Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 704
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Не смятам, че е нормално за жена със семейство да работи по незнам колко си часа на ден...

При търсенето на работа съм/и ще се съобразявам предимно с раб. време.  Peace
Както е видно - имам две деца. Нямам баби насреща, мъжът ми работи на ненормирано време.....
Тъй като не очаквам кой знае каква заплата, имам правото да търся подходящо за мен раб. време...

# 61
Само не се отчайвайте всички търсещи работа.
Според мен проблемите не са защото някой има изисквания, а защото много хора нямат. В края на краищата трудовите отношение са сделка- двустранна договорка – аз на правя услуга на работодателя като ходя на работа и си изпълнявам задълженията съвестно и отговорно- ДЛЪЖНА съм да го правя, защото съм се съгласила и съм подписала договор за това. Работодателят не ми прави услуга като ме назначава, обучава, плаща ми заплата и спазва законите на страната и договорните ни отношение- ДЛЪЖЕН е защото и подписал същия договор.

Според мен образованието и ценза са най-важни. Те ни правят независими от работодатели, които искат само да получават и да не инвестират в хората си, да не спазват работната време, да не плащат  извънреден труд, да не дават отпуски и да плащат колкото си решат този месец.

Предишната ми работа беше такава, че виждах доста фирми от вътре. На такива работодатели сам се нагледала, но и на такива служители сам се нагледала направо сам ахкала.

Стана доста дълго извинете. Идеята ми е не бързайте. Търсете работа, която да работите със страст и имайте изисквания. Давайте много от себе си и изисквайте много.

Опитът на скучна и рутинна длъжност затъпява не развива.

# 62
Не смятам, че е нормално за жена със семейство да работи по незнам колко си часа на ден...

...

Е, чак пък да го определяш за ненормално... newsm78
Всеки човек има различни разбирания, различни амбиции, различни очаквания...

# 63
  • София

При търсенето на работа съм/и ще се съобразявам предимно с раб. време.  Peace
Както е видно - имам две деца. Нямам баби насреща, мъжът ми работи на ненормирано време.....
Тъй като не очаквам кой знае каква заплата, имам правото да търся подходящо за мен раб. време...

Не искам да споря. Всеки сам си знае. Но какво значи не е нормално? А нормално ли е жената да си стои вкъщи и да чака мъжът й да работи на пет работи, за да издържа семейството?
Аз това не мога да си го представя. Бих се чувствала ужасно.

# 64
  • Пловдив
Още нещо се сетих ...
Нямате право на отчаяние , когато търсите работа.
Отчаяни никой не назначава.
Вие бихте ли ?

И каква е тази нагласа ??!

..Цялата тази одисея до намирането на работа,с всичките им интервюта,изисквания и смешни заплати ...

Ако на едното ходене по интервюта се гледа като на трудоемко и  така епично занятие ...

Не интервютата са трудоемко занятие, а самото ненамиране на удовлетворяваща работа. То изморява, ако се проточи във времето. Иначе аз не търся толкова дълго.

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 12:03 от svetla

# 65
  • Пловдив
Е хем отчаяни, хем претенции за заплати, за възможности.
Много искат нещо по-така, ама не са го работили, само учили. То с учене не става, трябва и практика.
Като огладнеете ще се хванете за всякаква работа, ама явно още ви хранутят мъжленцата и се чудят как да изкарат повече пари милите. Ако не ги уважавате продължавайте да подбирате и да изисквате. А на какво отгоре?

Коментар в типично женска злоба.

А между др. откъде тая практика ? Нали всеки иска опит, а като не ти го дават ?

# 66
  • на майната си
За да може човек да си позволи да има изисквания към заплата, раб. време и т.н. е необходимо освен образование и "име с опит", което да работи за него. В далечното минало съм напускала добре платена работа, за по-ниско платена, но която ще ми даде необходимите знания и опит в областта, която ме интересува. С бебе съм работила по 12-16 часа, след това с малко дете - 72 часа с 5-6 часа сън, но сега да чукна на дърво мога да си позволя тези изисквания Simple Smile.
Каспър беше много права в съветите си. Само с университет и желание не става, освен ако нямаш от "маята" обсъждана в съседна тема. Човек трябва да даде доста от себе си, преди да почне да взема.

