Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 828
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 1 665
Фукла, не съм много добре запозната какви св-та обичат да разглеждат работодателите, но си мисля че св-то в джобса е много пригледно и обхваща всичко. Peace По отношение на изискванията, мисля че си абсолютно права-май всеки си търси нещо, но го е страх да си каже, за да не бъде обвинен в дискриминация! newsm78

# 1 666
  • София /Абсурдистан
Една от причините е, че може да има изисквания, които не могат да бъдат написани в обявата - например пол и възраст.

Eто тук се крие ключа от палатката  Peace

# 1 667
Фукла, не съм много добре запозната какви св-та обичат да разглеждат работодателите, но си мисля че св-то в джобса е много пригледно и обхваща всичко. Peace

Пригледно е, но по-добро впечатление прави, ако сам си го направил. Естествено, това не е причина да отпаднеш, но ако интервюиращият се колебае дали да те покани, едно отличаващо се св би могло да бъде в твоя полза.

# 1 668
Фукла, не съм много добре запозната какви св-та обичат да разглеждат работодателите, но си мисля че св-то в джобса е много пригледно и обхваща всичко. Peace

Пригледно е, но по-добро впечатление прави, ако сам си го направил. Естествено, това не е причина да отпаднеш, но ако интервюиращият се колебае дали да те покани, едно отличаващо се св би могло да бъде в твоя полза.

Ще послушам този съвет.  Peace

Изпита е взет с 5 Crazy,интервюто мина добре ,но е ужасно далече,половината пари ще са в транспорт... ще си помился още малко.

Последна редакция: сб, 03 окт 2009, 19:19 от kremena

# 1 669
По отношение на изискванията, мисля че си абсолютно права-май всеки си търси нещо, но го е страх да си каже, за да не бъде обвинен в дискриминация! newsm78

Искам само да вметна, че публикуващите обяви нямат право да включат изискванията си за възраст и пол, не че и е страх да го кажат.. което в някои моменти е много глупаво, защото се губи времето на двойно повече хора.
Когато ми трябва за определена работа жена, много ясно, че няма да наема мъж - в обявата обаче това не става ясно. В резултат - кандидатстват 20 човека мъже, някои от тях се обаждат по телефона, тези, които не се обаждат, очакват отговор след като са кандидатствали - което е губене на време и на мен, за да им отговоря, и на тях, за да чакат... но, няма начин. Такива са правилата. Криворазбрана защита от дискриминация, ако питат мен.

# 1 670
Ето го моето мнение за търсенето на работа в България http://demimagic.blogspot.com/2009/08/wild-wild-work.html

# 1 671
Ето го моето мнение за търсенето на работа в България http://demimagic.blogspot.com/2009/08/wild-wild-work.html
Ами всеки си има право на мнение, но на мен това ми се струва твърде едностранчиво и самосъжалително. Да не говорим, че няма как все другите да са виновни.

# 1 672
Днес ми предложиха работа с долу-горе приемливи условия, като първата заплата я задържат като депозит. Това досега не ми се беше случвало. А на Вас?

# 1 673
Депозит за какво?? Това е безумие за мен. Да им работиш безплатно цял месец ли искат? Навремето в Макдоналдс кандидатствах за мениджър (искаха и висше образование!), а те ме накараха да им работя 2 дена по 8 - 10 часа безпалтно, за да ме "обучат". То тяхното обучение си беше чисто мъчение, ама нейсе, поне разбрах, че не съм за там. А тези искат 1 месец някой да им работи безплатно, е това вече е върха.

# 1 674
  • до една звездичка
Днес ми предложиха работа с долу-горе приемливи условия, като първата заплата я задържат като депозит. Това досега не ми се беше случвало. А на Вас?

ДАже не съм и чувала подобна глупост! ooooh!

# 1 675
Аз съм срещала нещо подобно, когато работих на морето. Мисля че след месец и половина се плащаше за първия месец. Отнасяше се за обслужващия персонал /готвачи, сервитьори, бармани/. В първия момент ми се стори странно, и се чудех как са се навили да започнат изобщо тези хора - нооо, след първото плащане настана такъв хаос  ooooh! масово напиване с взетите пари, и като резултат - половината персонал не се появи на работа на следващия ден.. съответно в средата на сезона работодателят се оказа в ситуация да набира наново персонал, въпреки тази уж превантивна мярка..

Та, зависи от мотивите, които има работодателят в този конкретен случай - не ти ли обясниха? Защо го правят - предвид че не е обичайно - каква е твоята гаранция, че ако останеш и работиш добре, ще си получиш всичките пари.. мисля че е редно да го обсъдиш. Ако работата си заслужава, и фирмата има някакъв сериозен мотив да го прави - аз лично бих опитала.

# 1 676
Аз съм виждала обяви на агенции, които взимат половината от първата заплата като комисионна. За друго удържане на пари от първа заплата не съм чувала.

# 1 677
Комисионната на агенциите се плаща само и единствено от работодателя. Агенциите нямат право да искат каквито и да било такси, проценти от заплати и т.н., това е незаконно и можете да се оплачете в Инспекция по труда, ако ви се случи.

А за депозита - в ресторантьорството и хотелиерството се среща; аз не бих приела такива условия.

# 1 678
Аз съм срещала нещо подобно, когато работих на морето. Мисля че след месец и половина се плащаше за първия месец. Отнасяше се за обслужващия персонал /готвачи, сервитьори, бармани/. В първия момент ми се стори странно, и се чудех как са се навили да започнат изобщо тези хора - нооо, след първото плащане настана такъв хаос  ooooh! масово напиване с взетите пари, и като резултат - половината персонал не се появи на работа на следващия ден.. съответно в средата на сезона работодателят се оказа в ситуация да набира наново персонал, въпреки тази уж превантивна мярка..

Та, зависи от мотивите, които има работодателят в този конкретен случай - не ти ли обясниха? Защо го правят - предвид че не е обичайно - каква е твоята гаранция, че ако останеш и работиш добре, ще си получиш всичките пари.. мисля че е редно да го обсъдиш. Ако работата си заслужава, и фирмата има някакъв сериозен мотив да го прави - аз лично бих опитала.

Работата е в аптека, компютърен оператор. Връщали депозита когато решиш да напуснеш.При положение , че длъжността не предполага допир с касов апарат и пари, не знам какви са им мотивите.

# 1 679

Работата е в аптека, компютърен оператор. Връщали депозита когато решиш да напуснеш.При положение , че длъжността не предполага допир с касов апарат и пари, не знам какви са им мотивите.
Вероятно са изходили от идеята да за застраховани за покриване на евентуални матриални щети, но съвсем не съм убедена, че това е законно. А и за теб е доста неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт