Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 932
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 1 470
Пиша, просто за да се оплача. Не съм търсила дълго време, само месец и половина. Обаче се разочаровах, защото толкова рядко виждам обява в областта ми на интереси и се питах защо троших пари да уча магистратура. Искам да се занимавам с маркетинг, реклама, PR (това съм учила), но нямам практически опит и за съжаление в наистина хубавите фирми не им се рискува да ме вземат, като не съм го работила. Обаждат ми се за интервюта все за "търговски представител" и подобни работи на процент.

Кажете ми, как да го натрупам този опит, като никой не ми дава възможност ?

Поне се оплаках...

Както се шегува една приятелка, навсякъде търсят 20 годишна с 3 висши и минимум 5 години опит в областта, разбира се да знае поне 2 чужди езика и големите гърди не са задължителни, но определено са предимство  Laughing
И аз искам да сменям работата и ходя по мъките вече месец, но няма да се откажа, все някъде ще си намеря по-добро място =)

# 1 471
Нещо позамря темичката. Дано повече момичета са си намерили работа. Аз продължавам да търся.

# 1 472
Нещо позамря темичката. Дано повече момичета са си намерили работа. Аз продължавам да търся.
Shocked не се стърпях като видях аватара ти Кремена  Shocked

# 1 473
Здравейте. Аз пък се опитвам да събера сведения Карфур какви заплати дават. Известно ми е, че за сега май само в Бургас има Карфур, но все от някъде може да е изтекла информация за София, Пловдив. Нали предстои откриване. Не зная за София, но в П-в започнаха да им вървят обявите.

# 1 474
  • Belgium
В София отркиването ще е 2010.

За сега официални обяви не съм виждала.

# 1 475
Пиша, просто за да се оплача. Не съм търсила дълго време, само месец и половина. Обаче се разочаровах, защото толкова рядко виждам обява в областта ми на интереси и се питах защо троших пари да уча магистратура. Искам да се занимавам с маркетинг, реклама, PR (това съм учила), но нямам практически опит и за съжаление в наистина хубавите фирми не им се рискува да ме вземат, като не съм го работила. Обаждат ми се за интервюта все за "търговски представител" и подобни работи на процент.

Кажете ми, как да го натрупам този опит, като никой не ми дава възможност ?

Поне се оплаках...

Както се шегува една приятелка, навсякъде търсят 20 годишна с 3 висши и минимум 5 години опит в областта, разбира се да знае поне 2 чужди езика и големите гърди не са задължителни, но определено са предимство  Laughing
И аз искам да сменям работата и ходя по мъките вече месец, но няма да се откажа, все някъде ще си намеря по-добро място =)

Аз пък съм на противоположното мнение. Вярно е, че на интервюта се явяват масово точно такива - около 20 годишни без никакъв опит, но с големи претенции за заплати от по 1000 лв.
Ами наистина няма как да почнете без опит! Всяко начало е трудно и с мен беше така. Но пък сега съм на 34г. с едно дете на 3г. и половина, бременна и въпреки това на интервю през месец май избраха мен от 150 по-млади момичета без деца. А и работех на друго място тогава. Представянето на интервюто е от голямо значение, не годините.  Peace

# 1 476
Shocked не се стърпях като видях аватара ти Кремена  Shocked

Че какво му е?! от година и полвина си е все същия. Има съфорумка със същия ,но вместо мравки са овце. Mr. Green

# 1 477
Здравейте. Аз пък се опитвам да събера сведения Карфур какви заплати дават. Известно ми е, че за сега май само в Бургас има Карфур, но все от някъде може да е изтекла информация за София, Пловдив. Нали предстои откриване. Не зная за София, но в П-в започнаха да им вървят обявите.

Какви обяви са имали за П-в ? Аз за Варна съм виждала.
Не бих работила в магазин ,но пък точно тази верига много харесвам и чакам с нетърпение да отворят тук.

# 1 478
Аз пък съм на противоположното мнение. Вярно е, че на интервюта се явяват масово точно такива - около 20 годишни без никакъв опит, но с големи претенции за заплати от по 1000 лв.
Ами наистина няма как да почнете без опит! Всяко начало е трудно и с мен беше така. Но пък сега съм на 34г. с едно дете на 3г. и половина, бременна и въпреки това на интервю през месец май избраха мен от 150 по-млади момичета без деца. А и работех на друго място тогава. Представянето на интервюто е от голямо значение, не годините.  Peace

Ами аз мога да говоря за себе си. Мога да си позволя да имам претенции, специално в областта, към която съм се насочила, защото имам уменията, но нямам опит. И никой не си прави труда да ме извика на интервю, защото във CV-то нямам 5 годишен опит... Нали трябва уж шанс да се дава на младите... Пък то, че ще почна от нулата е ясно, ама как да го натрупаме този опит, като никой не ни ще Sad

# 1 479
Kremena, aми в Пловдив беше обява за управител на Фронт офис. Каквото и да означава това. Не разбирам защо Фронт офисът трябва да има чак управител, но знам ли и аз как ще са им организирани нещата.

# 1 480
  • София, Лагера
Здравейте, Дами!
Сега попаднах на темата и ще ми е интересно да я следя. Не си търся работа, но работя като ЧР от 9 години. Също това съм учила, следя отчасти и пазара. Ще се радвам, ако мога да бъда полезна някому с нещо.
Няма да мога да изчета всичките 99 страници, ще пробвам последните да прегледам. Wink

# 1 481
  • На ръба..

Ами аз мога да говоря за себе си. Мога да си позволя да имам претенции, специално в областта, към която съм се насочила, защото имам уменията, но нямам опит. И никой не си прави труда да ме извика на интервю, защото във CV-то нямам 5 годишен опит... Нали трябва уж шанс да се дава на младите... Пък то, че ще почна от нулата е ясно, ама как да го натрупаме този опит, като никой не ни ще Sad
Аз не съм на същото мнение, да на 20 години съм, но това ми е втората работа без опит и ме избраха именно м/у 100 други кандидати. Важно е как се представяш на интервюто, което включва множество неща. Не съм съгласна, че никой не дава шанс на младите, напротив дават, стига да знаеш как да си го вземеш.

# 1 482
Little rabit -  ти сама си го казала, нямаш опит, а си проверила в "наистина хубавите фирми". Нормялно е в тези фирми да си търсят хора освен с познания и с практически опит. А такъв може да се натрупа в по малките и не толкова известни и с възможности за високо заплащане фирми. Опитай да намериш работа там, може би няма да е според мечтите ти, но ще ти даде шанс за по нататък.

# 1 483
  • София, Лагера
Момичета, дори и в момента се предлагат стажантски позиции! Ако наистина сте млади, това е идеална опция за вас! Е, парите няма да са върха на сладоледа, но поне опит се трупа!
Аз да ви кажа пък от обратната страна как изглежда - втори курс студент (предимно с мъже работя), с опит няколко месеца и с претенции за 2000 заплата... ми за какво точно мисли, че ги заслужава!  Rolling Eyes
Медала има 2 страни.

А, освен стажантски позиции има и такива, които са по заместване на майки. Като правило хората със стаж не са навити да започнат такава работа, защото трябва да напуснат след определено време.  Wink Но за такива без стаж е идеално!  Peace

# 1 484
  А в Русе как е някой да каже,аз от месец си търся работа  и нищо,сигурно 50 автобиографии съм пуснала...
  Скоро събираха персонал за новооткриващия се Пени Маркет
Заплата - 300 лв, 6 часов работен ден, за 5 дена в седмицата
сигурно са събрали вече,знаеш ли къде се подават документи?

Общи условия

Активация на акаунт