# 67
За да може човек да си позволи да има изисквания към заплата, раб. време и т.н. е необходимо освен образование и "име с опит", което да работи за него. В далечното минало съм напускала добре платена работа, за по-ниско платена, но която ще ми даде необходимите знания и опит в областта, която ме интересува. С бебе съм работила по 12-16 часа, след това с малко дете - 72 часа с 5-6 часа сън, но сега да чукна на дърво мога да си позволя тези изисквания Simple Smile.
...

И аз бих могла да напиша същото. Определено е важно да имаш натрупан опит и умения, а те рядко са в комбинация със свободно време и висока заплата. Но после вложените усилия ти се "отблагодаряват". Peace

# 68
  • София
Определено е важно да имаш натрупан опит и умения, а те рядко са в комбинация със свободно време и висока заплата. Но после вложените усилия ти се "отблагодаряват". Peace

Именно. Вече никой работодател не дава висока заплата "даром", а свободното време е бонус към твърде малко професии.

# 69
  • Пловдив
Специално за маркетинга. С висше и магистратура смятам, че имам "акъл" да почна работа от най-ниските нива в маркетинга и без опит(които обаче не нарушават  достойнството ми, тоест отхвърлям интелигентното "просене" в директния маркетинг).
Какво: не мога да пиша писма ли, да правя  мониторинг на медиите ли,  да проучвам пазара ли, да контактувам добре с клиенти (тук го имам опита) ?
Само че често се случва даже да не ми се обадят за интервю, понеже работата ми, макар да е била с клиенти, ама не точно маркетинг (така предполагам, все пак не са ми звъняли).

И ако може разяснете ми нещо: от jobs.bg няма възможност за прикачване на снимка, а на доста места искат. Или има, но аз не съм видяла откъде ? Използвам не вътрешно CV, в външно, прикрепено, което съм си направила за целта.

# 70
ако може разяснете ми нещо: от jobs.bg няма възможност за прикачване на снимка, а на доста места искат. Или има, но аз не съм видяла откъде ? Използвам не вътрешно CV, в външно, прикрепено, което съм си направила за целта.

Прикрепи си към външния файл снимката. В word ли е?

Аз утре съм на второ интервю за работа, която много искам. Дълго време търсих подходяща за мен работа в Здравеопазването и сега като, че ли я намерих.  Praynig Автобиографията ми е идеална за тази длъжност, но рядко се освобождават подобни места.

# 71
  • Варна
Светла, направи си външно CV и готово. Освен това изглежда и по-предствително, когато е външно. това в джобс лично на мен ми изглежда тъпо. Аз си направих външно и ползвам него.
Веднъж правих интервю, умряла съм от смях. Имаше дори една, която дойде с мъжа си, при това 5 часа по-рано, щото се разхождали. Седнаха и двамата и той отговаряше вместо нея  Mr. Green Така, че и от другата страна не е лесно.
Аз лично само на едно се чудя, реални ли са обявите в джобс или фиктивни?

# 72
  • София
Светле, споко! Да ти кажа те и самите работодатели не знаят какво искат от маркетинга!
На 4 от 5 позиции маркетинг започнах от нула целия маркетинг на фирмата и сама си писах длъжностната характеристика! Mr. Green
Да не говорим за сладурите, които искат "маркетинг", обаче не са отделили и стотинка бюджет!
И трябва от пръдня боя да им правиш!

# 73
Махнах детето от CV-то (чак ме е срам да го напиша това) и пак няма.

И аз! След като 2 месеца търсих безуспешно работа реших да си направя експеримент. Веднага получих 2 обаждания за длъжността, която желаех. Стана ми много тъпо! Да ме карат да крия най-голямата си гордост!  Confused
И аз съм пред тази дилема- да махна детето си от cv-то Embarassed
Въпросът ми е как да отговоря на въпроси от сорта на какво работно време предпочитам, имам ли нещо против да работя през почивните дни, и т,н и т.н. И как да взема отпуск през първата седмица на работа, ако детето ми се разболее?
Обидно е . Отивам на интервю, зададоха ми 2-3 формални въпроса и видях как написаха с големи букви на документите ми ДЕТЕ!!! Sick

# 74
Аз лично само на едно се чудя, реални ли са обявите в джобс или фиктивни?

Тези, които аз посетих са реални. Често има разминаване в описанията на длъжността или адреса. Понякога и тези, които ги пускат нямат представа за длъжността и пишат глупости. Най-голямо впечатление ми прави длъжността "Администратор". Само от изискванията (ако са подробно описани) можеш да разбереш дали става дума за системен администратор, рецепционист или секретарка. Подобно е положението и с "технически секретар".

Общи условия

Активация на акаунт