Как ще реагирате ако ви намалят заплатата?

• 6 233
  • 91
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Естествено е да си обидена , но докато не намериш друга работа не се махай.
И аз смятам , че много работодатели се оправдават с кризата за да намаляват заплатите.
Съвета е излишен, момичето вече напусна  Tired

# 76
Трудно е, да.
Но и от "другата страна на реката" не е по-лесно.

По-лесно е от "другата страна на реката", при всички случаи. Тази "криза" е много удобно оправдание за бизнеса.
На чужд гръб и 100 тояги са малко Close Знаеш ли колко по -добре щеще да ни е вместо да даваме 4 мес. да даваме заплати  без почти нищо да се прави, защото няма работа въпреки всички усилия от наша страна, да плащаме наеми и т.н да си похарчиме тези пари за почивки, придобивки и др. Правиме всичко възможно да задържиме персонала си , но при положение че няма приходи не е ясно още колко време ще можем да задържиме положението. А парите за почивки последното място от което са дошли е от намалението на заплатите. И в крайна сметка, като някой се чувства кадърен и недооцен защо не се захване със собствен бизнес а мисли за смяна на работата - на новото място пак ще дойде момент в който няма да сте доволни.

# 77
И в крайна сметка, като някой се чувства кадърен и недооцен защо не се захване със собствен бизнес
А, недей то за това сме на това дередже щот много се смятаха за кадърни .

# 78
Че аз съм в същото положение, макар и временно.Ами свиваме се и не си позволяваме много харчове, освен това сме с заем и две кредитни карти, които теглихме когато заплатата ми беше 600, от нова година е 500, а сега 350.
Сега започвам да си задавам въпроса, да не би и нашия шеф да си има любовница. hahaha

# 79
Е, моят работодател определено не издържа любовница, но и до нас стигна.
Съкращения, а на останалите извадили късмет - увеличена работа и намалени заплати. Това, че няма приходи при нас не значи, че няма работа. Борбата за всеки клиент даже е в пъти по-голяма. Не обвинявам шефа си, но пък и намалението ми е в разумна граница /без обаче да е  даден срок за намалението/, така че за сега работим на пълни обороти. И стискаме палци.

Не се оправдава работодателя ми с кризата, клиентите му се оправдават с нея, за да не плащат. И кел файда, че имаме пари на хартия. Нямаме.

# 80
  • Варна
От два месеца ходя пак на работа, след майчинство. Заплатата ми не е намалена, но не я направиха колкото трябваше да бъде, щото имало криза. Обаче на никой друг от персонала не намалиха заплатата заради кризата. Чувствам се ощетена, много много се ядосвах, ама безкрайно много. Бях решила да си търся друга работа. После реших да си остана на сегашната работа, че имаме да покриваме две кредитни карти за тази година, а за другата година ще видим. Но вече си имам едно наум спрямо този работодател Naughty

# 81
Предполагам всички сме съгласни, че има криза- неоспорим факт. Но проблемът идва от там, че има фирми, които се възпалзват от тази "Златна" думичка, за да намаляват работните заплати. Аз разбирам, ако работата намалее, приходите също, да има едно намаление и на заплатите, но всичко да е както преди, а да не говорим и по-добре и въпреки това да намаляват заплатите с оправданието, че е криза.
Ето, това е обидното.

# 82
Случвало се е да ми намалят заплатата, но шефа ни събра всички и каза така и така налага се да затегнем коланите, ще намалим всички заплати засега с 10 %, обещавам при първа възможност да върна старите заплати. Така и направи човека, вземахме по-ниски заплати само 3 месеца, но си личеше че и той спестява от където може. Когато фирмата наистина си стъпи на краката може би 5-6 месеца след това имаше и увеличение на заплата.
Обаче хората се променят, май най-често когато понатрупат повечко парички
Сега пак е намалил заплатите на колегите, направи го точно преди Коледа, дори остави хората без пари за празниците, а десет дена преди това си купи чисто нов мерцедес ... и замина на почивка извън страната. Повече от половината колеги са напуснали, а другите вече си търсят нова работа.
Аз твърдо реших като ми свърши майчинството да не се връщам там на работа.

# 83
Mи трайкай си и междувременно си търси друга работа.

Като намериш, сиктир марш и толкоз Close Peace
Peace

# 84
  • Там където е семейството ми
Че криза има така е,и това се усеща.Ние сме в строителният бранш и особенно зимните месеци е някакъв кошмар.Наложи се да съкратим няколко души,защото работата драстично намаля,въпреки усилията ни,това да не се случва.
Заплати все още не сме намалили на никого,дано не се и налага.Търсим варианти всякакви със съпругът ми да държим нещата под контрол.

# 85
  • München\Добрич
Mи трайкай си и междувременно си търси друга работа.

Като намериш, сиктир марш и толкоз Close Peace
Peace

Peace Peace

# 86
Нашите запати също бяха намалени. Като се опитахме да изразим недоволство, ни се каза "на когото не му изнася - може да си ходи". Но така или иначе и сега взимам доста по-висока заплата от коментираната тук и все пак имам интерес все още да работя. Но при 500 или още повече 340 лв.....абсурд.

# 87
Октомври месец миналата година ми намалиха заплатата - във връзка със задаващата се криза...  Mr. Green
Декември месец пак - вече имало криза... Mr. Green
Март - във вихъра на кризата сме...   Mr. Green
По принцип съм безкрайно търпелив човек, ама и моето търпение и съпричастност си имат граница. За отработен месец, без всякакво предупреждение ми бяха изплатени цифром и словом 100 /сто/  лева.  #Crazy  Без коментар! На секундата си подадох молбата за напускане и ще ме прощават за отработване на предизвестието. 

# 88
Сто лева за един месец работа??? Crossing Arms
Та това е подсъдно, мисля! Crossing Arms

# 89
Моята заплата пък напук на кризата я увеличиха  Grinning То не че е кой знае колко - 5 %, след които стана 310 лв.  Laughing Но поне държавна работа - сигурна заплата. Случвало се е и да я намалят за сметка на една колежка, на която й предстои песиониране. Шефката каза, че е за няколко месеца, за да можела пенсията на въпросната да е по-голяма, и после "забрави" да ми върне 20 лв. към заплатата  #Cussing out Но не съм такъв човек да ходя да се разправям, въпреки че в случая може би беше с основание.

Общи условия

Активация на акаунт