това не ми допада Peace И защото сега ще ме захапеш защо пиша тези неща, след като не искам да общувам с теб, ще се изясня предварително: защото вече няколко пъти обвиняваш всички вкупом, че се имат за месии, а не се държат като такива. Искаше ми се да ти отговоря...само за себе си. .. от егоистични подбуди:)
Сори за ОФФ-а  Embarassed

# 706
  • София
...
ПП. И забележи кой точно пише обидни квалификации за другите, а после да си говорим за смирението. Simple Smile

Не всички започнахме да се интересуваме от ГНМ предубедени и негативно настроени... Но получихме какво?

# 707
Не всички започнахме да се интересуваме от ГНМ предубедени и негативно настроени... Но получихме какво?

Повече от това не виждам какво мога да ти напиша в отговор:

А от моята гледна точка, ти си изключително недружелюбна и агресивна, затова предпочитам да не общувам с теб - агресията поражда агресия, а това не ми допада Peace
....
 защото вече няколко пъти обвиняваш всички вкупом, че се имат за месии, а не се държат като такива.
Все едно аз съм го писала.  Peace

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 15:56 от multimodal

# 708
...
ПП. И забележи кой точно пише обидни квалификации за другите, а после да си говорим за смирението. Simple Smile

Ivonska, мисля, че за себе си трябва да осмислиш някои работи. Дали твоето отношение към ГНМ (и ваксините) е продиктувано от здравия ти разум или защото се чувстваш напъдена от някои теми. Щото ако е второто - върви си работи над комплексите, а не мрънкай непрекъснато "ми аз съм обидена".

# 709
Толкова ли нямате доблестта да признаете, че Хамер е осъждан и то не веднъж, че му е отнет лекарския лиценз и няма право да практикува медицина, че няма нито едно научна публикация свързана с ГНМ!?  Това са факти и те не подлежат на гледна точка, на интерпретация и духовност! Толкова е просто! Омръзна ми от вашите локуми, просто ми писна!

# 710

От изписаното до тук, разбирам, че голяма част от т.н. почитателите на ГНМ имат своя философия и виждане за живота и някак си са успели да набутат ГНМ в нея, постигайки душевен мир. Затова те нямат нужда от доказателства и разните му там подробности не са важни.. ....

За да си докаже всеки на себе си точността на ГНМ, пътят от частното към общото не би помогнал. Разсъждавайки от болестта към търсенето на ДХС и конфликт се достига до толкова различни тълкования на една постановка, че няма начин да не се познаете в някоя. Пример: рак на гърдата (извинявам се, че все това ми е примера) - конфликт загуба на дете. Но (това, което съм разбрала аз) този конфликт предполага - дете,  дом. любимец,  съпруга и (ако се е чувствала като негова майка-закрилница) и всички субекти, които е обичала, както се обича дете.  Едва ли има човек, който да не си намери конфликта в такъв безкраен диапазон Tired

Интересно за мен е изследване на ГНМ в обратната посока. Когато имаме ДХС и си намерим конфликта, давайки му оценка какъв е той за нас в този момент, а не "намествайки го" от позицията на много изминало време (териториален или т.н.), да проверим дали ще последва предположеното от Хамер заболяване.

Т.е.  това, което е написала kaigi, облечено в моя ред на размисъл (понеже мисля върху ГНМ не от една седмица  Laughing    )

П.П. Пак оставам със съмнение, че не е мн мн ясно, но за себе си го разбирам Joy

# 711
Толкова ли нямате доблестта да признаете, че Хамер е осъждан и то не веднъж, че му е отнет лекарския лиценз и няма право да практикува медицина, че няма нито едно научна публикация свързана с ГНМ!?  Това са факти и те не подлежат на гледна точка, на интерпретация и духовност! Толкова е просто! Омръзна ми от вашите локуми, просто ми писна!

Това не е тайна kaigi, пише си го в биографията му. Никой не го отрича!

# 712
Vesito_T, напълно те разбрах... В началото и аз така мислех (че нещата са толкова ранообразни, няма начин да не си намериш някакъв конфликт - то е като да идеш на врачка и да ти каже, че имаш ядове  Crazy )... Обаче, има една подробност, след това прочетох: "Всяко раково заболяване започва с ДХС (Дирк Хамер Синдром) – силно драматичен конфликтен шок. Това не е някакъв бавно започващ конфликт, който причинява раково заболяване, а е винаги шоков и непредвидим светкавичен удар, който напълно изненадва човек, вцепенява го, прави го неспособен да изрече и една дума, смайва го. Една конфликтна ситуация, за която човек предварително е могъл да се настрои, не поражда ДХС. Повечето пациенти могат да опишат ДХС точно почти до минутата, тъй като той винаги протича драматично." Аз мога да опиша едно такова мое преживяване, за което смятам, че стои в основата на хроничното ми заболяване... Въпрос на време е да си докажа дали съм права... Мисля, че не всяка ситуация може да се опише така, както ситуацията, предизвикала ДХС...

# 713
  • София

А от моята гледна точка, ти си изключително недружелюбна и агресивна, затова предпочитам да не общувам с теб - агресията поражда агресия, а това не ми допада Peace
....
 защото вече няколко пъти обвиняваш всички вкупом, че се имат за месии, а не се държат като такива.

