Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 709
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Каспър, след като се отзовават 300 човека, ставащи и неставащи, значи работа няма. Ето, аз ще ходя да си търся като администратор. Не ми харесва, не искам на смени, не ми е отговаря на образованието, но...без пари никъде нищо не дават.
Фър-р-р Бъз-з-з, само като си помисля, че трябва да се правя, че нямам дете ми се гади, На всичкото отгоре имам и кой да помага, ако се наложи, друг е въпросът заслужава ли си баба или прабаба да ти гледа болното дете докато някой не ти плаща заплатата (визирам предният си работодател).

# 46
и аз търся вече месец и половина.Търся работа за счетоводител.На ден излизат поне по десетина обяви...изпращам автобиографии,ходя по интервюта и тц...всичко свършва до там..."ако ви одобрим,ще се обадим"При това имам опит почти десетина години стаж...в областат-била съм дори главен счетоводител ан завод,което обаче в момента въобще не ми помага,защото вече търся на ниво оперативен...и всички мислят,че няма да се справя с работата/че не съм работила досега а само съм обобщавала работата на останалите/ или най малкото ще ми е скучно..
Та така-продължавам да търся-не съм изгубила надежда,че ще намеря...

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 13:50 от Kiki_andr

# 47
Последното нещо, което ме интересува, когато търся човек е висшето му образование. На първо място са личните качества, на второ опитът си казва думата. Тъй като съм се срещала с много хора, които имат висше образование си дадох сметка, то висшето не върши работа.

Аз на 26 години вече бях с 8 години трудов стаж. Но Каспър е права, че първо трябва да дадеш, за да получиш, трябва много да се бориш, да се вреш, да се доказваш.

Ако имам поне 10 служители с удоволствие ще наема майка с деца, тъй като колегите ще могат да компенсират отсъствието й. Но ако отсъствието ще означава да ходя аз да върша това, за което плащам - не, не бих наела.

# 48
Аз пък кандидати не мога да намеря. Как така все не се срещаме търсещите.
И аз не съм чакала да завърша, намерих си работа преди това. Но пък и не е хубаво да се пренебрегва образованието напълно.

# 49
И аз като dalka...........
Отчаях се в търсенето на персонал....

# 50
И аз не съм чакала да завърша, намерих си работа преди това.
Аз също започнах да работя още във втори курс на следването.Преди висшето съм завършила техникум по икономика и следването ми беше песен.Прекъснах,когато излязох по майчинство,после пак поработих,после се яви здравословен проблем...и сега отново търся.Иначе на 25 вече бях главен счетоводител и на върха на кариерата си...
И да,прави сте,че личнита качества също имат голяма значение.Завода си имаше главен счетоводител,но когато шефа ми го купи реши,че не може да има доверие на други хора.Аз работех при него като единствен счетоводител на двете му други фирми.Имаше ми голямо доверие-знаеше че никога не бих злоупотребила.И след като минах през почти всички работни нива да опозная работата вече ...
Както и да е-отклоних се много.Исках просто да потвърдя написаното относно личните качества на човек

# 51
  • Варна
Жалко, че не сте от Варна да се пробвам при вас. Аз отивам да си търся работа като аминстратор, не ме кефи, не ми е специалност, но трябва да се издържаме все пак....

# 52
Magesta, "как така да променяш CV- то"? Аз нещо не те разбрах май...
Че то си е едно, така или иначе, как ще го променяш?! Или си работила на дадено място и си имала такива и такива отговорности и задължения или не. Или си завършила това и това, или пък не. То не подлежи на промяна според ситуацията.

Може и е желателно да променяш мотивац. писмо... Wink

Не, има си методи на промяна на автобиографията. Това зависи за каква фирма кандидатстваш. Един вид да наблегнеш върху дадено нещо. Защото агенциите и работодателите се измарят от автобиографии.
А иначе--не образованието е най-важно. Но определено в момента търся кандидати, а не мога да намеря.

# 53
Красе,защо не те кефи като администратор?Работила ли си това преди?Питам те, защото на мен за пръв път ми предстои да започна на такава длъжност.Извинявам се за отклонението.Иначе съчувствам изцяло на авторката.Цялата тази одисея до намирането на работа,с всичките им интервюта,изисквания и смешни заплати ,е просто меко казано отчайващо.Успех!

# 54
Още нещо се сетих ...
Нямате право на отчаяние , когато търсите работа.
Отчаяни никой не назначава.
Вие бихте ли ?

И каква е тази нагласа ??!

..Цялата тази одисея до намирането на работа,с всичките им интервюта,изисквания и смешни заплати ...

Ако на едното ходене по интервюта се гледа като на трудоемко и  така епично занятие ...
Как  и защо да ви наеме някой ?! ... да ви облекчи , за да си почините малко или ...?!
Извинете, но смешно - трагично е ! Blush

# 55
  • Варна
Отговарям на госта: не мисля, че  е подходящо за мен тъй-като си търся дългосрочна работа, имам малко дете и обичам да си поспивам Wink От друга страна съм в неплатена от 2 месеца и мизерстваме, така че след като няма за в момента алтернативи се хващам. Ще се наложи да си спомня немския (при 2 други езика, които знам баш тоз трябва да ползвам дето хич го недолюбвам и откровено съм забравила). Заплатата е ниска, ще има и временни затваряния на хотела и бля-бля..има ли смисъл да продължавам, но все е по-добре отколкото да се оревавам у нас, може пък да излезе нещо друго.
Между другото и тази работа ми я намери познат, а не аз по стандартния начин. Тъжна работа..

# 56
  • София
Е хем отчаяни, хем претенции за заплати, за възможности.
Много искат нещо по-така, ама не са го работили, само учили. То с учене не става, трябва и практика.
Като огладнеете ще се хванете за всякаква работа, ама явно още ви хранутят мъжленцата и се чудят как да изкарат повече пари милите. Ако не ги уважавате продължавайте да подбирате и да изисквате. А на какво отгоре?

# 57
  • Варна
Защо толкова злобно?

# 58
  • В страната на бурите
По темата - на мен в последно време ми се случва да препитвам кандидати за работа и мога да ви кажа, че голяма част от тях сами си вкарват автогол, а после защо не са ме извикали!  Не може да отиваш на интервю и да не знаеш елементарни неща за фирмата и конкурентите й - отдели си 3 часа, вземи си продукта, почети... После на интервюто се облечи представително, не ми идвай като чалга певица. Усмихни се като влезеш, здрависай се с хората в стаята, говори отчетливо. Случвало се е да идват такива дето не знаят за каква длъжност кандидатстват - пуснали навсякъде биография и забравили #Cussing out Когато аз си търсех работа, кандидатствах и на места, за които въобще не ми отговаряше образованието - да не казвам колко закона съм изчела... Накрая попаднах на точното място - с конкурс и то по специалността ми, но не съжалявам за усилията.

# 59
  • София
Търся вече каквото и да е, стига да се почива в събота и неделя и да е с нормално работно време. Работила съм доста различни неща досега в различни сфери.  Wink

Понякога не може и заплатата и работното време и отпуските. Особено, когато е криза - независимо реална или повече в главите на работодателите. Понякога е нужен компромис.
Ето вече е 23 часа, а аз още работя. Ама такава ми е работата. Няма от 9 до 17 с обедна почивка. А и вече рядко виждам приятели и колеги с такова работно време.

Общи условия

Активация на акаунт