Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 732
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 90
И мен не са ме питали за децата, нито са били пречка. Peace

# 91

Никога никой не се е интересувал от наличието на детето ми в СВ-то, въпреки че на интервютата съм го цитирала гордо-гордо. Mr. GreenИнтересува ги да си гледам работата и да опъвам яко.

Това силно противоречи с изказванията на други майки.
Всеки с късмета си!

# 92
  • София
Дали детето пречи да ви вземат на работа - изцяло зависи от работодателя  Peace Ако е сериозна компания, това не може и не е пречка Peace

След като ви предлагат да ви осигуряват на минимална заплата, а не на реална, как очаквате да са толерантни към майки с малки деца и евентуални болнични? Или пък да приемат безапелационно другите ви права по КТ?

Масово хората (дори майките) не са наясно с правата си, което поставя автоматично работодателя в по-изгодна позиция, което не е по негова вина  Mr. Green

# 93

Колкото майки-толкова и ситуации, Хикс.Как да разбирам констатацията ти-като намек, че лъжа ли?
Както Кремито вече Е подчертала-сериозните компании не се интересуват от наличието на дете/деца или от семейното положение. Друг е въпросът да попаднеш на такава компания.

# 94

Колкото майки-толкова и ситуации, Хикс.Как да разбирам констатацията ти-като намек, че лъжа ли?
Както Кремито вече Е подчертала-сериозните компании не се интересуват от наличието на дете/деца или от семейното положение. Друг е въпросът да попаднеш на такава компания.

Не, Барби, по-скоро обратното. Когато имаш хъс за работа, детето няма да попречи. 

# 95
Хикс, простете, че ви изтълкувах превратно думите. Но така прозвучаха.

Естествено, аз си плащам, и то-с лихвите-като например нестандартно работно време, съобразено с европейското такова, работа на смени по едно време в интервала 8-20 часа, и честа нужда от удължени уикенди поради естеството на работата.
Вечер се връщам скапана и имам нужда ей така на, да седя и гледам в една точка половин час, ама няма кой да ме остави.И се прибирам тогава, когато хората сядат с ракийката и салатката пред ТВ-то за първите вечерни новини по БНТ. Tired

# 96
  • София
Хикс, простете, че ви изтълкувах превратно думите. Но така прозвучаха.

Естествено, аз си плащам, и то-с лихвите-като например нестандартно работно време, съобразено с европейското такова, работа на смени по едно време в интервала 8-20 часа, и честа нужда от удължени уикенди поради естеството на работата.
Вечер се връщам скапана и имам нужда ей така на, да седя и гледам в една точка половин час, ама няма кой да ме остави.И се прибирам тогава, когато хората сядат с ракийката и салатката пред ТВ-то за първите вечерни новини по БНТ. Tired

Споко, някои се прибираме след първата половина на Шоуто на Слави  Mr. Green

# 97
.

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 21:36 от Мадам Х

# 98
  • Пловдив
Не, Барби, по-скоро обратното. Когато имаш хъс за работа, детето няма да попречи. 

Няма да попречи на нея, ама на работодателя й ще му избоде очите Mr. Green

# 99
  Съвсем нормално е, както работодателите имат изисквания така и търсещите работа да знаят какво търсят. Разбира се, че е изморително търсенето на работа, а излиза и скъпа дейност- трнспорт, телефони, вестици и т.н.
  Към работотателите: За да не се явяват за едно място по 200 човека ако заплатата е свръхсекретна тайна обявявайте поне местонахождението  на работното място и работното време. По този начин ще се редуцират кандидатите. Ще се избегне това кандидати от единия край на големи градове да ходят до другия край, за да разберат, че въпросния обект се намира в третия, за за разберат, че работното време е от x до y. Също така постояното изискване за опит е в повечето случаи пресилено, когато има смисъл и когато не, а никой не гледа човека да е отговорен и честен. Назначават някой със съмнителен опит, работещ само когато шефът му е над главата и после се чуди какво става и защо работата не върви.

# 100
  • София
На мен детето не ми попречи. Май попаднах на страхотен работодател.
Още на първото интервю предупредих, че имам дете и че се надявам вечерите да си ги прекарвам със семейството. Въпреки това ме оцениха по качествата ми и ме взеха на работа.
Дано повече хора да имат моя шанс.

# 101
И на мен днес ми е хубав ден...започвам да виждам светлина в тунела-само да не се откаже,че е от насрещно движение. newsm17 Желая на всички търсещи работа да не се отчайват и да продължат с оптимизъм-всяко зло-за добро...newsm10
Поздрав за всички,които не са загубили надежда и продължават...:
http://vbox7.com/play:8166939c

# 102
Изчетох с интерес темата.....но в качеството си на работодател!
Единственото,което мога да кажа на търсещите работа е :бъдете по-мотивирани,изразявайте желанието си да работите!Добрият работодател ще го види и оцени веднага.Почти няма собственик на компания,който да не се оплаква от липсата на отговорни и квалифицирани кадри в неговия сектор,и не само.
В седемгодишният си опит съм срещала какви ли не хора,но в повечето наистина липсва отговорност,заемат длъжността като че ли ей така,просто да кажем,че работим някъде и нещо.Като че ли,на българина не му се работи много.Понякога на интервютата,които съм правила,аз самата се чувствах интервюирана от кандидата.Много често чувах и чувам само изисквания за заплата,служебен автомобил и т.н,без да бъде изтъкната готовността да дадеш,за да получиш всичко това.Повярвайте ми,няма работодател,който да не е попадал на такива хора,а те са мнозинство.
Съжалявам за негативизма в постта си,но това е действителността тук,преди всичко претенции.А такива може да има само доказал се в областта си професионалист.
Относно децата,научих се да предпочитам точно такива кандидати,защото точно те носят в себе си прословутата ОТГОВОРНОСТ.
Имала съм служители само на процент,както и такива с твърди заплати и бонуси към тях,е,мога да ви кажа,че тези само на процента работиха много по-добре от другите.Първата система на заплащане отдавна я изоставихме и минахме към втората,за да не изоставаме от "добрите фирми"както някои ги наричат,но резултатите съвсем не са оптимистични.
Работодателите също са "опарени",съжалявам за жаргона,а това ги прави и по-предпазливи.
Успех на всички търсещи работа,и бъдете по-мотивирани и готови да заслужите това,което ви се дава! Заявете желанието и готовността си да дадете всичко от себе си,за да получите,за да бъдете оценени!

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 15:18 от isa2005

# 103
isa2005 дано повече работодатели като тебе! Поздравления!  bouquet

# 104
Аз също съм била работодател и то в най-гадния вариант. Бюджета е определен и няма възможност за поощряване на персонала чрез бонуси или повишаване на заплатата. Виждах как свестни хора си отиват и не можех нищо да направя, докато не напуснах и аз.

Общи условия

Активация на акаунт