Не се измъквайте - когато дойдох за първи път в темите ви, изобщо не подозирах за какво става дума и поведението ми абсолютно не отговаряше на тези изявления!  Wink

# 714
За да си докаже всеки на себе си точността на ГНМ, пътят от частното към общото не би помогнал. Разсъждавайки от болестта към търсенето на ДХС и конфликт се достига до толкова различни тълкования на една постановка, че няма начин да не се познаете в някоя. Пример: рак на гърдата (извинявам се, че все това ми е примера) - конфликт загуба на дете. Но (това, което съм разбрала аз) този конфликт предполага - дете,  дом. любимец,  съпруга и (ако се е чувствала като негова майка-закрилница) и всички субекти, които е обичала, както се обича дете.  Едва ли има човек, който да не си намери конфликта в такъв безкраен диапазон Tired

Не е съвсем така... Ако си прочела и запомнила определението за ДХС, трябва да знаеш, че той е шоково преживяване, което ни хваща напълно неподготвени; сериозен, остър, драматичен и изживян в самота конфликтен шок, който се проявява едновременно на трите нива: психика – мозък – орган.
т.е. за да се получи рак, "постановката" е само една - и ако знаеш за какъв тип проблем става въпрос, можеш лесно да го откриеш, защото той е шоков, неочакван, силен и т.н. момент, който няма как да се забрави. Ако имаш хиляда дребни сходни ситуации, то те не биха довели до рак, а до по-дребни болежки.
Ракът на гърдата (от примера, който даваш) не е свързан само със загуба на дете. Може пак да прочетеш статиите, те са две.
Двете гърди отговарят за различни неща: При десноръките жени лявата гърда отговаря  за детето и майката на жената и семейното гнездо, а дясната гърда за партньора или партньорите, към което всъщност спадат всички останали хора, с изключение на малките деца или чувстваните като деца хора и животни. При леворъките е обратно.

И  аз ще спомена, че спорите без да сте запознати в детайли с материята, а имате само повърхностен и общ поглед, което не е достатъчно за нищо. Аз колкото повече чета, толкова по-ясно ми става колко са сложни нещата и колко е трудно да бъдеш такъв терапевт, защото трябва да знаеш ужасно много и да съобразяваш още много неща, за да имаш успех.

п.п. Докато го напиша и Стелт ме изпреварила...

# 715

Съгласна съм с  позицията ти  Peace.  Това, което си цитирала, не съм го забравила и аз Simple Smile  За нещастие, ще мога да проверя ГНМ по втория начин на разсъждение, защото приятелят ми има ДХС, та...

... Аз колкото повече чета, толкова по-ясно ми става колко са сложни нещата и колко е трудно да бъдеш такъв терапевт, защото трябва да знаеш ужасно много и да съобразяваш още много неща, за да имаш успех.

...

Peace

# 716

....

Не се измъквайте - когато дойдох за първи път в темите ви, изобщо не подозирах за какво става дума и поведението ми абсолютно не отговаряше на тези изявления!  Wink

Ааа, моля моля, помниш ме нали...  Wink   Много добре те знаех, преди да дойдеш в темата за ваксините, другите също не пасат трева... Ако си забелязала тогава, не се включвах с отговори на въпросите ти, защото се надявах, че искрено се интересуваш и нямаш намерение да се заяждаш... Реших, че ако аз пиша, ще се заядеш и се въздържах доста време...

# 717

Това не е тайна kaigi, пише си го в биографията му. Никой не го отрича!

Къде са тогава клеветите в тази тема!? Защо е цялата тази яростна отпора от ваша страна!? Нямат ли право хората, които не споделят идеята на ГНМ, нейните теории, да обсъдят това!? Така или иначе това е невъзможно във вашата тема, нали!? Длъжни ли са хората противници да бъдат обвинявани в какво ли не само, защото са избрали да не вярват!? Всеки има право на гледна точка и мнение, нали!? Ако исках да ми бъдат доказани предимствата и нейното величие, щях да съм в другата тема.

Имаше някой много добри въпроси от Персоната относно първия закон, но никой не благоволи да отговори по същество от запознатите. Единственото, което чувам е провокатор, конспиратор, нищо не разбирате, питай Хамер, ако искаш и т.н. После всеки ГНМ почитател прави изявление от сорта:
Цитат
И  аз ще спомена, че спорите без да сте запознати в детайли с материята, а имате само повърхностен и общ поглед, което не е достатъчно за нищо. Аз колкото повече чета, толкова по-ясно ми става колко са сложни нещата
  Thinking

# 718
kaigi, още самото заглавие на темата и постингите на Persona никак не изглеждат на "обсъждане". Това е, което дразни. Идва някой си привърженик на стандартната медицина от някъде в алтернативния форум и почва с гръм и трясък "Хамер е престъпник". Пльоска някви линкове от уикипедия и ариплекс, и дори не е чел и схванал основни неща в ГНМ.

И колко пъти да повторя, вие искате да ви докажем, че и то научно, че ГНМ работи. Е аре стига бе! Обвинявате, че сме секта, че пропагандираме ГНМ. Е това ако не е смешно.

Ще ти отговоря и за въпросите на Persona по 1-вия закон - от въпросите й лъсва, че тя ли е той ли е, няма понятие от ГНМ. Иска дефиниция на неща, които си ги пише в материалите и сайтовете на ГНМ. Е, кажи ми, да не е луд някой да й разяснява (доколкото може), още повече с нахалното й/му поведение.

# 719
kaigi, ако защитниците на ГНМ не пишеха в темата, тя определено нямаше  да се радва на такъв интерес... Аз съм склонна да проверя и въпреки, че много неща не са ми ясни, да се въздържа да не пиша повече, да не отговарям на лични нападки или на неща, които смятам за неправилни...

Ако останалите участници (с изключение на противниците на ГНМ) са съгласни, можем да спрем да пишем тук (вкл. и да не отговаряме на конкретни въпроси, така че не ни ги задавайте)... Това автоматично не означава, че сме съгласни с написаното тук или че написаното въобще е вярно (както виждаш, има доста уточнение в последните страници)...

Общи условия

Активация на акаунт