Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 721
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Махнах детето от CV-то (чак ме е срам да го напиша това) и пак няма.

И аз! След като 2 месеца търсих безуспешно работа реших да си направя експеримент. Веднага получих 2 обаждания за длъжността, която желаех. Стана ми много тъпо! Да ме карат да крия най-голямата си гордост!  Confused
И аз съм пред тази дилема- да махна детето си от cv-то Embarassed
Въпросът ми е как да отговоря на въпроси от сорта на какво работно време предпочитам, имам ли нещо против да работя през почивните дни, и т,н и т.н. И как да взема отпуск през първата седмица на работа, ако детето ми се разболее?
Обидно е . Отивам на интервю, зададоха ми 2-3 формални въпроса и видях как написаха с големи букви на документите ми ДЕТЕ!!! Sick

Да, много е обидно, обаче това е реалността.
За детето - няма да взимаш отпуск ти. Ще вземе баща му, дядо му, баба му, чичо му или който е възможно друг.

# 76
  • Пловдив
А на въпросите "Склонни ли сте да работите събота и неделя?" отговаряш или "Не", или "Понякога". В противен случай е нарушение на договора.

# 77
  • София
А на въпросите "Склонни ли сте да работите събота и неделя?" отговаряш или "Не", или "Понякога". В противен случай е нарушение на договора.

Зависи от професията. За моята, ако отговоря не, означава, че никога няма да си намеря работа. Или трябва да работя нещо друго, което определено нямам намерение.

# 78
Никога не съм имала доверие на сайтовете за безплатни обяви за работа..
Не ми изглежда никак сериозно..днес пускаш, че търсиш - утре шефа е на друг акъл..
Затова и повечето там са нереални..
Когато съм търсила работа - съм гледала обявите само в Капитал, в агенциите за подбор на персонала или във професионалните издания..
И тва с детето не е пречка, когато наистина обявата е сериозна..
А иначе - винаги може да не си подходяща : като си млада, питат ще се жениш ли скоро?..като си млада булка - ами деца планираш ли? ..като сте го минали вече - поне е ясно.. Sunglasses

# 79
Махнах детето от CV-то (чак ме е срам да го напиша това) и пак няма.

И аз! След като 2 месеца търсих безуспешно работа реших да си направя експеримент. Веднага получих 2 обаждания за длъжността, която желаех. Стана ми много тъпо! Да ме карат да крия най-голямата си гордост!  Confused
И аз съм пред тази дилема- да махна детето си от cv-то Embarassed
Въпросът ми е как да отговоря на въпроси от сорта на какво работно време предпочитам, имам ли нещо против да работя през почивните дни, и т,н и т.н. И как да взема отпуск през първата седмица на работа, ако детето ми се разболее?
Обидно е . Отивам на интервю, зададоха ми 2-3 формални въпроса и видях как написаха с големи букви на документите ми ДЕТЕ!!! Sick

А вие, ако търсите детегледачка за детето си, коя бихте избрали - тази с малко дете, което може да се разболее на 2ия ден, или другата без такива ангажименти.

# 80

Зависи от професията. За моята, ако отговоря не, означава, че никога няма да си намеря работа. Или трябва да работя нещо друго, което определено нямам намерение.

И при мен е така. Което не означава, че работя всички почивни дни.
Т.е. на подобен въпрос винаги можеш да отговориш: "Ако наистина се налага.".
Защото, ако пък наистина работата го изисква, а ти нямаш желание да са ти ангажирани почивните дни, най-добре изобщо да не се "хващаш на хорото".

# 81
  • София
Аз лично само на едно се чудя, реални ли са обявите в джобс или фиктивни?

Тези, които аз посетих са реални. Често има разминаване в описанията на длъжността или адреса. Понякога и тези, които ги пускат нямат представа за длъжността и пишат глупости. Най-голямо впечатление ми прави длъжността "Администратор". Само от изискванията (ако са подробно описани) можеш да разбереш дали става дума за системен администратор, рецепционист или секретарка. Подобно е положението и с "технически секретар".

Технически секретар пишат, защото по НКПД това е най-ниско осигурената длъжност в администрацията на една фирма. Демек - минимална работна заплата ви очаква!

# 82
Мадам Х, чела съм и на друго място този твой въпрос коя детегледачка бих наела- с малкото дете или без дете. Мислила съм доста и смятам, че бих наела тази, която ми харесва повече, а пък и стажът й като майка би имал значение, нали? Друг е въпросът, че трябва да имам вариант, когато на нея й се налага да отсъства. Но хора сме все пак, не машини.

# 83
...
А вие, ако търсите детегледачка за детето си, коя бихте избрали - тази с малко дете, което може да се разболее на 2ия ден, или другата без такива ангажименти.

Тази с вече порастнали деца...

# 84
Дилянка, мисълта ми е, че някой разбират под "технически секретар" обикновена секретарка, а други търсят инженер за строителна фирма. Според мен разликата е доста съществена. Когато длъжността не е добре описана ми се струва нормално кандидата да е заблуден и да гледа тъпо на интервюто.  Peace

# 85
  • София
О, какви описания съм виждала!

Тука май говорехме за маркетинг, а не за детегледачки.
Според мен трябва да се вземе по-добрия специалист, а не тази с по-голямо дете.
Лошото обаче е, че по-големите специалисти са и "по-светнати" в трудовото право.
Майките с малки деца също доста поназнайват.
А някои работодатели това хич не им харесва.

# 86

Мадам Хикс, не се опитвай да извъртиш ситуацията с цитирането на детегледачка.
За твое сведение-съм имала детегледачка с МНОГО ГОЛЯМО дете, която, обаче, е човек и също боледува. Когато и се е налагало-съм се спасявала без никакъв проблем.
В моя екип сме две майки с деца между 2-5 години. Никога никой не се е интересувал от наличието на детето ми в СВ-то, въпреки че на интервютата съм го цитирала гордо-гордо. Mr. GreenИнтересува ги да си гледам работата и да опъвам яко.

# 87
О, какви описания съм виждала!

Тука май говорехме за маркетинг, а не за детегледачки.
Според мен трябва да се вземе по-добрия специалист, а не тази с по-голямо дете.
...

Напротив, нещата могат да се сравняват. Защото и в двете ситуации този с по-голямото дете, е възможно да е и с по-голям опит (ако при детегледачката, това е по-дългият опит с деца, внуци и т.н.; при работещия е по-дългия стаж, примерно) + по-малко ангажименти. Нямам днес време да пиша дълго, но мисля, че става ясно какво имам предвид...

# 88
Ще взема и аз да махна дъщеря си от CV - то  Confused Мъчно ми, но когато я нямаше /не я бях вписала в графата/ ме търсеха много повече.Уморих се да обяснявам, че тя не е пречка, че не боледува често и най-вече че има кой да я гледа ако боледува.И аз веднъж видях как след куп въпроси написаха с червени букви – ДЕТЕ !!! Много ме заболя, сякаш написаха - КРАСТАВА, така се почуствах....Но предполагам, че работодателите си имат своето обяснение.
Успек на всички в намирането на работа !

# 89

Никога никой не се е интересувал от наличието на детето ми в СВ-то, въпреки че на интервютата съм го цитирала гордо-гордо. Mr. GreenИнтересува ги да си гледам работата и да опъвам яко.

Това силно противоречи с изказванията на други майки.

Общи условия

Активация на акаунт